Şimdi Ara

Dying Light (2015) [ANA KONU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.941
Cevap
42
Favori
127.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Dying Light (2015) [ANA KONU]


    Platform: PC,PS3,PS4,X360,XONE
    Geliştirici: Tech Land
    Dağıtıcı: Warner Bros Interactive
    Tür: FPS
    Çıkış Tarihi: 27 Ocak 2015

    Web Sayfası


    Dead Island ve Call of Juarez isimlerinden hatırlayacağımız TechLand firması da yeni nesile adım atan oyun firmaları arasına girdi. Warner Bros'un dağıtımcılığında karşımıza çıkacak olan Dying Light, mevcut nesil ve PC dışında yeni nesil konsollar yani Xbox One ve PS4 için de duyuruldu.

    Aksiyon ve korku türünü FPS kamera açısında harmanlayacak olan Dying Light, ayrıca gece gündüz döngüsü ve açık dünya oynanışıyla da ön plana çıkıyor. Oyunun ismiyle de bağdaşık olarak gece gündüz döngüsünün oynanışa bir hayli etki edeceği belirtilmiş. konu ile ilgili yayınlanan basın bülteninde ise oyunun şu özelliklerine değiniliyor;

    Gündüz zamanı, oyuncular korkunç bir salgın tarafından ele geçirilmiş geniş bir kentsel çevreyi araştıracak, erzak bulmaya çalışacak ve silahlarını geliştirerek salgından etkilenmişlere karşı kendini koruyacak. Gece zamanı ise, salgından etkilenmişler daha saldırgan ve tehlikeli hale geliyor ve avcı av halini alıyor. Güneş battıktan sonra ortaya çıkan avcılar oyunculara korkulu anlar yaşatacak. Sabahın ilk ışıklarını görmek için oyuncular ellerindeki her şeyi kullanarak hayatta kalmaya çalışacaklar.

    “Techland ile yeni nesil konsollar için özgün bir oyun tecrübesi sunacak Dying Light oyunu için beraber çalışmaktan heyecan duyuyoruz” diye belirten Warner Bros. Interactive Entertainment Amerika Satış ve Operasyonlar sorumlusu ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Kevin Kebodeaux, şöyle devam ediyor “Techland ile olan iş birlikteliğimiz onların başarılı oyun geliştirme yetenekleri ile Warner Bros. Interactive Entertainment’ın eşi benzeri bulunmayan yayıncılık tecrübesini bir araya getirmemizi sağladı”

    “Yeni nesil teknolojiler bize olağanüstü bir gece gündüz döngüsü içeren gerçekten dinamik açık bir dünya yaratmamıza olanak sağlıyor” diye belirten Techland CEO’su Pawel Marchewka, “Yaratıcı “free running” mekanikleri sayesinde oyunculara, neredeyse kısıtlamaları olmayan bir keşfetme ve hayatta kalma tecrübesini geliştirecek silah işçiliği dinamikleri sunabileceğiz”.

    Kaynak

     Dying Light (2015) [ANA KONU] Dying Light (2015) [ANA KONU] Dying Light (2015) [ANA KONU] Dying Light (2015) [ANA KONU] Dying Light (2015) [ANA KONU] Dying Light (2015) [ANA KONU]
     Dying Light (2015) [ANA KONU] Dying Light (2015) [ANA KONU] Dying Light (2015) [ANA KONU] Dying Light (2015) [ANA KONU] Dying Light (2015) [ANA KONU] Dying Light (2015) [ANA KONU] Dying Light (2015) [ANA KONU] Dying Light (2015) [ANA KONU] Dying Light (2015) [ANA KONU] Dying Light (2015) [ANA KONU]









    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • YILLARDAN BERİDİR İLK DEFA GECENİN BU SAATİNE kadar oturup oyun oynadım ,

    öyle kaptırmısım ki 6 saat kalkmamısım oyununun basından , oyun dedıgın boyle olur , sankı oyun yasıyor , grafık ,ses,konu,oynanıs,karakterlerın replıklerı herey harıka ,acık dunya ,adrenalin ,korku,mucadele bu duyguların hepsını yasatıyor .ellerıne saglık...

    oyun da geceye kalırsanız topugun alasını atıyorsunuz , school gorevnın basında dıkkatsızlıkten öndeki zombiyi öldureyım dıye arkadaki bir guzel üstümde patladı oldurdu beni ,yenıden basladıgımda okulun catısında ve geceydı...
    en yakın safe house 300m uzaklıkta ,, karanlıkta gececıler farketmesın dıye 300m çömelerek ışıksız yusuf yusuf gıttım....Dikkat buyrun ,yusuf yusuf (fiziken odamda çıtım çıkmıyor ,oyunda ise yan yan çömelerek gidiyorum...kalp kütür kütür)

    Başka bır yerde ılk baslarda gececı bır zombıye yakalandım , off oyle bır depara gırdım kı agzına tukurdugumunun ilk bina safe house na küt küt atan kalple zor kurtardım kıcı .Aha buraya yazıyorum bir daha sittin sene gece dısarı cıkmam ,yemısım gorevını ....

    *************************************************
    Herkese iyi eğlenceler kıymetli arkadaşlar , esenlikle kalın.
    Ilk oynadıgım korku oyunu Resıdent Evıl2, sanırım yasım 20 cıvarıydı.. Karakolda pencereler tahtalarla kapatılmıs.. ve dar bır korıdorda pencerelerın onunden gecmem gerekıyordu.. tahtaların arasından bır anda zombılerın ellerını uzatması yerımden sıcramama sebep olmustu.. Beklemedıgım bır hamleydı hazırlıksız yakalanmıstım.. Zaten bır tek beklenmedık anı hareketlerde yerımden sıcrarım.. Onun dısında korku oyunlarında veya fılmlerde korkmam.. Ama bırazcık ortamdan dolayı gergın olabılırım neyse Aynı duyguyu Clive Barker's Undying oyununda da yasamıstım.. Malıkane ıcınde karanlık bır odadan gecerken yaratık bır anda uzerıme dogru kosmaya baslamıstı... Son anda farketmıstım ve panıkle sılahı ateslemıstım.. Ikıncı defa bır korku oyununda yerımden sıcramıstım.. Bu ıkı oyunda benım ıcın efsaneydı.. Daha sonra onlarca korku oyunu oynadım bazen gerıldıgım olmustur ama hıc bır zaman yerımden sıcramadım.. Takı dun geceye kadar... Oyunda daha %7 deyım.. Havadan 2 tane erzak atıldı.. Bırıncısını ıstılacılar ele gecırmıs.. Ikıncısı ıcın baska bır bolgeye gıttım.. Tam bolgeyı zombılerden temızledıgımı dusunurken serefsız arkamdan sessızce gelmıs.. (7+1 kulaklıkla oynamama ragmen ayak seslerını duymadım) Arkama donmemle ustume saldırması bır oldu.. Hayatım boyunca ucuncu defa yerımden sıcradım Tamam dedım bu oyun olmus.. Ilerıde daha benı neler beklıyor dıye dusunmeye basladım.. Acıkcası hıkaye su anda yavan gıdıyor.. Ama asıl onemlısı sehır adam gıbı tasarlanmıs.. Grafıkler oldukca ıyı.. Sehır ayrıntılı.. Bına ıclerı (daha cok gezmeme fırsat olmadı) safehouse oldukca detaylı hazırlanmıs... Catılardan veya yoldan bır yerden bır yere gıtmek oldukca keyıflı.. Normalde oyunlarda traıner asla kullanmam.. Ama eskısı kadar bos vaktım olmadıgı ıcın 30 - 40 saat oyuna zaman ayıramıyacagım ıcın karakterın ozellıklerının tamamını yukseltım.. Onun dısında para hılesı veya dıger ozellıklere dokunmadım. Sadece karakterın butun ozellıklerını actım.. Boylelıkle daha hızlı ılerlıyebılıyorum.. Zamanım bol olsa asla boyle bır sey yapmam.. Gercı gecen sene skyrım 300 saat uzerı oynamısım.. O da ayrı konu Netıcede sonunda adam gıbı bır zombı oyunu buldum.. Grafık ve sesler acık dunyaya gore cok ıyı.. Atmosfer saglam.. Oynanabırlık ıyı.. Seneryo sımdılık b..ktan Sonradan daha heyecanlı gorevler olur umarım.. Neyse oyuna en az 8.5 puan verırım. Bu arada ımzamdakı sıstemde su ana kadar donma - fps dusmesı hıc yasamadım. SweetFX ve Nexusdan karıncalanmayı kaldıran yamayı yukledım.. Grafıkler mıs gıbı oldu. Oyun ıslemcı - Ekran kartından zıyade rame yuklenıyor arkadaslar.. 8gb ram olmasında ragmen oyun ıcınde %89 ram kullanımı gozukuyor.. (Gercı arkada baya bır uygulama calısıyor) Yuksek ıhtımalle optımızasyon sorunları yasayan makınelerde ram ve ekran kartının bellegı kasmalara sebeb oluyor. Ben butun detaylar acık (aa acık) 40 - 60 fps arası oynuyorum.
    3.haritada var (görevle gidiliyor ve air strike easter eggini alma şansı var antenna- broadcast görevi %50den sonra gelecek)

    1 ve 2 harita arasındaki geçişi (benim gibi sazanlar önce tekrar Sewerse girecek sonra hatırlayacak ki biz orada bir tünelden aşağı atladık çıkması mümkün değil)

    Neyse 2. haritada ve 1.haritada ana merkezler var orada haritayı açıp bakın fast travel yazar, o noktayı bulun (poster olacak F ' ye uzun basın diğer şehre geçiş oluyor)
    (ilk haritada breckens tower, 2 haritada çift kuleli yerde yattığımız oda)

    Bu arada uzun boylu zencük zombilerin size ingiliz anahtarı attığını sandıysanız oyunda şaşırmayın (bir bölümde çokça varlar ve yaklaşık 20 kadar zencük bu eylemi gerçekleştirince vay ş.... diyorsunuz)

    Ayrıca oyundan zevk almak isteyenler ilk haritada mümkün mertebe tüm lvlları 15e çıkarın, zombi biçerek, yan görev kasarak. 2 harita zor (boyna düşüp ölüyorsunuz istemsizce) + zombiler bu haritada baya güçlü (çeşitleriyle beraber)

    Edit: co-op girecek varsa steam : meteceyhun
    level atlayacaksiniz ama o gece zombileri her turlu basa bela su an ana gorev bitti yan gorevdeyim
    lvl 20 ve bekliyorum sabah olsun

    Not: Allahini seven co op gelsin kurtarin beni su hangardan ( firebug a gece girdik )

    edit: oyundaydım kurtulduk sonunda neyse,

    silahlara gelelim bazı arkadaşlar merak etmiş ve şu iyidir bu iyidir muhabbeti geçmiş,
    1- ön siparişten aldığım için o su borusuymuş tahtaymış hiç kullanmadık direk ingiliz anahtarıyla giriştik ki o da çöp neyse,

    .Machete oyundaki en etkili silah (hızlı ve kafa kopartıyor tek vuruşta)
    -Tanto çok hızlı bir bıçak ama kolay kolay tek atamıyorsunuz (en dandirik zombilere nadiren)
    -Çift el silahları handling geliştirmezseniz sürekli bir zombi üzerinizde olur. ( 1vs1 de baya iyi tek vurduğu için ama kalabalık arasında çift el silahla dalmayın ölme ihtimaliniz tavan yapar)
    -Kılıçlar sword, katana vs. hepsi kılıç ve genelde ikiye bölüyor tam ortadan güzeldir.
    -Bu arada özel silah vs. aramayın (markette o an satılan silahlar dışarıda bulduklarınızdan daha iyi, ha unique silahlar vardır onları da netten araştırmadan bulmak samanlıkta iğne bulmak gibi)


    -Kibrit(çatapat veya neyse Türkçesi) , lockpick ve motolof sürekli üzerinizde bulunsun (ilk 2si minimum 100er tane)
    -oyunda param biter şu olur bu olur derdine düşmeyin her levelda yeni silah alın
    -Ateşli silahlar henüz açılmadıysa mutlaka bir tane çift el silah alın (fireman axe serisi iyidir) ( neden peki? ford transitlerin üzerine çıkıp C ye basıp eğilip aşağıdaki zombilere vurabiliyorsunuz tek ellerin boyu yetmiyor)
    -E skili ile kafaya tekme var (düşenlere tek vuruyorsunuz)
    -grappling hook bu zımbırtıyı erkenden açın (özellikle safe zone lara girip çıkarken aşırı işe yarıyor, geceleri o çılgın zombiden korunmak için en önemli item oyunda)
    -Çılgın zombi üzerinize atladığında (gece zombisi - hunter) çok seri F basarsanız kurtulursunuz (ya direkt ölmüyorsunuz)
    (önceki mesajlarımda hunter ölmez sanıyordum, yaklaşık 30 tane falan biçtim ölüyor kendileri)

    -Belki sıkıcı gelecektir ama loot yapıp, sürekli toplu zombi katliamları yaparsanız hem lvl yükseliyor hem loot artıyor, hem para ile sürekli yeni silah yeni eşya almak kolaylaşıyor.
    (bu arada trader lara geldiğinizde F basın kahve & cüara gibi şeyleri otomatik satıyor, itemlerinizi satmaz)
    Ana binada pano gibi bir şey var orada extra 6-7 görev var

    Şu görev şöyledir bu görev böyledir burada şu olacak vs. yazmıyorum (malum oyununuz ve zevkiniz kaçmasın) Ama özellikle oyun süresini uzatmak ve biraz daha survival takılmak istiyorsanız bunları yapın.

    Zaten 2.şehirde yerde yürümek diye bir şey yok seve seve damdan dama.

    Şu ana kadar bulduğum en özel item (buradan bir arkadaşın sayesinde) Raids gun tabancayı tüfeğe çeviriyor resmen 24lük sarjör.
  •  Dying Light (2015) [ANA KONU]


    Ayrıca oyunun official sitesi;
    http://dyinglightgame.com/
  • Sıkı bir Dead Island fanı olarak heyecanla bekliyorum.Umarım DI gibi birden fazla haritası olur.Beklediklerim daha fazla harita, daha fazla silah,daha fazla mod, daha kompleks ve zorlayıcı görevler, düşman insanlar hatta büyük survivor grupları kapışması olsa tadından yenmez valla.Ayrıca bu zaman döngüsü ve gecelerin daha tehlikesi olması çok çok süper bir özellik olmuş.Oyunu dahada zorlaştıracağı kesin.Umarım zamanı hızlı geçirme özelliğide yoktur kayıtlarda ve checkpointlerde ki zorlu bir oyun deneyimi sunsun bizi.Melee silahlarının dışında ateşli silahların da olmasını bekliyorum eğer yapmışlarsa umarım çeşitliliği fazladır.

    Ayrıca grafiklerde çok hoş görünüyor DI'nın üstüne baya uğraşmışlar sanırım.Çıkış tarihi sormuyorum da bir gameplay görsek hiç fena olmazdı aslında DL çıkana kadar bizi Hell Raid idare eder zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babblebabble -- 28 Mayıs 2013; 17:55:59 >




  • Umarım L4D2 gibi hurra girmeli birşey olmaz.Daha çok Dead Island'a benzer umarım.
  • Yeni video geldi.Yukarıda!
  • Bu oyundan beklentim büyük


  • oyun saglam gibi
  • Güzel konu olmuş oyun left 4 veya war z tarzı değilmi ?
  • -



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yagami Iori -- 12 Mart 2014; 16:17:52 >
  • YENİ
  • Oyun baya iyi gibi duruyo. Ne zaman çıkacak acaba bi bilginiz var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunun çıkış tarihi henüz açıklanmadı ama 2014`ten önce çıkacağını pek sanmıyorum.
  • techland bunu dead island 2 olarak yapsaydı güzel bir klasik yaratmış olurdu bence
  • yine mi zombi
  • Video baya baya etkileyici görünüyor. Özellikle pre alpha olmasına rağmen oyuna bayıldım denebilir. Gece anlık oluyor gibi geldi o yönünü sevmedim ama rüzgar efekti ve ışıklandırmalar baya iyi, gece olunca videoyu izliyor olmama rağmen gerildim, kim bilir oyunu oynuyor olsam nasıl oynarım. Gece oldumu gündüz olana kadar pusarım sanırım bir yere Umarım türkçe çıkarda doya doya oynarız
  • Dying Light Techland'e yaradı

    Chrome isimli oyunla adını duyurup, ardından Call of Juarez'le büyük sükse yapan; Dead Island'ın da yapımcısı Techland yeni oyunu Dying Light ile pek çok oyuncunun ilgisini çekmişti. Bu oyunların başarısı yaramış olacak ki firma Kanada'da yeni bir stüdyo açıyor. Bugüne kadar sadece Wroclaw ve Varşova kentlerinde stüdyoları bulunan Techland'in yeni stüdyosu Vancouver'da olacak ve çoğunlukla eski Radical Entertainment çalışanlarından oluşacak. Yani Prototype'ın yapımcıları artık Techland için çalışıyorlar.

    Kaynak




  • Dead Island'ı beğenmemiştim pek ama bu oyun gerçekten harika gözüküyor.Korku unsurları,gece-gündüz geçişi ve grafikler oyuna olan ilgimi arttırdı.Umarım beklentileri karşılar
  • Oyun muazzam öğlen keşif için dışarı çıkacağız, gece olunca aman allahım!! o ne atmosferdi kaçacak delik arayacağız.

    oyun open world demi?
  • Evet, open world.
  • Güzel haber.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.