Şimdi Ara

drone tavsiyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba ben drone almak istiyorum hobi amaçlı bana 1000 tlye ulaşmayan dorune tavsiye edebilir misiniz ben aden e 58 pro düşündüm (1250 tl) ama sizce ne almalıyım yardımcı olur musunuz.

    kamera önemli ve akıllı eve dönüş özelliği istiyorum




  • Adende o tür özellikler yok sanırım. Ben oyuncak kullanıyorum e58 oyuncak diyorum çünkü gerçekten oyuncak drone ile alakası yok rüzgarda uçup gidiyor tutamıyorsun. E58 pro inceleme videosu gördüm kamerada gimbal olmadığından sallanıp titreyip duruyor. Gimbal önemli bir teknoloji ve bence Dji bu konuda rakipsiz. Ayrıca aden deyince de Hubsan geliyor aklıma 3 ay önce gönderdiğim arızalı bataryayı hala göndermediler ve ben hiç bir türlü ulaşamıyorum. Nasıl bir firma anlamadım
  • hocam dji mini düşündüm rakipsizler cidden ama 3300 tl çok pahalı geliyor

  • evet hocam aden e 58 oyuncakmış gerçekten biraz yükseldim rüzgara kapılıp gitti. gidiş o gidiş geri bulamadım

  • disaccarry kullanıcısına yanıt
    Ben bu durumun farkındayım ama sağolsun youtuberlar öyle bir ballandıra ballandıra anlatıyorlar ki milletin parası çöp oluyor. Neymiş giriş için en iyisi bu dronemuş. 720 p hd görüntü varmış yalan iğrenç bir görüntüsü var. Ben de naptım evde çocuklara oyuncak yaptım evde uçuruyorlar dışarıda uçması için de resmen hiç rüzgarsız bir hava olması lazım
  • evet hocam ben de o youtuberlere kandım aldım para çöpe gitti. Sizin öneriniz var mı drone için hobi amaçlı orta rüzgarlı yerler için?

  • İnan bende araştırıyorum ama şunu çok iyi anladım. Dandik mala hele aden serilerine asla para kaptırmamak lazım, 4k diye drone satıyorlar gimbal yok. Leş gibi titreye titreye görüntü geliyor. Bütçeniz ne kadar bilmiyorum ama ne olursa olsun ben de alırsam sadece 4 modelde karar kıldım.
    Dji mavic mini 2
    Xiaomi se x8 2020
    Bu ikisi hemen hemen aynı fiyat ama xiaomi daha çok öne çıkıyor fiyatlar mini 5300 diğeri de o civarlarında.

    Daha az bütçeli dersen yine
    Mavic mini combo
    Xiaomi fimi A3
    Bunlarda 2000,3000 bandında ama hepsi gimballi güzel dronelar. Daha ucuzları ne bileyim şusu busu var dediklerinde özellikle gimbal yok ya da ben bulamadım. Akıllı uçuş modlarıı da çok iyi almışken bunlardan şaşmamak gerek gerisi hikaye

    Ayrıca batarya süresi çok önemli o yüzden dji sparkı eledim özellikler iyi ama uçuş ve menzil az.

    İkinci el piyasasında da 5000 e kadar mavic air hatta pro bile bulunabiliyor




  • Suan icin f/p ürünü kesinlikle dji mavic 2. Biraz daha verebiliyorsaniz combo alın.
  • Dji mavic 2 pro,tüm izinler alınmıştır



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce drone kullanmamış fakat hevesi olan için başlangıç olarak Tello öneriyorum. Uygun fiyatlı alınabilecek en iyi drone. Aden, corby vs gibi oyuncak değil. Gerçek drone hissiyatı veriyor. Kamerası falan gayet yeterli. Bunu kullandıktan sonra bakıyorsun hevesin bukadarmış, hevesini alıp işi bitirebiliyorsun. Hevesin geçmediyse yani daha uzağa gideyim, daha uzun süreli uçsun, daha kaliteli kamera olsun vs dersen ikinci aşama yine DJI ın mini, mini2, pro gibi bütçene göre modeller.


    Ben Telloyu sattım, şuanda ikinci el Mavic Mini arıyorum. Sıfırı Hepsiburada da 2900TL. ikinci el combo modeli için hedef fiyatım 2000TL.

  • Bende uzun suredir arastirma icerisindeyim. Oyle lanet biseyki dusuk butceyle basliyorsun arastirmaya onun busu eksik,bunun da şusu eksikmis diye diye diyee 5 bin 6 bin sinirlarina ulasiyorsun. Malum Türkiye kosullarida ortada (maddi olarak) bu sefer tekrardan başa sarıp en son noktan ilk noktan oluyor youtube de drone inceleme videolarina başa sariyorsun. Elektronik işi de şans işi bu arada. Nedenini birazdan aciklayacagim dronelarda soylerim.
    1. Ilkin butce sinirli fazla zorlamayim kendini diyorsun aden fx 67 4k ile basladim. Alayimmi almayayimmi. Amac hobi dedim ama videolarda kamerasi o kadar rezilki saga sola yatirdiginda kamerada oyle hal aliyordu yani video kesinlikle cekmeyelim basimiz döner izlerken. Aden markasida eachine ve hubsan firmalarinin urunlerinin turkiye versiyonu adamlarin 500 tl ye sattigi dronu bizde vergi kâr vs derken 1500-2000 tl ye variyor. Teknik serviside zaten heryerde okuyoruz rezil. Bunu eledim.

    2.olarak xiaomi fimi a3 e yoneldim. Xiaomi firmasini hepimiz biliriz hakkettende mukemmeller. Drone incelemelerinde de simdiye kadar hic bir sikinti yasayan gormedim. Yada ben goremedim. Kamerasi olsun ucuşu olsun, stabilitesi olsun hoşuma gitti. Hatta kalktigi noktaya nokta aatışı yapip iniyorda. Beni takip et modu da super. Hoşuma gitmeyen bir tek katlanabilir olmamasi ucuş süresinin kısa olması. Keske telefon baglantisida olsaydi diyorum. Kendi ekranli kumandasi bazen goruntu kaybi yasiyor ama o kadar uzaga yolluylarki olsun diyosun. Keske x8 se kumandasi gibi olsaydi kumandasi. Birde sghm izni olayi var malum 500 gr ustu. Haa alti olsa nolacakki onu da ucurmasi yasak. Yesil alanmi var sanki haritada. Hele sehir icinde ucur aninda 5000-10000 para cezasi ve mahkeme. 500 gr alti ucurdugun da yakalanirsan kabahatler kanununu cignemekten 500 kusur cezasi varmis oyle duydum. Neyse katlanabilir olmamasindan dolayi birde ucuş suresinin azligindan dolayi bunu da rafa kaldirdim. Fiyat segmentini bi tık yükselttim ve 3. Maddeye gectim.

    3. Dji mavic mini hatta fly more combo paketine odaklandim. Fiyati ocak ayinin basinda 3200 iken su aralar 3300e cikti. Dolarda dustu guya anlamadim gitti. Yağa haftalik zam yapar gibi dronada zam yapip duruyolar. Urun guzel ruzgar direnci guzel kamerasina laf yok zaten. 3 axis gimbalde super. Katlanabilir cantasi 3 bataryasi hersey guzel. Ama gel gelelim beni takip et modu nasil koymazsiniz kardesim yazilimsalda olsa koyaydiniz keske cok mu zor biseydi. Ve batarya konusu lion batarya. Videolarda bazi kisilerin dronlari dusuyo inip kalkiyo vs vs. Acaba diyorum bataryasi lion olmasindan dolayi mi? Lipo pillerde de boyle bisey yasaniyormu? Elektronik sans isi demek istedigim buydu. Kimisi bu dronda dusme dengesizlik vs vs yasamis ama izlenimlerime gore satin alanlatin yuzde 5 i gecmez. Tek sorun cikardigim nokta lion olmayaydi da lipo pil olaydi. Yazimi okuyanlara sunu sormak istiyorum: dji mini 2 bataryasini mavic minilerde kullanabilirmiyiz? Oyle bir durum varsa hic yoktan combo paket almayip tek alip batarya olarak mini 2 bataryasi takarim. Ama beni takip et keşkem olaydi yaa. Neyse bunuda bi kenara koyrum fiyatinin ucuzlamasini bekleyecem :)

    3. Hubsanin zino,zino pro,zino pro plus heleki sonunvusu cok guzel ama pahali cok inceoeeim ama pahali.

    4. Dji mini 2 şu an cok cok pahali cok guzel ama cok pahali. Pil lipo oldu diye beni takip et modu geldi diye (ki cok guzelde takip ediyor hakketen) 1000 lira pahaliya (combosu 2000-2500 fazlasi) alacak kadar enayi degilim. Ama yalan yok super.

    5. Xiaomi x8 se 2020 denecek bisey yok super otesi. Hem katlanilabilir, hem batarya suresi uzun, hem stabilite agirligindan dolayi cok iyi mesafe testlerini hic demiyom bile 1-2km goruntu kesilmeden goturse bile yeter bana dagda tasta kullanacaz zaten sehir icinde g..t yemez :) ama 5000 lirada butcem yetmez :)

    6. Daha piyasaya cikmamis ama cikacaginin soylentileri olan ozellikleri ile super super super olan xiaomi mini 4k veya x8 mini diye piyasaya subat mart gibi cikacagi soylentileri olan 30-35 dk ucus sureli 250 gr agirlikli 4k cozunurluklu 3 axis gimballi katlanabilir drone modeli. Fiyatinin 300-350$ olmasi bekleniyor. Ama ilk piyasaya cikacak modellerde sikinti yasanir mi? Onu bilemeyiz. Ondan bunu da rafa kaldirdim.

    Sabirsiz biriyim ama ocak ayi boyunca iyi sabrettim drone alayimmi yoksa bosver bi keyfe sebep milyarlarca para harcamayalimmi. Yoksa xiaomi mini 4k yi mi bekleyim dedim durdum.

    Arkadaslar simdi sizin oneriniz nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.