Şimdi Ara

Dolu B mi boş C mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar, iyi forumlar öncelikle. 6,5 yıldır binmekte olduğum 2000 model S40 aracımı değiştirme gibi bir düşünce içerisine girdim. Bir ay kadar 2. el arabalara baktıktan sonra, 200 binleri devirmiş 8-9 yaşındaki arabalara 120 bin liralar istendiğini görünce, kendi arabamın üstüne dünyanın parasını koyup da benzer yorgunlukta araba almak içime sinmedi. Üstelik ben kilometre yapan bir adamım, kilometre takıntım yoktur ama mesela 230 binde 8 yaşında bir C5 aldığımı varsayın, 5 yılda 100 bin kilometre deviririm. Şimdi düşünün 13 yaşında 330 binde C5, kime nasıl satacağım? Eh bir de saçma sapan arabalara saçma sapan paralar istendiğini görünce, ibreyi sıfıra çevirdim.

    Fakat bu sefer de; 136 beygir, otomatik klimalı, 4 cam otomatiği gibi donanımları olan bir arabadan, üstüne para verip de mesela 95 beygir, manuel klimalı bir araca geçmek içime sinmedi. Yani evet yeni yenidir belki ama 95 beygir bir araba da mesela 2.0 bir arabadan sonra illa ki üzer. 2000 devrin altında gaza dokununca avans vuruntusu duysam moralim bozulur.

    Bundan sebep bütçeyi biraz artırıp, dolu B segmentlere bakındım. Hyundai i20 1.0 Turbo motor ve 7 ileri DCT şanzımanlı araca denk geldim. DSG ya da başka herhangi bir çift kavrama şanzımandan korkmuyorum çünkü kullanım biçimim şanzımanı üzmeyecek şekilde olacak ki, 160 binde aldığım ve baskı balata geçmişini bilmediğim aracımda 282 bin kilometreyi devirdim, hala baskı balatanın kavraması çok iyi, kaçırma ve koku yok. Hyundai i20 pan smart elite safety. Hemen hemen aynı bütçeye de 1.3 140 beygir manuel Megane 4 alabiliyorum. Buradan Moueson'a sevgilerimi iletiyorum.

    Alacağım donanım gerçek anlamda full donanım. Yani elite pan smart. Ancak bu donanımın da B sınıfı oluşundan dolayı eksiklikleri var. Yani en üst donanımda dahi halojen far, en üst donanımda dahi anahtarla giriş ve çalıştırma v.b ama onun dışında tatmin edici derecede dolu bir araba. Gözlük kabı koyma yeri, devasa bir cam tavan, USB portları, kol dayaması vesaire.


    Şimdi önce araçtan beklentilerimi yazayım; hangileri olmazsa olmaz, hangileri daha bir "vazgeçilebilir" onları da aşağıda kritiğini yapayım. Sizin de fikirlerinizi alacağım.

    Öncelikle uzun yol çok yapıyorum, şu anki aracım 2.0 motor olmasına rağmen son viteste 3000 devirle 110 yapabiliyor.
    Hyundai i20 için değeri bulamadım ama 7 ileri DCT şanzıman sayeside iyi bir değer yakalayacaktır.
    Renault Megane ise manuelinde (Ki manuel alabiliyorum) 2000 devirle 100, 3000 devirle 150 yapabiliyor. Yani otobanda 120 ile seyretmem için 2500 devir bile görmeyecek olmak muhteşem geliyor. Ama yine de i20 burada fena olmadığından, "İşte Megane seçiyorum" diyemiyorum.

    Ayrıca görece geniş bir Sedan'dan sonra HB'e geçmek pek istediğim bir şey değil. 400 küsur litre bagajdan, 350 litrelik bagaja geçmek istemiyorum. Zira o sedanın bagajını defalarca tepeleme doldurmuşluğum var.

    Ancak bu ikisinden sonra ibre olduğu gibi i20'ye dönüyor.
    Otomatik klimaya s40'tan alıştım. i20'de otomatik klimayı 21 derece yapıp gece gündüz hiç dokunmadan gidebilmek cazip geliyor. Zaten bende yaz kış klima hep açıktır, sıcaklık da hep 21-23 derece arasındadır. Geceden çıkarım yola, güneş doğar klima kendini ayarlar falan ama mesela Megane 4'te ise klima ayarını biraz kurcalamak gerekecek. Aslında olmazsa olmaz değil ama otomatik klimalı bir aracı tercih ederim.

    Ön kol dayama, basit bir döşeme parçası olsa da olmazsa olmazlarımdan birisi. Bu büyük rahatlık alacağım donanım i20'de standart. Üstelik güzel bir kol dayaması var. Megane'da ise baz donanımda kol dayama yok. Sonradan orijinal bir kol dayama, orijinal bir şekilde takılabiliyorsa (Yeri hazırsa mesela) düşünülebilir.

    Ortadaki ekran konusunda Megane geride olmasına rağmen, Tesla ekran diye bir şey takılabiliyormuş. Bu olay orijinal bir şey midir? Ya da daha büyük orijinal bir ekran takılabilir mi? Bir de BMW'lerdeki NBT gibi bunun da çalınma olayı falan var mı?

    Farlar i20'de de Megane'da da halojen mercekli olacak. O yüzden bunu es geçiyorum.

    Hız sabitleme istiyorum artık. Aslında çok sorun olmasa da ayakla gaz ayarlamak farkında olmadan uzun yolda yoruyor biraz. Megane'da yanılmıyorsam boş donanımda dahi hem sabitleme hen sınırlama mevcut. i20'de de olacak tabii ki ama i20'deki adaptif hız sabitleme mi?


    Şimdi sizce dolu bir Hyundai i20 mi yoksa boş bir Renault Megane 4 mü? Yalıtım, yolda gidiş yani kısaca "Araba" olarak Megane 4 daha iyidir diye düşünüyorum. Ama i20 de epey dolu ve 120 beygir bir motorla gelecek. Hyundai alınırsa 1.0 Turbo benzin 7 ileri DCT Renault alınırsa 1.3 Turbo benzin manuel alınacak. Otomatik ya da manuel olması gibi bir kaygım yok.

    Yorumlarınızı merakla bekliyorum. Ha aklınıza gelen "Şu modele de bir bak" dediğiniz araç varsa bakabilirim. Yine de Clio 5, Polo, Golf, Elantra gibi araçlar ya bütçemi aştı, ya bütçeme uyan donanım / motor seçenekleri beklentilerimi karşılamadı.







  • Kesinlikle boş c diyorum bos diyoruz ama hiz sabitleme otomatik far 7 hava yastigi standart cogunda vosvos grubu haric...
  • Kesinlikle megane ..
  • Kasa eski ama Astra sedan sport donanım b seçmeni fiyatına alabiliyorsunuz.
    Otomatik vites,
    Far sensörü,
    Yağmur sensörü,
    Çift bölgeli otomatik klima,
    Kol dayama,
    Elektronik park freni

    Gibi donanımları var. Dediğim kasa eski ve ağır bir araç. Ancak Hyundai den iyidir diye düşünüyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulanikmantik -- 25 Temmuz 2020; 9:12:34 >
  • LEON 1.0 EcoTSI 115 HP S&S Style VISIO 173.000 ₺


    Standart
    VISIO Kumaş Döşeme
    ABS/ASR/ESC/Yokuş Kalkış Destek Sistemi (Auto Hold)/Lastik Basınç Uyarısı
    XDS/MSR/DSR/Ön Bölge Asistanı (Front Assist)/İkincil Çarpışma Freni
    Çok Fonksiyonlu Deri Direksiyon, Vites Topuzu
    Parçalı Katlanabilir Arka Koltuklar
    Diz Hava Yastığı
    Sürücü/Yolcu Ön-Yan Hava Yastıkları ve Perde Hava Yastıkları
    Ön Kol Dayama
    Elektrikli / Isıtmalı / Katlanabilir Yan Aynalar
    Sürücü-Yolcu Koltuğu Yükseklik / Sürücü Koltuğu Bel Destek Ayarı
    LED Gündüz Sürüş Farları
    Yağmur Sensörü/Kararan Dikiz Aynası
    Dönüşe Duyarlı Ön Sis Farları
    Çift Bölgeli Otomatik Klima / Arka Orta Havalandırma Kanalı
    Elektrikli Park Freni
    Fiyata Dahil Diğer Ekipmanlar
    Beyaz (O.Beyaz)
    Fabrika kodu
    VISIO Paket
    Fabrika kodu
    Ön ve Arka Park Sensörü, Geri Görüş Kamerası, KESSY Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma Sistemi
    Koyu Karartılmış Arka Camlar
    Adaptif Hız Sabitleyici (ACC), Şerit Takip Asistanı, Uzun Far Asistanı
    FULL Link (Style'de ZB4 seçilmeli)
    Cosmo gri renginde 16" Alüminyum Alaşımlı Jantlar
    Media System Plus (8''Dokunmatik Renkli Ekran/CDMP3çalar/4Hop+4Tweeter)




  • İllede volvo gidecekse ve yerine Megane - İ20 ikilisinden biri olacaksa, tercihimi megane dan yana kullanırım. Araba cidden yayla gibi geniş, konforlu. Güvenlik tarafında zaten 5* almış bir araç (her ne kadar sedan teste girmemiş olsa da).

    İ20 nin bagaj, iç hacim gibi konularda (hele çocuklu bir aileyseniz) yeri geldiğinde büyük bir aracı aratacağını hatırlatırım ki 2 çocuklu bir aile babasıyım kendi aracımı SW almadığım için (Sedan sevmiyorum) her tatile gidişimizde sızlanıyorum kendi kendime. Senede belki bir ya da iki defa bagaj ihtiyacınız oluyor ama yetmeyince eliniz böğrünüzde kalıyorsunuz ki mevcut aracımın bagaj hacmi 380 lt.

    Zaten siz de bu konularda tecrübelisiniz ama yinede birilerinin bunları yazıp daha çabuk karar vermenizi sağlaması faydanıza. Sözün özü ben boş da olsa "c" segment bir araç tercih etmenizin iyi olacağını düşünüyorum naçizane.

    Şimdiden kararınız hayrınıza olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 25 Temmuz 2020; 9:23:40 >




  • Ben de boş C diyorum.
  • İkisi arasından kesinlikle boş C diyorum.

    Megane sedan yakışıklı bir araç, iç hacmi ve bagajı geniş, motoru güncel ve performanslı, ikinci eli çok kuvvetli. Her ne kadar boş olsada dolu bir b sınıftan daha konforlu ve güvenli hissettirir.

    Ayrıca uzun yolda küçük ve güçsüz motor sıkıntı yaratabilir.

    Ben yerinizde olsam kurumsal firmadan 1-2 yaşında orjinal ve düşük km'li orta donanım C sınıfı kovalardım.

    Örnek bir ilan;
    Yaşı biraz varmış ama otomatik ve full donanım olduğundan fiyatı biraz fazla.

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-renault-megane-sedan-1.2-tce-icon-edc-837433170/detay

    Ben bu bütçelere ( Yaklaşık 165000 ) makyajlı ilk kasa opel insignia 1.6 cdti activeselect cosmo ya da sport donanım bakardım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi individual -- 25 Temmuz 2020; 10:25:42 >




  • Anladığım kadarı ile 170.000 TL.lik bir bütçeniz var.

    İkilemde kaldığınız araçlar ülkemizde üretilen, gerek yedek parça ve gerekse servis sıkıntısı olmayan markalar.

    İlla sıfır olacaksa ve manuel/otomatik derdiniz yoksa kesinlikle Megane öne çıkar. Bu demek değil ki İ20 kötü bir araç. Ancak başta bagaj olmak üzere alıştığınız Volvo konforuna yakın hissiyatı ancak bu iki seçenekten Megane'da bulabilirsiniz.

    Aslında bütçeniz dahilinde ikinci ellere de baktığınızı kabul ediyorum. Belki gözünüzden kaçmıştır veya ön yargınız vardır. Ama 2017 en dolu paket Premium Toyota Corolla'lara da bakmanızı tavsiye ederim.

    Biraz daha sportif düşünürseniz Auris'leri de alternatif olarak ekleyebilirsiniz. Auris'ler biraz daha pahalı olduğu için bütçeniz ile 2015 temiz olanları bulunabilir.

    Aşağıya örnek bir kaç ilan ekledim.
    .https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-boyasiz-degisensiz-50.yil-ozel-seri-otomatik-corolla-lpg-li-843582123/detay
    .https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-2017-corolla-50.yil-ozel-seri-36.000km-boyasiz-839512899/detay
    .https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-2015-km-24000-nokta-hatasiz-boyasiz-degisensiz-en-full-premium-816911228/detay
    .
    Donanım olarak araştırırsanız Premium'un ne kadar dolu olduğunu anlayacaksınız. Hatta orta seviye Advance bile gayet tatmin edicidir. O donanımda daha yüksek modellere ulaşabilirsiniz.




  • Arkadaşlar hepinizin yorumlarına teşekkür ederim. Tek tek cevaplamaya çalışayım:
    @yabancı34 Benim de gönlüm boş C'den yana, 2000 devirle 100 km/sa hız muazzam bir değer. Üstelik yeni nesil bir motor. Hız sabitleme de aradığım bir donanım ancak işte manuel klima olması, genel olarak boş donanım olması üzer mi? Baz donanımda üst donanımlara göre genel malzeme kalitesi de önemli. Yani "Ucuza kaçıldığı" hissini veren bir araba da istemiyorum. Aklıma 2016 olması lazım Astra geliyor. Baz donanımda mesela sürücü tarafında güneşlikte ayna ve aydınlatma varken yolcu tarafında boş güneşlik vardı. Bu tür detaylar aslında biraz da takıldığım. Dolu B'de ufak detaylar dışında her şey muazzam görünüyor. Sağda solda USB yuvaları, gözlük kabı yeri, Aux girişleri v.b ki üzerinde çalışılmış bir araba hissi veriyor.

    @linqs Benim de gönlümde Megane var aslında.

    @bulanikmantik Aslında Astra da gayet güzel ve dolu bir araba ama oldukça ağır cüssesi var ve olabildiğince yeni nesil bir araç istiyorum, yine de göz önünde bulundururum hocam teşekkürler.

    @Cantuğ Ziyagil Hocam konuda pek belirtmemişim ama konfor ve genişlik odaklı bir araç istiyorum. Leon çok güzel olsa da hem içi dar -Ki niye i20 bakıyorsun diyebilirsiniz- hem de biraz sportif bir araba. Ben tam tersi daha ağırbaşlı, daha oturaklı bir araç istiyorum. O yüzden Seat'a pek bakmadım. i20 ise bütçemi sıfıra yükseltmeye karar verdiğimde turbo benzinli 7 ileri şanzımanı ve gayet dolu donanımı ile Clio 5'ten veya Polo'dan ucuz olmasıyla cezbetmişti. Hani bu bu donanımlar olursa, uzun yolda 2000 devirle 100 km sa hız yaparsa olabilir mi gibisinden. Yine de Seat Leon'u da inceleyeceğim.

    @MÜŞAVİR Üstadım şimdi şöyle, S40'dan esasen gayet memnunum. Gerek genişliği, gerek konforu (Çukurlardan ses olarak pat küt geçiyor gibi ama, iş döşemenin sesi gibime geliyor, orta konsola üstten hafifçe vurunca aynı sesi alıyorum çünkü, ama çukurlardan geçişi falan yumuşak), gerek sürüş hissi (Direksiyon hissini katmıyorum o sıkıntılı biraz), gerekse motor gücü olarak tatmin ediyor. Fakat işte artık 21 yaşına dayanmış 282 binde bir araba artık. Ben de aldığım arabayı 5-10 sene daha kullanmak istiyorum. S40 kendisi ömür olarak o kadar daha hizmet eder, orada sorun yok. Hala arabada pas yok, fabrikanın taktığı egzozu katalizörü dahi üstünde. Yani dökülme yok arabada ama atıyorum km 400 bine geldiğinde 25 yaşında 400 bin km de Volvo'yu birine satabilir miyim? Ya da yarın öbür gün parça lazım olsa bulunabilir mi? Anlayacağınız hala piyasası varken satayım ve olabildiğince yeni nesil bir araba alayım düşüncesindeyim. Esasen doğrusu şöyle, 2012 model falan bir araba alayım, 5 sene biner satarım diye düşündüm. Gel gör ki 2010 civarı araçların kilometreler 200 binin üstünde, fiyatlar da 120 bin bandında. Özellikle D sınıfı araçlar genişlik ve donanım olarak memnun etse de, günümüz C sınıfı araçlarla hemen hemen aynı büyüklükteler. Üstüne üstlük +200 bin kilometreler. Ben de yol yapan biriyim, düşününce 5 senede 300 bini geçirdiğim bir arabayı (Hele dizel) satmak imkansızlaşacak. Eh o dönemki araçlarda da kayda değer benzinli motor yok. O yüzden bütçeyi artırdım ve istediğim özellikte B sınıfı arabalara bakarken, sıfır Megane'ın da cazip fiyatını gördüm. Bu ikileme de öyle düştüm. Ayrıca i20'de panoramik cam tavan da cezbederken Megane'ın yayla gibi genişliği cazip geliyor. Hanım da Megane'dan yana bu arada.


    @kartalus Anladım hocam. Donanım değil araba al diyorsunuz.


    @individual Hocam şimdi esasen 120 bin civarına ikinci el araba bakıyordum. Ama kilometreler yüksek, ağır hasar kayıtlı arabalara bile nice paralar isteniyor. Dedim bütçeyi yükseltip sıfır alayım. Megane daha iyi bir "Otomobil" ama i20 de dolu dolu özelliklere sahip. Mesela panoramik cam tavan, yağmurlu günlerde açarım perdeyi mis gibi görüntü olur. İşte ne bileyim USB şarj soketi olur ama kablosuz şarj özelliği de olursa, şu anki telefonum değil belki ama sonraki telefonumda büyük rahatlık sunar bana çünkü alırsam minimum 5 yıl, belki de 10 yıl kullanmak istiyorum. Mesela o kadar para verdikten sonra otomatik klima konforundan feragat etmemiş olmak gibi. Öte tarafta da C sınıfı ve olabildiğince modern bir araba daha var. Bu bütçelere çıktıktan sonra da sıfır istiyorum açıkçası. 1-2 yaşındaki orta donanım otomobiller de cazip belki ama diyorum ya, bu bütçelere çıktıysam sıfır almak istiyorum.
    İlana attığınız araba çok güzel duruyor, 4 yaşında da olsa hayalet ekrana kadar dolu 1.2 TCE motor da gayet güzel ama Megane alırsam 165 binlerde kalacağım, bunun için hem ikinci ele geçmem hem de üstüne 10 bin liradan fazla para koymam gerekecek. Üstüne üstlük 4 yaşında ve bir seri eski motor alacağım. Bunlar çok büyük sorunlar değil ama aldığım arabayı belki 10 yıl kullanmak gibi bir düşüncem olduğunu göz önüne alınca, gönlüm sıfırda kalıyor. Yine de 1-2 yaşında arabalara da göz atarım.

    @Mehmet Serdar K. Hocam marka takıntım yok, atmosferik takıntısı da yapmam ama bu bütçelere çıkınca sıfır istiyorum. Bir de dediğim gibi atmosferik takıntım olmasa da, s40'ı aratmayacak hatta daha iyi performans verecek bir motor istiyorum. Bu yüzden turbo benzinli bakınıyorum.



    Tüm herkese ilgisi ve düşünceleri için çok teşekkür ederim. Vakit ayırdınız cevap verdiniz çok sağ olun hepiniz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.