Şimdi Ara

Dune: Part I (2021) | Dennis Villeneuve | Timothée Chalamet - Rebecca Ferguson - Jason Momoa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
259
Cevap
5
Favori
11.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dune: Part I (2021) | Dennis Villeneuve | Timothée Chalamet - Rebecca Ferguson - Jason Momoa




    Frank Herbert'in defalarca beyazperde, bilgisayar oyunlarına uyarlanmış romanı Dune için geri sayım başladı.

    Yönetmenliği Arrival, Prisoners, Blade Runner 2049 gibi kasvetli atmosferleriyle öne çıkan filmlerle bilinen Kanadalı yönetmen Denis Villeneuve üstleniyor.

    Filmin kadrosu şekillenmeye başladı.
    Rebecca Ferguson ... Lady Jessica
    Timothée Chalamet ... Paul Atreides
    Dave Bautista ... Glossu Rabban
    Stellan Skarsgård ... Baron Harkonnen

    Filmin senaryosunu Denis Villeneuve ile beraber Forrest Gump, The Insider ve Munich gibi filmlerin yazarı Eric Roth yazacak.

    Konusunu bulamadım varmı bilmiyorum.

    Heyecanla bekliyoruz özellikle Villeneuve'nin atmosferi çok iyi yansıtabilen bir yönetmen. Bu filmden umutluyum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Dune filmini yorumlayan bazı kişilerin sadece yönetmen-film-kitap üçgeninde gittiklerini görüyorum. Ama bu çok büyük bir hata olmakla birlikte artık bu tarz uyarlamaların Yüzüklerin Efendisi ile kıyaslanmasının ne kadar gereksiz ve diğer hikayelere haksızlık olduğunu da yazmak, anlatmak isterim. Beğenmeyenlere elbette lafım yok ama analiz sıkıntısı olduğunu görüyorum.


    Kingdom of Heaven filmini birçok kişi izlemiştir. Haçlı Seferleri üzerine, Ridley Scott'ın çektiği bir tarih filmiydi. Filmin sinemada gösterilen versiyonu iki buçuk saatti. Eleştirmenler dahil herkes hikayede büyük boşluklar olduğunu düşündü ve filmi beğenmediler. Ben dahil izleyenler arasında da böyleydi bu durum. Yapım şirketi 20th Century Studios'un çok fazla olaylara müdahil olduğunu ve Ridley Scott'ın hiç istemediği şekilde filmi piyasaya sürdüğü öğrenildi. Sonrasında yayınlanan Director's Cut versiyonunu izleyen eleştirmenler ve seyirciler filmin gerçekten harika olduğunu söylediler. Gerçekten de bütün boşluklar doldurulmuş, objektif bir film vardı karşımızda. Yönetmen asla yapım şirketlerinden bağımsız düşünülemez. Dune gibi arkaik temellerin yer aldığı bir eseri Denis Villeneuve dört saat çekmek ister zaten. Fakat gişe kaygısı olan bir filmi uzun yayınlayarak, bütün ayrıntıları vermeye çalışarak sinemaya seyirci asla çekemezsiniz. Bunu ancak mini dizi ile başarabilirdi. Gişe dediğimiz şey insanların çoğunlukla kafa dağıtmaya gittiği bir bütünden ibarettir. The Irishman, Netflix'te yayınlandığı sırada kullanıcıların yarısından fazlasının filmi yarıda bıraktıkları ortaya çıktı. Filmin süresi üç buçuk saatti. Herkes tarafından ne kadar beğenildiğini söylememe gerek yok. Günümüzde sadece beyazperdenin başarısı değil streaming platformların istatistiklerine bakarak hareket ediyorlar. Bu yüzden de Dune gibi bir gişe filmi aynı zamanda HBO Max gibi Amerika merkezli bir platformda gösterime girdi. Böylesi durumları birbirinden bağımsız şekilde ele alırsak doğru parametrelere hiçbir zaman ulaşamayız.


    Ayrıca şu her işi Yüzüklerin Efendisi ile karşılaştırmayı bir bırakmak lazım. Orta dünya evreni, dilleri ve mekanları ile bir daha asla tekrarı mümkün olmayacak bir düzene sahip. Yüzüklerin Efendisi serisinin son derece büyük ırksal farklılıklarla yaratıldığını, yoğun katolik bir yol izlediğini anlatmama gerek yok. O senelerde çekilen seri hiç yapılmamış olsaydı aynı ekip günümüzde asla öyle bir seriyi çekemezdi, bahsettiğim nedenlerden dolayı. Amazon'un çektiği dizide bunu net şekilde daha iyi kavrayacak herkes. Neyse daha fazla kafa ütülemeyip filmin yorumuna geçeyim;


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Filmin posterlerine bakıldığı zaman bile zaten olağanüstü bir minimalist çalışma görebiliriz. Bütün temponun, sakinliğin bir ön gösterimi aslında. Prodüksiyonun, sanat çalışmasının, efektlerin bütün dili Arrival ve Blade Runner 2049 düzenine ait. Son derece karanlık, ışığın ve renklerin mekanı tamamen ele geçirdiği modernist bir altyapı görüyoruz bu filmde de. Filmde hem arka sesler hem de ön plandaki sesler çok fazla. Bunun iki nedeni var. İlki; filmde genel olarak taşmayan temponun parçası olarak hareket katmak. İkincisi ise; Jessica ve Paul Atreides'in kullandıkları ses yeteneğinin önemi ve solucanın işitsel etkiye karşı agresifleşmesi. Bunu yaparak film anlattığı hikayenin yapı taşlarını da kullanarak filme canlılık kazandırır. Bir giriş filmi olarak gerçekten güzel bir iş. Seyirciyi sagaya bağlama fikri diyebiliriz. Daha sonrasında muhtemelen sıkı tempolu bir düzen göreceğimiz aşikâr. Oyunculukları da yerinde buldum. Timothee normalde ekranın ağırlığını kaldıran bir aktör değil bana kalırsa. Ancak burada bir geçiş karakteri olarak çok iyi durduğunu itiraf etmem gerek. Ancak bir eleştiri olarak Duncan Idaho karakterini fazla silik buldum. Filmin çoğu yerine gözükmesi için ortaya serilmiş bir figüran gibiydi ve bu hoşuma gitmedi. Hikaye son derece arkaik demiştik. Kitaplarını okumadım ancak bize gösterilen (1984 yapımını da dahil ederek) her zaman insanlardan bağımsız olan coğrafyanın, coğrafyaya bağımlı insanoğluna belli zenginliği vaad etmesi oldu. Filmde zaten başlı başına rahibeler var. Baharatın zenginliğini konu alarak zamanında olduğu gibi doğunun zenginliğine ve dolaylı olarak baharat yolunun önemine işaret eder. Aynı zamanda çölün yarattığı bir insan tipi olarak Fremenlerin yine zamanında İslam coğrafyasındaki tarikat düzenine ait olduklarına görmemek zor. Solucanları (deve) kullanmaları ve buna Shai-Hulud ismini vermeleri, suyun kutsallığını gözetmeleri hep buna işaret. Filmde dikkat edersek hurma ağaçlarını sulayan da var, mesihe işaret edenlerde. Ama yapım şirketleri bu yapının yakınına fazla girmek istemezler. Yakına ne kadar girerlerse kusur o kadar fazla artar.


    Genel olarak baktığımızda özellikle teknik anlamda üst düzey, hikaye olarak da iyi bir adım olmuş diyebilirim. Emeği geçenlere teşekkürler.     


    8/10

    Bu neydi be kardeşim. Gerçek bir sanat eseri. Yani bu film niye bitti, niye dünyama döndüm ki. İnanılmaz bir estetik, inanılmaz bir haz. Blade Runner ve Dune'u sinemada, Villeneuve'nin elinden izleyebilmiş olmam nasıl büyük bir şanstır bilmiyorum. Ki düşünün Çanakkale'nin uyduruk sineması işte. Yani bir sinema filmini izledikten sonra bu kadar boşluğa düşmüş müydüm acaba pek hatırlayamadım.

    Ayrıca aklıma geldi, Blade Runner 2049 hayatımda içinde bulunduğum en iyi salondu. Tamamen olgun insanlarla dolu çıt çıkmayan bir salondu. Keşke bu salon da öyle olsaydı, yapan için de izleyen için de güzel bir saygı olurdu. Yine idare ederdi, yapacak bir şey yok. Görgüsüz insanların dolup taştığı memleketimizde bu kadarı da idare ederdi...
  • güzel haber. şurdan yerimizi alalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oha harbi mi lan Zamanında bunun düzgün bir bütçeyle hakkını vererek eli yüzü düzgün bir filmini yapsalardı bugün Star Warstan daha popüler olurdu. Acayip derin bir evreni vardır Dune'un.
  • Javier Bardem Bol Yıldızlı “Dune” Kadrosunda!

    “Sicario”, “Tutsak”, “Geliş” ve “Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı” gibi başarılı filmlerle tanınan Oscar adayı yönetmen Denis Villeneuve’ün yeni filmi “Dune” oyuncu kadrosuna önemli bir ismi kattı.
    Oscar ve Altın Küre ödüllü başarılı aktör Javier Bardem filmin kadrosuna dahil oldu.




    Denis Villeneuve İmzalı “Dune” Kadrosuna Zendaya da Katıldı!

    “Sicario”, “Tutsak”, “Geliş” ve “Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı” gibi başarılı filmlerle tanınan Oscar adayı yönetmen Denis Villeneuve’ün yönetmenliğini üstlendiği bilim kurgu filmi “Dune” oyuncu kadrosuna yeni bir ismi katmak üzere. “Örümcek-Adam: Eve Dönüş” ve “Muhteşem Showman” filmlerinin genç yıldızı Zendaya filmin kadrosuna dahil olmak için görüşmelere başladı.




    “Dune”a Oscar Isaac Dahil Oldu!
  • Dune: Part I (2021) | Dennis Villeneuve | Timothée Chalamet - Rebecca Ferguson - Jason Momoa

    Josh Brolin Joins Timothee Chalamet in Star-Studded ‘Dune’ Reboot

    osh Brolin is joining the A-list ensemble of Legendary’s “Dune” reboot. He boards a cast that includes Timothee Chalamet, Javier Bardem, Rebecca Ferguson, Stellan Skarsgard, Dave Bautista, and Charlotte Rampling, with Oscar Isaac and Zendaya in talks to join.

    Brolin will portray Gurney Halleck, the warmaster for Chalamet’s family and a mentor to his character. Patrick Stewart played the role in David Lynch’s 1984 movie adaptation.

    “Arrival” and “Blade Runner 2049” filmmaker Denis Villeneuve is directing and co-writing the script with Eric Roth and Jon Spaihts.

    The movie will be produced by Villeneuve, Mary Parent, and Cale Boyter, with Brian Herbert, Byron Merritt, Thomas Tull, and Kim Herbert serving as executive producers. Kevin J. Anderson will act as a creative consultant.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Intruder -- 13 Şubat 2019; 23:0:43 >




  • Arkadaşlar boş verin bunu, kitabını okuyun dehşet cengiz.
    Hangi kitabın filmi güzel olmuş ki bugüne kadar ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filme Jason Momoa'nın adı geçiyor henüz kesin bilgi yok.

    Kadro:

    Jason Momoa ... Duncan Idaho
    Rebecca Ferguson ... Lady Jessica
    Timothée Chalamet ... Paul Atreides
    Zendaya ... Chani (rumored)
    Josh Brolin ... Gurney Halleck
    Charlotte Rampling ... Reverend Mother Mohiam
    Javier Bardem ... Stilgar
    Oscar Isaac ... Duke Leto Atreides
    Dave Bautista ... Glossu 'Beast' Rabban
    Stellan Skarsgård ... Baron Harkonnen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Intruder -- 15 Şubat 2019; 19:7:30 >
  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filmin çekimleri başladı, ilk kitabı 2 film olarak çekecek yönetmen ki kitapları düşününce en doğru kararı vermişler. 2020 yılına damga vurmasını bekliyorum bu filmin umarım gişede de beklenileni verebilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasomen -- 19 Mart 2019; 13:52:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rick dangerous

    Arkadaşlar boş verin bunu, kitabını okuyun dehşet cengiz.
    Hangi kitabın filmi güzel olmuş ki bugüne kadar ?
    Tabiki Lotr serisi Tamam kitapları çok daha derin ve güzel lakin film'de olabilecek en güzel şekilde yapılmış bence, Tam bir başyapıt benim gözümde.
  • Kadro genelinde güzel görünüyor ama başroldeki Paul Atreides karakterini oynayacak adamda bence feci yanlış bir karar verilmiş gibi. Şimdi gençler için pek farketmeyebilir ama önceki Dune filmini izlemiş sinemaseverler bakımından rol dağıtımları konusunda yeni isimlerin önceki filmdeki karakterlerin hiçbir şekilde gerisinde kalmayacak şekilde tercih yapılması gerekiyordu. Birçok roldeki isimlere baktığımda bu şekilde sırıtmıyorlar ama nerde Kyle MacLachlan nerde bu Timothée Chalamet denen oğlan? İnşallah sadece çocukluk dönemi için seçilmiştir de filmdeki asıl yaş aralığını oynayacak aktör için henüz karar verilmemiştir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasomen

    Filmin çekimleri başladı, ilk kitabı 2 film olarak çekecek yönetmen ki kitapları düşününce en doğru kararı vermişler. 2020 yılına damga vurmasını bekliyorum bu filmin umarım gişede de beklenileni verebilir
    Hocam filmin sadece ilk kitabın bile tamamını kapsayamayacağından emin misiniz? Yönetmen harika filmler çekiyor o yüzden bu filmi kaçırmayacağım ama kitabın övgüleri de çok fazla. O yüzden filmden önce ilk kitabı okumak istiyorum. İlk kitabı okusam 2 film rahatım yani?
  • Sp!deR kullanıcısına yanıt
    Aynen yönetmen kendi açıkladı ilk kitabı en iyi şekilde anlatmak için ikiye bölüp iki film çekeceklerini bu yüzden rahatsın merak etme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasomen -- 26 Mart 2019; 13:38:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önceki logo fan yapımıymış. Bu resmi logo.

    Dune: Part I (2021) | Dennis Villeneuve | Timothée Chalamet - Rebecca Ferguson - Jason Momoa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dürüstİnsan -- 31 Ocak 2020; 13:37:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dürüstİnsan

    Önceki logo fan yapımıymış. Bu resmi logo.

    Güzel bu film bu yılın en çok merak ettiğim filmi




  • Başlayacağım başlayamıyorum. Bildiğim kadarıyla İthaki serinin tamamını basmadı zaten.
  • Intruder kullanıcısına yanıt
    İlk nete düşen logo fan yapımıymış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dürüstİnsan -- 31 Ocak 2020; 13:39:39 >
  • bekliyoruz
  • Yönetmen beklentiyi yüksek tutuyor tabi ama artık bu devirde senaryo ve kurgu işe yarıyor. Yoksa 1000 gezegen imparatorluğu muydu neydi onun gibi olur çıkar. Gerçi o film hoşuma gitmişti yau.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.