Şimdi Ara

Dvd rom yandı !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün işyerindeki masa ustu bilgisayarım aniden kapandı ve odayı ağır bir plastik ve yanık kokusuyla birlikte duman sardı. Hemen salterleri indirip kaynağını aradım. Tum fişler, prizler, kablolar sağlam görünüyordu. Kasayı söküp, içini açtım. DVD - cd taktığımız yerin Oraya giden 2 adet kablo ve ucundaki plastikler yanmış ve kömür olmuş, kablolar erimiş ve kasanın yan tarafları is olmuş. Kabloları dvd den ve ana karttan ayırıp çıkarttım, pc şuan sorunsuz çalışıyor. Ancak korkum bu durumun ilerleyip hdd veya diğer bilesenleri de yakması. Bi sorun neden kaynaklanabilir, diğer bileşenleri de yakma ihtimali olur mu ? Ne gibi bir önlem almalıyım ? Değiştirmem gereken bir parça var mı? Fotoğrafları ekledim. Cevaplar icin teşekkürler.
     Dvd rom yandı ! Dvd rom yandı ! Dvd rom yandı !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: crazy_mulo

    Bugün işyerindeki masa ustu bilgisayarım aniden kapandı ve odayı ağır bir plastik ve yanık kokusuyla birlikte duman sardı. Hemen salterleri indirip kaynağını aradım. Tum fişler, prizler, kablolar sağlam görünüyordu. Kasayı söküp, içini açtım. DVD - cd taktığımız yerin Oraya giden 2 adet kablo ve ucundaki plastikler yanmış ve kömür olmuş, kablolar erimiş ve kasanın yan tarafları is olmuş. Kabloları dvd den ve ana karttan ayırıp çıkarttım, pc şuan sorunsuz çalışıyor. Ancak korkum bu durumun ilerleyip hdd veya diğer bilesenleri de yakması. Bi sorun neden kaynaklanabilir, diğer bileşenleri de yakma ihtimali olur mu ? Ne gibi bir önlem almalıyım ? Değiştirmem gereken bir parça var mı? Fotoğrafları ekledim. Cevaplar icin teşekkürler.
     Dvd rom yandı ! Dvd rom yandı ! Dvd rom yandı !

    kafam rahat olsun dersen power supply yi
    değiştirebilirsin
    veya bir tamirciye ölçtürebilirsin düzgün çalışıyormu
    yüksek voltaj yemiş gibi
  • Güç fazla gelmiş olabilir, kabloda açık varsa kısa devre de olmuş olabilir. Ben problem olacağını düşünmüyorum. Başka bi problem olacak olsaydı o an olurdu. Kabloyu değiştirip yeni bi kabloyla yeni bi dvd sürücüsüyle tekrar kullanılabilir.

    Benim kullandığım kasada ani elektrik kesintisi yada aniden gelen yüksek güç sebebiyle harddisk yanmıştı (sebebinden emin değilim pc başında değildim bi an elektrik gitti geldi kasadan acayip bi koku ve harddiskten ses geliyordu), yeni bir hdd takıp kullanmaya devam ettim. Hiçbir sıkıntısı olmadı şimdiye kadar. 8-9 ay oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7gün25saat -- 12 Ağustos 2016; 22:11:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de power ı değiştirmeyi düşünüyorum, işyeri bilgisayarı çünkü ama kesin çözüm olur mu veya başka problem mi var ondan emin değilim, birkaç tamirciyle görüştüm voltaj dalgalanmasından olabileceğini be ups kullanmam gerektiğini söyledi. Gecen hafta 2-3 kere elektrik gitti geldi, belki de ondan olmustur diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crazy_mulo C kullanıcısına yanıt
    içim rahat etsin diyorsanız power supply ı değiştirin tabiki. tamircilerin söyledikleri doğru aslında ups ile kullanmak daha akıllıca ama fiyatlarından haberiniz vardır sanırım. eğer önemli dosya ve belgeler üzerinde çalışıyorsanız ve sık sık yedek alamıyorsanız yeni power ve ups sizi kurtarır. dediğim gibi benim öyle bir durumum yoktu o yüzden harddiski değiştirip düşük maliyetle kurtardım bilgisayarı ve henüz bir problemle karşılaşmadım. voltaj değerinin dalgalı gelmesi ve power supply'ın bunu kontrol edememesinden dolayı olmuş söylediklerinizden yaptığım çıkarıma göre. daha iyi bir power supply bile yeterli olabilir.
  • 7gün25saat kullanıcısına yanıt
    Hocam 100-150 tlye satılan upsler var, onlar iş görmez mi sizce ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crazy_mulo C kullanıcısına yanıt
    çok rahat iş görür. akım koruması yapıp, gerilimi düzenlemesi sizin için yeterli bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7gün25saat -- 12 Ağustos 2016; 23:09:17 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.