Şimdi Ara

DVD-ROM ve bölge koruma hadisesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,
    Pioneer DVD-A03-S (x6 DVD) 'de bilindiği gibi bölge koruması yok. Yani RPC-1 özellikli. (Uzerindeki RPC jumper'ını değiştirerek RPC-2 'bölge korumalı' yapmak da mümkün) Dolayısıyla mesela PowerDVD4.0 ve regionKiller V2.x ile bütün bölgelerin DVD'lerini sorunsuz gösterebiliyor. Ama benim sorunum bundan biraz farklı. Şöyle ki,
    DVD-ROM üzerine herhangi bölge kodlu
    (bölge-1 yada bölge-2) DVD koyunca özellikle bölge-1 DVD'lerde Pioneer A03-S, önce DVD'yi okumaya çalışıyor, muhtemelen bölge kodu gibi koruma amaçlı bilgilerin oldugu ilk kısımları okuyor sonra da PowerDVD 'nin otomatik açılmasına fırsat kalmadan DVD'yi reddediyor. Bu tür sorun başına gelen var mı?
    Bu sorunu aşmak için genelde söyle yapmak zorunda kalıyorum: Önce bir 2.bölge DVD'si koyuyorum onu bir güzel sorunsuz okuyor ve hatta PowerDVD otomotikman acılıyor. Ardından onu cıkarıp basta problem yaratan 1.bölge DVD'sini koyuyorum. Böyle olunca aynı Pioneer A03-S uslanıp DVD'yi okuyor! Sebep olarak kafa kirlenmesidir diye açıp kafasını kuru pamukla temizledim. Sanki daha iyi gibi oldu. Ama elimdeki tek 2. bölge DVD'sini ödünç aldıgım arkadasa geri verince , sahip oldugum bir tek 1. bölge DVD'si ile mevcut sorunu asamıyorum. Sırf bu yüzden gidip bir 2. bölge DVD'si almayı düşünüyorum ki önce onu DVD'ye koyup meseleyi asıp sonra digerini seyredebileyim...Konu hakkındaki her türlü yorumlarınızı bekliyorum.
    Teşekkürler!...







  • DVD driverlerını silip yeniden yükleyince bölge sorununun ortadan kalktığını duymuştum
    <img src='http://aok.heavengames.com/pics/forthenews/kanim_aokhnews.gif' border=0>
    n'inci dereceden bir denklemin n tane kökü vardır. (Cebir'in esas teoremi)
  • Mesaj için teşekkürler. Driver 'ları silip tekrar yüklemek hakikaten bir fark yaratabilir. Ancak, yine de pek ümitli değilim. Fakat mesele üzerine birkaç gün daha kafa yormaya devam edeceğim. Ama senin yönteminle ama başka bir yöntemle çözdüğüm takdirde açıklayacağı. Tekrar çok teşekkür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.