Şimdi Ara

DSP Seçimi ve Özellikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
84
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar,


    Opel Corsa D Aracım var. Infinity Reference 6520 CS Komponent hoparlörüm JBL 75.4 Amfim ve orijinal Touch and Connect opel teybim var.


    DSP Sistemine geçiş yapmayı düşünüyorum. Biraz araştırma yaptım. Bildiğiniz üzere derin derya ve çok fazla detay var. Temel anlamda bilgi sahibi oldum. DSP kullanmak istememdeki temel amaç her ne kadar amfiden doğru bir ayar yapıyor olsak da sesteki bozulmaların önüne geçip, hoparlörün çalması gereken frekans aralığını DSP üzerinden ayarlayıp hiçbir ses seviyesinde ses bozulması yaşamamak. Örneğin hoparlörümün frekans değerleri şu şekilde 53-21,000 Hz 93 dB. Ben eğer bir DSP alıp Desibel ve Frekans aralıklarını bu şekilde yaparsam seste hiçbir bozulma yaşamam doğru muyum? Harici olarak bazı DSP lerin RMS değerlerinin olduğunu gördüm. Bunun önemi nedir? Elbette 4000 TL lik For-x DSP ile Hertz in veya bitone ın DSP kalitelerinin arasında fark olacaktır. Doğru tercih yapmak istiyorum. Nelere dikkat etmem gerekiyor?


    Komponent hoparlör harici hoparlörlerden pek haz etmiyorum. Ses tınısı olarak daha hoş geliyor. Şu an 90 RMS lik Infinity kullanıyorum ama ileride farklı bir komponente geçiş yapabilirim. Zaten komponentlerin RMS değerleri Midrangeler kadar yüksek olmuyor. Amfimi ileride 90-100 RMS e kadar destekleyen bir amfi ile değiştirebilirim. Teybim orijinal teyp olmasından dolayı ses çıkışları güçlü değil. 4X25 watt olması lazım. Android carplayli teybim mevcut olmasına rağmen orijinali kullanmak istiyorum. Cadence in 6 rca çıkışlı çeviricisini kullanıyorum. Amfi ayarını Multimetre ile ayarlayamadım internetteki formuller pek kafama yatmadı hesaplamasını yapamadım. Kulaktan ses bozana kadar açmaya çalıştım. En yüksek seste sesin bozulmadığı noktayı bulup bıraktım. Belki doğru multimetre ayarı ile daha güzel bir seste yakalayabilirim.


    DSP ve Amfi ayarı konusunda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Herkese iyi forumlar.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.