Şimdi Ara

Dünya savaşlarının delikanlısı İngiltere.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Özet aktarıyorum;


    1.Dünya Savaşının 80 yıl öncesi, Napolyon savaşları biteli çok olmamış. Belçika ismi verilen topraklar, Hollanda'dan bağımsızlık kazanmış ve bunun tek sebebi ezeli üçlü rakip İngiltere-Fransa-Almanya arasında bir tampon görevi görmesi ve aralarında denge-çatışmasızlık unsuru olarak bulunmasıydı. Haliyle İsviçre gibi tarafsız bir devlet olarak yaşamını sürdürüyordu. Meşhur kıvılcım, Veliahtın öldürülmesi akabinde yaanan temmuz krizinde İngiltere, taraflara itidal çağrısı ve özellikle Belçikanın toprak bütünlüğünün kendi garantisi altında olduğunu, müdahale edenin burnundan getireceğini söyledi. Sözün muhatabı aslında Almanya idi. Almanya dinlemedi, Fransa'ya savaş açıp beklemediği bir cepheden saldırmak için Belçika'ya girdi. İngiltere'nin kırmızı çizgisi aşılmıştı, şimdi sktim belanı diyerek Almanya'ya karşı savaşa girdi. Abd millet birbirini gırtlaklarken kahve yudumluyor ve artık kimsenin takati kalmadığında devreye giriyor, savaşı bitiren darbeyi vuruyordu. Savaş bittiğinde gerçekten de Almanya belasını bulmuştu.


    2.Dünya savaşının hemen öncesi, biti kanlanan Hitler türlü bahanelerle çevresindeki ülkelerden toprak talebinde bulunuyordu. Avusturya, Çekya vs topraklarına katarken, bir yandan ezeli kanlısı Fransa'dan Alsas-Loren'de gözü var, diğer yandan 1. D.S. da kaybettiği be Polonya'da bulunan topraklarda hak iddia ediyordu. İngiltere, tabi en başından uyarıyordu, yapma Hitlercim, etme führercim, oğlum bak git efendi gibi otur.. İlk savaşın galibi ama yine de yorgunu olan İngiltere, savaşı son çare olarak gördüğü için önceki ilhaklara göz yummuştu, Hitlerin de aslında İngiltere ile alıp veremediği yoktu, hatta potansiyel dost ve müttefik olabileceği hayalini kuruyordu. Ama her şeyin bir sınırı vardı. Bak Hitler, Polonya benim garantim altında, eğer dalarsan ciğerini sökerim dedi İngiltere. Almanya Polonya'ya dalınca İngiltere de tükürdüğünü yalamadı. Abd pasifikte savaşta olsa bile Avrupa'ya girmek için yine acele etmiyor, zindeliğini koruyordu. Abd askerleri Normandiya'ya ancak Almanya'nın insan ve ekonomik gücü tükenip yenileceği kesinleşince ayak bastı. Savaş bittiğinde gerçekten de Almanya'nın ciğerlerinde otopsi yapılıyordu.


    Ve güncel Rus-Ukrayna savaşı. Ukrayna'nın en samimi ve sesli garantörü, hakiki destekçisi rolünü en başından beri üstlenen İngiltere, bu kez Rusya'ya aynı ikazları yapmakta ve en güçlü yaptırımları uygulamaya başlamış durumda. Abd yine çekirdek çitliyor, ne bok yerseniz yiyin, ben arkanızdayım merak etmeyin mesajı veriyor, yine savaşın sonuna yetişip pastadan pay alacak izlenimi oluşturuyor.


    Gidişatı bilmiyorum, geçmişteki açık ve günümüzdeki pasif/örtülü emperyalist tavırlarını da sevmiyorum ama, şunu da görüyorum ki, alemin delikanlısı İngiltere. Brexit yaparken bir bildikleri varmış, bir bok olmaz bunlardan deyip çıkmışlar. Fransa ve Almanya hala avel avel takılırken, Abd sadece kendi çıkarına odaklanmışken Ukrayna'ya en ciddi askeri ve politik desteği veren İngiltere'yi kutluyorum.


    Buraya İngiliz propaganda yapmaya gelmedim, okuduğunuz için teşekkürler.








  • Onu bunu bilmem kalemi İngilizler çok iyi kullanıyorlar. 100 tane savaş kazandık ne oldu? çoğunu masada kaybettik.

  • ingilterenin rusyaya enerji bağlılığı minimum düzeyde, ayrıca londra finans merkezi sağlam para çeviriyor. boris kararlı olursa gerçekten rusyayı zor duruma sokar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.