Şimdi Ara

Duygular mı mantık mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İkinci el araç almayı düşünüyorum. Bir yanda fiat 500L ve fiat 500X modelleri var. Bu araçların dizellerinin piyasası ortalama 60-65 bin lira civarında. ikinci elde takibe aldığım ilanların yavaş el değiştirdiğini görüyorum ama diğer yandan bu iki modeli beğeniyorum. Yani duygulara hitap eden araçların ikinci elleri biraz sıkıntılı.
    Diğer yanda leon fr ve golf 7 gibi araçların ikinci elleri var. Bu araçlarında benzinlilerinin piyasası 3 aşağı 5 yukarı aynı fiyatlarda. bunlarıda beğeniyorum ancak diğerleri kadar değil. Ancak bu araçların ikinci el piyasaları daha hareketli.
    siz olsanız duygularınıza hitap eden bir aracı mı alırsınız yoksa ikinci elde hızlı el değiştirmesi fikrinizi değiştirmenize neden olur mu ?



  • Mantıklı olanı yapın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun süre binecekseniz size daha çok keyif veren aracı seçin. aracı sizden sonraki sahibi için almayın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Duygular tabi ki, kaç kere gelecen şu dünyaya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DoctorEconomy

    Uzun süre binecekseniz size daha çok keyif veren aracı seçin. aracı sizden sonraki sahibi için almayın.

    Inanin tam anlami ile bu yorumu yapacaktim. Satacagim kisi aracimi tercih edermi etmezmi diye dusunerek arac almak bizim ulkemize has bir dusunce. Parayi veren ben araci begenen satacagim kisi, benim duygularimin bir kiymeti yok ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk önce ne kadar bineceğime bakarım. ustasına, parça fiyatlarına bakarım

    eğer uzun süre bineceksem duygularımı izlerim
    eğer kısa süre bineceksem tabiki mantığımı izlerim.

    bu arada 500L çok hoş. içi geniş ferah

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2-3 aydır özellikle bazı modellerin ilanlarını çok yakından takip ediyorum kendime araç bakıyorum çünkü, neyse benim anladığım ilan fiyatları uçmuş ve piyasa çok durgun. Aynı araçlar defalarca ilanlara giriliyor, favori ilanlardan sürekli fiyat düştü mailleri geliyor ama ilanların çoğu hala aynı yerinde. Bu durum 2. eli hızlı denilen araçlar için de geçerli..

    Arayıp fiyat sorduğum 1-2 galerici de 2 aydır filan işlerin kötü olduğunu söylediler yani demek istediğim durgunluk sadece baktığınız araçlar için geçerli bir durum değil.
  • Kesinlikle duygu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiat 500 ler nedense pek tutulmadı.Sebebi sıfır satış fiyatları yüksek olduğundan talep olmadı diye tahmin ediyorum.Donanım olarak dolu ve tasarımı bayağı dikkat çekici.Bakım giderleri desen motorlar linea,puntoda kullanılan tjet,multijet aynı motorlar.
  • Ben arabayı bir araç olarak değil bir dost gibi görenlerdenim yıkamacıya vermem kendim yıkarım ve bundan haz duyarım bu sebepten araç seçimlerim herzaman duygularıma göre oldu satarken sorun yaşadım ama zaten bu hayatta istediği gibi para harcayamayanlardanım en azından aracım bana keyif versin derim.
    Bu yüzden mantıklı olanda duygusal olmaktır benim için :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Albert-Einstein -- 2 Temmuz 2016; 1:11:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantık sınırında duygular

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Duyguların olmazsa tost makinasından farkin kalmaz.sevdiğin iste calis sevdiğin kizla evlen ve sevdiğin arabayi al. Diğer insanların ne dusundunun senin için önemi var ise sen var.misin ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arabaya binmişliğiniz var mı bilmiyorum ama binmeden önce benim de şekli tasarımı falan hoşuma gidiyordu bu araçların... bindikten sonra fikrim değişti malzeme kalitesi çok düşük geldi bana...
  • kişiden kişiye değişir, eğer aile kurmamışsan duygu, aile kurmuşsan mantık derdim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantıklı duygular en iyisi. 90.000 liraya Fiat alınca çevre de tuhaf bakıyor bunlar sizin kişiliğinize bağlı umursamıyorum değer kaybı da önemsiz derseniz alın gitsin, ama ben 3-4 senede aracımı değiştiririm çabuk satılsın da isterim derseniz piyasa araçlarına bakın onun da en gönlünüze yatanına bakın. Bu forumu da fazla sallamayın adamın karşısına alfaların arıza istatistiğini koyduğumda alfalar arıza çıkarıyor diyen bence arabadan anlamıyordur diye bir cevap veren çıkmıştı bana, somut veriler bile burada geçmiyor; burası birileri için baş tacı golf, leon; başka birileri için baştacı alfa, Mazda 3, v40, başka birileri için ise kusursuz astra mekanı... Bizim memlekette kimsenin malı kötü değil, gitmeyen araçlar bile yokuş yukarı neleri geçiyor, en doğrusu bir araç beğenin ondan sonra da malum siteye bir göz atın, ilan sayısı kaç ne kadar tıklanmış, bunlara göre optimum dengeyi kurup gönlünüze yatanı alın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adieu -- 2 Temmuz 2016; 16:39:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.