Şimdi Ara

Drone Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha önce hiç drone kullanmadım ve drone nedir diye internette biraz gezindim, kimse temel konularda bir şeyler yazmamış. Drone almadan ne olduğunu neler yapabileceğimi öğrenebileceğim Türkçe anlatımlı bir adres bulamadım. Doğrudan drone markaları ve özelliklerini anlatıp durmuşlar hatta satış yapan yerlerde bile doğru düzgün temel özelliklere dair açıklama yok sadece ne anlama geldiği belli olmayan ölçüm verileri var.


    Cevaplarını arayıpta bulamadığım bazı sorular:


    Bir drone aldım diyelim dronu uçurduğumda kamerasını canlı izlemek için telefon ekranını kullanmak zorunda mıyım, yoksa kendi uzaktan kumanda ekranını mı kullanmak zorundayım, marka modele göre değişiyorsa hangisi daha avantajlı?


    Kaç metreye kadar görüntü alabilirim? 30km menzile ulaşabileceğini iddia eden bir dronu alsam 20km ötedeki tepenin arkasından bana görüntü iletebilir mi, yoksa illa kumanda ile arasında duvar vs. engel olmaması mı gerekir?


    Sim kart takıp internet çeken her yerde görüntü alarak kullanabileceğim drone çeşitleri var mı? Yani ben şehir dışına çıktığımda telefonu elime alıp (hatta vr gözlük takıp) evimin balkonunda duran 30dk şarj süreli dronumu kontrol ederek apartmanlar vs. arasından geçerek 20dk. sonra iş yerimin çevresini kolaçan edip iş yeri balkonuna iniş yaptırmak istesem çok şey mi istemiş olacağım?


    Drone özelliklerinde yazan misal maksimum yükseklik 100mt ifadesi ne demek istiyor, 11.katta 30mt yüksekte pencereden dronu uçurduğumda yerden 100mt yükseğe kadar mı çıkacak yoksa 30+100=130 mt yükseğe çıkabilir mi?

    bazı sorular size saçma gelebilir çünkü drone nedir, neleri yapabilir hiç bilmiyorum, öğrenmek için de birkaç drone alıp bozmaya bu pahalılıkta hiç niyetim yok.




  • drone dediğimiz cihaz birden fazla motorlu ve en az 3 eksenli elektronik gyroskop ile kendini verilen komutlara göre hareket ettiren bir helikopter bütünüdür, motorların kendi arasındaki hızlara göre manevra yapar, bir çok model marka ve tipi vardır, telefondan izlenen veya kumandadaki ekrandan izlenen hatta kafamıza taktığımız gözlük ile izlenen modelleri vardır, 30 dakika uçuş süresi olan cihazlar olduğu gibi bir kaç dakika uçak yarış amaçlı cihazlarda vardır, bu cihazlar genelde kumanda ve drone ile set halinde satılır kullanım aşamasında arada büyük bir engel olmamamlı ve kumanda drone ile haberleşecek şekilde kullanılmalıdır, 30 km menzil üst seviye bir nokta genel olarak bir kaç km giderler ve özel donanım ile 5 km giden dronelar bulmak artık daha kolaydır, mesela elrs veya crossfire sistemler ile çok rahatça 4-5 km gönderebilirsiniz, Dji firmasının dronları mesela 5 km ve üstüne de gidebilir ama o mesafede kaybederseniz bulmanız imkansız olur, öyle onlarca km gitsen bir devriye atsın olayı yoktur öncelikle cihazın size gelmesi ve kapatılması lazım gittiği yerde sizi beklemez pili bitince yüzlerce lira harcadığınız pile elveda dersiniz, yükseklik olarak da dji dronları belli limitlerle gelir sizin ayrıca işlem ile limiti kaldırmanız gerekir ama kendiniz toplarsanız bülütların üstünde bile uçuş yaparsınız üst limit size kalmış

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.