Şimdi Ara

Driver Güncellemek hk

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.

    Yeni format atılmış bir bilgisayarın sürücülerinin güncellenmesi en güvenli olarak nasıl yapılmalı?

    Windows 10 kendisi güncelliyor bunları ama ne kadar güncel oluyor? Harici bir driver güncelleme programı yükleyince o program tarihi geçmiş bir çok eski sürücü buluyor.

    Eskiden driver booster ve iobit driver updater kullanıyordum. Fakat bunlar ne kadar güvenilir? Sürücüleri nereden bulup indiriyorlar? Hem biriyle güncelleyince öbürü bu sürücü eski diyor, öbürüyle güncelleyince bu sefer ötekisi başka bir sürücü için eski diyor...

    En merak ettiğim de güvenlik konusu, bu harici programların bulduğu ve yüklediği sürücü güncellemeleri nereden geliyor? Güvenilir midir? (Bilmem ne sertifikası ile doğrulandı vb. yazıyor ama insan bilemiyor)


    Konu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim.

    Teşekkürler şimdiden.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bende biktim bu islerden en temizi kendi sitesinden bulup indirmek.Tabi braktim artik cok ugrastirici guncel olsa ne olmasa ne biyerden sonra usandim Simdi windows kendi ne bluyorsa onda duruyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ltrg kullanıcısına yanıt

    Öyle tabi hocam yorucu oluyor, Windows kendi güncelliyor toplu olarak eski de olsa. İş de görüyor. Lakin sürücü tarihleri eski olunca insan güvenlik açığından tereddüt yaşıyor. Atıyorum Windows 2006 yılına ait bir güncelleme yüklüyor harici bir program 2016 yılına ait güncelleme var diyor.


    Eski sürücüler olsa güvenlik tereddütü yaşıyorum. Bir program ile yükleyince sürücüleri yine ayni tereddüt..  


    Bilgisayar eski olunca firmanın sitesinde de.olmuyor sürücüler.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla bi ara drvpack vardi icinde baya bi sürücü var oto bulup yukluyor simdide var sanirim tam arastirmadim.Sayet guvenlik sorunun var ise en temizi kendi sitelerinden bulup indirmek.Ama dyecegim tek sey.Driver bulma programlarina bulasma.Ben onlarin mantigini cozemedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba
    Markali bir cihaz kullaniyorsaniz zaten driver takibi icin programlari oluyor hp asus vs.. toplama cihazlarda sizin takip etmeniz daha uygun olacaktir. Free driver guncelleme programlarina guven olmaz. Guncel driver diye arkaplanda farkli seyler yukluyorlar. Kullandiginiz kartlarin kendi sitelerinde guncel driver yoksa en guvenlisi o versiyon driveridir zaten. Bir hata veya guvenlik acigi olursa yeni driver mutlaka gelecektir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bhdrkb B kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba. Çok teşekkürler.

    Dediginiz gibi güvenlik açısından tereddüt ediyorum. Her ne kadar sürücüyü guncellemeden once sürücü hakknda belli sertifikalar ile doğrulanmış şeklinde yazsa da.. Güncellemesem Win10 un kendi güncelledikleri ile devam etsem bu sefer de yine sürücüler eski bir sıkıntı olur mu diye tereddüt ediyorum.

    Eski laptop um bozulunca 2.el eski bir Casper aldım. Yani toplama olacağını sanmıyorum aldığım eleman anca ram ekleyip çıkarmistir. Casper a15hc modeli galiba. Markası Casper olunca pek bir şey beklemiyor insan zaten :) Sitesinde de bulamadım ben bunun driverlarini. Pegatron marka anakart var galiba öyle okumuştum.

    Hasılı kelam marka model bilgisine göre uygun ve güncel driverlari nasıl yüklerim güvenli şekilde yardımcı olursanız çok sevinirim :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rovaniemi kullanıcısına yanıt
    Casper deyince beni benden aldin :)
    aygit yöneticisinin ekran goruntusunu atabilirmisin.
    Onemli donanimlarin + kutucuklari acik sekilde olsun lutfen.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bhdrkb B kullanıcısına yanıt

    Malesef casper hocam.

    Aygıt yöneticisinde sürücüler şuan güncel. Oradan aygıtların donanım kimliği ile internet üzerinden aratınca çeşitli driver indirme siteleri çıkıyor. Malesef intel in veya bu casper 'ın sitelerinden bir driver bulamıyorum. Hep harici siteler çıkıyor driverindetifier gibi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her donanimin kendi sitesi vardir. Intele ait parcalarin driveriji intelin sitesinden kontrom edeeek bulabilirsiniz. Veya nvidianin yada realtekin gibi. Genelde paket kurulum olarak gelir bu sitelerdende guncel versiyonlarini kurmus olursunuz. Ha bide guncelleme ozelligi olanlarda vardir elbet ama eski cihazlarada pek guncelleme gelmiyordur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.