Şimdi Ara

DVB-C Tuner bulunan TV'lerde Teledünya yayınlarını izlemek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.466
Cevap
60
Favori
790.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu konunun amacı nedir ?

    Bildiğiniz gibi TELEDÜNYA yayınları hakkında burada bir genel bir konu mevcut. Bu konunun 1.mesajını okuyarak Teledünya hakkında temel bilgiler edinebilirsiniz.

    Ancak son dönemde bu konudaki mesajların Teledünya yayınlarından ziyade, DVB-C tuner'li Tv'lerde Teledünya izlenmesine ve modül kullanılmasına kaymasından dolayı, yeni bir konu açılarak modül kullanımı hakkındaki bilgilerin tek başlık altında toplanmasının daha faydalı olacağı düşünüldü.



    Ön Bilgiler

    Bildiğiniz gibi Teledünya, kablo tv şebekesi üzerinden dijital yayın yapmaktadır. Teledünya aboneliği için ayrı bir hat çekilmesi gerekmemektedir. Halen Kablo Tv abonesi olan kullanıcılar, sadece bir sözleşme ile Teledünya izlemeye başlayabilirler.

    Teledünya izlemek için tüplü Tv'lerde standart olarak bulunan "analog tuner" yeterli değildir. "Analog tuner" ile sadece standart Kablo Tv kanallarını izlemeye devam edebilirsiniz.



    Teledünya yayınlarını izlemek için

    1) Dijital tuneri bulunan "Teledünya Set Top Box" (SD veya HD olabilir) edinmelisiniz
    veya
    2) Dahili dijital tuneri (DVB-C tuner) ve modül girişi (CI slotu) bulunan bir Tv'niz olmalı.

    İşte sorun ve modül kullanımı ihtiyacı burada başlıyor. Tv'nizin DVB-C tuneri olabilir. Ancak Teledünya yayınları şifreli olduğu için, yayınları izleyebilmek için bu şifreyi çözmek zorundasınız. Bu amaçla "Conax modül" edinmelisiniz. Sonra Teledünya tarafından (ücretsiz) temin edilecek şifre çözme kartını bu Conax modüle takarak, modülü de Tv'nizin modül girişine takarak Teledünya yayınlarını izleyebilirsiniz. Bu şifre çözme kartını almak için Teledünya başvurusu yaparken Tv'nizin dahili tuneri olduğunu ve "set top box" almak istemediğini söylemeniz yeterli.

    Conax hakkında bilgi :
    Teledünya şifreleme işlemi için Conax ile anlaşmış olduğu için, alınması gereken modül Conax'tır. Çeşitli markaların Conax şifre çözücüleri vardır. İsterseniz elinizde bulunan farklı bir modüle, farklı şifre çözümleri için format atmasını bilen bir uyducuya Conax formatı attırabilirsiniz.Kesinlikle çalışacağı garantisini vermeyebilirler.



    TV'nizde DVB tuner varsa Karasal (T) veya Kablo (C) Olduğu Nasıl Anlaşılır ?

    1. İlk olarak kullanma klavuzuna bakabilirsiniz. Türkçe ise DVB-T veya DVB-C kelimelerini arayın. Kullanma klavuzunu dikkatle okuyunuz. Genelde bu tür ibareler ilk sayfalarda ya da dijital yayın sayfasında bulunurlar.

    Not: Bazı televizyonlarda DVB-C tunerinin çalışması çeşitli ülkelerle sınırlandırılmıştır.DVB-C'yi aktif hale getirmek için televizyonun kullanma klavuzundan DVB-C aktif ülkeleri bulunuz ve DVB-C aktif ülkeyi seçerek taramayı yenileyiniz.''

    2.Eğer Tv'nizde Dijital tuner varsa Analog yerine dijitalden izleyebilirsiniz. Kumandanızda varsa anlog ve dijital tuşlarını arayın.Kumandadan dijitale basınız. Muhtemelen karşınıza Hiç dijital yayın yok,tarat seçeneği gibi yazılar çıkacaktır. Siz taratmayı açın. Tv otomatik olarak taratsın. Bulamazsa özel ayarlardan sinyali 121Mhz'ye getirin. Eğer kablo tv kablosu takılıyken bir kaç kanal dahi bulursanız TV tuneriniz DVB-C dir. Yani Teledünya'yı kutusuz izleyebilirsiniz. Eğer hiçbir şekilde bulamıyorsanız TV tuneri DVB-T dir.Ve bunla ancak Türkiye'de DVB-T yayını geldiğinde yayınlanacak olan dijital yayınları izlersiniz.Eskideki anten gibi olacak ama dijital olarak.(Deneme aşamasında.Çamlıca'dan denemeler yapılmaktadır.Sadece TRT'nin bir kaç kanalı çıkmaktadır.)

    Şu an Teledünya yayınları şifreli. Bu yüzden kanalları bulsanız bile görüntü olmayacaktır. Ama bazı kanallarda şifre yoktur.Bunlardan dijital yayın kalitesini bakabilirsiniz.

    Tv'nizin dahili DVB tuneri olması mutlaka HD desteklediği anlamına gelmez.
    Dahili tuneri HD destekli olan Tv'lerde HDTV etiketi olacaktır. HD Ready etiketi olan Tv'lerde dahili tuner olmayabilir, olsa bile HD destekli olmayabilir. Bu tabirler ve etiketler hakkında daha detaylı bilgi için aşağıdaki rehberi okuyabilirsiniz.

    Rehber > HD Ready - Full HD Tercihi ve Temel Bilgiler
    http://forum.donanimhaber.com/m_29624663/tm.htm



    Modül Çeşitleri Nelerdir ? HD ve SD Yayınları Çözen Modüller Farklı mıdır ?

    Yakın zamanda çeşitli yerler bu modülün SD ve HD ayrımının olduğundan bahsediyorlar ve HD kanallar için kesinlikle HD modül alınması gerektiğinden bahsediyorlar. Aslında böyle bir şey yok. Tüm iş, Tv tunerinde bitiyor. TV tuneri HD ise HD dahil tüm kanallar, SD olduğunu söylenen Conax modül ile izlenebilir.

    HD olarak bahsedilen modülün işlevini tam olarak tespit edemedik ama yabancı web adreslerindeki araştırmalarımız sonucunda şu kanıya vardık : HD yazan modellerin reklamlarında Transcode yeteneği olduğu yazılıyor. Transcode ise bir video formatını başka formata çevirmek.Yani SD tuneri olan Tv'ye bu modül takılırsa bu modül HD kanalları Transcode edip SD'ye çeviriyor ve size SD olarak gösteriyor.

    Aslında mantık şu : Örneğin bir program sadece HD olarak çıkıyor ama sizin Tv tuneriniz SD ve bu yayınları da izlemek istiyorsunuz. Ancak bu tarz bir modül alarak HD yayınları da Sd olarak görebiliyorsunuz.

    Ayrıca yurtdışında bu Modüllerin PVR(Hafıza kartı veya PC'ye kayıt yapan) modelleri de mevcut. Yine 4 farklı şifrelemeyi de çözenler mevcut. Şu an ben dahil bir çok arkdaşım Türkiye'de bulabildiğimiz Technisat CX Conax modülü kullanıyoruz. Benim Sony 40D3500 LCD tvmin tuneri SD olduğu için ben bu modülle sace HD yayınları göremiyorum. SD kanallar ise herhangi bir sinyal kaybına uğramadan çok güzel izlenebiliyor. Tv tuneri HD olan arkadaşlarım ise hem HD hem SD tüm kanalları sorunsuz bir şekilde izleyebiliyor.



    Teledünya Yayınlarını Modül İle İzlemenin Faydaları Nelerdir?

    Şimdi Teledünya'yı DVB-C uyumlu Lcd veya Plazma Tv'nizden izlemenin yararlarına gelelim :
    - Tuner, Tv'nizin içinde bulunduğundan harici bir STB görünmez ve kablo kalabalığı yaşanmaz.
    - Yine harici STB kumandası kullanmak zorunda kalmazsınız; kendi Tv kumandanızdan kullanmaya devam edersiniz.
    - Tvnizde varsa kanal sıralaması yapabilirsiniz.(Maalesef HD STB larda kanal sıralaması yoktur.Turksatın verdiği sıraya göre kanallar sıralanır.Ancak favori listesi yapabilirsiniz.)
    - STB'ı TVye bağlarken ayrıca bir kablo kullanmanız gerekir.Yani bir av girişiniz STB tarafından kullanılır. Ayrıca kullandığınız kablonun kalitesine göre de sinyal kaybı yaşayabilirsiniz.



    İlave Açıklamalar :

    1) Tüm Teledünya kanallarını uygun modül artı smart card ile bulamayabilirsiniz. Bunun için yukarıdaki rehberde anlatılanları tekrarlayın. Görüntüler kesik kesik ve piksellenmme var ise sinyal seviyeniz düşük olabilir. Sinyal seviyenizi Tv üzerinden görebilirsiniz. Sinyal seviyeniz düşük ise Kablo Tv servisi çağırmanızı tavsiye ediyoruz.

    2) Televizyonunuzdaki Tunerin SD'den HD'ye değişimini veya DVB-T'den DVB-C'ye değiştirilmesini mantıken isteyebilirsiniz. Bu isteklerinizi Tv üreticilerinize mail yoluyla ulaştırabilirsiniz. Ama yaşadığımız Dünya'nın gereği hiç bir markanın bu işlemi yapmayı kabul edeceğini zannetmiyoruz. Biz Sony için sorduk.Gelen açıklamada Teknolojik gelişmeler sonucu bu tür şeylerin olabileceği bu konuda hiçbir şey yapılamaycağı açıklaması geldi. Parça değişimleri LCD veya plazmalarda yapılamazmış ama SD'den HD'ye dönüşüm belki yazılım yoluyla yapılabilir.Tabi ki üreticiler bunu yapmak yerine size yeni bir TV satmayı isteyebilir.Siz yine de e-maillerinizi esirgemeyin ''Bir elin nesi var iki elin sesi var.'' demiş atalarımız. Eğer e-maillerinizle ilgili bir gelişme olursa lütfen buraya yazınız.Olumlu olumsuz farketmez.

    Lütfen Tv'nizin özellikleri hakkında soru sormadan önce kullanma klavuzlarına bakalım.

    @Speedy9355 tarafından hazırlanmıştır.




    quote:

    Orijinalden alıntı: plumbium1

    Probleminiz daha basit, F konnektör'den kaynaklanıyor.

    StB'lere giden kablolar F konnektörle sonlanıyor. ama TV'ye girmesi gereken kablo'nun Erkek anten fişi olması lazım.
    F konnektör, TV'ye tam temas etmiyor. F konnektör değil, (tercihen L tipi) Erkek anten fişi (veya F dişi-Erkek Anten dönüştürücü) takmanız lazım kablonun sonuna ki düzgün temas etsin.


     DVB-C Tuner bulunan TV'lerde Teledünya yayınlarını izlemek. DVB-C Tuner bulunan TV'lerde Teledünya yayınlarını izlemek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speedy9355 -- 11 Ekim 2015; 10:51:20 >



  • Speedy9355'e emeği için teşekkürler.

    Bu konu, "Tv-Projeksiyon" ve "Receiver Modelleri" alt forumlarına yansıtıldı. Yani konu aslında "Dijital Platformlar" bölümünde bulunuyor, ancak bu diğer iki bölümde de görüntüleniyor.

    Zaman içinde konuda yeni bilgi mesajları yazıldıkça 1.mesaja da ilaveler yapılarak daha zengin bir rehber haline getirebiliriz.


    Not : Lütfen Teledünya genel konusunda yazılmış olan ve önemli bilgiler içeren mesajlarınız varsa, bu konuda yeniden yazın.
  • Daha önce aşağıdaki mesajı diğer konuda yazmıştım.


    quote:

    Orijinalden alıntı: signore

    Conax modüller ile ilgili olarak,

    Hepsidijital'de aşağıdaki iki modül var. Soldaki 150 TL ve HD uyumlu denilmiş, sağdaki 99 TL ve SD uyumlu denilmiş.

     DVB-C Tuner bulunan TV'lerde Teledünya yayınlarını izlemek.


    Hepsidijital'in 99 TL'ye sattığı modül, orijinal Technisat Cx Conax modül değilmiş. Anladığım kadarıyla yazılım atılmış modül.

    Ayrıca HD kanalların izlenmesi için, Technisat CX modülün yeterli olmayacağı konusunda ısrarcılar. Fakat Kayacenter'dan alınan bu modüller ile (sarı renkli) HD kanalların izlendiğini biliyoruz. Dolayısıyla bu durumda Kayacenter'dan 130 TL'ye modül almak en ideal çözüm olarak gözüküyor (tabi Tv'nizin dahili tuner'i HD destekli ise).


    Aşağıdaki modül ise Kayacenter'da satışta. Fiyatı 130 TL. Görünüm olarak, Hepsidijital'in 99 TL'ye sattığı ve SD uyumlu dediği modele benziyor.

     DVB-C Tuner bulunan TV'lerde Teledünya yayınlarını izlemek.



    - SD veya HD uyumlu ayrımının neye göre yapıldığını bilen var mı ?
    - Sarı renkli ve SD uyumlu olduğunu söylenen modül ile HD yayın izleyen var mı ?


    Hepsidijital'de satılan modül, orijinal Technisat CX modül değilmiş, içine yazılım atılmış diğer bir modül imiş. Ayrıca, HD kanalların izlenmesi için HD uyumlu olduğu söylenen modülün alınması konusunda ısrarcılar. Fakat forumdaki birçok kullanıcının belirttiği gibi, eğer Tv'nizin DVB-C tuneri HD uyumlu ise, sarı renkli Technisat CX modül ile HD kanallar izlenebiliyor.

    Bu durumda şimdilik en ideal çözüm, Kayacenter'daki Technisat Cx modülü almak gibi gözüküyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • iyi günler benim bir sorum olacak yazıları okudum daha önceki yazılarıda okudum ama bazı şeyleri anlamadım
    benim lcd DVB-T var C değil kablo tv yayınları çok kötü geldi bana balıklama atladım bilemedim iyi gösterir dedim ama oldu artık bağlantı ücretim gitti teledünyaya geçmek istiyorum ama settopbox cihazına ayrıyeten para vermek istemiyorum ileride hiç bir işime yaramayacak
    şöyle bir şey yapamazmıyım DVB-C tunerli bir uydu alıcısı alsam içinede conax modül taksam ve tv ye bağlasam teledünyanın kartıyla seyredemem mi?
    yoksa komlple kapattıracağım kablo tv yi
    böyle bir şey yapamazsam eğer ne gibi bir uydu alıcısı önerirsiniz bana görüntü kalitesi iyi ileridede kullanabileceğim bir uydu alıcısı tavsiyerlerini rica ediyorum iyi günler
  • Dediğiniz gibi olur.Fakat ben piyasada DVB-C uyumlu uygun fiyata ürün bulamadım.
    DVB-S ve DVB-C combo isterseniz HD olmamak kaydıyla neta'da var.
    Hem uydu hem dijital kablo Tv tuneri dahil değil.Aldığınız modülü bu alete takarak izleyebilirsiniz.Modülü kullanmak için conax dahili olmamalı alete.
    Dreambox'tada bu tarz aletler olması gerekiyor hem de HD ama çok pahalı 1000Tl ile 2500Tl arasında.
    Ben 2 sene içerisinde Next ve Sunny gibi yerli markalardan DVB-C ve DVB-S2 kombo alıcılar bekliyorum.NEXT 2000serisi HDTV'ye benzer olursa DVB-C ve DVB-S2 li alırım.
    Dediğim neta uyduhttp://www.neta.com.tr/Combo5000DCS-CI.htm

    Bazı arkadaşlar HD denilenden aldı ve 88 kanalın hepsini bulamadı ama technisat ile hepsi çıkmış.
  • bende Technisat CX module var ve tüm HD yayınları 1080i çöüzünürlükte gayet net bir şekilde izliyorum resimler yükleyebilirim bende modulün tek farklı ayrıca 3 tane daha şifreleme sisteminide çözebiliyor..
    Arkadaşlar alabilirler ayrıca TÜrkçe menüsüde var yani türkçeyide destekliyor...
    Burad önemli olan sizin LCD nizedeki tuner CI module değil MPEG-2 olan lcd tunerlerde ne takarsanız takın HD yayınları seyredemezsiniz. Eger LCDniz HD ve SD destekliyorsa sorun yok Technisat CX module sizin için yeterde arta zaten..
  • [simage][/simage]

     DVB-C Tuner bulunan TV'lerde Teledünya yayınlarını izlemek.


     DVB-C Tuner bulunan TV'lerde Teledünya yayınlarını izlemek.


     DVB-C Tuner bulunan TV'lerde Teledünya yayınlarını izlemek.
  • SAMSUNG UE40B7000 LED TV düşünüyorum. Conax modül işe yarar mı? teledünyadan HDbox beklemek daha mı akıllıca olur acaba. Çünkü modülle hdbox arasında 70-90tl bir fark var. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
  • Samsung ps50a656 plazma var..Hd ve kaliteli sd yayın için benim tv bu şekilde sadece kart takımı ile izlenmeye müsaitmidir..Birde bu kartı takınca çanaktan gelen kabloyu nereye takacağız..Bu konuda pek bir bilgim yokta...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lvntkr

    SAMSUNG UE40B7000 LED TV düşünüyorum. Conax modül işe yarar mı? teledünyadan HDbox beklemek daha mı akıllıca olur acaba. Çünkü modülle hdbox arasında 70-90tl bir fark var. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

    CI MODULE işe yarar sorun olmaz hemde gayet güzel kanal sıralmasını istediğine göre yaparsın tek kumanda cihaz kirliliği yok görüntüler HD boxa göre süper olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akurttr -- 21 Temmuz 2009; 17:31:54 >
  • Selam akurttr,

    "DVB-C yanina mpeg4 yazmayi unutmusum okadar(dvb-c mpeg4).DVB-T ile DVB-C ayni system
    olamaz ikisi farklı tüner yani çalışma frekansları farklı
    DVB-C Giriş Frekans Aralığı: 47 MHz ~ 862 MHz
    DVB-T yayınları için COFDM demodülatörü, DVB-C için QAM64 demodülatörü gerekir.
    yani elma ile armut gibi birşey " demissin.

    1-Senden bir ricagim var,ozaman speedy9355 in sony 40d3500 ile nasil dijital kablo yayinlarini izliyor?40d3500 de sadece mpeg2 tuner var.


    "Burad önemli olan sizin LCD nizedeki tuner CI module değil MPEG-2 olan lcd tunerlerde ne takarsanız takın HD yayınları seyredemezsiniz." demişsin.

    2- asagida verdigim linkdeki conax modul ne ise yariyor ozman?buna da bana bir aciklama yaparsan sevinirim.
    http://www.neotion-pocket.com/module_conax.php
  • Hakanemre34 normalde soruna cevap vermeyecektim ama ilk siftahsın.Sen sanırım konuyu yanlış anladın.Uyduyla bir alakamız yok kablo Tv'den bahsediyoruz.Arkadaki anten girişine kablo TV'nin kablosunu takacaksın.
    Tv tunerinin bir açıklamsını bulamaım ama en azından yukarıyı okusan bu soruyu sormazdın.
    Tv tunerin SD.Nerden anladım HDready 1080P etiketin var.Bu demekki Full HD çözünürlük var ama dijital tunerin SD.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speedy9355 -- 22 Temmuz 2009; 11:24:54 >
  • Speedy9355 gayet güzel açıklamış kendisi HD yayınları alamıyor daha fazla birşey söylemeye gerek yok..
    DVB-C ve DVB-T elma ve armut gibi giriş frekansları farklı çalışmalarıda aynı prensip olsada Frekanları farklı eğer LCD DVB-T destekliyorsa Kablolu yayınları alamazsınız ama DVB-T ve DVB-C var ise genellikle beraber olurlar yeni nesil LCD ler gibi digital kablolu yayınları seyredebilirsiniz.
    Module sadece size gelen şifreli yayını decod etmeye yarar bunu dışında hiçbir işe yaramaz verdiğin linki iy tercüme edersen anlarsın

    Applications & Benefits
    - MPEG-2/MPEG-4 SD&HD Pay Tv CONAX TM encrypted channels sd ve hd tv conax şifreli kanaları şifresiz yapar
    - One plug/No cable/Original TV remote fits all tek baglantı tek kumanda yani ekstra bir receivera gerek kalmaz
    - CA Solutions : CONAX TM (ACS 3.0, 2.6.5 and lower) ses codeclerini çözer ama sadece ACS3.0 ve alt versiyonları
    - Superior hardware security and copy protection engine süper donanım koruması ve kopyalama engelleyici işlemici

    burada SD leri HD lere çeviri gibi bir anlam bulamadım ben ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akurttr -- 22 Temmuz 2009; 9:15:59 >
  • Onu demiyoruz zaten bir başka sitede Transcode'dan bahsediyor anlamı ise video formatını değiştirmek.Genelde HDeri SDye çevirmek için kullanılan bir yöntemmiş.Yani daraltma var yükseltme değil.Lütfen Coldasice mesajına bir çizk at da insanların kafası karışmasın.Ben de yukarıdaki mesajıma çiziği atayım.
    Akuttr resimler için saol.
    Sadece kablo tv için DVB-C özellikli Tv arıyoruz DVB-T nin de yanında olması şart değil.

    Bu arada Blu-ray film izleyip de HD kanallardan da BD kalitesi beklemeyin.Çünkü bu TV yayını ve görünütlerin olduğunca hızlı ve kolay ulaşması gerek.Genelde Mbit rateler çok yüksek değildir bu yüzden.Zaten 1080P yayın yapan bir kaç kanal var.
    1080i tercih ediliyor çünkü maliyeti az.
    Ama yinde görüntüler çok güzel gelecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speedy9355 -- 22 Temmuz 2009; 11:11:14 >
  • Çok sağol speedy9355..
  • arkadaşlar sorunun yeri yalnş ise lütfen uyarın beni,

    satın almayı düşündüğüm LG GW10 sersinde DVB-S tuneri var, ben evde kablo karmaşası olsun istemiyorum, tv nin içinde tunerin bulunması çok güzel ancak ufak bir sorum olacaktı?
    acaba bu tuner Thor,Hispa,hotbird vs.. deki b*iss key ile şifrelenmiş kanalları açabilecekmidir? böyle bir olay varmıdır? (yoksa next 7500 'den dewam )
    sadece b*iss için soruyorum yoksa modül almak gibi bir niyetim yok.
    yada başka marka tv lerin DVB-S tunerleri b*iss keyleri çözebiliyormu?
    teşekkürler
  • Selam arkadaslar,
    yanlis linki vemisim kusuruma bakmayin.
    http://www.neotion-pocket.com/pocket_conax.php
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coldasice73

    Selam arkadaslar,
    yanlis linki vemisim kusuruma bakmayin.
    http://www.neotion-pocket.com/pocket_conax.php


    farkettim tam düzeltcektim hızlı davranmışın ayrıca sayfanın sağında products comparision table var oraya bakarsanız sayfanın en altında şöyle bir ibare var : The Pocket transcode in real time MPEG-4 in MPEG-2, so the user can update his MPEG2 Legacy Receivers to the future standart of TV : the MPEG-4.

    yani modül mpeg4 ü mpeg2 ye transcode ediyormuş,böylelikle kullanıcı mevcut mpeg2 alıcılarını yükseltmiş oluyomuş..

    transcode ne demek bilmiyorum bir umut satın aldım ben de neotion pocket dtv yi ama şu ana kadar hd yayınları görüntüleyemedim televizyonumda(bu arada konyada hala şifrelenmedi yayınlar),yazılım güncellemesi yaptırcam sony'e onu bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Speedy9355

    Ne olmuş HDleri göremiyorsam yani.PS3+ev sineması varken blu-ray film varken...?
    Bu arada Blu-ray film izleyip de HD kanallardan da BD kalitesi beklemeyin.Çünkü bu TV yayını ve görünütlerin olduğunca hızlı ve kolay ulaşması gerek.Genelde Mbit rateler çok yüksek değildir bu yüzden.Zaten 1080P yayın yapan bir kaç kanal var.
    1080i tercih ediliyor çünkü maliyeti az.


    Selam Speedy9355,
    Ben herkes icin cozum bulmak icin ugrasiyorum ve uygun fiyatta .senin blue ray izlemen yada 40d3500 de hd olsa uada olmazsa benim icin onemli degil.sen kendi sevkine ve teknik ozelliklerine gore sistemini kurmussun.gulle gulle kullan.ama herkes senin sevkine yada sistemine gore sistem kurmak mecbur degil.
    ornek ,:vatandasin biri eski model (mpeg4 olmayan)lcd tv sinde TD tum yayninlari izlemek istiyor.napacak?
    yani herkesin zevki farklidir.benim amacim kimsenin kafasini karistirmak degil.bu urun kotu bu urun cok iyi demek degil.en uygun fiyatta cozum bulmak.
    cunku herkesin butcesi ayni degil.
    bende cogu arkadas gibi conax modul TD olsun yeniyim.kendim TD abonesiyim ve SD + HD yayinlarini izliyorum.sadece bizim memlektte fiyattlari cok yuksekden satildigi icin bu ise giristim.zorla kimseye mal satmam ben .ve malin arkasindayim.hatta ben calismazsa geri aliyorum(urune ve kutusuna)zarar vermemis olmak sartiyla.isteyen alir isteyen almaz.zorla guzellik olmaz.
    Senden ricam bir bilgi verirken genel olarak ver(kaynak gosterek mumkunse,arkadaslarda o kaynaklardan faydalansinlar).
    Saygilar Coldasice,
  • Metinardicli arkadaşım LG de DVB-S olması çok iyiymiş.Uydu işinden pek anlamadığımdan bir şey diyemiyorum.Sanırım next'e softcam.kbd dosayasının en güncelini koyunca tüm kanallar açıyor.
    Ama Tvde böyle bir yazılım olayı var mı bilmiyorum.İngilizcen iyiyse bir de avforums!a bir bakıver.
    Kuckles Sony'den ne yazılımı bekliyorsun acaba?
    SD'den HD'ye bekliyorsan bekleme.Çünkü yazışmalar sonucu Sony maalesef bunu yapamayacağını söyledi.
    Bu neotion'nun modülünü hala çözemedim ne yapıyor bu alet.Kuckles almış ama HDleri SD olarak görememiş.
    Bak sen beni yanlış anlıyorsun coldasice burayı tartışma yerine getirmeyeceğim o yüzden PM atacağım.
    Ama sen yukarıda DVb-T ile DVB-C yi birbirine sokmuşsun insanlar yanlış anlayacak.İkisi farklı şey ben bunu diyorum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.