Şimdi Ara

DxOMark CEO'su: Test puanları ve sıralamalar gerçek, satılık değil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • DxOMark CEO'su: Test puanları ve sıralamalar gerçek, satılık değil



    DxOMark, akıllı telefonları, lensleri ve kameraları değerlendiren bağımsız bir kuruluş. DxOMark, kamera performansı gibi kullanıcıların bir akıllı telefonda en çok merak ettiği şeylere detaylı olarak yer veriyor ve fotoğraf, video ve genel bir puanlama yapıyor. Markalar, DxOMark tarafından verilen puanları çok önemsiyor ve kameralarının performans ve kalitesiyle övünmek için bu puanları kullanıyorlardı. Peki, markalar artık neden DxOMark’a test cihazı göndermiyor? Şirketin CEO’su Frederik Guichard, bu konuya açıklık getirdi.



    Ayrıca Bkz.Xiaomi 12S serisi DxOMark testlerine girmeyecek



    DxOMark, neden test cihazı almıyor?



    DxOMark, “Xiaomi ve diğer üreticilerden daha az test cihazı gelmesinin nedeni, markalarla olan herhangi bir anlaşmazlık değil, üretici yeni çıkardığı modelin en üst sıralarda yer almayacağını düşündüğünden bize telefonları göndermiyor.” diyor. DxOMark, yalnızca en yüksek puanı alan akıllı telefonların kamera testi sıralamalarını yükseltebileceğini söylüyor. Ayrıca değerlendirme raporlarından elde edilen gelirin de oldukça yüksek olduğunu öğrenmiş olduk.



    DxOMark: Puanlama yalnızca cihazın kalitesine bağlı



    DxOMark, platformdaki herhangi bir puan ya da sıralamanın satılmadığını ve kendi laboratuvarlarında, kendi imkanlarıyla testlerin gerçekleştiğini belirtti. DxOMark’ta yayınlanan puanlar yalnızca ürünün kalitesine bağlı; bir akıllı telefon üreticinin DxOMark’ı seçip seçmemesiyle ilişkili değil. Kamera puanlama şirketi, marka göndermediğinden, Xiaomi 12S Ultra modelini kendi imkanlarıyla alıp test etmişti.




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2022/09/19/heres-why-dxomark-didnt-receive-phones-this-year/
    Kaynak:https://www.gsmarena.com/dxomark_ceo_says_brands_wont_send_in_a_device_if_it_isnt_likely_to_rank_first-news-55853.php







  • CEO zaten aksini diyecek değil ya. Demese de biliyoruz biz zaten yıllardır ortada sonuçlar, doğruya en yakın. Demesen daha güvenirdim ama...

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • adamı tebrik etmek lazım !
    idealist yerli bir girişimci gibi davranmış ! :)

  • günün fıkrası, kabul edelim iyi güldük ama. 🤣😂

  • Yalancı pezo

  • bu açıklama zaten şaibe olduğunun kanıtıdır.

  • hıhı ,tamam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DXO sözde bağımsız bir kuruluş ama güvenilirliği yıllardır şike iddialarıyla sarsıldı. Bu iddiaları somut bir şekilde yalanlamak için de çaba harcadıklarını görmedim. CEO'nun bugün çıkıp ağlaması da yeni test cihazlarının gelmemesi neticesinde para akışının azaldığına işaret ediyor.

  • Bence skorlara göre doğru gözüküyor. Zaten bir kere para dönse vermek istemeyen firmalar ifşa ederler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Resmen tescillemiş.

  • Zaten testlerle fotolarla kanıtlıyorlar. Boşuna tepki göstermeyin

  • Dxomark çinli bir şirket. Ceolarının avrupalı bir yüze sahip olması bile aldatmaya yönelik. Çinlilere asla güvenmeyin. Zaten listenin en başında daima çinli telefonlar yer alıyor.

    Testleri biraz göz kararı şeklinde. Deneysel düzenekleri yok.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.