Şimdi Ara

Dünya üzerinde 8 milyar insan var: Gezegenimiz ne kadar nüfusu kaldırabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dünya üzerinde 8 milyar insan var: Gezegenimiz ne kadar nüfusu kaldırabilir?
    15 Kasım 2022 tarihinde dünya nüfusu 8 milyarı aştı ve bu Birleşmiş Milletler tarafından da onaylandı. İnternet üzerinde nüfus istatistiklerini gerçek zamanlı olarak gösteren çevrimiçi sayaçlar da mevcut durumda.



    Ayrıca Bkz.Dünya nüfusu 8 milyara gidiyor



    Gezegenimiz hiçbir zaman bu kadar kalabalık olmamıştı. Bilim insanlarına göre Homo sapiens'in gelişiyle birlikte Dünya'da 100 ila 10.000 insan yaşadı. İnsanların sayısının ikiye katlanması ise 35.000 yıl sürdü.



    Sonra tarım geldi. O zamanlar gezegende 1 ila 10 milyon arasında insan yaşıyordu ve bu sayının ikiye katlanması 1.500 yıl sürdü. 16. yüzyıla gelindiğinde, nüfusun iki katına çıkması için gereken süre 300 yıla indi ve 19. yüzyılın sonunda bu sürenin 130 yıldan fazla olmaması gerekiyordu.



    1930'dan 1974'e kadar, dünya nüfusu sadece 44 yıl içinde yeniden ikiye katlandı. Bu zincir devam edecek mi?  Peki gezegenimizin kaldırabileceği insan sayısının bir sınırı var mı?



    Dünya ne kadar nüfusa dayanacak?



    1679 yılında Antoni van Leeuwenhoek (Hollandalı bir doğa bilimci) gezegenimizin 13,4 milyardan fazla insanı barındıramayacağını öngörmüştür. Antoni sadece bölgesel özellikleri dikkate aldığı için modern bilim insanları bu görüşe katılmamaktalar.



    Uzmanlar artık Dünya'nın aşırı nüfus artışına katkıda bulunan üç faktör tanımlıyor:




    • Basit: İnsan sayısının yaşam alanına oranı (Antoni van Leeuwenhoek'un bahsettiği şey);

    • Rejeneratif: İnsanların kaynakları ne kadar tükettiğini ve gelecek için ne kadar rezervle devam edeceğini hesaplar;

    • Ölçeklenebilirlik: Nüfus artış hızının, yeni kaynaklar için fırsatlar ve kaynakları artırma potansiyeli sağlayan ilerleme hızına oranı.



    Dünya üzerinde 8 milyar insan var: Gezegenimiz ne kadar nüfusu kaldırabilir?
    Biz ikinci faktörle ilgileniyoruz. Dünya'nın kaynakları sınırlı ve bu bir gerçekt. Daha fazla insan varsa, yenilenme kabiliyetine rağmen tüm enerji, yiyecek ve su tükenecektir. Bilim insanları böyle bir durumda nüfus sınırının 25 milyar kişi olacağını iddia ediyor. Bu eşik aşıldığında, gıda tükenecek ve nüfus doğal olarak azalacak.



    Şu anda ne biliyoruz?



    Birleşmiş Milletler'e göre 2037'de 9 milyar insan olacak ve 2080'de gezegende 10,4 milyar insan yaşayacak. BM Nüfus Bölümü, 10 milyar sınırının 2100 yılına kadar değişmeyeceğini söylüyor. Bilim insanları daha fazla rakam vermemekte. Patrick Gerland (BM temsilcisi) demografi uzmanlarının geleceğe baktıkça tahminlerinin daha belirsiz hale geldiğini vurguluyor.



    Dünya üzerinde 8 milyar insan var: Gezegenimiz ne kadar nüfusu kaldırabilir?
    Bilim insanları şu ana kadar Dünya'nın kaç insana yeteceği konusunda kesin bir sayı vermeye cesaret edemediler. Bu sayı, kaynaklarımızı nasıl ürettiğimize, tükettiğimize ve yönettiğimize bağlı olarak değişebilir. Çoğu kişi gezegenimizde 10 milyardan fazla insan olmayacağı konusunda hemfikir.




    Kaynak:https://www.un.org/development/desa/pd/content/World-Population-Prospects-2022
    Kaynak:https://www.un.org/development/desa/pd/events/day-eight-billion
    Kaynak:https://www.livescience.com/16493-people-planet-earth-support.html



  • Dünya ne kadar nüfusu kaldırabilir bilmiyorum da biz bu kadar mülteciyi kaldıramıyoruz artık, buna bir çözüm bulunmalı.

  • Dünya üzerinde 8 milyar insan var: Gezegenimiz ne kadar nüfusu kaldırabilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 milyar insan 2080 yılını beklemez ben size eğer dünyada büyük bir afet olmaz, hastalık olmaz, veya 3. dünya savaşı olmazsa insan nufusunun 2030 a kadar 10 milyarı da geçeceğinin taminini yapabilirim...

    acı ama gerçek olan bir senaryo şu; hayat şartları ne yaparsak yapalım her gün daha da kötüye gider/gidiyor, bunun başlıca sebebi insan nufusu ile beraber daha çok hırs daha çok kıskançlık daha çok toprak, mal, kariyer, ve sömürü düşüncesi insanlığın sonunu hazırlıyor

    interstealer filminin bir kısmı bununla alakalı, izlemenizi tavsiye ederim.

  • İnsan çok ama çok değil. Problem şu ki bir tarafta aşırı fazla insan var diğer tarafta ise nüfus kıtlığı var. Ayrıca yaşlanma olayı ayrı bir problem o yüzden sürekli doğum olması gerekli.

  • Dünya üzerinde 8 milyar insan var: Gezegenimiz ne kadar nüfusu kaldırabilir?
  • Dünya 8 değil , 18 milyar insanı da besler. Asıl sorun çılgınca tüketim, adaletsiz kaynak dağılımı ve buna endeksli emperyalist ekonomi modeli.

    Mal ve sermaye; verimli, ölçülü ve adil kullanılsa ne fakirlik kalır ne çevre kirliliği.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 26 Kasım 2022; 15:7:46 >
  • Dünya her türlü nüfusu kaldırır. Hindistan gibi de yaşayabilirsin, İsviçre gibi de yaşayabilirsin.

  • 8 milyar dediğiniz, 400 tane İstanbul. Dünyanın yaşanamaz bir yer olması için gezegene kaç tane İstanbul sığar, Google earth ü açın mukayaseyi kendiniz yapın. 1 trilyon insan olsa ne olur, 10 trilyon olsa ne olur? Nükleerin düğmesine basacak irade taş çatlasın 10, abartalım 100, ayağınız alışsın hadi 1000 kişi olsun... Zararlı olan insanın kendisi değil, icraate geçirdiği kötü fikirleridir.

  • Tek çaresi minimalizm

  • yeter artık sç.r gibi üremeyin miğdem bulanıyor insanlıktan, çok kalabalık, aileme bile 10 defa söyledim neden 3 çocuk yaptınız 1 tanesi neyinize yetmiyordu abim oldu beni ve kardeşimi niye yaptınız sadece abim olsaydı çok daha iyi şartlarda yaşatır büyütürdünüz dedim (orta direk aileyiz zaten iyi imkanlarla büyüdük) ama daha iyi şartlar altında okuturlurdu en azından.

  • zafer trolleri doluşmuş gene

  • Dünyaya gelen insanları fazlalık görenleri tez elden Allah ölmüşlerine kavuşturması dilerim.

  • Daha fazla nüfus daha fazla gıdaya ihtiyaç duyduğu gibi daha fazla silaha da ihtiyaç duyuyor bir başka ülke refahımı gasp etmesin diye. Ve bu gün yeryüzündeki her insan Amerikanın seyrettiği zengin yaşam tarzını veya Avrupa'nın refah içindeki yaşam tarzını istiyor. Bunun için de ölümü bile göze alarak kıtalar aşıyor veya mülteci kaçak göçmen durumuna düşüyor. Ama herkese yetebilecek böylesi bir lüks hayat tarzı yok, fakir sayısının artması dünyayı tüketenin az olması manasına da geliyor. Zenginler doğayı kurtarmak için paralarını kullanmıyor daha fazla tüketmek için kullanıyor çok zengin eşittir erken finiş.

  • Geçenlerde programın birinde Tahıl Krizi tartışılırken bilim adamlarının hesaplamasına göre dünya 30 Miyar nüfusu rahatlıkla besleyebilirmiş ,tabii adaletli paylaşım olsa :)


    ama siyonistlerinde şöyle bir düşüncesi var yıllardır bunun için uğraşıyorlar anıt bile dikmişler unutulmasın diye


    atmosfere örtü yapalım , afrikada onlarca deney yapan lab.ların sahibi metaverse in aksine sanal değil , kendisinin gerçek tarım arazilerini dünya da toplayan b illl gate sss de bu işin başında ve görünen kesimindekilerdendir unutmamak gerek.


    Dünya üzerinde 8 milyar insan var: Gezegenimiz ne kadar nüfusu kaldırabilir?
    Dünya üzerinde 8 milyar insan var: Gezegenimiz ne kadar nüfusu kaldırabilir?webtekno
    Üzerinde ‘İnsan Nüfusunu 500 Milyona İndirin’ Yazılı Anıt
    https://www.webtekno.com/uzerinde-insan-nufusunu-500-milyona-indirin-yazili-korkunc-anit-h36928.html


    Dünya üzerinde 8 milyar insan var: Gezegenimiz ne kadar nüfusu kaldırabilir?
  • 20 yıl sonra bi ikiye daha katlar... Kısa zamanda 10 milyarı geçeriz diye düşünüyorum.

    2050'yi bulmaz.

  • 50 milyarı çok rahat kaldırır.

    asıl mesele kaynakların ne şekilde verimli kullanıldığı.

  • dünya çok büyük hocam istanbul da bile 25 milyon insan var. dünya da yaşanacak çok yer var ama insanlar şehirlere yığıldığı için bize şu an fazla geliyor.

  • homebird kullanıcısına yanıt

    komünizm sosyalizm gelince gördük gulaglarda çalışan milyonlarla sırf lise ve üniversite bitirdiği için ölen binlerce pot pol kurbanlarını.


    aynen dostum kapitalist ve emperyalist modeli terkedince dünya 18 milyarı besler sonra bi bakmışsın 2 ay sonra hop nüfus 20 milyar olmuş dünya çökmüş.


    tanrının ekonomik modeli kapitalizmdir. er geç anlayacaksınız. kaynakları hukuksuz şekilde zenginden alıp fakirlere dağıtmak daha fazla fakir üretir ve başladığın yere geri döndürür. bu sefer soyacak zengin de kalmayınca fakirler birbirini gırtlaklar. al sana komünizmin sosyalizmin gideceği son durak.

  • estafine E kullanıcısına yanıt

    Emperyalizmi eleştirirken komünizmi savununduğumu nereden çıkardın? Kominzm defalarca denenmlş, başarırsızlığı görülmüş, eskimiş bir sistem.

    Hem komünizmin kötü olması emperyalizmi yaptıklarını haklı çıkarmaz. Çevre kirliliğinin, adaletsiz gelir dağılımının, israfın, sömürgeciliğin ve savaşların en büyük sorumlusu emperyalizmdir. İnsanlığı bu kısır döngüden çıkaracak bir düzen, malesef şu an için yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 27 Kasım 2022; 14:34:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.