Şimdi Ara

Düşük karbonhidratlı diyet tip 2 diyabetin semptomlarını azaltabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Düşük karbonhidratlı diyet tip 2 diyabetin semptomlarını azaltabilir



    British Medical Journal dergisinde yayımlanan yeni araştırmaya göre 6 ay boyunca uygulanacak düşük karbonhidrat içerikli diyet, tip 2 diyabet remisyonu ( hastalık belirtilerinin görülmediği evre ) için en etkili tedavi stratejilerinden birisini oluşturuyor.



    Son birkaç yıldır tip 2 diyabet tanısından sonra uygulanacak diyet ve yaşam tarzı değişikliklerinin diyabet tedavisi açısından en etkili yöntemleri oluşturduğuna yönelik birçok araştırma buunmakla birlikte yeni araştırma düşük karbonhidrat olarak günlük 130g'dan az yani toplam enerji yükünün %26'sından azını oluşturucak şekilde hazırlandı. Günlük ihtiyacın 2.000 kcal olarak belirlendiğini de ekleyelim.



    Diabetes mellitus



    Düşük karbonhidratlı diyet tip 2 diyabetin semptomlarını azaltabilir



    Araştırmacılar 1.357 katılımcıyı içeren yayınlamış 23 farklı klinik çalışmalara ait verilerle birlikte çalışmakla birlikte 5 farklı kan glukoz ( kan şekeri ) düzeyini içeren çalışmaya ait veriler üzerinde çalıştı.



    Yapılan çalışmalar ve 6 aylık süreç sonucunda düşük karbonhidratlı diyet uygulayan grubun kontrol grubuna oranla %32 oranında daha fazla remisyon ( yatışma ) gösterdiği tespit edildi. Kontrol grubunun kendi rutin diyetlerini uyguladığını da belirtelim.



    Ayrıca Bkz.Sağlık çalışanlarına uygulanan izin yasakları kaldırıldı



    Son olarak şu anda yapılan çalışmaların düşük karbonhidratlı diyetin akut dönemde ( ilk, kısa dönem ) tip 2 diyabet tedavisi açısından en etkili diyet türü olduğunu söyleyebiliriz.



    Yeni araştırma BMJ adlı dergide yayımlandı.




    Kaynak:https://www.csiro.au/en/News/News-releases/2021/CSIRO-part-of-international-study-that-finds-low-carb-diets-can-reverse-type-2-diabetes
    Kaynak:https://www.bmj.com/content/372/bmj.m4743







  • Haberi yapan editör kardeş ,
    tüm kalbimle teşekkür ederim , herşey gönlünce olsun ,
    o kadar işime yaradı ki bu haber ....

    Haberlerini takip ediyorum ,var ol kardeş ne diyeyim şu pandemi geçsin inşallah kozyatağına gelip sana yemek ısmarlayacağım söz...
    ofise de pasta falan alırız ama çaylar sizden...
  • Haberi yapan editör kardeş ,
    tüm kalbimle teşekkür ederim , herşey gönlünce olsun ,
    o kadar işime yaradı ki bu haber ....

    Haberlerini takip ediyorum ,var ol kardeş ne diyeyim şu pandemi geçsin inşallah kozyatağına gelip sana yemek ısmarlayacağım söz...
    ofise de pasta falan alırız ama çaylar sizden...

  • Babam da tip 2 diyabet hastası. Ona bu haberi göstermek için can atıyorum. Ben de editör arkadaşa teşekkür etmek istiyorum.
  • Senelerdir biliyoruz ama bunu zaten. Senelerdir aileme yaptırırım, insilün kullanmıyorlar bu şekilde.

  • öncelikle kilo boy ve lipit profili, karaciğer enzimleri, hba1c ve açlık kan şekerine göre belirlenir diyetler genellikle. ayrıca 2000 kcal 70 kg 170 boyundaki normal yağ dağılımı olan bir insanın alması gereken günlük miktardır dediğim değerlere göre bu durum da değişir. ayrıca karbonhidrat alımını azaltırken diğer aldığınız ürünleri de kontrollü almak gerekir böbreğe ekstra yük olur su tüketimini arttırmanız gerekebilir. o yüzden bu şekilde bir diyete gidecekseniz mutlaka bir doktor+diyetisyen eşliğinde başlamanızı tavsiye ederim. şeklinde bir not düşelim lütfen.

  • Canan Karatay hoca yıllardır söylüyor unlu, şekerli gıdalardan uzak durmamızı...

  • 190 boyundayım 2 sene önce 130 kiloydum, ketojenik diyete başladım ve istisnasız 8 ay bozmadan uygulayarak 90 kiloya indim. Yaklaşık 1.5 yıldır da aynı kilodayım hala karbonhidrat ve gluten alımını minimumda tutmaya çalışıyorum. Öncesinde kan değerlerim berbat haldeyken diyet sonrası kan ve hormon testlerimde tüm değerlerim mükemmel çıktı, tüm vitamin değerlerim olması gereken noktadaydı. Vücuttan 40 kilo eksilmesi fiziksel bir rahatlık sağlarken bana en büyük etkisi mental anlamda oldu. Beynimden sis kalkmış gibi hissediyorum. Her gün min. 3litre su içmeye alıştım, günlük yeterli su içmediğimde veya biraz karbonhidratı fazla kaçırınca dayak yemişe dönüyorum.

    Siz siz olun hayatınızdan temelde ekmekle hamur işini sonrasında meyve ve tatlıyı çıkarın. Doymuyorum derseniz de sadece sabredin, vücut alıştığında karbonhidratsız çok güzel doyduğunuzu keşfedeceksiniz.
  • Sadece 5 ayda 107 kılodan 72 ye ındım . canan karatay'ı dinleyerek . Düşük karbonhidrat neredeyse sıfır düzeyde ve bol protein + sebze , 2 öğün beslenme , bol su , 10.000+ adım yürüyüş hergün. Önceden de kan değerlerim ve sağlık durumum çok iyidi , şuanda da iyi şükür, sadece fıtık çıktı kilodan sonra. Mayıs ayında 4. yılım olacak kilo vereli ve halen koruyorum , arada 79 a kadar cıktıgım oldu ama ( pandemide tatlı yedim çok :) ) genelde hep 70 li rakamlardayım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BarGoS -- 21 Ocak 2021; 19:4:6 >
  • tip 2 diyabet hastasıyım da merak ettiğim konu?..Ha1c yi evde ölçecek bir alet varmı normal şeker ölçümü gibi??

  • sinirlilik,huzursuzluk ,her şeyi kafaya takma dengesizlikler vs..bunlar şeker hastalarında olan önemli bulgular...şekeri kesince veya azaltınca, bu bulgulardan kurtulan tamamen rahatlayan varmı aranızda arkadaşlar?ben tip 2 yim ve felaket sinirlilik huzutsuzluk var ben de ve şeker takıntım da maalesef ki baya çok!?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.