Şimdi Ara

DVD-RW Oynatıcımı biosdan nasıl devre dışı bırakabilirim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba iyi forumlar arkadaşlar...
    Benim bir problemim var 1 aydır çözemedim, pc tamircisine götürmeyede çekiniyorum pek önemsemeden yapıyorlar işlerini, buradada tanıdığım iyi anlayan bilir kimse yok, bana yardımcı olursanız çok sevinirim..
    Benim pc'im bi sorunu var 1 ay dır devam ediyor ben pc tamircisinde stajyer olarak çalıştım, az çok bişeler biliyorum talimatlar doğrultusunda elimden geleni yaparım. Sorunuma dönersek eğer, pc açtığım zaman
    Windows Başlatılıyor yazısı Yavaş yavaş dona dona gidiyor, ve ZIZIZIZISzızıısız bi ses çıkıyor kasadan şey sesi gibi Testere olurya motorlu onu çevirince bi ses cıkar aynen öyle kulağı tırmalayan bi ses, bazen bu ses çıktığı için pc kapanıyor açılmıyor, 2.ci 3.cü denemem de anca açabiliyorum ve masa üstüne geldiğinde bu ses hala devam ediyor sağ alt kösede virus programı, demontols işte ekran kartı figürleri çıktıkdan sonra, ses kesiliyor daha sonra her bişeye tıkladığımda her hareketimde ses çıkıyor artıyor, hele görüntü olarak yüksek bi şe açtığımda mesela oyun oyunu açtıgım da o görüntü gördüğü anda cildiriyor pc tak kapanıyor, veya internet sayfası açtığımda yandaki görseller çıktığında reklamlar ses çıkartıyor zııızı . yani hiç bişe yapamıyorum ben bi DVD-RW oynatıcısı aldım arkadaşımdan benimkini ona verdim, o DVD-RW oynatıcısı geldikden sonra Pc'im bu hale geldi sayılır ondan şüpheleniyorum, Fişlerini çıkarttıp, bios pilini de çıkartıp taktım, ve çalıştırdım pc'imi, ama pc açılmıyor tam çalışıyor KIRT kırt kırt ses gelip kapanıyor, heralde bios'dan kapatmam gerekiyor bi yardımcı olurmusunuz nasıl DVD oynatıcımı iptal edicem, ben BOOT, die bişe var oraya girdim orda 3 tane DVd ile ilgili şeyler vardı kapattım onları olmadı açılmadı pc'im, bide Main, de orada DVD-RW die bişeler yazıyordu onlarıda kurcaladım olmadı, sonra tekrar eski haline getirdim pc'imi şimdilik bu kadar sorunum var çözerseniz çok sevinirim. herşey için şimdiden çook teşekkürler..







  • Sorun PSU'dan kaynaklanıyo gibi geldi bana..Yetersiz kalıyo olabilir..Devre dışı bırakma konusuna gelirsek her BIOS'da değişir.Mesela benim BIOS'da Marvel IDE Controller diye birşey var onu kapatınca etkisiz hale geliyo..Senin BIOS'unda nerde olabileceği hakkında bir fikrim yok.Eğer DVD Oynatıcıyı kullanmıyosan Güç kablosunu çıkarırsan DVD oynatıcı etkisiz hale gelecektir ve sorun hallolacaktır büyük bir ihtimalle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkán -- 1 Mayıs 2010; 14:42:33 >
  • Hımm ben fişini çekince bilgisayarım açılmıyor, şey sorucam senin o kapatma dümesi MAİN demi ana menudemi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GRİNG0

    Hımm ben fişini çekince bilgisayarım açılmıyor, şey sorucam senin o kapatma dümesi MAİN demi ana menudemi.

    Ana Menüde.
  • merhaba tekrardan, arkadaşlar size bahsettiğim o zızıızı sesi, Powor Sapliyden geliyormuş şimdi kontrol etitm iyice, ya bu ses çıkarmı bu Powor shapliden bozulmuş mu anlamına geliyor ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GRİNG0

    merhaba tekrardan, arkadaşlar size bahsettiğim o zızıızı sesi, Powor Sapliyden geliyormuş şimdi kontrol etitm iyice, ya bu ses çıkarmı bu Powor shapliden bozulmuş mu anlamına geliyor ?

    Ses fandan geliyor olabilir..Fanı iyice bir temizle..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.