Şimdi Ara

Dünyanın en yaşanılabilir ülkesi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
1
Favori
3.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kimse de Tayland, Bali veya Sri Lanka falan yazmamış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Finlandia
    İsviçre
    Danimarka derim ben
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Soğansız Dürüm

    Hollanda'yı düşündünüz mü? Dil konusunda ise neredeyse herkes İngilizce biliyor. Oturma/çalışma vizesi ise Türkler için çok daha kolay eskiden yapılan bir anlaşma sayesinde. Biraz soğuk ama bu aralar çok güzel güneşli ve aydınlık :)
    vize konusunda sıkıntı çıkarmadığını hiç mi hiç sanmıyorum. anlaşmanın ayrıntısı var ise paylaşabilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bundan birkaç yıl önce pek bilinmeyen Baskurdistan diye bir ülke vardı onun belgeselini izliyordum gerçekten güzel yerdi havası falan temiz gibi gayet doğal alanı da gayet iyi ama fakir bir ülke canın sıkıldığında gitmek isteyeceğin bir ülke olabilir doğa ile iç içe olabilirsin gerçekten internetten manzaralarına baktığında çok hoş duruyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aviato

    vize konusunda sıkıntı çıkarmadığını hiç mi hiç sanmıyorum. anlaşmanın ayrıntısı var ise paylaşabilir misiniz?

    Alıntıları Göster
    Tabiki dostum, paylasacagim kisim genel olarak Hollanda'da aile uyesi bulunanlar icin fakat, bu durumda olmayan kisiler icin 2-3 cok yararli madde var.

    Bahsettigim sayfaya buradan ulasabilirsin;https://ind.nl/en/Pages/turkish-citizens-and-their-family-members.aspx

    En onemli kisim 'Sponsorship' kismi. Normalde Hollanda disindan birinin buraya calismak icin gelmesi icin, calisacagi sirketin gocmenlik bolumunde sponsor olarak kaydi olmasi gerekiyor. Bu sirketler icin uzun ve masrafli bir islem. Kucuk ve orta buyuklukteki sirketler bunu yapmiyor. Ancak buyuk sirketler burada kayit aciyor. Ancak Turk oldugumuz icin bu durum bizleri etkilemiyor. Yani bu demek oluyor ki Hollanda'da bulunan her hangi yasal bir is yeri, sizlere devletin sponsor listesinde bulunmamasina ragman sponsor olup buraya getirebilir.

    Ikinci olarak yuksek maas sarti aranmiyor. Normalde Hollanda'ya gelen cogu kisi 'Highly Skilled Migrant' yani yuksek nitelikli gocmen olarak geliyor ve bunun icin belli bir is tecrubeniz ve maasinizin en az 4500 Euro gibi olmasi gerekiyor. Ancak bu durum yine bizler icin gecerli degil. 'Work in paid employment' vizesi ile en az asgari ucret almak sarti ile basvuru yapabiliyoruz.

    Diger bir kisim ise vize ucretleri. Vize basvuru ucretleri bizler icin cok daha uygun. Eger Hollanda disinda iseniz 68 Euro (MVV denen bir sticker gerekiyor cunku ulkeye girmek icin), eger Hollanda icinde iseniz 58 euro gibi bir ucreti var.

    Ayirca ayni is yerinde 1 sene calistiktan sonra o is yeri icin calisma izni almaniza gerek kalmiyor. Ustune birde toplamda 3 sene calisirsaniz, artik sinirsiz oturma ve calisma iznine sahip olabiliyorsunuz. Normalde bu sure 5 sene.

    Son olarak, egere oturma izninin var ise, anneniz, babaniz, dedeleriniz ve nineleriniz icin oturma izni basvurusu yapabiliyorsunuz. Ancak kardesler bu duruma dahil degil.

    Gec cevap yazdigim icin kusura bakmayin, forum'a pek giremiyordum. Umarim bu bilgiler yardimci olur. Daha fazla sorunuz var ise cevaplamaya calisirim.




  • İrlanda izlanda yeni zelanda gibi zengin ve izole yerler haric hicbir yerde huzur yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kortekes kullanıcısına yanıt
    Dubai, Suudi Arabistan’da değil

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.