Şimdi Ara

Donanımlar neden bu kadar pahalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ya şu bakış açısı değişsin bi artık.
    Forumda uzun zamandır sanki gerçekten öyleymiş gibi estirilen bir hava var. Nvidia pahalı satıyor vs gibi.
    Nvidia pahalı kart yapmıyor. Senin paranın DEĞERİ YOK!
    Sanki adamlar seni kaale alıyorlar da kıllığına pahalı satıyorlar gibi bir hava estiriliyor burada. Bunu da çok doğal karşılıyorum. Çünkü zaten yapı, huy olarak DUYGUSAL bir milletiz. Kolay gaza gelip, kolay sinirlenen, kolayca üzülen bir mizacımız var. Eğitim sistemi de bunu adeta perçinliyor. Aklımızla düşünüp, rasyonel tepkiler vereceğimize, duygularımızla düşünüp irrasyonel tepkiler veriyoruz.
    Donanım kısmı ayrı ağlıyor, otomotiv kısmı ayrı ağlıyor bu forumun.
    Bir de inanılmaz bir kıskançlık var!
    Adam iyi bir araba alıp inceliyor ya da iyi bir donanım alıp inceliyor, hemen ilgili başlıklara linç ekibi gelip, ne gerek vardı bunu almaya, bu parayla ben şunu alırdım diye triplere giriyorlar.

    Arkadaşlar aynı hataya ben de uzun seneler boyunca düştüm. Fakat duygusal düşünmek herhangi bir soruna çare olmuyor.
    İyi bir ekran kartı alamıyorsan veya iyi bir işlemci alamıyorsan bunun suçlusu İntel veya Nvidia değil, paranın değersiz olmasıdır.

    Bakın Samsung 125 milyar doları sadece 10 yıllık Ar-ge'sine yatırıyor. Bugün Samsung fabrikalarını kapatsa, ne Ram için çip ne ekran kartı için bellek ne de SSD bulursun. Adamlar dünya donanım ve elektronik piyasasını ellerinde bulunduyorlar. Ülkeler böyle gelişir kardeşlerim.

    Tarihimiz elbette önemli ama yüzyıllar öncesine takılıp kaldın mı hele hele sanki ortaçağdaymışız gibi o dönem prim yapacak söylemlere bugün prim verdin mi ne donanım alabilirsin ne de otomobil. Çünkü üretmediğin herşey sana pahalı gelir.

    Hele hele yüksek teknoloji üretmek uzun yıllar süren Ar-ge ve inovasyon isteyen bir süreçtir ki milletçe bunun için topyekun seferber olunmalı ve eğitim sistemi ve müfredatlar çağdaşlaştırılmalıdır.

    Asla unutulmamalıdır ki, dindarı olsun laik yaşamı benimseyenler olsun herkes teknolojiye ve onun yüksek katma değerine öyle veya böyle muhtaçtır.

    Köy okullarını ve çiftçinin ürettiği ziraai ürünleri anında paraya çevirdiği kooperatifleri kapatıp, onları fırsatçı tüccarlara mahkum ettirip sonra da domates, patates bulamıyoruz diye ağlamak yukarda bahsettiğim irrasyonel tepkiye sadece bir örnektir.

    Bu yazdıklarımın dikkat ederseniz siyasetle bir ilgisi de yoktur.
    Akla, bilime, mantığa karşı gelerek çalışmayarak ve üretmeyerek sadece geçmişimizle övünüp başka bir şey yapmayarak en azından neden bu durumdayız sorusunu bile düşünmeyerek varacağımız hiçbir yer yoktur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Oslo görüşmeleri ve Habur rezaletini dış güçler mi planladı? Fetöcü şerefsizler için "ne istediler de vermedik" söylemi. Bu kan emici örgüt en çok polis, asker ve yargıya sızdı. O dönemin yetkilileri de buna izin verdi. Kozmik odadaki bilgileri bile ele geçirdiler. Kandırıldık diyerek işin içinden çıkamazsın. Ben parti tutmam. Akp öncesi hükümetler de kötüydü. Akp öyle bir noktaya geldi ki çok şikayet ettiği 90'lı yılların temsilcilerini bile mitinge çağırdı. Tansu Çiller ve Mehmet Ağar. Hukuk ve adelet yok. Ekonomi kötü durumda. İleriye dönük planın yok. Ülkenin yarısını hain ilan etmişsin. Böyle bir durumda dolar 6 TL sınırında olur tabii.
  • Zor bu işler artık iş işten geçmiş ekonomi gg olmuş. Bu ülkedeki ne insanlarda ne de onların seçtikleri yöneticilerde bir gram vizyon yok. Elin korelisi japonu amerikalısı yapar biz anca bakarız. Bu ülke insanından bir cacık olmaz.
  • yoo nvidia da gayet güzel kazıklıyor merak etme 300$'a çıkardıkları kartın son maliyetinin 100$ dan fazla olduğunu sanmıyorum.

    + muz cumhöriyeti vergileri

    + Dağıtımcı karı

    paranın değersiz olması başka bişey o ülkenin üretim gücüyle alakalı :)
  • "hop hop hop , Temas yok"
  • Yani güvenlik sorunları gelişmemize engel diyorsun. 2002 2007 arası parasal bollukta ar-ge yapmayanlar masum, bu bolluğa kanıp harcama yapan millet suçlu diyorsun.

    İdeolojik körlük diyorsun da sizinkisi ne oluyor? Sebep ne olursa olsun, gelişmeye yönelik sistemli ve planlı adımlar atılamaz mıydı?

    Ayrıca demokrasi ülkelere zenginlik getirir. Merkezi otorite ve totaliter rejimler daima insanlığın yıkımına sebep olmuşlardır.

    Cin olma meselesine gelince, bir parti ismi zikretmedim. Dolaysıyla siyaset yapıyor demen net iftiradır! Ülkenin gelişmişlik meselesini konuşmak siyaset mi oluyor?
    Siz konuşunca bir şey olmuyor, biz konuşunca siyaset oluyorsa önce niyetlere abdest aldırmak gerekir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • elbette adam teknoloji sattığı için kar payı diğer ürünlere nazaran yüksek olacaktır...

    ama,
    bizim ülkemizde pahalı olmasının nedeni;
    1- dolar kuru
    2- aç gözlü satıcılar
    3- dolar kuru
    4- fahiş gümrük vergileri
    5- dolar kuru
    6- berat bayraktar
    7- dolar kuru
    8- rte
    9- dolar kuru
    10- cahalet nedeniyle ülkenin bu hale gelmesine neden olan halk
    11- dolar kuru
    12- sanal madencilik - stok sıkıntısı- üreticilerin aç gözlülüğü
    13- dolar kuru
    edit:
    14- akıllı telefonlar nedeniyle ram sıkıntısı yaşanması, ram fiyatlarının yüksekliği
    15- DOLAR KURU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzgun_ -- 27 Nisan 2019; 9:19:12 >
  • hayır nvidia pahalı kart satıyor intelin 9900k sı 4000lira ama rtx2080ti 12-13k yani normalde 8000lira olması gerekir bence...(dolar bazındada pahalı demek istiyorum)

    intel ucuz ama
  • Çokomelli olduğu için pahalı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muten Baba

    Çokomelli olduğu için pahalı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nvidia pahalı kart satmıyordan sonrasını okumadım.

    Gtx 960 - 200 usd
    Gtx 1060 - 250 usd
    Rtx 2060 - 350 usd

    Gtx 1080ti 700 usd
    Rtx 2080 ti 1000 usd

    Gtx 1050 120 usd
    Gtx 1650 150 usd

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BalistikBomba B kullanıcısına yanıt
    Halk suçlu demedim, borçlanarak krediyle tüketim hastalığına kapılmak yanlış. Herzaman herşeyin daha iyisi yapılabilirdi geçmişe bakılınca. Siha üretiminde çok iyi durumdayız. Sektör sektör ürün belirlemek lazım. Tutupta ben mikro işlemci üreticem inteli amdyi tokatlıcam dersen zor şu saaten sonra ,sadece askeri olarak kendi ihtiyacını gidercek olanı üretirsin. Şuan suriye -kürt koridoru doğu akdenizdeki büyük mücadele,Katar da dahil petrol ,doğalgaz boru hatları bunun çıkarılması ve taşınması üzerine oynanıyor. Türkiye 15 temmuza kadar bağımsız bir ülke değildi. Atatürkün ölümünden beri bürokraside masonlar hakim, bu ülkede maaşını ciaden alan mit ajanları vardı. Daha sonra solda masonlar ve atatürkçü kılıf adında Kenan Everen vs tayfası üzerinde yapılanan cia in sağ kesimdede Fetullahçı ve Süleyamancı vs tarikatlarla yapılandığını görüyoruz. 15 temmuz büyük ölçüde AMeriaknın iş ortaklarının ordudan devletten atılma sürecini başlattı. Burda atılan kelli felli subaylar 70li 80 li yıllarda girmişler orduya. 15 temmuz dan sonra PKK,IŞID Türkiyedeki adam gibi eylem yapamadı (yapamasında zaten), demekki içerden bilgi ve destekle yapılmış bu işler ta on yıllar önceden. 90larda geyiği dönen asker muhabbetleri olurdu. Sözüm ona askere giden arkadaşımız derdiki Arazideyiz bir grup teröröist önümüzden geçti komutan durun bir şey yapmayın emri verdiği geyiği dolanırdı, bir paşa çıkar ban şukadar asker verin kandile temizliyim derdi vs. PKK terörörü her ne sebeple bu ülkede 90lardan beri bitirilemedi. Türkiye son 3-4 yılda 1 darbe girişimi gördü , suriyede 2 büyük askeri operasyon yaptı. Güneydoğu illerinde büyük ayaklanmalar bastırdı " sokak eylemleri" vs. Bunlar ekonomi için az buz şeyler değil. ABD çıkarlarına taş koyarsan dünya dolar sisteminde bunun ceremesini çekersin. Türkiye rusya vs ülkelerle ticarette kendi paramzıla yapalım çağrısı bunlar hassa konular. Türkiye bağımsız politaklarından ödün verirse , periyodik bir şekilde ekonomik iyileşme,kriz,darbe bu üçlünün sarmalında çıkmaz. Bknz: türkiye tarihi. Şuan Türkiyede en büyük problem muhalefet problemidir. Milli bir muhalefet yok maalesef insanları güvenbileceiği. şuan muahelefet benim gördüğüm projedir. Dışardan dizayndır.

    ***Dünya ekonomi tarihinde bak 1 tane bile ülke yokki demokrasiyle zenginleşsin. Şuan büyük ülkelerin refah ve zenginliğini sömürü,emperyalist, totaliter dönemlerine borçludur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 27 Nisan 2019; 13:10:14 >




  • Oslo görüşmeleri ve Habur rezaletini dış güçler mi planladı? Fetöcü şerefsizler için "ne istediler de vermedik" söylemi. Bu kan emici örgüt en çok polis, asker ve yargıya sızdı. O dönemin yetkilileri de buna izin verdi. Kozmik odadaki bilgileri bile ele geçirdiler. Kandırıldık diyerek işin içinden çıkamazsın. Ben parti tutmam. Akp öncesi hükümetler de kötüydü. Akp öyle bir noktaya geldi ki çok şikayet ettiği 90'lı yılların temsilcilerini bile mitinge çağırdı. Tansu Çiller ve Mehmet Ağar. Hukuk ve adelet yok. Ekonomi kötü durumda. İleriye dönük planın yok. Ülkenin yarısını hain ilan etmişsin. Böyle bir durumda dolar 6 TL sınırında olur tabii.
  • quote:

    Nvidia pahalı kart yapmıyor. Senin paranın DEĞERİ YOK!


    Alım gücümüzün olmadığı doğru ama Nvidia'nın da kazıkladığı bir gerçek. En tepe modelleri rahatlıkla alabilecek yabancılar bile bu durumu eleştiriyor.
  • Açılım sürecinde AKPyi destkelemedim. Bir hükümet terör örgütü görüşebilir. İngiltere İra, İspnayda ETA vs buna örneklerdir. Kürt sorunu halledilseydim Cumhuriyet tarihinin en büyük işi olurdu. PKK yanaşmadı kürtlerde bunu gördü. Habur denen rezalette fetö,davutoğlu daha suçlu görüyüorum. O dönemi iyi hatırlarsak erdoğan kürt söylemleri davutoğlu farklı olduğunu görürsün. Fetöcüler için ne istedilerse verdiler diyen cumhurbaşkanı halaktan özür dinledi. O kitle bleki cumhurbaşkanıda bu yapının bu denli alçak bir örgür olduğunun farkında değildi, mütedeyin insanlar gözüyüle bakıyorlardı. Darbi yapan mufazzav subayların hepsi KAP den önce girmiş, istediklerini zaten önceden almışlar. Devletten tam olarak temizleyemediği için AKP içerden darbe yemektedir. Maalsef ben fetöyle mücadele edicem diyen bir muhalefet yok. Perinçekden başka. İP,SP şuan CHP Kılıçdaroğlı fetö dizaynı bneim şahsi fakrim. Baykalın gidişi vs. Merak akşaner bir karanlık dönemin İçİşleri bakanı,hangi vasıf güç onu oraya getirdi muallak. Temel karamollaoğlu sivas-madımak katlimaında hatırlıyoruz. Bu isimlerin hep karanlık noktlara dokunuşları var. imamoğlu bile gözümde projedir. Davutoğluda partisini kurdu, Alia babcacan vs ekibini toplar ,gül de desetk verir. gibi.




  • Fetö'nün siyasi ayağının temizlendiğine inanıyor musun?
  • Pek değil , bakan seviyesinde 2-3 yıldır partiden kovuldular. Eski döenmdekilere ellemiyorlar. Şöyle bir korku var, olurda ilerde başka iktidar gelir Fetö -AKP ilşklendirmesini geriye götürür bunu bize bağlarlarmı kaygısı olabilir, itirafçı olabiliyor olaiblirler. Adam bşbakanlık yaptıysa, şu dönem Tükiye Cuhuriyeti başbakının hapse mi atalım dünyay böyle görüntü vermek hoş olmaz mı diyorlar. Bilemiyorum. Bürokraisde pati teşkliatlarında fetöcüler var. Cumhur bşakanı bu konuda yalnız.Etrafı korkak,iki yüzlü ,rüzgar değişrise tadımız kaçmasın havasında adamlarla dolu. Fetömetre tüm kurumlara uygulasalar %70 memurun ilşkiği kesilir. kamu iş yapma gücü düşer. Kamuda memur AKPlidir algısı çok yanlıştır. lojmanlarda vs akp oyu %15 fln çıkar. Fetöcü,Süleymancıs yılalrdır AKP ye oy vermez. Fetöcüler daha çok chpli ve milleyetçi taklidi yapamya çalışır. Şuan kabinede 1-2 kripto bakan varmdır bilemem




  • Fetö'yü temizlemediğin sürece samimi olamazsın. Ama kendilerine oy vermeyen hain ve fetöcü.
  • Bravooo.....
    Bilgi ve zaman ile yola çıkan bu kardeşimi kutluyorum.Ağzına sağlık.Ama bunları bile bile,yinede yolundan vazgeçmeyecek bir sürü insan olacak.Varsın olsun,ama bu düşüncede olanlarda fazlasıyla olsunki denge olsun.Hoşunuza gitsede gitmesede türk lük 1923 de kurulmadı,800 sene önce kuruldu.
  • Nvidia zaten halihazırda pahalı satıyor. Benim pahalı satmıyordan kastım bizim paramızın inanılmaz değer kaybetmesine atıf yapmak içindi.

    Diğer arkadaşın söylediklerine gelince sabırla hepsini okudum. Haklı olduğu yönler de var. Lakin günün sonunda benim de gördüğüm şunlar:

    -Betona gömülen milli servet
    -Bunlar da satılamayınca yabancıya mülk ve arsa satışları ve gerçek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının mağdur olması
    -Şeffaf yönetim olmadığından dolayı hesabı verilmeden çarçur edilen vergiler
    -Anayasanın bireylere sunduğu hak ve özgürlüklerin kolaylıkla iptal ve tatil edilmesi
    -Basın, yayın özgürlüğünün olmaması
    -Fikir, düşünce ve ifade hürriyetinin yok edilmesi
    -Ülkenin yarısının hiçbir haklı gerekçe olmadan potansiyel hain ilan edilmesi
    -Eğitim sisteminin çağdaş olmaması ve ezberci bir yapısının olması
    vs vs uzar gider.

    Şimdi yukarılarda olan olumsuzlukların kaynağı da yine fetö terör örgütümü müdür? Benim yaşım da 40'a yakındır onu söyleyeyim. Zamanında fetö'ye fetö demiş insanlardanım. Ben vatanımı, devletimi, milletimi severim. Bunu ölçmek de kimsenin haddine değildir. Fetö, zamanında, sınav sorularını çalıyor, devlette kadrolaşıyor derken de ben vatan haini ilan ediliyordum, şimdi de halen öyle ilan ediliyorum.

    Hayır kardeşlerim, doğruları konuşalım artık. Bizim en büyük yanlışımız, ilk mesajımda yazdığım gibi, duygusal düşünüp, körü körüne fanatiklik yapmamızdır.

    Fetöyle zamanında etkili bir mücadele olsaydı ne 15 temmuz gibi hain ve utanç dolu o gece yaşanırdı, ne de işler bu raddeye gelirdi. Muhalefet partileri umrumda değildir. Ben vatanımı seven bir insan olarak sorgularım! Bu beni anti milli yapmaz. Zamanında ben ve benim gibi insanlar, devlet içinde devlet olmaz! Fetö devlette kadrolaşıyor derken dinlemeyenlerin bugün günah çıkarmalarının tarih önünde bir manası yoktur.

    Yine şunu da hatırlıyorum, 90'larda en azından, şeriatçısı: ''şeriat istiyorum.'' Komünisti:''komunizm istiyorum'' vs gibi rahatça söylemler yapılabilirdi. Hatta bunlar ve parti liderleri televizyona çıkıp karşılıklı konuşur tartışırlardı. Şimdi her yerde inanılmaz bir baskı ve sansür var. O zaman birilerinin görmemizi ve bilmemizi istemediği bir takım hakikatlerin gizlendiği düşüncesinden de kendimi alamıyorum doğrusu.

    Benim istiyorum ki, Ülkemiz, Hak, Hukuk, Adalet, Özgürlükler, Fikir ve Vicdan Özgürlüğü, ülkemizin ekonomik ve sosyal her yönden gelişmesi sağlansın. Bunu da yapan kimse vatandaş olarak ona oyumu veririm elbette.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BalistikBomba -- 27 Nisan 2019; 16:17:27 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.