Şimdi Ara

Dual Core Pentium 2.8 820 mi Yoksa AMD64 3000@2550 MHZ mi??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Iyi sabahlar oncelikle.
    DFI Lanparty Ultra D uzerinde Amd643000@2550mhz. var.
    Sizce bunu satip P4 cift cekirdek 2.8 ghz presscot a gecmek mantikli mi? 3.2-3.3 arasi oc oluyormus sanirim.
    Ve 3dmark2006 cpu puanlari 1500-1600 civarinda...P4 820nin.

    Yorumlarinizi bekliyorum. Gecmek mantikli mi degil mi...
    AMD nin HT olmayisi beni bunaltti biraz acikcasi. Superpi de 34-35 sn degisiyor cok kasinca...
    Genellikle oyun ve tasarim amacli kullanicam islemciyi ayrica alirsam...

    Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler...



  • bi kere uygulama v oyun icin alıyosan intelin l1 cache bellegine ii bak.chok yavas v hantal kalıyor.
    Ama yok ben oyun oynamam oynasamda kastırmam dersen sen bilirsin.Bence matıksız,zate elindeki islemci suan icin iyi,gerek yok para harcamana..
  • evet işlemcin oldukça iyi, boşuna paranı harcama, intele hiç harcama
  • Msjlar icin saolun :)
  • Bence şuan elinde bulunan sistemin sana yeter gibime geliyor , 820D kullanan biri olarak performansından memnunum ama yinede elinde neredeyse güncel bir sistem varken o sistemi gözardı etmek hata olabilir
  • Elindeki sistem gayet yeterli. Bu arada 820 2.8 işlemciyi stabil olarak çok rahat 3.6'da çalıştırırsın.
  • Aksiyona gerek yok, biraz sabret AMD-X2 al bence. çok daha iyi olur senin için fiyatlar da yaza doğru düşer. intel fiyat kıstı. AMD de kısar.
  • Şuan için kesinlikle bekle derim,6-7 ay kullan sonra intelin yeni çıkardığı 65nm teknolojisine sahip 9xx serisi HT destekli çift çekirdekli işlemcilerden alırsın...

  • quote:

    Orjinalden alıntı: kamikazeden

    Şuan için kesinlikle bekle derim,6-7 ay kullan sonra intelin yeni çıkardığı 65nm teknolojisine sahip 9xx serisi HT destekli çift çekirdekli işlemcilerden alırsın...



    9xx deki bütün işlemciler ht yi desteklemiyor.sadece extreme edition destekliyor.9xx işlemcilerinin 8xx e göre bir artısı var o da virtualization technology(65nm nin dışında).eğer extreme edition almayacaksa 9xx de de HT bulamaz.
    @Lacrymatoire ,bende de aynı sistem vardı(venice3000+@2655mhz+dfi ultra d +patriot xblk).bende sistemi satıp pentium d 820 aldım.voltajsız 3.5ghz yaptım.windows artık gereksiz yere kasmıyor.venice kullanırken birden fazla ağır işlemde sistem acayip kasılırdı.ama şimdi 2 oyunu bir oynayabiliyorum. mesela hem fm2006 ve pes5 oynarken hem de bu mesajı yazıp hem de mp3 dinleyebiliyorum.sistem de hiç zorlanma olmuyor.gönül isterdiki x2 ler ucuz olsun onu alalım ama malesef değil.bence pentium d alırsan ve benim gibi de oyunlarda aman aman bir performans görmek senin için de önemli değilse pentium d iyi seçim.




  • cok acil bir ihtiyac degil de degisiklik yapmak icin aliyorsan sadece israf olacaktir,ozellikle de intelin 900 serisi islemciler icin nisan ve yilin 3.ceyrek fiyatlarini aciklamisken 800 serisi bir islemciye bugunun fiyatlarindan yatirim yapmak acelecilik olacaktir,ayrica intelin vermis oldugu fiyatlara amd nin nasil bir cevap verecegi de henuz net degil,daha sonra pisman olmamak icin cok da aceleci davranmamak gerektigi dusuncesindeyim.
  • Anliyorum... Aslinda bunlari almak icin su anda cok fazla ekstra bir
    masrafa girmeyecegim. Islemciyi forumdan bir arkadastan 200 220 dolar
    civari kdv dahil bir fiyata alacagim. Anakart da iyi fiyattan gidiyor zaten.
    O yüzden dusuncem oyunlarda vs. ekstra performans alabilir miyim...
  • yaw ben bi hata yaptım galiba 650 aldım...acaba 820 daha mı iyi???
  • CedarMill VE Presler Beklemek daha iyi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dinçer

    Aksiyona gerek yok, biraz sabret AMD-X2 al bence. çok daha iyi olur senin için fiyatlar da yaza doğru düşer. intel fiyat kıstı. AMD de kısar.

    bencede bekle ve AMD X2 al
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ThE GaSeS

    yaw ben bi hata yaptım galiba 650 aldım...acaba 820 daha mı iyi???



    670 alsaydın ya!!!




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kamikazeden


    quote:

    Orjinalden alıntı: ThE GaSeS

    yaw ben bi hata yaptım galiba 650 aldım...acaba 820 daha mı iyi???



    670 alsaydın ya!!!



    aldım gitti

    ciddiyim ya yorum yok mu??




  • Single core islemcilerde tabiki AMD onde genelde ama 820'ler
    tek islemlerde dedigim gibi GHZnin az olmasi nedeniyle 640'larin da gerisinde kaliyor.
    Oyunlar da dahil olmak uzere... Ama birden fazla islem sayinda fark atmaya basliyor.
    O islemciyle 4ghz'i gorursun yahu :D
  • intele para verme amd 3700 sandiego al daha iyi
  • arkadaşlar takım tutar gibi marka tutmayın.adam çift çekirdekli mi alayım eskisi kalsın mı diye sormuş.tutup da saçma sapan konu dışı önerilerde bulunmayın.adam çift çekirdekli alayım mı diyor biri oradan san diego tavsiye ediyor.zaten arkadaşın ki şu o\c li haliyele sandiegodan daha performanslıdır.üstelik 2550mhz de venice işlemcisi varen niye üzerine 100$ daha koyup sandiego alsın.ayrıca ben de isterim x2 4400 almak muhtemelen o arkadaşda ister ama o işlemcinin fiyatına bir araba alınır.üstelik piyasada o kadar çok 8xx serisi işlemci varken emin olun ellerindekini tüketmeden intel ithalatçıları 9xx serisini getirmezler.getirseler bile 8xx serisinin satılması için 9xx serisi uçuk fiyatlarda olur.burası Türkiye.hayal kurmayın.
    @Lacrymatoire arkadaş tek işlemde senin işlemcin pentiumd den daha hızlıdır.ama çok işlemde pentium d doğal olarak ezer.sen isteğin doğrultusunda karar ver.sadece oyun isterim diyorsan pentium d alma elindeki işlemci daha iyi.ama diğer işlerle de uğraşırım aynı anda birçok iş yaparım dersen pentium d al.bu arada oentium d alırsan 40-50 ytl ye de bir soğutucu al ki pentium d ler çok ısınıyor.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: maymunkral

    arkadaşlar takım tutar gibi marka tutmayın.adam çift çekirdekli mi alayım eskisi kalsın mı diye sormuş.tutup da saçma sapan konu dışı önerilerde bulunmayın.adam çift çekirdekli alayım mı diyor biri oradan san diego tavsiye ediyor.zaten arkadaşın ki şu o\c li haliyele sandiegodan daha performanslıdır.üstelik 2550mhz de venice işlemcisi varen niye üzerine 100$ daha koyup sandiego alsın.ayrıca ben de isterim x2 4400 almak muhtemelen o arkadaşda ister ama o işlemcinin fiyatına bir araba alınır.üstelik piyasada o kadar çok 8xx serisi işlemci varken emin olun ellerindekini tüketmeden intel ithalatçıları 9xx serisini getirmezler.getirseler bile 8xx serisinin satılması için 9xx serisi uçuk fiyatlarda olur.burası Türkiye.hayal kurmayın.
    @Lacrymatoire arkadaş tek işlemde senin işlemcin pentiumd den daha hızlıdır.ama çok işlemde pentium d doğal olarak ezer.sen isteğin doğrultusunda karar ver.sadece oyun isterim diyorsan pentium d alma elindeki işlemci daha iyi.ama diğer işlerle de uğraşırım aynı anda birçok iş yaparım dersen pentium d al.bu arada oentium d alırsan 40-50 ytl ye de bir soğutucu al ki pentium d ler çok ısınıyor.


    maykunkral a katılıyorum.D alman daha iyi.çok işlemlerde çift çekirdek performans kaybını önler.ayrıca oyunda oynarsın merak etmeşu an için geçmen iy midir bilmem.fx 60 ın çkmasıyla ve D 9... ler gelince şu an için en alt seviye olan bu cpu nunda fiyatı bence düşer.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.