Şimdi Ara

düş güşler yüzünden Dolar ve Euro yeni tarihi rekorunu yaptı dolar 13.50 euro 14.47

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
2
Favori
3.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • düş güşler yüzünden Dolar ve Euro yeni tarihi rekorunu yaptı dolar 13.50 euro 14.47


    düş güşler yüzünden Dolar ve Euro yeni tarihi rekorunu yaptı dolar 13.50 euro 14.47


    düş güşler yüzünden Dolar ve Euro yeni tarihi rekorunu yaptı dolar 13.50 euro 14.47


    düş güşler yüzünden Dolar ve Euro yeni tarihi rekorunu yaptı dolar 13.50 euro 14.47


    düş güşler yüzünden Dolar ve Euro yeni tarihi rekorunu yaptı dolar 13.50 euro 14.47



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 23 Kasım 2021; 17:0:3 >







  • valla hocam eski neslim tamamına yakını babadan ev sahibi olarak yaşadı yani eskiden "kira" diye bi kavram yoktu. lojmanlar niye vardı zannediyosunuz yani o dönemde "evi kiraya vermek" diye bi kavram olmadığı için, herkes kendi evinde oturduğu için, devlet kendi çalışanını bi yere gönderdiğinde ona lojman veriyodu.

    eski nesil "çok fakirdik" dediklerinde söyledikleri şey aslında şu:

    1- teknoloji yoktu, kömür sobasını yakıyoduk
    2- tarhana çorbası yapıp yerdik
    3- bi yere gitmemiz gerektiğinde yürürdük
    vsvs..

    ama hiçbiri diyemez ki: "evim yoktu, babam ev vermedi, babam bağ vermedi, 20 yaşında evlendirilmedim, hayata kendim sıfırdan atılmak zorunda bırakıldım" hiçbiri de bunu diyemez. alayı 20-23 dedinmi evlendirildiler. hiçbiri de babasından miras alamamış değil. çoğu kirada oturmadı. masal anlatmasınlar.

    yahu benim babam tüm her şeyi sattı yedi yav düşün bak ben babama miras reddi yapacam çünkü adamın bana borçtan başka bırakabileceği hiçbir şey yok. tarihte hiçbir atam bunu yaşamadı yav.
    bizim pederlerin ve dedelerin nesli aslında bi zorluk yaşamadılar çünkü hepsi de köyde babalarından mülk-arsa-bağ alarak hayata atıldılar. asıl "çeken" nesil şimdiki hayata sıfırdan-mülksüz olarak atılan nesildir.

    1950-1990 arası dönem insanlık çağının en refah dolu dönemi sayılıyor çünkü hiçbir dönemde bu kadar az savaş yaşanmamış ve bu dönemde ilk defa dünya nüfusu üçe katlanmış.

    benim babam mesela çalışmadan yaşadı, dedemden bağlar-bahçeler aldı direkt olarak. annemle evleneceği zaman bile doğrudan babama müstakil ev vermiş dedem. babam onları sata sata yaşadı. 4 çocuk yaptı, hiçbirine bakmadı. kardeşlerime yıllarca ben para yolladım onlar üniversite okurlarken. ama babama sorsan "şımarık genç nesil" diyo ve tüm yaşını-başını almış akrabalarım gibi oyunu ampule basıp geçiyo.

    dedem olsun, babam olsun, bunlar hayatlarında:

    1- doğdukları ilçeden dışarı adım atmadılar
    2- bir şey okumadılar, ufuklarını genişletmediler
    3- iş de yapmadılar. zaten köyde babadan mülk ile doğdukları için bunların hepsi 20 dedinmi evlendirildiler. hayatlarında rekabet ve gelecek korkusu yaşamadılar.

    ama bizim nesil hayata sıfırdan atıldı ve vahşi rekabet ortamında hayatta kalmaya çabalıyor. sorsan şımarık biziz. ben kendim üniversite okurken bile babam bana hiç para göndermedi çalışarak okudum, bu sırada babam mülkleri satıp iki kere Arabistan'a gitti annemle birlikte turistlik. sorsan babam kendisini: "oturaklı ve hayatın zorluklarını bilen kişi" olarak görüyo, beni de şımarık genç kuşak süprüntüsü.

    Zaten alayının şimdiki gençleri yani bizleri anlamamasının nedeni değindiğiniz konular.Hayatlarında hiçbir zaman zorluk çekmeyen gerçek şımarık nesil onlar ama bunun farkında bile değiller.Bunların yokluktan anladıkları kendi dönemlerinde var olmayan teknolojiler...Adamlar kendi gençliklerinde cep telefonunun, internetin, bilgisayarın vs olmamasını yokluk olarak değerlendiriyorlar ama o dönem de henüz bunlar icat edilmemişlerdi bile...Bunu bile düşünemiyorlar.Adamlar daha icat edilmemiş eşyaların var olmamasını 'yokluk' olarak değerlendirirken bugünkü gençlere 'nankör' demeleri midemi bulandırıyor.


    Onların gençliklerinde teknolojik imkanlar belki kısıtlıydı ama bugünküne oranla hayatları daha kolaydı.Söylediğiniz gibi çoğu 25 yaşına varmadan çoktan evlenmiş olurdu,bir yerde işleri hazır olurdu.Dahası lise bitirebilen herkes anında devlette memur olurdu.O nedenle ''okuma yazma bilenin memur olduğu nesil'' diye boşuna söylemiyorum.Mesela Hababam Sınıfı Sınıfta kaldı filminde Mahmut Hocanın gözde öğrencisi Ahmet Çamlıca Lisesini bitirir bitirmez anında öğretmen olarak işe başlıyordu.Üstelik 17-18 yaşındayken..Bugün ise üniversite bitiren üstüne yüksek lisans yapan hatta doktora yapan öğretmen adayları bile KPSS iletiyle boğuşup duruyor.30 yaşına geldiği halde hala daha babasının annesinin eline bakmak zorunda kalıyor.Ama zamanında sırf okuma yazma bildiği için devlette memur olabilen dayılar bu gençlere ''siz iş beğenmiyorsunuz'' diyebiliyor.Bunlar kadar şımarık ve cahil bir nesil sanırım Dünyanın hiçbir ülkesinde yoktur..


    Dahası dediğiniz gibi alayına miras olarak birşeyler kalmış vaziyette hayata başladılar.Bizler gibi dımdızlak vaziyette değil...Mesela benim dedeminde birçok bağı,bahçesi,tarlası vs varmış ama erken yaşta vefat edince dedemin kardeşleri dedemin mirasını kendi aralarında çar çur etmişler.Babam o yaşlarda çok küçük olduğu için (9 yaşında) mirasa sahip çıkamamış.Eğer dedem erken yaşta vefat etmeseydi babama da yüklü bir miras kalacaktı.Dahası anne tarafındaysa dedem evin tek çalışanı olduğu halde üç çocuk büyütmeyi başarmış.Üstelik bunu öğretmen maaşıyla yapmış.Annem hala anlatır;tek maaşla geçinirdik ama kimseye de muhtaç değildik diye.Bugün ise tek maaşla üç çocuk büyütmeyi geçtim karı-koca ay sonunu zor getirir.


    Ama sorsan en mağdur,en yokluk çeken nesil 50 yaş üstüler...


    Şöyle gelişmiş ülkelere bakıyorum o ülkelerde yaşlı insanlar gençlerin her daim en iyisine sahip olmalarını isterken Türkiye'de ki yaşlılar ise gençlerin her daim daha azına sahip olmasını istiyor...Bu ülkenin gerçekten prangası bu yaşlılardır...Adamlar resmen gençlerden nefret ediyor...Mutlu olmalarını,geleceğe umutla bakmalarını istemiyor...Hem cahiller hem benciller hem de şımarıklar..

    sokak röportajında dayı: "kasa boşken reis koydu 128 milyarı kasaya" diyo, sen bu adama laf anlatacan.

    benim dedem 90 yaşına geldi, bastona tutunarak yerinden zor doğruluyo adam. ama, bizim dünyayı ele geçirmek üzere olduğumuzu ve ABD ile Çin'in bizi durdurabilmek için el ele verdiğini bağırarak söylüyo, adamı yarım saat dinledim, en son dayanamadım çok hafif bi giriş lafı söyledim, dedem daha bunu duyar duymaz öfkeden bastonsuz ayağa kalktı bağırdı iman gücüyle.

    İnstagramda a haberin konuyla ilgili haberini gördüm.Bir yorumlara bakayım dedim bakmaz olaydım.Bunların seçmeni ciddi ciddi doların ve euronun dış güçler nedeniyle yükseldiğini sanıyor.Dahası buna inanıyor.Ben böyle akıl tutulması görmedim.O kadar komik,anlamsız,saçma sapan yorum okudum ki...


    Birisi ''Başkanım doları yasaklayalım.Kim dolarla iş yapıyorsa devlet gücünü ona göstersin.Dolarla iş yapmak neymiş görsünler'' demiş...Garibim bilmiyor ki birkaç gün önce açılan Çanakkale köprüsünün geçiş garantileri döviz üzerinden...Bizzat akıl verdikleri devletin tüm ekonomisini dövize entegre ederken garibim onlara ''doları yasaklayalım.kim dolarla iş yapıyorsa devlet gücünü göstersin'' diyor...Adam daha memlekette yapılan projelerin ne üzerinden yapıldığından haberi yok ama büyük resmi görmüş bir de akıl veriyor.


    Birisi de ''Doları floresan partisi mi yükseltiyor?Dış mihraklar yükseltiyor'' demiş...Sanki memleketti CHP yönetiyor...Dahası zaten dış mihraklara hadlerini bildirmek için 2018'de vermediler mi yetki?Dış mihraklarla mücadele etme işini neden 2023 ve sonrasına erteliyorlar?Bunu bile düşünemeyecek kadar beyinleri yıkanmış.


    Bunların seçmen kitlesi gerçekten tuhaf lan ciddiyim bu insanlarla nasıl aynı havayı soluyoruz merak ediyorum.Nasıl bir kafa yaşıyorlar gerçekten psikolojik ve sosyolojik olarak incelenmeleri gerekiyor.Böyle hipnoz olmuş bir kitle ancak Kuzey Kore'de vardır...

    Cidden çok farklı kafa yapıları var...Adamlar gerçeklikle tüm bağlarını koparmışlar kendi kafalarında bir Dünya yaratmışlar o Dünyada yaşıyorlar...Böyle bir beyin yıkanmışlık ciddiyim Kuzey Korede bile yoktur.Hayır yani bir de ekonomik krizin ne olduğunu da biliyorlar.2001 krizini ve önceki hükümetlerdeki sıkıntıları 'beceriksiz bir yönetim' olarak gören bu kitle kendi oy verdikleri söz konusu olunca dürüstçe gerçeklerle yüzleşemiyorlar.


    Gerçekten Sedat Peker'in ''40 yaş ve üstündekilere birşey anlatamazsınız'' dediği laf doğru...Adamların gerçek Dünyayla ilgileri kalmamış kendi kurguladıkları Dünyada yaşıyorlar...Yok böyle bir beyin yıkanmışlık..

  • Dij pinnakların oyununu bozacağız..
    Verin yetkiyi kardeşinize görün nasıl daha beter dibe batırıyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 23 Kasım 2021; 10:50:1 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • düş güşler yüzünden Dolar ve Euro yeni tarihi rekorunu yaptı dolar 13.50 euro 14.47

    Ne zaman sayfayı güncellesem yukarı gitti. Ne desem bilemedim, yakında boş clio 300 Bin TL olacak, yani 100 asgari ücrete clio alınabilecek. Diyecek bir şey bulamıyorum artık.

  • asgari ücret son devalüasyonla birlikte aylık 220 euro sınırına indi. ''emme alamanyada da aylık 1500 lira, açuz'' diuye anıran akgurbetçilere girsin!

  • ABD bizim gelişmemizi istemediği için vosvos fabrikasının açılmasını engelledi.

    bazı "vaddan hayyunları" diyolar ki efendim bizim otoriteler rüşveti çok istedikleri için vosvos son anda kaçmış, efendim işte vosvos aslında bizi çok seviyomuş çünkü türk işçisi iyi çalışıyomuş da, aslında vosvos fabrika açmayı çok istemiş de bizim rüşvetçiler yüzünden açamamış.

    kardeşim! bu ülkenin reisi, bu ülkenin her bir yavrusu için her gece sabaha kadar ağlar.

    tüm insanlığın çektiği sıkıntıları toplasanız tek başına reisimin içindeki sıkıntı kadar etmez.

    bu ülkenin kasası boşken reisim getirdi kendi 128 milyarı koydu kasaya!

    reisim olmasaydı hepiniz şu anda çölde elinizde tas ile su arıyo olacaktınız!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnstagramda a haberin konuyla ilgili haberini gördüm.Bir yorumlara bakayım dedim bakmaz olaydım.Bunların seçmeni ciddi ciddi doların ve euronun dış güçler nedeniyle yükseldiğini sanıyor.Dahası buna inanıyor.Ben böyle akıl tutulması görmedim.O kadar komik,anlamsız,saçma sapan yorum okudum ki...


    Birisi ''Başkanım doları yasaklayalım.Kim dolarla iş yapıyorsa devlet gücünü ona göstersin.Dolarla iş yapmak neymiş görsünler'' demiş...Garibim bilmiyor ki birkaç gün önce açılan Çanakkale köprüsünün geçiş garantileri döviz üzerinden...Bizzat akıl verdikleri devletin tüm ekonomisini dövize entegre ederken garibim onlara ''doları yasaklayalım.kim dolarla iş yapıyorsa devlet gücünü göstersin'' diyor...Adam daha memlekette yapılan projelerin ne üzerinden yapıldığından haberi yok ama büyük resmi görmüş bir de akıl veriyor.


    Birisi de ''Doları floresan partisi mi yükseltiyor?Dış mihraklar yükseltiyor'' demiş...Sanki memleketti CHP yönetiyor...Dahası zaten dış mihraklara hadlerini bildirmek için 2018'de vermediler mi yetki?Dış mihraklarla mücadele etme işini neden 2023 ve sonrasına erteliyorlar?Bunu bile düşünemeyecek kadar beyinleri yıkanmış.


    Bunların seçmen kitlesi gerçekten tuhaf lan ciddiyim bu insanlarla nasıl aynı havayı soluyoruz merak ediyorum.Nasıl bir kafa yaşıyorlar gerçekten psikolojik ve sosyolojik olarak incelenmeleri gerekiyor.Böyle hipnoz olmuş bir kitle ancak Kuzey Kore'de vardır...





  • Sen resmî kesip konuya ekleyene kadar, kur üstüne 20 kuruş koydu.Konu kilit üye ban

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fluox kullanıcısına yanıt
    düş güşler yüzünden Dolar ve Euro yeni tarihi rekorunu yaptı dolar 13.50 euro 14.47

    tüh


    düş güşler yüzünden Dolar ve Euro yeni tarihi rekorunu yaptı dolar 13.50 euro 14.47



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 23 Kasım 2021; 11:15:28 >




  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    sokak röportajında dayı: "kasa boşken reis koydu 128 milyarı kasaya" diyo, sen bu adama laf anlatacan.

    benim dedem 90 yaşına geldi, bastona tutunarak yerinden zor doğruluyo adam. ama, bizim dünyayı ele geçirmek üzere olduğumuzu ve ABD ile Çin'in bizi durdurabilmek için el ele verdiğini bağırarak söylüyo, adamı yarım saat dinledim, en son dayanamadım çok hafif bi giriş lafı söyledim, dedem daha bunu duyar duymaz öfkeden bastonsuz ayağa kalktı bağırdı iman gücüyle.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Cidden çok farklı kafa yapıları var...Adamlar gerçeklikle tüm bağlarını koparmışlar kendi kafalarında bir Dünya yaratmışlar o Dünyada yaşıyorlar...Böyle bir beyin yıkanmışlık ciddiyim Kuzey Korede bile yoktur.Hayır yani bir de ekonomik krizin ne olduğunu da biliyorlar.2001 krizini ve önceki hükümetlerdeki sıkıntıları 'beceriksiz bir yönetim' olarak gören bu kitle kendi oy verdikleri söz konusu olunca dürüstçe gerçeklerle yüzleşemiyorlar.


    Gerçekten Sedat Peker'in ''40 yaş ve üstündekilere birşey anlatamazsınız'' dediği laf doğru...Adamların gerçek Dünyayla ilgileri kalmamış kendi kurguladıkları Dünyada yaşıyorlar...Yok böyle bir beyin yıkanmışlık..

  • Başlık geri kaldı hocam :(

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    bizim pederlerin ve dedelerin nesli aslında bi zorluk yaşamadılar çünkü hepsi de köyde babalarından mülk-arsa-bağ alarak hayata atıldılar. asıl "çeken" nesil şimdiki hayata sıfırdan-mülksüz olarak atılan nesildir.

    1950-1990 arası dönem insanlık çağının en refah dolu dönemi sayılıyor çünkü hiçbir dönemde bu kadar az savaş yaşanmamış ve bu dönemde ilk defa dünya nüfusu üçe katlanmış.

    benim babam mesela çalışmadan yaşadı, dedemden bağlar-bahçeler aldı direkt olarak. annemle evleneceği zaman bile doğrudan babama müstakil ev vermiş dedem. babam onları sata sata yaşadı. 4 çocuk yaptı, hiçbirine bakmadı. kardeşlerime yıllarca ben para yolladım onlar üniversite okurlarken. ama babama sorsan "şımarık genç nesil" diyo ve tüm yaşını-başını almış akrabalarım gibi oyunu ampule basıp geçiyo.

    dedem olsun, babam olsun, bunlar hayatlarında:

    1- doğdukları ilçeden dışarı adım atmadılar
    2- bir şey okumadılar, ufuklarını genişletmediler
    3- iş de yapmadılar. zaten köyde babadan mülk ile doğdukları için bunların hepsi 20 dedinmi evlendirildiler. hayatlarında rekabet ve gelecek korkusu yaşamadılar.

    ama bizim nesil hayata sıfırdan atıldı ve vahşi rekabet ortamında hayatta kalmaya çabalıyor. sorsan şımarık biziz. ben kendim üniversite okurken bile babam bana hiç para göndermedi çalışarak okudum, bu sırada babam mülkleri satıp iki kere Arabistan'a gitti annemle birlikte turistlik. sorsan babam kendisini: "oturaklı ve hayatın zorluklarını bilen kişi" olarak görüyo, beni de şımarık genç kuşak süprüntüsü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 23 Kasım 2021; 11:37:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Süper tespitler gerçekten. Sorsan "Yokluk içinde büyüdük, ayakkabımız yoktu" diyecekler. O şekilde büyüyenler de var ama aslında ne kadar refah içinde büyüdüğünün farkında olmayan bir sürü yaşlı insan da var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 23 Kasım 2021; 11:41:32 >
  • Nasıl bir dış güçmüş mk Bosna Hersek markı dışında bütün para birimleri gece 12'den bu yana %5 artmış. Kim ulan bu dış mihraklar?
    düş güşler yüzünden Dolar ve Euro yeni tarihi rekorunu yaptı dolar 13.50 euro 14.47

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bakın ak kitle nasılda kurtuluş savaşına gönderme yapıcak bu ülke kuru hoşafla kazanıldı falan demeye başlayacak. Ecevit zamanında akıllarına bile gelmiyordu kurtuluş savaşı.

    Bakın görün dediğim olacak forumlarda kurtuluş savaşı falan diyecekler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt
    valla hocam eski neslim tamamına yakını babadan ev sahibi olarak yaşadı yani eskiden "kira" diye bi kavram yoktu. lojmanlar niye vardı zannediyosunuz yani o dönemde "evi kiraya vermek" diye bi kavram olmadığı için, herkes kendi evinde oturduğu için, devlet kendi çalışanını bi yere gönderdiğinde ona lojman veriyodu.

    eski nesil "çok fakirdik" dediklerinde söyledikleri şey aslında şu:

    1- teknoloji yoktu, kömür sobasını yakıyoduk
    2- tarhana çorbası yapıp yerdik
    3- bi yere gitmemiz gerektiğinde yürürdük
    vsvs..

    ama hiçbiri diyemez ki: "evim yoktu, babam ev vermedi, babam bağ vermedi, 20 yaşında evlendirilmedim, hayata kendim sıfırdan atılmak zorunda bırakıldım" hiçbiri de bunu diyemez. alayı 20-23 dedinmi evlendirildiler. hiçbiri de babasından miras alamamış değil. çoğu kirada oturmadı. masal anlatmasınlar.

    yahu benim babam tüm her şeyi sattı yedi yav düşün bak ben babama miras reddi yapacam çünkü adamın bana borçtan başka bırakabileceği hiçbir şey yok. tarihte hiçbir atam bunu yaşamadı yav.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Lan yeniledikçe artan kur mu olur f5 yapmaya korkuyorum kimse çıkıp birşey demiyor lanet olsun yaaa

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 12.5


    arjantin loading düş güşler yüzünden Dolar ve Euro yeni tarihi rekorunu yaptı dolar 13.50 euro 14.47 

  • düş güşler yüzünden Dolar ve Euro yeni tarihi rekorunu yaptı dolar 13.50 euro 14.47






    düş güşler yüzünden Dolar ve Euro yeni tarihi rekorunu yaptı dolar 13.50 euro 14.47



    Şaka mı bu? Site mi bozuldu





  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.