Şimdi Ara

Dolby Atmos Hoparlör Yerleşimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar uzun zamandır Dolby Atmos sistem kurmak istiyordum.Şimdilik tam hakkını verecek hoparlörlerim olmasa da bu hali de avrli sistemlere yeni gecen bana keyif verecek gibi duruyor.Hoparlör olarak şimdilik gigaworks g500 uyduları kullanıyorum.Yakın zamanda s750 uydularıyla değişecek g500leri de atmos olarak kullanacağım.Sırasıyla size sorularım şunlar:

    1-G500 uydusunu bu şekilde deneme amaçlı düğmeyle perdeye astım.Bunu yapmamdaki sebep bos bir odaya gececegim tavani delmek istemedim.Bu kullanım şekli sizce çok mu kötü ? İzleme konumumun 1-2 adim arkasında kalıyor.

    Dolby Atmos Hoparlör Yerleşimi
    Dolby Atmos Hoparlör Yerleşimi


    2-Geçeceğim oda şu an bomboş.Perde bile yok odada.Oturmak icin 1 poang almayı düşünüyorum sadece.Böyle olunca haliyle de yankı çok oluyor.Bunun ses sistemini büyük bir biçimde olumsuz etkileyeceğini biliyorum.Fazla para harcamadan küçük akustik iyileştirmelerle izlenebilir hale getirebilir miyim ve bunu nasıl yaparım ?

    3-Hoparlörü tavana asmam gerekirse bunu nasıl yapabilirim ? Evet basit bir soru ama bu konular hakkında pek bilgili degilim ne yazıkki.(Yeni odanın tavanı alçıpan)

    Dolby Atmos Hoparlör Yerleşimi



    4-Şimdilik son sorum da şu: Definitive Prosub100 kullanıyorum.Konumlandırma hakkında bir öneriniz var mı ? Crossover ayarı sizce kaçta olmalı ? İnternette hep 80 olarak gördüm fakat benim hoparlörler küçük olduğu için 100hz seçtim.

    Dolby Atmos Hoparlör Yerleşimi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • AP Shaco Pentakill A kullanıcısına yanıt
    4- Sub için ideal pozisyonu sizin deneyerek bulmanız gerekli. Her oda farklı olduğu için kesin olarak şöyle olmalı demek yanlış olur ama önde olmasında bir sorun yok.

    Ayrıca uydu hoparlörlerin frekans aralığına göre crossover değerini 120hz bile yapabilirsiniz. Bu konuda yine siz deneyerek doğruyu bulmalısınız.

    1- arka tavan hoparlörünü düğme vs ile tutturmakta sorun olmaz. Yeterki sağlam olsun ve düşmesin.
    Ayrıca duvara tutturmak için nalburlarda 1-2 liraya bulabileceğiniz 5x5 cm ebatlarında alüminyum L aparatları kullanabilirsiniz. Yalnızca o aparatlardaki vida delikleri hoparlör arkasındaki vida deliğinden küçük olabilir. O yüzden o vida deliklerini genişletmeniz gerekebilir.

    Bu arada arka üst hoparlörler oturma noktanızın gerisinde kalıyorsa, Avr’den back height olarak ayarlanabilir.

    2- Oda akustiği için de perde ve halı ile şimdilik yeterli düzenlemeyi yapabilirsiniz.
    Bunun yanı sıra boş duvarlara bir kaç tablo asıp yansımayı azaltabilirsiniz.
    Hatta tabloların içinde boş kalan kısma ince bir köpük plaka da yerleştirilebilir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Dolby Atmos Hoparlör Yerleşimi
  • Dolby Atmos Hoparlör Yerleşimi
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    Bos zaman bulursam deneyecegim konumlandirma icin.Yabanci forumlarda "subwoofer crawl" diye bir yontem gordum.Basit ama etkili diyorlar.Çalışıyor mu sizce ?

    Film posteri seklinde akustik panel yapanlari gormustum youtubeda.Cok mantikli ve guzel duruyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • joven kullanıcısına yanıt

    Setup güzel olmus gercekten.Atmoslar Svs galiba.Ben de görmüştüm ama şu an bir bütçe ayıramadım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    Bir de size sunu sormak istiyorum.Sistemi ilerde heco victa serisiyle upgrade etmek istiyorum.Yurtdisindaki 2.ellerde 302lere nazaran 301ler daha uygun fiyatlı.Cok fazla bir fark var mi arada?Ilk adim olarak onlere 301 centera da 101 dusunuyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bu oda için en ideali 5.1.2. Şu anda asılı yukarıdaki hoparlörler surround olarak düşünüldü ise bence tam potansiyeline ulaşmaz. Kulak hizasında veya biraz üstüne asilirsa en verimli sonuç alınır. Duvara asilabilir veya bir hoparlör ayağına konabilir. Eğer atmos için düşünüldü ise olması gereken pozisyonun çok gerisindeler. yukarıda dolbynin tavsiyesi zaten paylaşılmış ona göre, dinleme pozisyonun yanlarından ziyade, oturma pozisyonunun biraz ilerisinde konumlanmasi daha verimli olur.

    Hoparlör yerleşimi hoparlör kalitesinden çoook daha önemli o yüzden yerleşimi ne kadar dolbynin tavsiyesine yakın yaparsanız o kadar verim alırsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sqOn S kullanıcısına yanıt

    Öncelikle cevabınız için telekkürler.Atmos olarak düşündüm ama bu matkap vb.siz basit bir şekilde nasıl monte ederimin fikriydi.Montaj konusunda hala şüphelerim var.Dolbynin tavsiyesine uymaya çalışacağım tabiki de.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.