Şimdi Ara

DSLR kameralar da fidye yazılımına maruz kalabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Son dönemde bilgisayar ve mobil cihaz kullanıcılarına en fazla zarar veren yazılım türü fidye yazılımları oldu. Hassas verileri kilitleyerek fidye karşılığı açan yazılımlar bugüne kadar yüz milyonlarca dolar elde etmiş durumda.


    Kapsamı genişliyor


    Yapılan araştırmalar bilgisayar ve mobil cihazlar dışında bazı DLSR kameraların da fidye yazılımlarına karşı savunmasız olduğunu ortaya koydu. Özellikle fotoğrafçılığı meslek olarak yapanlar için büyük bir risk mevcut.


    Ayrıca Bkz.Samsung kendi oyun servisini duyurabilir

    Check Point Research tarafından yapılan araştırmaya göre bir DSLR kameraya WiFi mesafesi içerisinde yer alan bir saldırgan zararlı yazılım bulaştırabiliyor. Ya da kameranın bağlı olduğu bilgisayarda fidye yazılımı varsa yine aynı şekilde çoklu ortam içerikleri şifrelenebiliyor.


    Firma yaptığı testi bir videoda paylaşmış durumda. Şimdiye kadar sadece Canon firması gelişmelere cevap verdi. Firma konu ile ilgili herhangi bir gerçek hayat senaryosuna rastlamadıklarını ancak kullanıcıların güvenlik yazılımı kullanmaları gerektiğini ve fotoğraf makinesine gelen kablosuz bağlantı taleplerine dikkat etmelerini belirtiyor.


     

     

     

     







  • İçerik üreticilerinin daha fazla dikkatli olması gerek.

  • Ekrem71 yazmışsa çokta şey etmemek lazım.

  • alıntı yaptığın site başka siteden alıntı yapıp yayınlamış oda asıl kaynaktan alıp yayınlamış. eğer habercilik yapacaksan buyur asıl kaynak.https://research.checkpoint.com/say-cheese-ransomware-ing-a-dslr-camera/

  • fotograf çekmekten anlayanlar az olsa gerek durumu çakmamışlar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.