Şimdi Ara

DSTC

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
9.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaslar, bundan once sahip oldugum golf'te kaygan zaminde hareket ettirmeye calisinca ASR'nin calismasini gayet iyi gozleyebiliyordum. Patinaj yapmak yerine kademeli olarak donen tekerler ve hemen onumde beliren bir 'kaygan zamin isigi' durumu belli ederdi. Bazen buzlanmanin bile belli olmadigi gece suruslerinde, kayma uyarisinin portakal renkli isigini gorunce bu cok faydali olur, daha tedbirli giderdim. Simdi,, sahip oldugum s40ta (2009, 1.6D) DSTC mevcut. Devreden cikarildigi zaman portakal renkli isigi ile dikkat ceken bu fonksiyonun 2 yildir hic FIILEN devreye girdigini hissetmedim.
    Bu DSTC nedir? Aslinda sorum su: Bu ESP ile ayni midir? Bu fonksiyon bakayim devreye girecek mi diye 'bana gore tehlikeli' hareketlere girecek degilim. Simdiye kadar bu fonksiyonun nasil bir islev gordugunu izleyen arkadas var mi? Hoscakalin.



  • Bildiğim kadarıyla DSTC ile ESP aynı. Bir de STC var. O da ASR ile aynı. Benim 2003 s60'sa sadece STC özelliği var. 2 yılda sadece 2 kere çalıştığına şahit oldum. Birincisi geçen kış İstanbul'a biraz kar yağdığındaydı. Akşam üstü eve giderken boş bir ara sokakta biraz zorladığımda (gaza ani basmak gibi) STC ve kayma uyarı işaretinin yandığına şahit oldum. İkincisi ise dün akşam oldu. Bu kendiliğinden oldu. Yani ek bir çaba sarfetmedim.

    Şimdi buradan çıkarabileceğim sonuç demek ki hele de benim gibi sakin bir kullanım sergiliyorsan kolay kolay stc veya dstc devreye girmiyor. Eğer devreye girmesini istiyorsan biraz daha arabayı zorlamalısın. Bu bir bakıma arabanın daha iyi yol tuttuğunu da gösteriyor bize.

    Ve şunu da unutmamak gerekiyor lastiklerin durumu stc veya dstc'nin devereye girmesinde büyük bir etken. Aynı araba aynı şartlarda farklı lastiklerle çok farklı tepkiler verebilir. Lastikleri yeni ise kolay kolay patinaja düşmez ve dolayısıyla stc devreye girmez. Kötü bir lastikle kuru bir havada iyi bir asfaltta bile patinaja düşülebilir ve stc devreye girebilir.

    Eğer her tür denemene rağmen dstc devreye girmiyorsa servise gitmekte fayda var. Mekanik veya yazılımsal bir sorun olabilir pekala...




  • esp patenti bosch'a ait olan bir sistem ve pek çok üretici sistemi boschdan satın alarak kullanıyor,

    bmw: dsc, volvo:dsct, honda:vsc gibi adlandırdıkları sistemler ise pratikte aynı işlevi görmekle beraber esp den farklı yönleri de var, mesela en güncel accordların vsc sistemi direkt direksiyona müdahale edip kontra verme özelliği ile fark yaratıyor.

    vw de asr daha sık devreye girerken volvoda devreye girmiyorsa bu volvonun daha sağlıklı bir güç aktarımı olduğunu elektronik müdahaleye gerek duymadan gücü lastiklere aktarabildiğini gösteririr, veya sistem devreye giriyordur fakat zaten sıkıntılı bir durumda olan sürücünün dikkatini bir de uyarı ışığı ile dağıtmamak için uyarı vermemesi de muhtemel zira idis istemi tam da bu amaçla konulmuş bir sistem, siz zor durumdayken gelen telefonları bile askıya alan, müziğin sesini kısan, uyarı mesajlarını öteleyen sürücü dostu bir sistem.

    soğuk havalarda kayma uyarısını volvo gösterge panelindeki kar simgesi ile yapıyor.




  • aracımın orjınal lastıklerı varken bende senın gıbı çalışmıyor gıbı bı ızlenım uyanmıstı, takıı KUMHO lastık takıncaya kadar aracıma,suan gaza sert yuklendıgımde 1-2 vıteste devreye gırdıgını hem ışıklı olarak hemde gaz pedalına mudahale olarak gosterıyor bana;artık bu lastıklerı degıstırme zamanın geldı dıyor kısaca bı daha kumho lastık asla!!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.