Şimdi Ara

DSG (S-tronic) Resetleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
2
Favori
4.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar bugun cok garip bir sey kesfettim. Belki de amerikayi yeniden kesfettim bilmiyorum ama ben hic bilmiyordum boyle bir seyin var oldugunu. Cahillik ediyorsam affola 🙂


    Aracim 2020 model 35 tfsi 150hp audi a3 sportback. Stronic sanziman bildiginiz gibi, DSG yani.


    Hic DSG resetleyen var mi aranizda bilmiyorum oncelikle onu paylasayim (videoyu ekledim asagiya).  


    Ozetle: DSG kullanicinin surus tarzina gore ogrenen ve adapte olan bir sanziman. Surucu profili olusturuyor yani. Videodaki stepleri yaparak bu profili resetleyip fabrika ayarina donduruyorsunuz. 1 dakikalik cok basit bir islem, sadece gaz pedalina basili tutarak ve yarim kontak ile yapiliyor. Sessiz ortamda islem esnasinda DSGden gelen mekanik sesleri duyabiliyorsunuz.


    Bu islemden once aracin gaz tepkileri cok oluydu. Gaza %75 basinca vites dusuruyordu, 150 hp gibi hissettirmiyordu deliriyordum. Bu adimlari uygulayarak resetledim ve inanilmaz degisti. 9 bin kmde arac eski sahibine adapte olmustu sanziman o sifirlandi. Resmen arac seviye atladi diyebilirim.  


    Sonra araci esim dostum bir kac kisi kullandi, dedim tekrar resetliyim de sadece bana adapte olsun 😂 bu sefer gaz tepkileri inanilmaz hissizlesti yine. Allah allah dedim tekrar resetledim, bu sefer yine cok dinamik oldu arac. Resmen her resetlendiginde yeni surus modu seciyor gibi araba.


    Yani atiyorum gaza 3 basinca gosterdigi performansi 1 basinca gostermeye basliyor. Vitesi 1900-2000 devirde atiyosa artik 2200-2300de atiyor yaklasik %10-15 gibi bir iyilesme var. Spor mod kadar degil ama inanilmaz fark ediliyor. Diger bir gelisme de atiyorum gaza %75 basinca vites dusuruyosa onceden, simdi %40 basinca dusuruyor ki en can alici tarafi bu. Inanilmaz rahatlik sagliyor sollarken yokus cikarken falan.


    Benim teorim, DSG nin iki fabrika cikisi profili var. Biri asiri eco mod, digeri normal mod. Her resetlediginizde diger moda geciyor gibi.  


    Su an tam istedigim ayara geldi DSG. Yemin ediyorum 150 beygir arac ama gina gelmisti dusuk devirlerdeki olu gaz tepkilerinden. Simdi ise yeni arac almis gibiyim. Ilk kalkista direkt firliyor arac, guce ihtiyacim varken sacma sapan vites yukseltmiyor. Gaza biraz basinca hemen vites dusuruyor vesaire tekrar asik oldum araca. 



    Yani yemin edebilirim ama ispatlayamam bu farki 😂 Audinin CEOsu gelecek fark yok diyecek yine inanmakta zorlanirim cunku arac resmen level atliyor. Hani sport donanimda gelen surus modlarindan Eco ve Dynamic gibi fark tam olarak.  


    Psikolojik mi acaba diye bir arkadasima denettim bugun. Once cok dalga gecti ama surunce o da cok sasirdi. Olamaz ya imkansiz nasil haberimiz yoktu falan dedi 😄 sonra onun bir is arkadasina denettik. O da fark cok bariz belli oluyor dedi. Arabalardan baya anlayan resmen sanayide yasayan bir arkadas.


    Internette pek bilgi bulamadim bununla ilgili ama bilgisi olan var mi bu konu hakkinda? 


    Tam adimlarini da yazayim Ingilizcesi olmayan arkadaslarimiz icin:

    1. Kontak kapaliyken gaza sonuna kadar basiyorsunuz. Yani kickdown yapiyorsunuz. Bi 10-15 saniye bekliyorsunuz.
    2. Sonra ayak hala gazdayken araci yarim kontak aciyorsunuz ama kesinlikle motoru calistirmiyorsunuz. Bu sekilde 30 saniye bekliyorsunuz.
    3. Sonra ayak hala gazdayken kontagi tekrar kapatiyorsunuz. Bu sekilde de bi 10-15 saniye bekliyorsunuz. Sonrasinda ayagi gazdan cekiyorsunuz.
    4. Ve son adim: Aractan inip araci kitliyorsunuz, sonra tekrar acip biniyorsunuz. Boylece DSG profili sifirlanip fabrika ayarina donmus oluyor.

    Sonrasinda araci calistirip normal surebilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gitarist308 -- 23 Haziran 2021; 21:20:26 >







  • hocam sizin araçta drive select yok mu?

  • Yukarıdaki soruyu fark olup olmadığını anlamak için soruyorum.

  • AA3437 kullanıcısına yanıt

    Yok hocam dynamic donanim arac. Drive select sport donanimlarda geliyor alcaltilmis sasi ve spor suspansiyonla birlikte. Drive select cok istiyordum ama oturdugum yerin yollari cok kotu oldugundan ozellikle spor suspansiyon tercih etmedim.

  • gitarist308 G kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim. Bendeki araç 2020 35 sport donanım. Yani bu reseti yapmasamda drive selecti dinamike aldığında aynı veya benzer sonuç çıkıyor anladığım. Özetle sport donanımlarda gerekli deiğil mi?

  • Genelde effiency ya da comfort modunda kullanıyorum ama dynamic'e aldığımda tadından yenmiyor :)

  • alala. şimdi düşünüyorum bende 2021 polo var. ilk aracım ve 1400-1500 km oldu. acemiliği yeni yeni atlattım. ilk başlarda dikkatli kullandım tabi devri 1500-2000 geçmedi pekte, gaz fren ayarı vs pek devirli kullanmadım haliyle. acaba bende sıfırlasam mı iyi olur mu?

  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt

    Vallaha bilemiyorum hocam ben farki cok hissettim iyi yonde tabii ki. manuel 1.4 tsi golften gectim stronice. Araci cok seri surerim (hizli degil seri). Yani cikacagim hiza hemen cikip hemen dururum. Biliyorum iyi bisey degil ama oyle kagni gibi surmeye aliskin degilim. Manuelde araci hep devrinde tutardim hizlancagimda once vites dusururdum. Devirli surmek candir araci bogmak hem motora hem cebe zarar. Arac yakar ama gitmez. Aracin bogulmasindan nefret ediyorum o yuzden. Stronic paso boguyordu motoru 1500 devirde tutcam diye. Reseti ogrendim anda dedim koy koy koy   daha kotusu olamaz diye yaptim ve resmen mucize oldu. Eski sahibi nasil kullandiysa sanzimanin ici gecmis resmen kendine geldi araba




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gitarist308 -- 23 Haziran 2021; 22:0:5 >
  • AA3437 kullanıcısına yanıt

    Valla hocam bilmiyorum ki gerekli mi degil mi. Ben oylesine denedim akti gitti cok memnunum:) dsgnin davranislarindan memnun degilseniz bi deneyin faydasi olacaktir en kotu yine siz sureceksiniz sonucta sizin profilinze uyum saglayacaktir yine ama memnunsaniz bosverin ne hacet

  • benim araç da 5-6 km hıza çıkınca otopark içinde bile 2. vitese geçiyor ayar oluyorum işlemi deneyip farkı buraya yazarım.

  • Surus modu sart. Donanim eklemesi oluyorsa muhakkak degerlendirin derim
  • logismile L kullanıcısına yanıt
    Bununla alakası yok. Dsg nin yapısı öyle
  • Hurafe bunlar. Böyle bir özellik olsa adamlar kullanım klavuzuna falan neden yazmasın.
  • alkgs A kullanıcısına yanıt
    Kullanım kılavuzuna neden yazmasın diyorsunuz ama bazı gizli özellikler orada yazmıyor ama bazısı kodlama bazısı da aktif edilerek kullanıma sunuluyor. Ama bunlarda kılavuzda yazmıyor
  • Bencede DSG bu şekilde kodlanabiliyor olabilir. Mesela oem drive select alıp aracınıza taktırabiliyorsunuz dışardan. Peki dynamic paket olan bir araç bunu taktırdığında şasiyi mi alçaltıyorlar ? yada süspansiyon mu değişiyor tabii ki hayır.. Bence "Drive Select'in" tamda yaptığı şanzıman tepkilemelerini ayarlaması. Sport paketlerde direksiyon sertleşmesi için elektroservo motor ve dsg yi ayarlıyordur. Harici süspansiyona bir ayar yaptığını sanmıyorum

  • Hocam çok iyi bir anlatım ve özet olmuş. Daha önceden başka kaynaklardan öğrenmiştim ve olmamıştı çünkü eksikti.

    Vites sizin tercihinizin aksine tam bir eco modu oldu, yumuşak, sarsıntısız ve çok keyifli oldu.

    Aracım passat business 2021 1.5 tsi bu arada.

    Çok teşekkür ederim

  • Şimdi dsg yi resetlediniz diyelim araç daha erken vites düşürüyor daha iyi performans veriyor dedik ancak siz aynı serilikte sürekli aracı kullanmazsanız yine o sağırlaşmış olacak, bu seferde size göre bi profil oluşturacak sonuçta, seri kullanmaya ne trafik uygun ne akaryakıt fiyatları eninde sonunda normal kullanıma geçeceksiniz ve o yine size adapte olmuş olacak  

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.