Şimdi Ara

Dvd kalitesinde kayıt

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Slm Arkadaşlar...Dv kameramdan usb ile pc'me başarılı capturelar yapamıyorum.O yüzden ANKARA'da dv kamera kasedinden DVD'ye dvd kalitesinde kayıt yapan bir yer arıyorum.Var mı bildiğiniz bir yer?



  • usb ile olmaz tabii firewire kartı ve kablo alman lazım..
  • Anakartında 1394 portu varsa alman gereken tek kablo firiwire kablosu (muhtemelen 4p-6p firiwire kablosu) birde yazılım lazım mesela virtual dub ya da anakartında 1394 portu yoksa 25$.lık bir pci firiwire kartı işini görür ve muhtemelen içinden kablo ve ücretsiz cd/dvd yazılımı çıkacaktır.
  • bir de dvd yazıcı
  • Onları bende biliyorum fakat almamakta inat ediyorum çünki alınca fazla kullanamıyacam.O yüzden asıl önemli olan Ankarada dvdye kaliteli kayıt yapan bi yer bulabilmek....
  • dvd kalitesinde kayıt yapılamıyor bosuna uraşmayın
  • dvd kalitesi göreceli bir kavram. dvd film kalitesini kesinlikle unut çünkü medyalar ve dvd yazıcılar max. 4.7 gb ile sınırlı. film dvd.lerin bitrate oranları çok yüksek ve kapasiteleri de 6 gb.ın üzerinde oluyor. Ayrıca kameranın ccd çözünürlüğüde önemli.
  • ya işte kamerayı tvye taktığım zaman izlediğim o muazzam görüntüyü aynen dvd'de görmek istiyorum sadece neden dvdYe olmasın.Dvd filmlerin bitrate oranları yüksek ve 9 gb'a kadar da çıkar fakat o filmlerin uzunluğu 2 saate yakın.Benim dv kamera kasedim normal sp kayıtla maximum 1 saatlik kayıt yapabiliyor zaten.Bu standarttır dv kameralarda.Bendeki bilgisayar bilgisayar olsa bide dvd writer olsa yapardım ama şu an için imkansız...

    Bu arada kızılayda biyere sordum 120 dakikalık yapıyolarmış 4.7 gb dvdye ve güyya dvd kalitesindeymiş.Nası yapacaklarsa.Bide 30 kaat diolar fiyat olarak...Yahu yok mu şööle güvendiğiniz bi yer ankarada?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Apocalypticboy

    Slm Arkadaşlar...Dv kameramdan usb ile pc'me başarılı capturelar yapamıyorum.O yüzden ANKARA'da dv kamera kasedinden DVD'ye dvd kalitesinde kayıt yapan bir yer arıyorum.Var mı bildiğiniz bir yer?


    bak kardeş biraz uğraşıp iyi şeyler ortaya çıkarıp emeğinle gururlanmak istiyorsan biraz gayret ben 12 sene önceki düğün vhs kasedimi bir vhs video vasat bir capture kart ve proshow ve ulead video ile dvd yaptı gayette güzel oldu 3 kasete bendende 240.000.000 tl para talep etmişlerdi.(Başarılı capturenin şartı capture kart , iyi bir ekran kartı.Tv kartındanda capture yapılıyor ama tavsiye etmem)
  • uğraşıp iyi şeyler ortaya çıkarıp emeğimle gururlanmak isteseydim böyle bir topic açmazdım değil mi? Senin vhs kasedi dvd yaptırman garip zaten vcd kalitesinde bişey olmuştur.Belki de 3 kaset 1 dvdde olsun diye yaptırdın bilmiyorum.Fakat benim 60 dakikalık videomu 240 milyona yapmazlar heralde bikaç yer buldum en fazla 30 kaat diyolar ona da razıyım önemli olan görüntü kalitesi çünkü...Bu arada bendeki sistem p4 1.7 512mb sdram winxp fireware yok usb 1.1 ve geforce4 yani sizce bu sistemle emeğimle gururlanabilir miyim allahaşkına.Lütfen sadece Ankara'da adam gibi kayıt yapan yer arıyorum ben...

    İlginize tekrar teşekkür ederim...
  • beyler dv kameradan pc ye aktarmada firewire kartının kalitesi veya markası önemli mi, ben dv den flexy marka 1394 serial bus controller iel aktarma yaptım, vcd kalitesinde aktardım, dvd yazıcım yok, laf aramızda görüntüyü hiç beğenmedim, kaliteyi nasıl artırabilirm, fikri, önerisi oplan var mı?
  • DVD kalitesinde kayıt yapan Fotoğraf makinesi ne var ?
  • yani hafıza kartına MPeg kayıt sesli 1 saat
  • Yanılmıyorsam öyle bişey yok.Zaten Dvd mpeg 2 formatında kayıt yapıyor bide 1 saat için biraz gblık memory gerekmez mi...

    Zaten dv kameran varsa onunla fotoğraf bile çekersin.Şimdi hdv kameralar geliyormuş bakalım nasıl bişey olacak...
  • camcorderların çektiği fotoğraflar hiç de güzel değil, çok bozuk, deneyip de beğenen var mı?
  • memorystick üzerine kayıt yapıyorlar ve sony hc30 ve 40 modelleri güzel fotolar çekiyor diye biliyorum.Ama tabii ki iyinin iyisi var.
  • bende hc40e var foto çekimi dış mekanlarda iyi.gayet canlı renkleri var ama iç mekanda ışık yetersizliğinden dolayı aynı kaliteyi vermiyor.foto çekerken zoomlu çekmekte fayda var netlik dahada artıyor.10X15 baskıda herhangi bir sorun yok.ama tabiiki dijital makinelerin çektiği kalitede çekemezisimi üzerinde bu bir camcorder.Ama fotolar bence idare eder.
    bi de çekilen görüntüden fotoğraf yapan varmı o zaman fotoğraf kalitesi belki artıyordur bilemiyorum bilen varsa aydınlatırsa sevinirim.
  • beyler dv kameradan pc ye aktarmada firewire kartının kalitesi veya markası önemli mi, ben dv den flexy marka 1394 serial bus controller ile aktarma yaptım, vcd kalitesinde aktardım, dvd yazıcım olmadığı için, laf aramızda görüntüyü hiç beğenmedim, kaliteyi nasıl artırabilirm, fikri, önerisi olan var mı? Görüntü çok bozuk, mozaiklenmeler oluyor zaman zaman.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ziraatçı

    beyler dv kameradan pc ye aktarmada firewire kartının kalitesi veya markası önemli mi, ben dv den flexy marka 1394 serial bus controller ile aktarma yaptım, vcd kalitesinde aktardım, dvd yazıcım olmadığı için, laf aramızda görüntüyü hiç beğenmedim, kaliteyi nasıl artırabilirm, fikri, önerisi olan var mı? Görüntü çok bozuk, mozaiklenmeler oluyor zaman zaman.



    Bu sorun asla çözülemeyecek galiba kimse bişey bilmiyor.Dvd'ye kayıt yaptırdım 60 dakkalık kasedi.2.3gb tutmuş nortech dvd-r medyasına yazmışlar.Kalite teknik olarak benim yaptığımdan çok daha iyi.Fakat kesinlikle kameramdan izlediğim gibi değil.Ne insanların suratları doğru çıkmış nede ses...Ayrıca saliselik ses geçikmesi var görüntüye oranla.Valla ben sıkılmaya başladım bu işten.Kamerayı ilk aldığımda çok mutluydum fakat artık bi özelliği yokmuş gibi geliyor.

    Ama karar verdim işlemci anakart ve ramlerimi değiştirip dvd writer alıcam ve bu işi çözecem!!
  • Apocalypticboy

    mpeg 2 capture icin gercekten iyi donanıma ihtiyac var.
    sana p4 3.0 ghz 1 mb cache cpu, 2x160 gb sata hdd, 1 gb dual ram li 875 boardlu bir makina ile ,snazzi dvpro capture kartında, mpeg2 editlemede makinanın kastığını söyleyebilirim.

    genelde piyasada bu işi ucuz capture kartları i ve düşük konfigli donanım ile çözmeye çalıştıklarından ortaya çıkan sonuç sende olduğu gibi ses ve görüntü tutmaması,görüntü kalitesinin kötü olması.
    yukarıdaki bahsettiğim konfig ile 1:1 kameradaki görüntü kalitesini yakalayabiliyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.