Şimdi Ara

Duran aracımıza çarpma sonrası ne yapılmalı?[Süreç Tamamlandı]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,

    Bugün yıllık izninde tatil yapan halamı komşusu arıyor ve aracınıza çarpmışlar ancak çarpan kişi not bırakmış diyor. Halamda üzüntü ile kendisinden resim istiyor. Çarpan kişiyi aradık, gereken neyse yaparız dedi.

    Fakat bu gibi durumlarda ne yapılması gerektiğini bilmiyorum. Yarın çarpan kişiyi olay yerine davet ettim. Kaza tek taraflı olduğu için yinede tutanak mı tutmamız gerekiyor? Birde araç benim üstüme değil soyadımız da uyuşmuyor. Bu durumda ben tutanak tutsam ve imza atsam sıkıntı yaratır mı yoksa araç sahibinin ağzından mı tutanak tutmalıyım?


    Teşekkürler
     Duran aracımıza çarpma sonrası ne yapılmalı?[Süreç Tamamlandı] Duran aracımıza çarpma sonrası ne yapılmalı?[Süreç Tamamlandı]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maniavolkan -- 23 Ağustos 2014; 18:26:22 >







  • Geçmiş olsun. Benzer şey başıma geldi. Sağlık ocağındaki doktor geri geri gelirken çamurluğa çarpmıştı. Ertesi gün aynı yerde foto çektik. Tutanağı ben doldurdum imzalattım. Kimlik ehliyet ruhsat fotokopileriyle tamirciye bıraktım. Eksper gelip baktıktan sonra parça geldi yapıldı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle bir olay 2 kez geldi başıma. Bir seferinde avm'de dolanırken plakayı anons ettiler. Hemen arabanın yanın koştum. Arka tampona sağ yandan dokunmuşlardı tampon gitmişti. Allah'tan kaportaya bir şey olmamıştı. Vuran kişi de suçu üstlenmişti ve araba ilk vurduğu şekilde duruyordu. Hemen tutanak tuttuk. Ertesi gün servise verdim. Eksper gelip inceleme yaptı hasar tutarını falan bildirdi ve kasko halletti.

    Bir keresinde de evde otoparkta vurmuşlardı. Bu daha kötüydü çünkü vuran çoktan gitmişti ve bana güvenlik haber vermişti. Kimin vurduğunu güvenlik kamerasından falan bulmuştuk. Sonra adam suçu üstlendi ve onun anlattığı şekliyle tutanak tuttuk.

    Tutanak tutarken ruhsat bilgisi ve sürücü bülgileri gerekiyor. Kendi bilgilerini girebilirsin. Sıkıntı olcağını sanmıyorum. Çünkü ilk anlattığım olayda arabaya kızın biri vurmuştu ama onun yerine babası tutanak tutmuştu.

    Bir de fotoğraf çekmek önemli. Hem halanın aracının hem de eğer mümkünse vuran aracın fotoğrafını çek. Geçmiş olsun
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Biz henüz arabayı yerinden oynatmadık. Yarın kaza şekli ile bol bol fotoğraflayacağım. Ancak yine de karşı araç yerinden oynadığı için sıkıntı yaratacağından korkuyorum. İkinci durumda ise karşı taraf bana dikleşirse ya da anlaşamazsak plakasını alıp, dilersen yerinden ayrıl ancak polisi arar ihbar ederim diyeceğim. Benim ustama götüreyim hasarı ben karşılayayım diyebilir ama ben kesinlikle kabul etmem. Veririm Opel servisine içim rahat yaptırırım.
  • Siz niye raporla falan uğraşıyorsunuzki daha? Adam numarasını bırakmış ben halledecem demiş. Çağırın adamı nerde yaptıracaksa beraber gidin bırakın ustaya yaptırsın. Polisle tutanakla uğraşmayın. Adamın dikleneceği bir şey yok her şey net. Şahitlerinizde var görüntülerde var adamın bıraktığı not var.
  • Bi tampon için içiniz neden rahat olucak ? Tamponda göründüğü kadarıyla hasar yok adamın kaportacısı varsa geri takıcak . Diğer türlü tramerinize işliycek kolay gelsin . Her ihtimale karşı tutanak tutun yinede .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamponun dişleri sağlamsa, adamda anlayışlı biri ise sanayide bir ustaya götürün, vidalayıversin. Resimlerde öyle duruyor. Benim kaç sene önce saksıya takıldı, tek diş kırıldı, diğerleri sağlamdı o dişi bir şekilde vidaladılar, yıllardır öyle duruyor. Bunun için hem karşının sigortasını yükseltmeye, hem tramerinize kaza sokmaya gerek yok. Dişler kırıldıysa tutanak tutup servise ya da bakımı yaptırdığınız yere götürürsünüz zaten. Orjinal parça kullanıyorsa karşı sigortanın anlaşmalı yerine götürmekte de sakınca yok (sadece tampon olduğu için)
  • adam kaçmaya niyetlense haber bırakmazdı bence tutanağa gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aranızda halledin hasar büyük değil, 500 TL civarı tampon değişimi tutar tahminen. Onu da çoğu kişi rahatça verebilir.
  • Dün olay yerinde buluşacaktık aksaklık çıktı buluşamadık. Bu akşam 8 gibi buluşmak için randevulaşmıştık(kendisi 7'den sonra müsait oluyormuş). Ben ta Maltepe'den Küçükçekmece'ye iş çıkışı giderken metrobüste telefon açayım dedim, 1 saate kadar oradayım demek için. İşi çıktığını ve gelemeyeceğini söyledi. Ben Maltepe'den geliyorum 15 dk.'lık iş dedim ama kaba saba konuşarak cumartesi akşam buluşuruz ancak o zaman gelebilirim dedi. Demesine göre olayı ne kadar abartmışım ve 50 TL'ye masraf hallolurmuş(!). Son kez iyi niyete vereyim dedim , tamam öyleyse cumartesi akşamı evraklar ve fotokopiler ile gelin dedim bende evrak mevrak yok ne evrağı dedi. Gerekli açıklamayı yaptıktan sonra aracın yanına gittim. Tamponun tırnakları kırıldığı için takılmıyor. Her ne kadar resimde gözükmese de çamurluk ve far üzerinde derin çizikler var. Bir de tam lastikten vurmuş sanırım çünkü jant kapağı kırılmış ve lastik üzerinde sürtme izleri var.
    Tutanak tutma demişsiniz ama benim güvenim biraz zedelendi. Ayrıca babamın oğlu da değil ben işimi garantiye alayım da gerisine araç sahibi akrabam karar verecek.

    Teşekkürler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: maniavolkan

    Dün olay yerinde buluşacaktık aksaklık çıktı buluşamadık. Bu akşam 8 gibi buluşmak için randevulaşmıştık(kendisi 7'den sonra müsait oluyormuş). Ben ta Maltepe'den Küçükçekmece'ye iş çıkışı giderken metrobüste telefon açayım dedim, 1 saate kadar oradayım demek için. İşi çıktığını ve gelemeyeceğini söyledi. Ben Maltepe'den geliyorum 15 dk.'lık iş dedim ama kaba saba konuşarak cumartesi akşam buluşuruz ancak o zaman gelebilirim dedi. Demesine göre olayı ne kadar abartmışım ve 50 TL'ye masraf hallolurmuş(!). Son kez iyi niyete vereyim dedim , tamam öyleyse cumartesi akşamı evraklar ve fotokopiler ile gelin dedim bende evrak mevrak yok ne evrağı dedi. Gerekli açıklamayı yaptıktan sonra aracın yanına gittim. Tamponun tırnakları kırıldığı için takılmıyor. Her ne kadar resimde gözükmese de çamurluk ve far üzerinde derin çizikler var. Bir de tam lastikten vurmuş sanırım çünkü jant kapağı kırılmış ve lastik üzerinde sürtme izleri var.
    Tutanak tutma demişsiniz ama benim güvenim biraz zedelendi. Ayrıca babamın oğlu da değil ben işimi garantiye alayım da gerisine araç sahibi akrabam karar verecek.

    Teşekkürler

    Hiç güvenme bence. Tutun tutanak için rahat olsun. Onun dediği ustaya da götürme. Al kendi yetkili servisine götür. Ben olsam yetkili servis dışında bir yere teslim etmem arabayı. Adama baksana gelicem demiş gelmemiş. Evrak mevrak yok demiş. Kıvırdığı çok bariz. Tramer kaydı olursa da olsun yapacak bir şey yok. Arabadan önemli mi. Ben olsam bu işi uzatmadan tutanak tuttururdum ki iş garanti olsun. Adamla bir daha muhatap olmana gerek kalmaz. Evrakları teslim edersin servise ne gerekiyorsa yaparlar. Olayı falan abarttığın yok dostum rahat ol. Hem duran araca vuracak, hem de işten kaçacak. Yok öyle dünya. Üstüne düşeni yapması lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GameMonster1 -- 7 Ağustos 2014; 0:34:14 >




  • 23.08.2014 tarihi ile aracı yetkili servisten aldık.

    Ama alana kadar işler pek doğru gitmedi.

    Tutanak doldurmak için araç başında çarpan adamı 1 saatten fazla zaman bekledim. Meğersem olayın olduğu noktanın yan sokağında oturuyormuş, elinde ekmekle geldi. Adam tutanak doldurmayı bile bilmiyor, kimliği yok(evet yok! TC'sini bulana kadar çıldırdım) her noktayı ben doldurdum. Birde diyor ki telefon bıraktığımı yaz oraya. (telefon bırakınca haklı oluyorsun çünkü). Birde fazladan masraf çıkartma demez mi bana. Resim için araçları bile birbirine ben yanaştırdım. Sinir tepemde son imzayı ve evraklarının fotokopilerini aldıktan sonra kendisine bizim ve araç ile alakalı tek bir kağıt bile vermeden aldım aracı servise götürdüm. Gerekirse birazda o benim peşimden koşsun!

    Tampon değişmedi, otoking denilen tamir ve onarım merkezi tırnakları mı onarmış ne yapmış mevcut tamponu tamir edip servise geri göndermiş. Serviste tamponu boyamış ve tampon süngeri, klips, conta, vida derken ufak tefek bir sürü şey değiştirmiş. Sonuç olarak 421 TL masraf çıkartmışlar. Bize ne falan derken bu sefer de Yapı Kredi Sigorta şoku yaşadık. Araç 2004 model ve 10 yaşını mayıs ayında doldurduğu için servise herhangi bir ücret ödememiş. Biz bu meblağı servise ödeyecek ve kasko da ücreti bizim hesabımıza yatıracakmış. Tabi bunu biz aracı teslim alırken öğrenince ortalığı karıştırdık, bağırdık çağırdık. Biz sizi aradık onay aldık dedi Opel Odak, öyle bir şey yok kayıtları çıkartın dedim, çıkartamadılar. Sonra bir hata olmuş şöyle böyle olmuş özür mözür derken sinirimiz tepemizde parayı taksitle yatırıp IBAN numaramızı servise bırakarak ayrıldık. Bu 10 yaş meselesi sadece Yapı Kredi Sigorta'da değil tüm sigortalarda pürüzlü oluyormuş. Hatta Axa Sigorta 10 yaş üstü araçlar için %20 muafiyet uyguluyormuş. Düşünün 10 yaşından büyük aracınızla kaza yapıyorsunuz ve karşı taraf %100 suçlu oluyor. Ancak yetkili servise aracı çektiğinizde cebinizden muafiyet nedeniyle para çıkıyor!

    Bunlar yaşanarak aracı aldık getirdik.

    Allah başkalarına yaşatmasın, kaza bela vermesin arkadaşlar




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.