Şimdi Ara

Dünya coronavirüs salgın haritası oluşturuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • The Johns Hopkins Center for Systems Science and Engineering kurumunu Çin’in Wuhan şehrinde başlayan ve bütün dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgınını çevrimiçi olarak takip edebilecek salgın haritası geliştirdi.



    Çarşamba günü kullanıma açılan internet sitesinde 2019-nCoV etkenine ait ölüm sayıları, onaylanmış coronavirüs vakaları ve virüse ait istatistikler dünya haritası üzerinde görüntülenebiliyor. Ayrıca kullanıcılar verileri ücretsiz olarak indirebiliyor.



    Geliştirilen haritanın halkın salgını anlaması açısından önemli ve değerli olduğu belirtilmekle birlikte sitede yer alan bilgiler devamlı olarak güncelleniyor.



    Sitedeki veriler ücretsiz olarak indirilebiliyor





    Araştırmacılar sitedeki verilerin herkese açık ve ücretsiz olduğunu belirtmekle birlikte verilerin ücretsiz ve erişilebilir olmasının araştırmacılar açısından kritik öneme sahip olduğu açıklanıyor.



    Sitede yer alan veriler World Health Organization, Centers for Disease Control and Prevention, National Health Commission of the People’s Republic pf China ve Dingxiangyuan adlı kurumlardan elde ediliyor.



    Ayrıca Bkz.Coronavirüs nedir ?



    Perşembe günü Çin’in Wuhan şehrindeki 18 ölüm ve 653 onaylanmış vaka da siteye yansıyan bilgiler arasında yer almakla birlikte vakaların 444'ünün Hubei şehrinde kayıt altına alındığı belirtiliyor.



    Coronavirüs haritasına ve verilere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.



    https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6




    Kaynak:https://medicalxpress.com/news/2020-01-tracks-coronavirus-outbreak-real.html







  • Harita çok mantıklı olmuş böyle görünce plague oyunu aklıma geldi. İnşallah o kırmızı noktalar daha fazla yayılmaz. Emeğinize sağlık editör bey.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackrz -- 26 Ocak 2020; 14:39:3 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Alıntı: "Perşembe günü Çin’in Hubei şehrindeki 444 ölüm ve 653 onaylanmış vaka"

    444 Ölüm mü? Perşembe günü mü? Daha dünkü gazete haberlerinde 56 ölüm deniyor, bu bilgiyi nereden almışlar acaba?
    http://www.hurriyet.com.tr/dunya/cinde-salgin-yayiliyor-56-olu-41428808

  • Turkiye'ye bir gelse malesef ciddi yayilir zor zapt edilir :/ . Aman dikkat.

  • sitede en son toplam 56 ölüm diyor 444 ölü nerden çıktı ???

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Çin’li turistler hala kabul ediliyor ülkeye. Bulunan yöntem de termal kamerayla turistlerin vücut sıcaklıklarına bakılıyormuş 😄 tamam bir çözüm ama bence geçerli bi çözüm değil bu işin şakası da yok kesmek lazım hertürlü çin ile olan giriş çıkışları.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Blackrz kullanıcısına yanıt
    Aynen kuluçkaya belki henüz başlamış ve ülkeye girmeye çalışan biri üzerinden muhtemelen gözükmeyecek thermal kameradan.

  • Steelo S kullanıcısına yanıt
    Tabiki hocam belki o an ateşi çıkmadı ama 5 dakika sonra ya da 5 saat sonra belirtiler başladı yani nasıl bu kadar rahat olabiliyorlar akıl alır gibi değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yukarıdaki site vatandaşa kapatılmış üyelik istiyor galiba

    buradahttps://bnonews.com/index.php/2020/01/the-latest-coronavirus-cases/ bakabilirsiniz
  • Olgi kullanıcısına yanıt
    Haritanın olduğu siteye giriş yapabiliyorum hala bende üyelik istemedi henüz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Haberi kopyalarken 444 hatası falan mı verdi :D

  • Blackrz kullanıcısına yanıt
    Aynen Cinli ve Cinden gelen herkes kosulsuz yasaklanmali. GElenleri kosulsuz karantina altina alinmali . SAdece termal kameralar ile bu isler engellenmez.
  • Rusya'nın Çin sınırındaki bir projesinde çalışıyorum. Hastalık buralara kadar geldi, elimizden geldiği kadar dikkat etmeye çalışıyoruz.

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Allah korusun tabi ama bizim ülkeye bir girerse çok kolay yayılır diye düşünüyorum. Dün markette bi adam ağzını kapatmadan ekmek reyonuna doğru öksürüyodu kanser oldum sertçe uyardım ama öküz gibi baktı hiçbişey demeden. Bu hastalığın en kolay solunum yoluyla bulaştığını öğrendik. Daha sağlam önlemler alınmalı bakalım takipteyiz neler olacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çin sitelerine giriyorum acaba virüs kaparmi bilgisayar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Blackrz kullanıcısına yanıt
    Hava da damlacik zerreleri ile bulasiyor ve elimizle de. Yani SIK SIK ellerimizi klasik sabunlarla degil de dezenfektanli sivi sabunlarla uzunca sure kopurtetip bekletip oyle durulanmas ile korunma saglanabilir ...

    Bence kimse rehavete kapilmasin. Illa Cinlilere karsi da degil . Herkes dikkatli olmali herdaim heryerde ... Belirsizlik ve seffaflik noksanligi olan bir ulkede aman panik olusmasin infila olur diye gercekleri ortme potansiyeli olan bir devlet anlayisinda sansa da yasiyor olabiliriz... Dikkatli tedbirli olmak gerekir...
  • Turkıye de sınır dıye bır sey yok. Her mılletten ınsan elını kolunu sallayarak gırış çıkış yapıyor ulkeye. Istanbul fatih bolgesınde her mılletten ınsan var. Bim de turk yok yemın ederım hepsı yabancı.

  • Türkiye sınır konusunda Avrupa düzeyinin yanından dahi geçmeyecek sınıftadır. Abicim metroya gidiyorum Afkan mıdır nedir gelip şuraya nasıl giderim demeye çalışıyor. Adamla işaret diliyle anlaştık. Nereden geldi nereye geldi ne yapmaya geldi soran var mı? Halinden anladığım zaten üniversiteye okumaya gelmediği çok açık. Her milletten ne kadar gereksiz tip varsa burada.
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle hocam emeğinize sağlık. En azından kendi tedbirimizi kendimiz alalım dikkatli olalım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Blackrz kullanıcısına yanıt
    Toplu tasimalarda temiz havasi olmayan kapali halka acik mekanlarda kesinlikle yuzde maskeler olmali ek olarak. Eklemeyi unutmusum...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.