Şimdi Ara

Domuz eti faydalı dedik diye linç ediliyoruz (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • din konusu ffs
    lezzetli diyorlar bu bacona D:
  • madmahmutd kullanıcısına yanıt
    "İneğin kutsal sayıp inek eti yemeyenin mantalitesi nasılsa, domuzda da bu mantalite aynı."

    Sen olayı çok yanlış anlamışsın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eutropius Irmengard -- 12 Haziran 2019; 17:44:44 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • madmahmutd kullanıcısına yanıt
    Domuz eti yediğimiz için geliştik

    -Amerika

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1)https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/12/12/eating-pork.aspx
    Ben objektivite açısından Türklere ait araştırmaları göz ardı ettim. Dr. Mercola bunun üzerine araştırma yapmış ve bu da makalesi. (Mercola'nın kendi sitesi)
    2)https://draxe.com/why-you-should-avoid-pork/
    Bu da Dr. Axe'ın sitesi.Doktor Axe ise bu yazısında daha kapsamlı şekilde, aşağıya koyacağım pin'inde belirttiği domuzla ilgili problemleri detaylıca işlemiş. Diğer etlerin neden tercih edilmesi gerektiğini (o etlerin özelliklerini de göz önüne alarak, tek taraflı değil) açıklıyor.Kendisi klinik beslenme uzmanı. Dünyaca ünlü klinik merkezi olan -sitesindeki biyografide belirtilmiş- Nashville de bir tıp merkezi kurmuş.
    Elimde bir de Türkçe araştırma var yaklaşık 30 sayfalık ve içindekilerin tamamına yakını yabancı kaynaklardan alıntı. Buraya pdf atmayı bilmiyorum, isteyen varsa farklı bir şekilde o araştırmayı da aktarabilirim. Şimdi gelelim akılsızca yapılan düşünce deneylerine. 1: Ulan dünyanın çoğu yiyo ama ölmediklerine/yatalak olmadıklarına/ kanser vb olmadıklarına göre bunda bir zarar yok. Bu muhteşem düşünce yöntemine karşılık dikkat etmenizi isterim ki 1 paket cips yediğinizde ne ölürsünüz ne kalıcı bir hastalığa yakalanırsınız. Bir ülkenin çoğu cips yiyordur ve bu yaşam süresini etkilemeyebilir. Bu tamamen zırvadır. Zararsız olduğunu göstermez. İlkokul seviyesinde bir çocuğun düşüncesidir. 2: Dini meselenin yanlış anlaşılması. Kuran'da bir şeyin yasak olduğu söyleniyorsa, bu her şeyden önce Allah emrettiği için yasaktır, başka bir şey için değil. Biz daha sonra bunun ardındaki sebepleri, veya bize faydası olan sonuçları arayabiliriz. Fakat bunlar yasağa uyuşumuzun başlıca sebebi olamaz. Kuran'ın Hz. Adem anlatısında bahsedilen elma onu kanser yaptığı için yasak değildi.


    Bir şeyler düşünürken lütfen biraz daha dikkatli olun "ben yedim bir şey olmadı" yahutta "içeriğine baktım protein 1000 yazıyordu ananskm" kadar sığ cümleler sarf edecek kadar seviyesiz olmayın. Konuyu konuşmak/tartışmak isteyen olursa özelden yazabilir. Domuz eti faydalı dedik diye linç ediliyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EkremAcar -- 12 Haziran 2019; 18:10:24 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Celal şengör gibi kendi bokunu da ye hocam belki faydasını görürsün. Mineral vitamin protein değerlendirmesi yapıp biziide bilgilendir lütfen.

    Oruç zararlı vs diyordun belki bunun da faydalarını sayarsın diye söyledim.
  • Rizgari kullanıcısına yanıt
    Dostum aşağıya meselenin İslami yönüyle de ilişkili yazımı attım fakat belki göremezsin diye söyleyeyim. Meseleye bu şekilde yaklaşırsan mantık süzgeci seni eninde sonunda tıkar. Şu şekilde: "Ey Rizgari, Madem pis olduğunu söylüyorsun o etin, teorik olarak düşünelim seninle: domuz etini aldım, senin dediğine göre birçok pislik içeriyor. Ben bunu her türlü arıtma işleminden geçireyim. Belki yüzlerce. Geriye saçma sapan bir ürün kalsın, hala domuz eti. Fakat şuan tamamen zararsız.Belki aynı zamanda tatsız da. Biliyorum günlü hayatta bununla uğraşamam. Fakat dediğim gibi teorik olarak, bu eti yiyebilir miyim ? Kuran bana bu konuda esneklik sağlamış mı? Yani olay onun pis olması mı, yoksa Allah'ın emri mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EkremAcar -- 12 Haziran 2019; 18:1:8 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Domuz eti faydalıdır. Yabancıların vücut olarak gelişme sebebi domuz etindeki protein zenginliğidir. Sporcularımız bu yüzden geri kalıyor her alanda.

    Ayrıca pastırma kızartması gayet lezzetlidir. Oturup onunla beslenmeyin tabii ki; her şeyin fazlası zarar ama deneyin mutlaka.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yabanci dilde en saglikli et hangisi yazsaniz karsiniza direk domuz eti gelir gercekten cok vitaminli lezis ve kiymetli bi ettir.
    Ulkemizde domuz etini 150-200 liradan satiyolar kilosunu buna dur diyecek bi baba yigit araniyor
  • Ya arkadaş gidin yiyin ya. Sanki tek günahınız domuz eti. Sigara alkol içer küfür eder namaz kılmaz oruç tutmazsınız ama domuz eti olunca hööö ula ateist misin diyorsunuz.

    Keşke domuza tüm korkunuz ve nefretiniz diğer haram şeylerde de olsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şarapta kalbe yararlı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rizgari

    Domuz çöplerden beslenip leş yiyen hatta kendi öz yavrusunun leşini yiyebilen bir hayvan ve sindirim sistemi inanılmaz kötü mikrop dolu olan bir hayvan.İnek koyun keçi öyle mi? Otla beslenen dışkısı bile doğaya toprağa faydalı hayvanlar.
    Videoyu izlerseniz daha iyi anlarsınız.

    Bu kadarda kuru kuruya muhalefet olmaz arkadaşlar milleti Çomar olarak görüyorsunuz ama çomarında çomarı olmuşsunuz haberiniz yok.

    Yok neymiş efendim daha uzun yaşıyorlarmış ta bilmem ne bunun domuzla ne alakası var?adamlar ekonomik refah içinde olup sizden 10 kat daha az çalışıyorlar geçim dertleri yok bırakında daha çok yaşasınlar.

    https://m.youtube.com/watch?v=OCawpY-hAeE
    Anlamıyorum cidden bu cahillik yobazlıkla nasıl nefes alıp yaşıyorsunuz.Sen cidden aklını kullanıp araştırdınmı neden Yahudilerde ve Müslümanlarda yasak diye?

    Domuz etinin cidden sağlığa zararlı olduğuna inanacak kadar aklın yokmu?

    Yabancı ülkelerde özellikle Abd ve Avrupada senin burda afiyetle yediğin ve en ufak tepki göstermediğin yiyeceklere bile yasak koyanlar yüzyıllardır domuz etine yasak koymuyor.Ölün artık cahilliğinizde.Sana bilimsel makalelerde verirdimde uğraşmama değmez.
  • Güzel, fakat eğer müslüman isen bir müslüman böyle bir bakış açısına sahip olmaz. "Namaz kılmıyorsam, alkolde içeyim!" Değil de; "Madem alkole dikkat ediyorum, e namaza da başlayalım artık" der. "Ulan alkol içtik, zina da edelim o zaman sonuçta ikisi de günah!!" Demektense, "Yahu ben zina yapmamaya bu kadar önem gösteriyorum, şunu alkole de göstereyim, ben müslümanım" der. Yani "Madem şunu yapıyorum, bunu da yapayım değil de, bunu da yapmayayım" demeyi tercih eder, etmelidir de. Müslüman bakış açısı budur. Domuz etiyle ilgili yukarıdaki yazımı da okumanı tavsiye ederim hocam.. Son olarak, müslüman değilsen de bu çalıştırdığın düşünce sisteminin islam için hatalı olduğu gerçeği değişmez. Çünkü Müslüman olan kişinin bakış açısının bu olması gerektiğini bilip, ona böyle bir eleştiride bulunmaman tutarlı olandır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam o kişiye verdiğim cevabı ve kendi açıklamamı da okumanızı isterim. Konuşmak isterseniz konuşabiliriz konuyu da.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam ben bilmiyorum neden yasak ?Cami Hocasına falan sormuştum kuran kursuna giderken kendi pisliğini yediği için demişti.Başka bir nedeni varsa paylaşırsan sevinirim
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.