Şimdi Ara

Durduk Yere kilometre ve devir saati bozuldu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, aracım 2012 eski kasa Kia Cee'd. Arabada son zamanlarda hiç bir değişiklik yapmadım. Sabah aracı çalıştırıp yola çıktığımda farkettim ki, devir saati ve kilometre saati çalışmıyor, ikisinde de ibre sıfırdan takılı kaldı. Elektrikciye gosterdim. Usta sigortalara baktı, sorun olmadığını söyledi. Aküyü söktü, baktı yine olmadı. Fakat bu sefer bu gostergelerle beraber, hararet ve yakıt gostergeleri de aracı stop etmeye rağmen takılı kaldı. Usta düzeleceğini söyledi. Duzeldi gibi ama bugun tekrarladı ara ara. Kilometre ve devir saati gün içersinde ara ara çalıştı. Sizce sorun ne olabilir? Elektrikci saatten olabilir diyor ? Saatten diyor fakat kiolmetre ve devir saati aynı anda bozuldu ?
    Buna benzer sorun yaşayan var mı ? Yardımcı olursanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonNn_ -- 12 Ocak 2020; 0:26:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Geçmiş olsun. Gösterge panelinin içinde voltaj regülatörü bulunuyor. Bazı modellerde bu regülatör ya lehim çatlağı yüzünden ya da kendisi bozulduğu için görevini yerine getiremiyor. Örneğin Ford Focus araçlarda bu arıza aracın motorunu tekletecek kadar problem yaratıyor. İyi oto elektrikçiler komponent seviyesinde tamir ile bunları çözüyor, oto sanayiler de km gösterge tamiri yapan elektronikçi araştırın. Ne yaptıklarını göstermezler ama altı ay garanti verirler, epey de para isterler.

    K.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir ihtimal akü ile ilgilide olabilir
  • korayesque kullanıcısına yanıt
    Bugün gostergelerde hiç bir sorun yok. 20-30 km. Kullandım 5-6 kere stop ettim tekrar hareket ettim sıkıntısız. İnşallah tekrarlamaz. Peki sizce saat arızası olma ihtimali var mıdır? Saatten olsa devir ve kilometre saati aynı anda nasıl bozulsun değil mi? Saatlerin ortak olarak kullandığı bir sensör vs. De olabilir diye düşünüyorum. Hız sensörü olma ihtimali de varmış fakat devir saati de mi veriyi ondan alıyor bilmiyorum. Hafta içi iyi bir elektronikciye gösterip gelişmeyi, benzer sorun yaşayanlar için buraya yazacağım. Teşekkürler.



    @ussuz akü daha geçen yıl alındı, iyi durumda. Ondan olduğunu zannettmiyorum. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Focusta kadran ışığı haric her şey gitmişti bagaj aydınlatmasının sigortası patlamış değiştik düzelmişti

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende de aynı problem var ve hiçbir usta çözemedi. Araç 97 polo classic. Hız ve devir çalışmıyor diğerlerinde problem yok. Acaba nereden kaynaklanıyor olabilir?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.