Şimdi Ara

Dünyanın en küçük transistorü (1nm) – Tekrar teşekkürler grafin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj

  • quote:

    Orjinalden alıntı: DigitalWorld


    Yanlız arkadaşlar bilinmesi gerekenler.


    Carbon atomu yanmaya meğilli yani OC yi unutun. ( OC kısmı espri tabiki )


    Ayrıca elmas Carbon dizisinden oluşur. Yani anlayacağınız kristal işlemciler olabilir, biz görmeyiz belki ama o gün de gelir.


    Şimdi şu an lazer iletim hatları ve ışık tabalı işlemciler üzerine yapılan çalışmalara da bakarsak açıkçası kristal yapıda, ışık uyartımlı ( bildiğiniz gibi mevcut yapıda transistörler elektrik akımı ile uyartılıyor ) işlemcilerin olması mantıksız değil.


    Smallville adlı diziyi izleyenler bilir. Her şey kristaller ile yapılıyor evrenin en ileri uygarlığı.






    @rmemis

    Muhabbet güzel.


    Abi sonunda babamı kandırdım, XA312 kolonisinden Tquark+100 getirtti. Adamlar yapmış abi. 1 milyar nano kristale sahip. Dur dur daha bitmedi. Her kristal bir antimadde kuarkına sahip bu da milyonlarca kara deik ile ışığı absorbe ediyor ve veri iletimini 10 kat artırıyor.

    Foton tabancasının örnekleme frekansı ve yayılım hızını değiştirip Tquark+500 e modladım. Abi en güze lyanı öyle diğerleri gibi arıza yaptığında yarı nükleer patlama engelleyici ile ışığa dönüşmüyor. Hani küçük kara deliler var ya işte onlar ile bir boyut açıp kendini kurtarıyor.

    OC süper bir şeyy.

    Öyle mi, ben de bu hafta sonu olympia ya gittim abi yarışları izlemeye. 10 ışık yılı git git bitmedi yol tam 7 dünya saati sürdü. Eeeeee babam bizim külüstürle gideceğim diye tutturdu. Zaten boyut düzenleyicisi de arızalı çok sarsıyor galaksiler arası geçit açarken. Millet CryX 350GT ler ile geziyor bizdekine bak. Bir opsilyonludan alınan ikinci el mekik. Neymiş babamın zamanında moda imiş. Yahu kardeşim evrende en gelişmiş uygarlıklar seviyesinde ilk 3 e girdik ama babam hala nerede.

    Dedem de bu sene 213 yaşına basacak. Yaw eskiden bu bükücü kapsüller olmadan insanlar çok çabuk yaşlanıyormuş. Hah dedem de geldi. Pişt hala 50 sinde gösterdiğini söylüyor.

    Eeeee çocuklar ne konuşuyorsunuz.

    OC dede. Bir de işte BH1 yarışlari. İnanmıyorum adamlar resmen 3 karadelik gücünde motorla slimfox yıldızına daldılar.

    Heeeeeee OC mi. Bizim zamanımızda ne OC yapardık. Bir E2160 ım vardı 3200MHz yapmıştım...


    Vaaay atom frekansını 3200 mü yaptın. Peki oluşan pikad atom çadırını nasıl aştın. Herhalde hidrojen kristali kullandın peki sismik titreşimler için de nanobotlarmı kullandın.


    Ne diyon olum sen. Gençlik işte sizle konuşanda kabahat. Neyse en azından slimfox u uçurmuşlar sonunda. benim adımı verikleri digitalworld galaksisini görmemi engelliyordu. Bir de sık sık ikiye bölünüp asabımı bozuyordu.


    İyi ama dede o yıldız buraya 50 ışık yılı uzakta. Senin o galaksiyi görmen için 50 yıl geçmesi lazım. 200 yaşını geçtiğin için atom bölünmesi riskinden galaktik yolculuğa da çıkamazsın.

    Ha s.....


    Ne yazdım be pehhhh
  • Gavur abi yapar bizde bakarız
  • Bu dalda birçok firma geliştirme yapıyor. Hem mantıksal mimari, hem üretim teknolojisi, hem de materyal bilimlerinde korkunç gelişmeler oldu. 10 yıl sonrasını düşünemiyorum bile.
  • gelişmeler güzel, daha neler göremeyeceğiz bakalım..
  • Bu kadar küçük şeyi yapan cihaz ne kadar büyük acabaa
  • Nedir bu insanoğlundaki merak dürtüsü anlamıyorum. Bırakın PII-PIII lerle yetinelim. Neyimize gerek bizim 1 nm lik transistörler. Karaköyde bunların satıldığını düşünsenize.

    - Abi 1 tane bc237 versene flip flop yapacam.
    - Kardeş 1 tane için uğraştırma beni Hem sen onun ayaklarını görebilecenmi

    Kesin bigün patlatacak birisi gezegeni kesin... Baksana CERN deki deneyde karadelik çıkacak diye ödü kopuyo milletin. Aklıma herostaki karadelik yapan adam geldi. Küçücük zararsız bişi Bırakın gezinsin ortalarda

    En kötüsüde ne biliyormusunuz. Bunların hepsine biz para yetiştirmez zorunda kalıyoruz. Hadi biriniz yalan desin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi honneur -- 24 Ekim 2008; 9:35:03 >
  • hey gidim hey...


    nasıl dalga geçilmiş 13 sene önce. ibm 2 nanometre işlemci ürettiğini açıkladı. zaman nelere kadir...

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.