Şimdi Ara

Dünyanın ilk elektrikli “uçan dairesi” havalandı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dünyanın ilk elektrikli “uçan dairesi” havalandı!
    Dünyanın ilk insanlı "uçan dairesi" Çin’in Shenzen kentinde bulunan Talent Park’da ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Esasında bu uçan daire, elektrikli bir hava aracı (eVTOL) olsa tasarımı nedeniyle bölge halkının büyük ilgisini ve dikkatini çekmeyi başardı.



    Elektrikli uçan daire 






    Shenzhen Uluslararası İHA Fuarı kapsamında bilimkurgu filmlerinde ve televizyonda tasvir edilen ikonik uçan dairelere çarpıcı bir benzerlik gösteren dikey kalkış ve iniş yapabilen bir hava aracı sergilendi. Uçağın en ayırt edici özelliği ise merkezinde yer alan şeffaf küre şeklindeki kokpiti ile yolcularına çevrelerinin eşsiz panoramik manzarasını sunabilmesi.





    Öte yandan araç tasarımı kadar özellikleri ve yapabildikleriyle büyülemeyi başaramıyor. Sadece 15 dakika havada kalabilen araç 200 metreye kadar uçuş irtifası ve saatte 50 kilometrelik maksimum yatay uçuş hızı sunuyor. Ayrıca otomatik ve manuel sürüş modları arasında sorunsuz geçiş esnekliği sunarak pilotlara gelişmiş kontrol ve uyarlanabilirlik sağlıyor. 



    Ayrıca Bkz.HÜRJET'in kontrolleri yerli teknolojilere emanet



    Dünyanın ilk elektrikli “uçan dairesi” havalandı!
    Bünyesindeki 6 delik içerisinde toplam 12 motor barındıran araç, tasarımı itibariyle de benzer eVTOL’lerden daha güvenlikli görünüyor. Yine tasarımın bir artısı olarak aracın su yüzeylerine iniş ve kalkış yapabildiği de belirtiliyor. Bu aracın arkasında ise Shenzhen IUFO Technology şirketi bulunuyor. Şirket teknoloji için küresel bir patent almış durumda. Araç şimdilik turizm ve reklam amaçlı kullanılıyor. Şimdilik herhangi bir seri üretim hedefi ise bulunmuyor.




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2023/06/05/worlds-first-electric-flying-saucer-takes-off-in-shenzhen15-minute-flight-at-50-km-h/







  • Uzay aracına çok benziyor . Belki de UFO diye çekilen görüntüler de ki araç buydu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    100 yıldır ufo muhabbetı var bu arac daha yeni



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihan7988 -- 5 Haziran 2023; 19:10:7 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Pervaneyi kıçına taksa biri uçan g.t diye haber yapacaklar. Şunun drondan ne farkı var? Ne yenilik getirmiş. Magazin haberi gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakında piyasaya ufaları kimin uçurtttuğunu itiraf ederler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hiç yoktan iyidir, uzayda işe yaramasa da. Bunun UFO olarak kayda alınması çok büyük hata olur. Hiçbir zaman UFO'ların yeteneklerine sahip olamaz. Çok yüksek irtifalara ulaşması da imkansız. En azından insanların uçan daire hayalini bir nebze de olsa gerçeğe dönüştürmüş sayılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antigravity74100 -- 5 Haziran 2023; 20:44:27 >
  • 1990 ların sonunda amerikada yapılan amator hava araçlarında aynısı vardı. Bu çin araklanmış sürümü

  • antigravity74100 A kullanıcısına yanıt

    UFO'nun açılımına ve tanımına bir bakın bence hocam.

  • Blitz. kullanıcısına yanıt
    Bilim insanı öyle dediyse vardır bir bildiği.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çakma uçan daire.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • RaptorFX kullanıcısına yanıt

    Amaç reklam zaten. Bir de şeklini ufoya benzetmiş ki daha ilgi çeksin. Zengin araplara bir 5-10 tane satsam emekli olurum zaten diye düşünmüş olabilir :)

  • Pervaneli düğme.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Drone bu

  • Blitz. kullanıcısına yanıt
    Aferin, sizin gibileri gırla var. Ben 61 yaşındayım, üstelik UFO tabir edilen kimliği bilinmeyen uçan nesneler gibi dışına hava püskürtmeden ve tekerleklerden yararlanmadan yerde hereket eden üç tane prototipim var. Amacım gelecek yıllarda uçan bir araç yapabilmek. İnsan kötülemeye, aşağılamaya ne kadar meraklısınız. Sizin gibiler bir kişinin kusurunu bulup, aşağıladığı zaman sanırım kendisini ondan daha zeki hissetmektedir. Sanki Donanım haber komplo teorisyeni zihniyetlilerin yorum cenneti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antigravity74100 -- 6 Haziran 2023; 13:41:47 >
  • antigravity74100 A kullanıcısına yanıt

    Hocam sadece tanımına bakın demiştimDünyanın ilk elektrikli “uçan dairesi” havalandı!  Aracın ne tür bir motora sahip olduğu önemli değil ayrıca ne olduğu bilinememesi yeterli UFO denmesi için.Dünyanın ilk elektrikli “uçan dairesi” havalandı! 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blitz. kullanıcısına yanıt
    Cevabımın amacı başkaydı, bu anlatımı başka yöne çekmenin hiçbir anlamı yok. Anlayamadı iseniz anlatayım; yani bu uçan dairenin çok uzaktan UFO olarak görülüp, yanlışlıkla UFO veya uzaylı uçan dairesinin videosunu çektğini sananların olabileceğinden bahsetmeye çalıştım. Tanımını bilmeyecek cahil olsam haklısınız. Halâ ısrarınızı anlamak mümkün değil. Bu tür tartışmalar çok gereksiz. Hala inatla haklı çıkmaya çalıştığınız için tekrar edeyim; UFO tabiri tanımlanamayan uçan nesneler demektir. İşte ben bu tanımlanamayan uçan nesneler gibi dışına hiçbir şey püskürmeden uçabilen bir uçan araç yapmaya çalışıyorum. Kısacası UFO benzeri bir araç yapmaya çalışıyorum. Ben UFO terimini kolay anlatma yolu nedeni ile kullanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antigravity74100 -- 6 Haziran 2023; 15:07:16 >
  • gozcelik G kullanıcısına yanıt

    Dünyanın ilk elektrikli “uçan dairesi” havalandı! Mantıklı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu batarya işini çözsünler o zaman görün UFO yağmurunu. Helikopter olayı resmen bitecek, otomobil işi de buna dönecek.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.