Şimdi Ara

HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY)

Bu Konudaki Kullanıcılar: jackal73
1 Kayıtlı Üye ve 10 Misafir - 11 Masaüstü
5 sn
9.379
Cevap
220
Favori
1.002.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • YENİ TUCSON'A EURONCAP'DEN 5 YILDIZ

    YENİ TUCSON IIHS SMALL OVERLAP TESTİNDE TOP SAFETY PİCK+ ÖDÜLÜNÜ ALDI.

    YENİ TUCSON IIHS SMALL OVERLAP YOLCU TARAFI TESTİNDE DE EN İYİ SONUCU ALDI.



    DONANIM PAKETLERİ;

    HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY)HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY)

    MOTOR SEÇENEKLERİ

    HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY)


    FİYAT LİSTESİ

    https://www.hyundai.com/tr/tr/arac-satis/arac-fiyat-listesi



    Tucson, atletik tasarım ve modern teknoloji ile sınıfında öne çıkıyor. 4475 mm uzunluk, 2670 mm dingil aralığı, 1850 mm genişlik ve 1645 mm yükseklik değerleri ile kompakt SUV sınıfının üst yarısında yer alan Tucson, Peter Schreyer etkisinde geliştirilmiş tasarımı ile özgün, sofistike ve kişilik sahibi. Diğer Hyundai modelleri ile ilişkilendirilebilecek detaylar ile hala kolay benimsenebiliyor, ancak aranan yeniliği de sunuyor. Akışkan yüzeyler, belirgin oranlar ve keskin çizgiler güven veren, sert ancak sevecen görünen bir surat oluşturuyor. Burnun ortasında yeni marka yüzünün temel ögesi altıgen ızgara yer alıyor. Diğer detaylardan çıkıklaştırılan bu ızgara eskisinden daha belirgin çizgilere sahip. Farlara birleşimi onu öne çıkarıyor. Burnun alt kısmındaki detaylar da aracın genişliğini vurguluyor. Geriye çekilen A-sütunu burnun uzunluğunu vurguluyor, alttaki geniş çaplı tekerlekler ise aracın yere sağlam bastığını hissettiriyor. Arka cephe detayları yan ile bağlantıları sayesinde yüzeyler arasında ortaklık kuruyor. Nitelikli, etkileyici, hatta görkemli dış tasarımı ergonomi odaklı iç mekan izliyor. Yumuşak dokunuşlu, kaliteli hisli malzemeler ile donatılan kokpit, geçirildiği kapsamlı ergonomi testleri ile sürücü ve yolcular için en kullanışlı hale getirilmiş. Orta konsolun yatay hatları genişliği ve ferahlığı vurguluyor. Sürücüye dönük kontroller ortasındaki 8 inçlik multimedya ekranı navigasyona erişim sağlıyor. Gerçek zamanlı trafik bilgisi ek özellikler arasında. USB ve AUX bağlantısı aracın multimedya sistemine akıllı telefon ve müzik çalarların bağlanabilmesini sağlıyor.


    HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY)HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY)HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY)HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY)HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY)




    Hyundai’nin yeni tasarım anlayışı doğrultusunda hazırlanan ve Ağustos ayında satışına başlanacak olan Tucson modeli de fuarla birlikte ilk kez tüketiciyle buluştu. Tucson’un tasarımı, teknolojisi ve yüksek kalitesiyle büyük ilgi göreceğine inandıklarını söyleyen Göker şunları söyledi: “Hyundai‘nin 25 yıllık SUV mirasının en önemli isimlerinden biri olan Tucson, markamızın modern premium DNA’sını en iyi şekilde yansıtıyor. Yeni Tucson, tüm özellikleriyle bir üst segmentteki araçlardan beklenenleri bile rahatlıkla karşılayabileceğini gözler önüne seriyor. Tucson’un kendine hayran bırakan tasarımı ve üstün kaliteye sahip kabini kadar 176 HP güç üreten 1.6 lt motoru, yüzde 20’ye kadar yakıt tüketimi sağlayan DCT şanzımanı ve 4x4 çekiş sistemi dikkat çekiyor. Yeni Tucson’un SUV pazarına yeni bir soluk getireceğine ve büyük bir ilgi göreceğine inanıyoruz“ dedi.

    https://www.milliyet.com.tr/yerel-haberler/istanbul/hyundai-autoshow-a-damga-vurdu-10797417


    Güncelleme: Motor seçenekleri;
    Yeni Tucson modelimiz Ağustos ayından itibaren yollara çıkacak. Bizim için en dikkat çeken benzinli 1.6 motorumuz. Turbo beslemeyle 177 HP maksimum güç üreten bu motor 4 tekerlekten çekişli ve 7 ileri DCT şanzımanlı olacak. Yani hem yüksek performansı hem de düşük yakıt tüketimini bir arada sunacak. Tucson’da motor kadar aracın cesur ve atletik dış tasarımı, yüksek kalitesi, geniş ve kullanışlı kabini ve zengin donanımları da öne çıkıyor. Yani tam anlamıyla tüm beklentileri karşılayan, hatta üst segmentteki tüketicileri bile rahatlıkla kendine çekebilecek olan bir SUV diyebiliriz. Biz de heyecanla bekleyen Türk tüketicisine bu modelimizi Ağustos ayında sunmayı planlıyoruz“ dedi.
    http://www.radikal.com.tr/otomotiv/hyundai_tucson_agustosta_geliyor-1364672





















    HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY)HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY)HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY)HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY)HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY)HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY)HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY)HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY)






    HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY)HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY)HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY)HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY)HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY)HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY)HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY)HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 25 Haziran 2020; 10:1:26 >







  • Değerli arkadaşlarım, yazdığım yanlış anlaşılmasın, markayı kötüleyici bir şey söylemek anlamında bir yorum yapmadım.

    Bence 100bin çok yüksek bir meblağ, ve bu paraya bu arabayı almak ancak Türkiye'de olur.

    Ben 100bin gibi ciddi bir miktarı cebimden çıkaracaksam, alacağım araç Mercedes-BMW-AUDI olmalı. Düşüncem bu.

    Hyundai, Opel vs. bunlar 100bine satılabilir, piyasa böyle fakat, hiçbirimiz almazsak, satamazlar bu fiyata. Yılda 700bin araç altını satsalar, zarar ederler, mecburen ÖTV iner fiyatlar düşer.

    Ben 5 yıl önce yerli üretim Megane 3 aldım hala aynı araca biniyorum. Ben de bilirim 100bin basmayı basmayın, hepimiz uyanık olsak, ah şu Avrupalı gibi duyarlı olsak, ne bu şehitlerimiz olur, ne böyle bizim cebimizi boşaltabilirler, çok daha iyi olur herşey.

    Almayın aldırmayın. Saygılar.

    Bu millet , kiralama şirketleri hariç vatandaş olarak 2 yıl sıfır araca binmese, herşey bambaşka olur. Paramızı yastık altında saklasak, hiçbir yere harcamasak varya neler olur neler...

    Dipnot: Elin parasıyla keyif yapılmaz.

    Elin oğlu önce balık tutarken seni izler, sonra senin oltanla balık tutmasını öğrenir, sonra senin oltanla tuttuğu balıklarını senin kovana koyar, sonra kendine olta alır, en nihayetinde balık tuttuğun arazileri elinden satın alır, sonra sen de onun kurduğu şirkette, atalarının topraklarında asgari ücrete balıkçı olursun.

    Dünün esnafının çocuklarını, babalarının dükkanlarında devam etmek yerine bugün AVM'lerde çalışıyor, bunu hatırlatırım.

    Sözün özü, 100bine 1.6 benzinli , kompakt sınıf araç alınmaz. SUV değil bu araç, kompakt SUV. Yani tamamen uydurma bir sınıf.
    Tucson Elite aracı 18 eylül'de aldım. Bayramda sağa sola gezdik. Sonrasında tam şehir içi denilecek bir menzil üzerinde kullanıyorum.
    580 km yol yaptım. Ortalama 9.6 lt/100km düzeyinde sarfiyat elde ettim.
    Kısa mesafeli Sırf şehir içindeki kullanım oranları 11.6- ile 12.4 litrre arasında gerçekleşti. Benim ilk kez bu araçta gördüğüm bir şey. Son kontak açışınızdan kapatana kadar kç yol gittiğinizi ve ortalama kaç km sarfiyat olduğunu motoru kapatınca ekranda gösteriyor. O nedenle verdiğim rakamlar tahmini değil net.
    Kilolu olduğum için 1850 mm genişliğinde ön koltukta çok rahat edeceğimi düşünerek özellikle bu aracı bekleyerek aldım.
    Passat B7 (1820) ve bir önceki Superb (1817mm) (hatırladığım kadarıla) rahat olamamıştım sürücü koltuğunda. Araba konusundaki en önemli takıntım budur diyebilirim.
    Tucson'da çok rahatım genişlik açısından. Gerçekten denediğim en genişlerden biri. (Fiat Freemont ve Mazda CX-9 kadar rahat ettim sürücü koltuğunda)
    Fakaattt..
    Sağ dizimi dayadığım plastik bölge bildiğiniz porselen tabak kadar sert, dandik mi dandik bir plastik materyalden yapılmış.
    Bu bölge Qasqai'de üzeri deri içi ince bir süngerle kaplanmış olduğu için dizi acıtmıyordu.
    Ben adeta dizi sargı beziyle sararak binmeyi düşünecek kadar rahatsız oldum.
    Bu kadar küçük bir şey bu kadar fark yaratıyor işte.
    Hyundai tucson bence yakıt, performans, şıklık, donanım, izolasyon, çift kavramalı otomatikleştirilmiş vitesin harika çalışması, tam açılan cam tavan gibi özellikleriyle bir üst sınıfa yakın klasmanda sayılabilecek; güzel, başarılı hatta harika bir araç.
    Fakaaaat..
    Eyy Hyundai yetkilisi, müdürü, mühendisi, (koreye gidip gelen, onlarla iletişim halindeki üst düzey kişilikleriyle) arkadaşlar..
    Sağ dizin dayandığı toplam bir karışlık yeri basit bir kaplamayla konforlu hale getirseydiniz tahminen 25-30 tl zarara girerdiniz.
    Yahu 100 tl hatta 250 tl olsaydı ne olacaktı, ne kaybederdiniz anlamıyorum.
    Kanımca bu evsafta bir araçta bu davranışınız çok ayıp kaçmıştır.
    Burada 3 bin tl indirim alanlardan bahsediliyor.
    Bana 105900'den 105 bine indiniz. Sadece 900 TL ikram yaptınız.
    Keşke bunu da yapmasaydınız da orada dizimi rahat ettirecek bir şey düşünebilseydiniz.
    Ayıp ettiniz vesselam..
    Bu güzel bir yemeğe düşen kıl gibi rahatsız ediyor insanı, bilesiniz.
    Saygı tebrik ve dahi kırgınlığımı iletiyorum.
    (Deneme sürüşü sırasında aracın geniş olmasına ve şişman kütlemi sıkıştırmamasına hayran olup, bu noktayı fark edememek de benim hatam olmuştur. )
    Bir araç düşünün sahibi olmayanlar bile kötü yada iyi yorumlar yapiyor.

    Bir araç düşünün fiyatına birşey söylenemediği için yakıtına kulp bulunuyor.

    Öyleki diğer suv başlıklarında ( benim takip ettiklerim ) 2günde 1 yorum alırken bu araç başlığı yeri geliyor saatte sayfa atıyor, 250 binliralik x3lerle kıyaslaniyor, resmen çekemiyoruz diye bağrılıyor.

    Evet evet demekki olmuş, olmakla kalmamış extralara para dökenlerin canını çok yakmış. Allah olmayanlarada nasip etsin, sahiplerinede kazasız belasız sürüş nasip etsin. Malum forumda bu kadar çekemeyen varken sokakta nazar değdiren çoktur.
    Merhaba arkadaşlar. Ben Kasım 2015'de aldığım Tucson 1.6 T-Gdi Elite Dct aracımı 3 aydır kullanıyorum ve son derece de memnunum. Bu 3 ay içerisinde çamurlu arazi koşullarında da aracımı kullandım dağa bayıra çıktım. Burada son derece dürüst ve samimi bir şekilde size Tucson ile ilgili 3 aylık kullanıcı deneyimlerimi paylaşacağım. Elimden geldiği kadar dürüst omaya da çalışacağım.

    Öncelikle şunu kabul etmek lazım Tucson bir şehir SUV'u. Kırsal kesimde ve bolca arazi şartlarında araç kullanmak zorunda kalan kullanıcılara göre bir araç değil. Var olan 4X4 sistemi bir çok kullanıcı için hafif arazi de , kar da, çamur da son derece kolaylık sağlıyor bizzat yaşadım. Kırk yılın başı abartmadan biraz yoldan çıkayım, şurada toprak bir patika var gireyim falan derseniz de gayet güzel iş görüyor. Burada dikkat edilmesi gereken şey bu aracın bir off-road aracı olmadığını kabul etmekten geçiyor. Bunu bilerek tercihinizi yapmanızda fayda var.

    Gelelim DCT olayına; sanırım en çok merak edilen ve endişe edilen konu bu. Ben şahsen hiç yaşamadım. Bunu yaşamamamın en büyük nedeni daha önce ki iki aracımda da Çift Kavramalı Şanzıman bulunması. Her ikisi de 7 ileri kuru tip tabir edilen DSG şanzımanlardı ve araçlarımı ÇKŞ kullanma esaslarına uyarak kullandığımdan ÇKS acemilik dönemim de aldığım 2 uyarı haricinde bir daha uyarı almadım. Bazı arkadaşlar üye ve yönetici olduğum sayfalar da ısrarla "kardeşim bu kadar şey yapacaksak neden otomatik aldık" diye yakındılar durdular. Her teknolojinin bir prensibi vardır. Piyasada bir çok çeşit otomatik şanzıman seçeneği var ve bilinçli bir tüketici olarak 100.000 + TL verdiğimiz aracın özelliklerini iyi tahlil etmemiz gerektiğini hatırlattım kendilerine. Bazı prensiplere uyarsanız ısınma uyarısı almazsınız. Uyarı bir sorun değildir, sorun yaşanmaması için size yapılan hatırlatmadır. Şanzıman 250 dereceye kadar ısınırsa ilk uyarıyı veriri 5 dakika dinlendirmenizi ister. Umursamazsanız 300 dereceye yakın 2. uyarıyı verir ve 300 dereceyi geçerse 3. uyarı vermez ve şanzımanı N konumunda kitler. Bunun nedeni kavramanın yanmaması içindir. Uyarı alma olasılığınız bu şanzımanın doğasında var ve alırsanız bir 5 dakika aracınızı sağa çekip stop edeceksiniz tüm mesele bu. Söylediğim gibi ben bu uyarıyı değişik şartlarda, İstanbul trafiğinin en yoğun olduğu saatlerde kullanmakta dahil hiç almadım. Alan arkadaşların da kullanım alışkanlıklarını bir kerede daha gözden geçirmesinde yarar vardır.

    Tüketime gelince 1.6 lt 177 HP Turbo Motor 1.7 tonluk bu aracı İstanbul da 11-11.5 lt ortalama ile taşıyor, pompada parasal karşılığı km'de 50-55 krş. İnsanlar ileride düşecektir falan diyorlar ama ben pek ihtimal vermiyorum. 100-120 km sabit hızla şehirler arası verim 8.5-9 lt. Kasıp 40-50 km çok sakin kullanarak 6.5 lt'leri de gördüm ama pratifkte pek mümkün değerler değil. "AL ulan yapabiliyor işte bu araç" diyebilirsiniz o kadar. Yukarıda DCT için yazdığım şey tüketim için de geçerli. Bilinçli bir tüketiciyseniz bunu araştırır ve hesabınızı, kitabınızı ona göre yaparsınız. Yılda 40.000 - 50.000 km minimum yapan adam bir heyecan, bir gazla kalkıp şekli güzel, yakışıklı falan diye Tucson alıp sonra da yakıtından şikayet edecekse sorun araçta değil kendi YANLIŞ tercihindedir. Satın alma alışkanlıklarınızı şartlarınız ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda yaparsanız herkes daha mutlu olur. Yoksa her dakika gözünüz tüketim verisinde araç kullanmanın inanın hiçbir keyfi yok.

    Araç yüksek hızlarda yol ve rüzgar sesi çok fazla almıyor. Şehir içerisinde vb. de son derece sessiz bir araç. Zaten motor çalışıyor mu çalışmıyor mu anlamıyorsunuz bile. Yalıtımı ve süspansiyonların sönümlemeleri gayet başarılı. Eşim de ix35 vardı onu satıp Tuscon aldık ve onunla kıyasla sürüş dinamikleri çok daha iyi diyebilirim. İx35'te "Ya bu olmamış" neye dediysek bunda düzelmiş ve gelişmiş. Malzeme kalitesi genel anlamda yeterli. Burada kişinin beklentisi çok önemli. Hyundai hiçbir zaman malzeme ve işçilik olarak (üst sınıflar Equus, Genesis falan hariç) çok iddialı ve kaliteli işler çıkarmamıştır. Bence malzeme kalitesi için en hakkaniyetli tabir "yeterli" olacaktır. Hiçbirşey göze batmıyor bu araçta. Elinizin kolunuzun değdiği yerlerde ki malzeme gayet yeterli. Eh daha aşağılarda bolca çok sert plastik kullanmışlar. Her yer yumuşacık plastik olsun, deri ile kaplı dashboard olsun, halısı şöyle olsun vb. gibi takıntıları olanı mutlu etmeyecektir başka araç baksınlar. Cam tavan hakikaten harika. Kocaman ve aracın içini çok ferak hissettiriyor.

    Sürüş dinamikleri gayet keyif veriyor. Yüksek bir araç olmasına rağmen bir sedan kullanıyormuş hissini duyuyorsunuz. Virajlar da vb. cüssesine göre gayet başarılı. Ani frenlerde de ben çok başarılı olduğunu düşünüyorum. Özellikle ix35'ten sonra şimşek gibi geliyor. Turbo motorun gücü ve 1500 devirden itibaren vermeye başladığı 265 nm tork değeri ile sürekli canlı bir sürüş yapabiliyorsunuz. Telefonumda ki uygulamalar ile yaptığım 0-100 km testlerim ortalama 9.1 9.4 sn arasında gidip gelen değerler ve esnekliiği ile beni gayet tatmim ediyor. Sollamalarda falan hiç zorlanmadan fırlayıp gidiyorsunuz. Zaten aracın performansı da burada gerekli.

    Buraya kadar aracın artı yönlerini yazdım. Şimdi gelelim eksi yönlerine.
    1. Araçta iki mod var biri Sport diğeri normal. Elite Plus'lar da vitesin arkasında ki Elite donanımlarda ise Vitesin yanında ki düğme gurubundan sport moda alabiliyorsunuz. Sport mode da araç daha yüksek devir çevirirken aynı zamanda direksiyonu da sertleşiyor. Bu düğme işi bence son derece pratiklikten uzak. Vites üzerinde bir "S" modu olması çok daha pratik ve günümüze yakışır olurdu.
    2. Bence eksikliklerden bir tanesi de direksiyon arkasından vites değiştiremiyor olmamız. Manuel de kullanmak aracı mümkün ama sadece vites kolu ile bunu yapabiliyorsunuz ki artık günümüz de bu araçta F1 kulakçıkların olması gerekirdi diye düşünüyorum.
    3. Müzik sistemi vasatın altında. Sınıfında rakipleri infinity, Bose gibi seçenekler sunarken son derece standart bir müzik sistemi olduğunu belirtmek isterim. İx35'ten çok daha iyi ama sınıf ortalamasının da epey altında. En azından parasını verip daha üst sınıf bir müzik sistemini opsiyon olarak sunması gerekirdi Hyundai'nin. Başka pazarlarda bunu yapıyor. Kimisi için önemli olmayabilir ama benim için önemli. Sonradan aracı kestitip biçtitip birşeyler taktırmayı da sevmiyorum.
    4. Multimedya ünitesi Motrex marka (Hyundai'nin kendi markası) bir cihaz. Ben çok fazla sorun yaşamadım ama tüm Avrupa'da dağıtılan multimedya ünitesinden farklı ve sadece Türkiye için üretilen bir model. Hal böyle olunca bazı sorunlar yaşanıyor. Örneğin Car Link diye bir screen mirroring uygulaması sadece Kore malı LG ve Samsung Telefonlar ile çalışıyor. Yani herhangi bir Android telefonu ekranınız ile eşleştiremiyorsunuz. Apple kullanıyorsanız geçmiş olsun zaten Apple Car Play desteklenmiyor. Bluetooth sorunsuz çalışıyor, kesilme vb. yok. En büyük eksiklik CD çalarının olmaması. Sizi Telefonunuz üzerinden, Radyo veya USB'den MP3 çalmaya mahkum bırakıyor. Bunun haricinde dedim ya Allahı var ben bir sorun yaşamadım ama yaşayanı çok okudum. Navigasyon da başarılı gayet. Güncellemesi ni PC den yapabiliyorsunuz.
    5. Direksiyon sistemi çok başarısız ve hissiz. Özellikle normal mode da yüksek hızlarda hep bir geziniyormuş hissi ile tedirginlik yaşıyorsunuz. Araca mukayyet olmak için fazlasıyla dikkat kesilmeniz gerektiği hissini doğuruyor. Bu sport mode da çok daha başarılı ama bence sürüş güvenliği açısından kabul edilebilirin çok uzağında.
    6. Ani hızlanma isteklerine DCT yeterince çabuk cevap veremiyor. Gaza 7, viteste 90 km hızla sabit gidiyorsunuz ve gaza bir anda yüklendiniz devir yükseliyor ama araçta bir kaç saniye bir kararsızlık gözlemleniyor saha sonra vites küçültüp hızlıca atılıyor. Aracı böyle bir hızlanma isteğinde sport mode'a alırsanız bunu yaşamıyorsunuz. Fakat sport mode a almak için bile düğmeyi bulacak basacak ve sonra gaza basacaksınız. Bu da olmamış.
    7. Farlar uzun da kısa da zayıf bir çok insan aliexpress'ten LED ampul getirerek fabrika ampulleri değiştirdi. Böyle yerlerden maliyet kısılması bana pek dürüstçe gelmiyor. Far sürüş güvenliği için önemli.

    Bunların haricinde benim Tucson'a getirebileceğim bir eleştirim yok. Son derece keyifle kullanıyorum. İnsanların gözü kalıyor, bakan bir daha bakıyor. Heybetiyle, tasarımıyla, konforuyla ve performansı ile bu fiyata bu sınıfta daha iyi bir araç yok.
    Arkadaşlar şu içinde bulunduğumuz dönem Nakit paranın elde tutulup bırakılmadığı bir dönem. Ben mükelleflerden 1-2 aydır doğru dürüst para alamadığım için de bunun bizzat şahidiyim. Tam bu süreçte insanlar "yeni tucson çıkarsa ona bi 85-90 çalışır" diye düşünürken fiyat 100.000 üzeri çıkınca herkes bir afalladı. Ne yapsak acaba ya, alsak mı, araç da çok güzel ama, ya şimdi hyundai'ye de 100.000 üzeri para verdiğimi duyan çevrem ne der ... gibi insanların zihninde bir sürü soru işareti. Eğer şu an halihazırda kullandığınız araç 70-80 yapıyorsa üzeri tamamlanıp alınabilir. Ama hiç paranız yoksa, çok azsa veya takasa vericeğiniz aracın kıymeti düşükse bu araç özellikle KREDİ kullanılıp alınmamalı bence. Ben tucson'u çok beğenmeme rağmen önümüzdeki yılın ilk aylarını beklemeye karar verdim. O zamana Allah kerim. Hepinize kolay gelsin, umarım verdiğimiz kararlarda isabet ederiz.
    Herkese merhaba

    Geçen ay başlığa yazmıştım. Bir hafta kadar evvel 2017 çıkışlı 1.6 T-GDI 4x2 Elite paket iç-dış bej aracımı 7500 km'de ikinci el olarak aldım. İki gündür yaklaşık 300 sayfayı üşenmedim ve okudum, notlar aldım. Benim gibi başlığı başından beri okumak isteyeceklere ufak bir tüyo vereyim evvela.

    İlk 70 sayfayı boşuna okumayın. 75-85. sayfalar civarında biraz faydalı bilgiler var. 140. sayfaya kadar okumasanız da çok bir şey kaybetmezsiniz. Buralara kadar daha çok aracın ne zaman çıkacağı, çıktıktan sonraki ilk yorumlar, fiyat tahminleri ve bayilerden alınan ilk fiyatlar gibi konular konuşulmuş. O dönem için önemli olabilecek bu bilgilerin şu an bir geçerliliği yok o nedenle boşa vakit harcamayın. Vaktiniz kısıtlı ise kullanıcı şikayetleri ve kronik sıkıntıların iyice dillenmeye başladığı 2016 Kasım aylarından itibaren okumaya başlasanız da olur. Genel olarak araç fiyatlarının o zamandan bugüne nasıl arttığını görünce insanın sinirine dokunuyor. Başlık dahilinde bilgi alışverişine dayalı paylaşım ne yazık ki az. Çeşitli Facebook grupları varmış daha aktif ve faydalı, onlara da bu hafta bakacağım.

    Şu an paylaşmaya çalıştığım yazı kadar bilgilendirici paylaşım ne yazık ki 300 sayfa içerisinde 15-20'yi geçmemiş. 300 sayfanın 200'ü abartısız arabanın yakıtı ve LPG ile alakalı. Çok yakacağından şikayet eden arkadaşlar acaba ne yaksın istiyor bu araç? Şehir dışı 7-8, şehir içi 9-10 lt altında yakan C-SUV var da bizim haberimiz mi yok?

    Neyse, yakıt olayını pas geçiyorum. 8 yıldır kullandığım 1.4 TSI 4x4 150 bg Manuel Tiguan araçtan buna geçtim. Eskiden hangi şartta ne yakıyorsam gene onu yakıyorum ama çok daha performanslı ve her açıdan bir gömlek üstün bir araç kullanıyorum. Tabi ki 2010 Tiguan ile yeni nesil bu aracı karşılaştırmak çok doğru olmayabilir ancak bu aracı alırken ikinci ve tek adayım da gene Yeni Tiguan idi. Tiguan ile aynı MQB platformunda üretilen 2015 model bir Golf ve Yeni Tiguan'da bulunan 1.4 TSI 150 bg motora sahip 2015 bir Passat'ımız var. Bu durumdan dolayı ve Yeni Tiguan ile de test sürüşlerine çıktığımdan mütevellit iki aracı karşılaştırma hakkım olduğunu düşünüyorum.

    Gördüğünüz gibi araba işinde ailece Almancıyız. Ben de öyle idim iki sene öncesine kadar. Araba dediğin Alman malı olur, Alman olsun 3 parça donanımı eksik olsundu. Ta ki 110000 km'deki Tiguan'ım piston kırana kadar. Şikayet sitelerine 'tiguan piston' yazarsanız görürsünüz kronik sıkıntının boyutunu. Aracımın ederinin yüzde 10'u kadar bir masraf çıkınca cebimden 'araba dediğin mutlaka Alman malı olmalı' işi de bitti benim için. Buna rağmen eski aracımdan 8 yıllık süre içerisinde oldukça memnun kaldım.

    Eski aracımı alırken iki tercih hatası yaptığımı aracı satarken anladım. Sonuna kadar manuelci bir kullanıcıyım. DSG imiş DCT imiş, tam otomatikmiş bilmem, arabayı aldım mı en az 6-7 sene kullanıyorum ve her türlü otomatik şanzıman ile sanki cebimde el bombası varmış gibi gezdiğimi hissediyorum ancak eski aracımı satarken manuel olmasından dolayı zorlandım. Bizdeki algı şöyle; ismine cip deyin, cipcik deyin SUV deyin ne derseniz deyin, yerden yüksek bu tarz araçlar manuel olamaz, mutlaka otomatik olmalı şeklinde olaya bakıyor insanlar. Eski aracı satarken zorlandığım ikinci konu ise 4x4 olmasıydı ki 2010'da aracımı alırken 4x4'ün satarken faydası olacağını bile düşünmüştüm. 4x4'e yaşadığım yerin engebeli coğrafyasından dolayı benim kadar ihtiyaç duyan ve memnuniyet ile kullanan az kişi vardır ancak satarken hakikaten dezavantaj. İnsanlar bu araçları şehirde kullanıyorlar ve 4x4'ün ilave 0.5-1 lt'lik yakıt tüketimini son derece gereksiz bularak uzaklaşıyorlar araçtan. Haklılar da bu benzin fiyatları ile.

    Bu sebeplerden dolayı bu sefer tabularımı kırıp otomatik (ki VW'nin DSG'sine öcü gibi bakan bir insanım) ve 4x2 aldım. Araç ile alakalı memnun olduğum konuları saymayacağım. Eski aracımdan çok daha konforlu ve keyifli. Yeni Tiguan'da aynı bütçe ile gene bir yaş ve 10000 km altı araçlar içerisinde ancak 1.4 TSI Comfortline 125 bg Manuel alabiliyordum. Yeni Tiguan Comfortline alınacaksa diğer ilave donanımlarını bilmem ama kesinlikle led farlı olmalı aksi taktirde araba Duster'dan hallice oluyor.

    Aynı paraya 125 bg manuel ve donanım olarak kararında düzeyde Tiguan yerine 177 bg, çift kavramalı otomatik, deri koltuk ve ısıtma, çok keyifli bir cam tavan ve dünyanın donanımına sahip Tucson aldım ve doğru karar verdiğimi düşünüyorum.

    Araçta neleri beğenmedim ya da neler daha iyi olabilirdi?

    Biz VAG grubu kullanıcılarının çeşitli alışkanlıkları vardır. Bunlar olmayınca yadırgarız.

    1. Cam açma tuşlarının sürücü hariç otomatik olmamasından herkes bahsetmiş. Birçok araçta bulunmayan kapı mandalı aydınlatma, arka silecekte çift kademe gibi özellikler olup ta bunun olmaması komik olmuş.

    2. Kimse bahsetmemiş 300 sayfa boyunca ama torpido gözünde kilit yok arkadaşlar. Bence büyük eksiklik.

    3. Sadece bir iki kişi dile getirmiş. Bana göre aracın en büyük eksiği ses sistemi. Çok kötü olduğunu düşünüyorum ve buna müdahale edeceğim. Hoparlörlerden, TV'den çıkan ses gibi bir ses geliyor. Radyo çekim kalitesi zayıf.

    4. Geri vitese takınca sağ aynanın aşağı inmesi hoş olurdu. Ayrıca müzik sesi de otomatik kısılıp geri vitesten cikinca eski seviyesine dönebilirdi.

    5. Arabayı terk ettikten sonra kumanda ile camlar ve sunroofun kapanmamasını yadırgadım. Facebook grubunda bu sorunun ilave modül ile halledildiği yazılmış. Ben de ekleteceğim.

    6. Multimedya cihazı daha kaliteli olabilirdi ve olmalıydı. Multimedya cihazı ile yol bilgisayarı arasında veri alışverişi kesinlikle olmalıydı. Navigasyon olsun, müzik olsun bir takım bilgileri gözümün önünde görmeliyim. Telefonumun arama kaydından atıyorum son arananların içerisinden bilmem kimi bulabilmek için ellerimi direksiyondan çekmeden tuşlar yardımı ile o isime gidebilmeliydim. Arama kaydına ulaşabilmek için elleri direksiyondan ayırıp multimedya cihazına uzanmak zorunda kaldıktan sonra bluetooth kitinin işlevinin yüzde 50'si gider bana göre. Ha, arama geldiğinde direksiyondaki tuştan cevaplar konuşursunuz sadece. Navigasyonda harita olarak IGO kullanması en doğrusu olmuş. Türkiye şartlarında en verimlisi IGO'dur. Son güncellemesini burada da anlatılan şekilde naviextras ile yaptım ve harika oldu. 2010-2015 arası VW araçların en gözde multimedya cihazı olan RNS510'u kullandım yıllarca. Altı sene boyunca verimli kullanamadığım bir araç navigasyon cihazım olmuş oldu. Zırt pırt harita güncelleyip gene de verim alamamaktan artık yorulmuş ve cep telefonu navigasyonunu kullanır olmuştum.

    7. Herkesin bahsettiği gibi iç malzeme kalitesi daha iyi olabilirdi ama yeterli diye düşünüyorum.

    8. Elite pakette ön park sensörü olsa iyi olurdu. Elite Plus'ta olup alt donanımlarda olmayan elektronik park frenini çok kafaya takmayın. Klasik sistem olması iyi bile oldu bana. Eski Tiguan'ımda vardı ve senede 2-3 defa arıza verip kendi kendine düzeliyordu. İşin kötüsü serviste de bulamıyorduk sıkıntıyı ben servise gidene kadar kendi düzeldiği için. Aracı yokuşa falan bırakırken hep tedirgindim son birkaç senedir.

    9. Farlardan ve özellikle uzunlardan şikayet edenler var. Hatta ampul değiştirenler olmuş. Şikayet edecek bir durum sezmedim henüz ama bu gece yolda olacağım ve bir daha bakayım.

    10. Araç içi saklama gözleri biraz daha fazla olsa iyi olurdu. Senelerdir kullanmaya alıştığım koltuk altı çekmecelerim bir anda ortadan kaybolunca afalladım biraz. Elim sürekli aşağı gidiyor cüzdan koymak için. Bu arada ön yolcu tarafında sol dizinizi yana dayadığınız bölümdeki cep telefonu sığacak kadar olan saklama gözünü fark ettiniz mi?

    Bunlar haricinde bana sırıtan bir eksiği olmadı aracın. Bunların da çoğu eksik değil de hani olsa daha hoş olurdu tadında bir kısmı. VW'de ilave 1000 TL para verdiğiniz, üretim yılına göre bazı araçlarda bu parayı vermeye razı olsanız bile teknik olarak açılamayan Car Link'in, olumsuz eleştirileri hak eden bu multimedya cihazında olmasına çok sevindim. Radyo idi, Spotify'dı, Google haritalardı hepsi elimin altında artık. Yukarıda 10 madde kadar eksiklikler diye yazmışım ama aynı paraya alabildiğim Comfortline Tiguan'ın standart donanımına oranla Elite paket Tuscon'un en az 20 madde donanım gibi donanim sayilabilecek ciddi fazlalığı vardır. Günümüz şartlarında C-SUV sınıfında fiyat/performans anlamında yani ödediğiniz paranın karşılığında aldığınız faydaya baktığınızda en mantıklı aracın bu olduğunu düşünüyorum. Bilemiyorum belki konuşmak için daha erken, belki Tiguan'ın bana açtığı masrafın fazlasını açacak uzun vadede ama şu an ki hissiyatım bu yönde. Hyundai'in 5 yıllık garantisi de karar vermemde etkili oldu. Tiguan'a alternatif bakarken sadece Tucson değil, Sportage'ından önceki kasa Kuga'sına, Vitara'sından, Xtrail'ine, Ateca'sından Kodiaq'ına birçok aracı daha inceledim. Qashqai'yi oldum olası sevemedim nedendir bilmiyorum.

    Elite pakete karar kıldıktan sonra GDI ve T-GDI motorlar arasında çok gittim geldim. GDI motorun kötü olduğunu sanmıyorum ancak 150 bg turbo ve kompresörlü TSI motordan sonra 132 bg'lik atmosferik motor beni sinir hastası yapardı. O yüzden T-GDI seçtim. Motor performansı işte böyle bir şey beklentiniz ile alakalı bence. Kimine hantal gelen o motor kimine ise gayet yeterli gelebiliyor. Aklımın GDI motora kaymasındaki bir diğer neden ise o kombinasyonda lastiklerin 19 yerine 17 inç jantlı olması idi. Eski aracım 16 inç jantlı idi ve oldukça konforluydu. Kötü bir coğrafyada kullanıyorum aracı ve 19 inç jantın çok sarsacağını düşünmüştüm ki çok yanılmışım. Hiç beklemiyordum bu kadar konforlu olacağını. Diğer bir çekincem ise 17 ile 19 inç lastiklerinin arasındaki fiyat farkı idi ama internetten biraz baktım. Antalya'da olduğumdan ihtiyacım olmayacak olan kış lastiğini hariç tutuyorum tabi ki onlar 19 inçte pahalı ama yazlık ya da dört mevsim lastiklerde 17 ile 19 arasındaki fiyat farkı göz korkutacak düzeyde değilmiş.

    Eski aracımın donanımhaber'deki başlığının bir dönem sıkı yazarı ve hatta fenomeni idim. Vereceğim linkten eski aracımı tamamen OEM yani orijinal ürünler kullanarak ne halden ne hale soktuğuma bakabilirsiniz. O başlığın duayenlerinden autograph rumuzlu arkadaşın da burada olduğunu ve Tucson aldığını görünce bir garip hissettim. Çok güzel paylaşımların yapıldığı bir başlıktı.


    https://forum.donanimhaber.com/tiguan-kulubu-500-kullanici-uye--30875894-1008

    Bu aracın da mesela direksiyonunu Elantra'lardaki spor ve altı düz direksiyon ile değiştiresim var. Yurt dışı forumlardan olabilirliğini araştıracağım. Eski aracımda yeni takacağım direksiyonun tuş takımı farklı olduğu için bunları kontrol eden modülü de değiştirmek zorunda kalmıştım ancak Hyundai'daki standart ve spor direksiyonun tuş takımları ve dizilimleri aynı gibi görünüyor fotoğraflardan. Ben bu işi mutlaka denerim. SUV araçta spor ve altı düz direksiyon olur mu demeyin. Çok ta estetik ve kullanımı keyifli oluyor. Gene eski aracımda olduğu gibi bunda da pedalları fotoğrafta görünen krom kaplamalı olanlar ile değiştiririm.

    HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY)

    Daha bir bu kadar daha yazacağım şeyler var ancak şu an vaktim yok. Aracımı ilk bakıma götüreceğim haftaya km'den değil yıldan dolayı. Çeşitli güncellemeler, kaput kilidi değişiminden bahsedilmiş, arka salıncakların değişimi için geri çağırılan bazı araçlar var, bazı araçların 3.stop lambası su aldığı için değiştirilmiş, zayıf akü uyarısı, başlangıçta multimedyada çıkan uyarının otomatik kaybolması için güncelleme vs. gibi hususları not aldım. Normalde Antalya'dayım ancak bu hafta Istanbul'da olacağım. Facebook grubunda 15000 km bakımı için grup üyelerine özel indirim yapan eski Inanlar şimdiki Mar Group yetkili servisinden bahsettiler. O indirim halen mevcutsa orada yaptırırım bakımımı bu hafta. Yoksa dönünce Antalya ya da Fethiye'de.

    a. Şu şanzımanın ısınma uyarısına niye bu kadar takılınmış anlamadım. Ne güzel işte adamlar düşünmüş ve sisteme zarar vermemek için bir nevi bir erken uyarı sistemi koymuş araca. Yoksa aynı DSG'ler gibi şanzıman pert olunca haberi olurdu kullanıcıların. DCT şanzımanın kullanım şekli ve püf noktaları ile alakalı tonla yazı ve video var. Biraz dikkat edilirse bir sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum. Her güzelin biraz nazı oluyor malesef.
    b. Aracım şu an 10000km'de. Bana geçeli kısa süre oldu ama engebeli bir coğrafyada kullanıyorum. Düz yoldan dönüş ile yokuş yukarı çıkılan ya da ne bileyim yokuş aşağı inerken dönüş yaparak düz yola geçilen yollar bolca mevcut yani araca ön-arka çapraz tekerlerin üzerinde burulma hareketi yaptıracak zorlamalar bunlar ve hiç trim sesi almadım.
    c. Hız 35 km yi geçince gelen DUP sesi şanzıman ile alakalı ve normal. Önceki sayfalarda bunlar konuşulmuş o yüzden hızlıca geçiyorum hatırlatmak adına.

    Geçen gün uzun yolda yaşadığım bir sıkıntı değil de olması muhtemel bir sıkıntıyı anlatayım. Son birkaç gündür hiç olmadı ama aynı sürüşte bir iki saat aralıkla toplam iki defa motor arıza ikaz uyarısı aldım gösterge panelinde. Devir saatinde 8000'i gösteren 8 rakamının altındaki sarı renkli motor ikaz lambası 10-15 saniye kadar yanıp söndü. Arabada bir anormallik hissetmedim ve 4-5 gündür de bu uyarıyı görmedim ancak bakıma gittiğimde söyleyeceğim bir bakılsın. Kitapçıkta aldığım bu uyarının tam karşılığı yok. Var mı böyle birşey başına gelen?

    Köpeklerimiz için orijinal aksesuarlar içerisindeki D7150ADE00 kodlu arka separatörden almayı düşünüyorum. Kullanan varsa yorumlarını almak isterim.

    Sağlıcakla

    Kemal
    1500km oldu , t-gdi elite plus dct
    daha onceki araclarim golf v,scirocco,vw cc,kuga(guncel kasa),leon(guncel kasa) min 10.000km kullanildi,

    GUZERGAH

    istanbul anadolu yakası
    kartal gebze e-5 ve tem
    kartal cadde e-5


    TUKETIM

    sabah aksam trafigi de olsa ,cok dur kalk yok,trafik isigi yok,klima simdilik %25 acik,kisin %90 acarim,tek kisi,bagaj yok,
    sakin kullanırım onumdeki 10 kez frene basarken ben 1 kez belki basarim ama onum aciksa yol musatise hızlanmaktan cekinmem
    hiz cogunlukla 80-120 , sekerpinardan sonra 130-140

    gosterge 7.9lt , depo doldur tekrar doldur ile 2 kez kendim olctum 8lt

    biraz yogun trafikte 8.5lt , sehir ici denilen yerlerde 10-12lt yakacaktır,

    kuga 1.6 180 oto ile aynı guzergahda 9.3-9.5 lt tuketiyordum


    KONFOR

    arac oldukca konforlu,yol ve ruzgar 120-130 a kadar yok , daha sonrasında da ses cok az,suspansiyonlar basarili ,tıkırtı yok ,bunlar 19" jant ve cam tavana ragmen boyle
    tek eksi notum standart olcu seviyesindeki koltuklara, kotu degil standart ama daha iyisi neden olmuyor, ki daha once kullandigim araclarda scirocco disinda(en rahat ettigim) aynı sorun vardir, kuga dahil,
    on koltukları 2-3cm daha genis yapmanın,3-5cm daha baldir destegi vermenin maliyeti nedir,ne gibi muhendislik sorunlarına yol aciyor anlamiyorum,bilen varsa yazsin,(180cm 90kg)

    Oneri: lastik basinclari 42-43 le geliyor,test araclari dahil boyle,bayi ve servis ne olmasi gerektigini bilmiyor,kitapciginda ve kapi icinde 35 olmasi gerektigi yaziyor,alanlar varsa kontrol etsin,konforu etkiliyor

    TEKNOLOJI

    aracın kor nokta,serit takip,oto park,lastik basinc gostergesi ve daha onceki araclarımda olmayan bence en guzel ozelligi onden carpmayi engelleyen sistemi sorunsuz calisiyor,
    aktif olarak sadece onden carpmayi kullaniyorum,kapatilabilenler kapali,serit takip daha cok uzun yolda ise yarar
    ben bu sistemi hep ondeki aracla mesafem cm'lere duserse calisir diye hayal ediyordum detayli arastirmamistim,
    mesafe cok az ise sistem zaten calisiyor,dur kalklarda ondekine cok yaklasirsaniz frenliyor ama buna ek olarak ondeki trafik aniden durdugunda ve siz yavaslamiyorsaniz ondeki aracla mesafeniz 15-20mt bile olsa frene basmazsaniz sistem hiz mesafe vb bir sekilde hesaplayip siz frene basmakta gec kalırsaniz frene basip araci yavaslatiyor,istanbulda kazaların cogu bu sekilde oluyor,trafik aniden duruyor arkadaki dalgınsa kaza yasaniyor


    4x4

    virajlar disinda tecrubem yok,virajda yol tutusu iyi , arazi beklentim yok,benim icin karli zemindeki durumu onemli,bunu kar yaginca gorebiliriz


    YOL TUTUS

    basarili,kuga 9/10 ise bu da 8-8,5/10


    DIREKSIYON

    direksiyonda ben buyuk bir eksiklik gormedim,yada benim icin oneml olmayan yada farkedemedigim bir durum, daha once hyundai arac kullanmadim,genelde vw daha az seat,ford kullandim
    bu his konusunda onerim serit takipin 3 modu var,sesli uyarı,hafif direksiyona mudahele ve tam mudahele,
    denemek isteyenler bu ozelligi menuden sadece sesli uyarıya getirip tekrar denesinler,serit takipi de tamamen dugmeden kapatsinlar

    BAYI

    bayiler diger firmalardaki gibi,bilgisiz,araci hic bilmiyorlar,10 sorudan 8 i cevapsiz yada sessizlik ne yazikki ulke gercegi,en basit ornegi lastik basinci,araclarimi alirken ilk ve genelde tek sorum(diger sorulardan umidim olmadigi icin) lastik basincini kontrol edip ayarladinizmi,bilmiyorlardi ama biliyormus gibi yaptılar ekrandaki 42 yi gorup 42 olmasi lazim dediler, ben daha sonra kitapcikdan ve kapi icinden bakip duzelttim(35 yaziyor),bunun disinda dugmeler menulerin cogu bilinmiyor,bayilerin normalde araci size teslim etmeden kontrolden gecirmeleri lazim ama lastigi bile kontrol etmiyorlar,
    Bugün dct+awd+tgdi elite plus test ettim. Test bitmesin diye çok çabaladım ama ayrılık vakti geldi sonunda. 100k ya verselerdi imzaya hazırdım. Araç öyle bir olmuş ki Hyundai daha önceki modellerde ne kadar kusur, eksik gedik var hepsini düzeltelim de öyle yapalım Demiş. Bu kadar sessiz olabileceği hiç aklıma gelmezdi. Yolda resmen kayıyor, hızlanma ve şanzıman akıcılığı süper. Diğer ıvır zıvır teknolojik oyuncakları kurcalayamadım bile.
  • 1.6 crdi yok malesef. 1.7 crd var . 1.6 turbo gdi 170 bg sanirim gelicek.
  • Ön kısımda bulunan ızgaralar çok basit gözüküyor plastik gibi. =)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K E N

    Ön kısımda bulunan ızgaralar çok basit gözüküyor plastik gibi. =)
    Jantlar çöp
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ramiz Karaeski

    Jantlar çöp

    Alıntıları Göster
    Ön farda neden iki tane mercek var? Bir bilgisi olan var mı?
  • Arac cok guzel ve kaliteli olmus dogru motor secenekleriyle mantikli tercih olur izgarada amerikan esintileri var heybetli gostermis
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhanedis

    Arac cok guzel ve kaliteli olmus dogru motor secenekleriyle mantikli tercih olur izgarada amerikan esintileri var heybetli gostermis
    Araç nefis olmuş. Kalitesinin de yüksek olduğunu düşünüyorum. Pazar günü aracı Superb ile birlikte inciğini cinciğini inceleyip, bir konu başlığı oluşturacağım inşallah.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 207m

    Araç nefis olmuş. Kalitesinin de yüksek olduğunu düşünüyorum. Pazar günü aracı Superb ile birlikte inciğini cinciğini inceleyip, bir konu başlığı oluşturacağım inşallah.

    çok iyi olur hocam böylece gidemeyen dostlarımız da fikir sahibi olabilirler. ben en çok iç mekan kalitesini merak ediyorum ix35 sert plastik malzemeyle şekillenmişti umarım yeni tucson'da daha kaliteli yumuşak malzeme kullanılmıştır.
  • Arkadan kugaya benzettim biraz ama onun dışında çok güzel bir araç olmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: noname17

    Arkadan kugaya benzettim biraz ama onun dışında çok güzel bir araç olmuş
    Ben bugün inceledim, malzeme kalitesini biraz iyileştirmişler, ön konsolda ufak bir kısımda sert plastik var geri kalanı yumuşak, onun dışında ön ve arka kapı içleri de yumuşak plastik.

    1.6 crdi + 7dct olursa (hayal kurmak güzel) çooooooook iş yapar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Abstraction

    Ben bugün inceledim, malzeme kalitesini biraz iyileştirmişler, ön konsolda ufak bir kısımda sert plastik var geri kalanı yumuşak, onun dışında ön ve arka kapı içleri de yumuşak plastik.

    1.6 crdi + 7dct olursa (hayal kurmak güzel) çooooooook iş yapar.

    Alıntıları Göster
    Ben çok beğendim gerçekten ama 1.7 crdi nedir abi ya Doğmadan öldü. 1.6 benzinli+7 ileri otomatik de gelmezse başlamadan bitmiş demektir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozak07 -- 22 Mayıs 2015; 8:03:52 >
  • 207m kullanıcısına yanıt
    Üstat, benim gibi gidemeyenlere (yurtdışındayım şu an ) çok faydalı olur. Bir de şu açıdan yaklaşabilir misin; sunduğu özellikler ve fiyatları (tabi ki fuarda bir açıklama olursa) acaba diğer markalardan (VW,Opel,Ford,Honda,Toyota) halen bir-iki tık aşağıda olan marka imajı eksiğini dengelemeye yetecek mi?1,6 T-GDİ 176 HP otomatik vitesi düşünüyorum..Bu sene değilse de 2016 da SUV a geçme vaktim geldi.
  • Güzel gözüküyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FoxHound

    Güzel gözüküyor...
    yeni bilgiler var.

    Hyundai’nin yeni tasarım anlayışı doğrultusunda hazırlanan ve Ağustos ayında satışına başlanacak olan Tucson modeli de fuarla birlikte ilk kez tüketiciyle buluştu. Tucson’un tasarımı, teknolojisi ve yüksek kalitesiyle büyük ilgi göreceğine inandıklarını söyleyen Göker şunları söyledi: “Hyundai‘nin 25 yıllık SUV mirasının en önemli isimlerinden biri olan Tucson, markamızın modern premium DNA’sını en iyi şekilde yansıtıyor. Yeni Tucson, tüm özellikleriyle bir üst segmentteki araçlardan beklenenleri bile rahatlıkla karşılayabileceğini gözler önüne seriyor. Tucson’un kendine hayran bırakan tasarımı ve üstün kaliteye sahip kabini kadar 176 HP güç üreten 1.6 lt motoru, yüzde 20’ye kadar yakıt tüketimi sağlayan DCT şanzımanı ve 4x4 çekiş sistemi dikkat çekiyor. Yeni Tucson’un SUV pazarına yeni bir soluk getireceğine ve büyük bir ilgi göreceğine inanıyoruz“ dedi.

    http://www.milliyet.com.tr/hyundai-autoshow-a-damga-vurdu-istanbul-yerelhaber-797417/




  • 207m kullanıcısına yanıt
    MERAKLA BEKLİYORUM.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tartekin

    Üstat, benim gibi gidemeyenlere (yurtdışındayım şu an ) çok faydalı olur. Bir de şu açıdan yaklaşabilir misin; sunduğu özellikler ve fiyatları (tabi ki fuarda bir açıklama olursa) acaba diğer markalardan (VW,Opel,Ford,Honda,Toyota) halen bir-iki tık aşağıda olan marka imajı eksiğini dengelemeye yetecek mi?1,6 T-GDİ 176 HP otomatik vitesi düşünüyorum..Bu sene değilse de 2016 da SUV a geçme vaktim geldi.

    Fiyat ve donanım bilgisi henüz belli değil ama almaya çalışacağım. Birkaç ipucu verirler mi bilmiyorum tabi :) Aynı segmentte bahsettiğiniz markaların araçlardan eksiği olduğunu düşünmüyorum. Bol fotolu şekilde izlenimlerimi aktaracağım.
  • 207m kullanıcısına yanıt
    Yabancı sitelerden spectlerini okudum..Eksiği yok fazlası var ama gene de prestij ve marka algısı diğerlerinden geride diye düşünmekteyim. Belki de ön yargılıyım..Benzin tüketimi de halen yüksek kalacak gibi gözüküyor..Şehiriçi ortalama benzinli otomatik için 9 lt civarı gözüküyor ama malum pratikte bu rakam 11 lt yakınına gelecektir. Dizele zaten otomatik koymamışlar..Bir de biliyorsunuz Hyundai tüketimleri düşük beyan ettiği için USA da ceza aldı. Tabi ki tüm +/- leri düşünmek gerek..fiyat da çok önemli bir kıstas...haberlerinizi bekliyoruz hoşçakalın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tartekin

    Yabancı sitelerden spectlerini okudum..Eksiği yok fazlası var ama gene de prestij ve marka algısı diğerlerinden geride diye düşünmekteyim. Belki de ön yargılıyım..Benzin tüketimi de halen yüksek kalacak gibi gözüküyor..Şehiriçi ortalama benzinli otomatik için 9 lt civarı gözüküyor ama malum pratikte bu rakam 11 lt yakınına gelecektir. Dizele zaten otomatik koymamışlar..Bir de biliyorsunuz Hyundai tüketimleri düşük beyan ettiği için USA da ceza aldı. Tabi ki tüm +/- leri düşünmek gerek..fiyat da çok önemli bir kıstas...haberlerinizi bekliyoruz hoşçakalın
    yakıt konusunda biraz üzeceğini düşünüyorum. keşke 1.6'lık crdi motor geliştirilse bunun için. 1.6 128'lik yetmeyebilir ama mesela 1.6 150 bg'lik yeni bir teknoloji motor geliştirilse ne güzel olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

    yakıt konusunda biraz üzeceğini düşünüyorum. keşke 1.6'lık crdi motor geliştirilse bunun için. 1.6 128'lik yetmeyebilir ama mesela 1.6 150 bg'lik yeni bir teknoloji motor geliştirilse ne güzel olur.

    Alıntıları Göster
    Ben çok beğendim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ekskalibur

    Ben çok beğendim.

    Alıntıları Göster
    harika olmuş... amerikan suv'larına benzemiş.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.