Şimdi Ara

Dolby Atmos Hoparlör tavsiyesi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
355
Cevap
22
Favori
36.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Atilla Bey , Hayırlı Sabahlar

    Pre amp veya power amp ların AVR ler ile kullanımı için bilgi paylaşabilirseniz çok sevinirim , benim marantz SR 6010 ile bu Emotivanın kullanımı nasıl olabilir , 2 channel dan 8 channel a kadar çıkışlar var nasıl düzenleyebilir ve nasıl kullanabiliriz diye sormuştunuz

    Bu geniş bir konu ama vakit buldukça mutlaka daha çok detay veririm

    5.1 surround ses hoparlör sistemine ve 2 ilave tepegöz hoparlörüne veya 2 ilave Dolby Atmos yükseltme hoparlörüne bağlayabilme özelliğine sahip olan SR6010, 9ch işleme kapasitesi sayesinde harici bir 2 kanallı amplifikatör ekleyebilir ve 5.1.4 veya 7.1.2 kanal Atmos, Yada 9.1 veya 9.2 deneyiminden yararlanabilirsiniz.

    Preamp ve özellikleri hoparlör ve AVR' nizin özelliklerine göre değişir. AVR' nin arkasinda Pre-Out çıkışlarının olmasi gerekir.Ayrica Preamp'in arkasinda AVR için girişlerin olmasi gerekir.

    Pre-amp çıkışları, böylece amplifikatör olmayan bir sinyali ayrı bir güç amplifikatörüne koyarak temelde alıcıyı bir işlemci ve preamp yapabilir.

    Harici bir amplifikatör veya bu durumda bir stereo güç amplifikatörü eklerseniz sadece sisteminizi güçlendirmekle kalmaz, neredeyse surround ses kurulumuna bir aşırı şarj cihazı eklemek gibi. Harici bir güç amplifikatörü ekleme, ses sisteminize en yüksek performansi verir; bunun nedeni, yapılandırmaya iki hoparlör veya amplifikatör eklemenin yanı sıra, hoparlörlerinizde göze seslerin hepsine Fidelity Clarity derinlik ayrıntısını getirir. surround ses alıcınızla birlikte kullandığınız stereo amplifikatör veya güç amplifikatörünün kalitesine bağlidir


    Marantz Sr6010 ' i preout çıkışlarını kullanarak Preamp yapmak istersek , resimlerde görüldüğü gibi bu sizin Avr 'nizin Pre Out Çıkışları,

    Bu Çıkıslarda (FRONT, CENTRE, HEIGHT 2, HEIGHT 1 , FRONT WIDE , SURROUND BACK, SURROUND) mevcut ve buna hangi hoparlör gurubunu bağlamak istiyorsak
    Preamp ' in RF , RS , C , LS , LF cikislarina kablolari giris yapiyoruz
    VE Preamp'in arkasindan Preamp ile kullanmak istedigimiz hoparlöre bağlantılarını yapıyoruz .

    Diyelimki 4 tane atmos hoparlörünü bağlamak istediğimizde
    Preout'un HEIGHT 1 ve HEIGHT 2 uçlarından Preamp'in arkasina giriş yapınca ,bu durumda Atmos Hoparlörlerinin Kablo uçlarını Preamp a bağlayarak gerçekleştiriyoruz. Burda dikkat edilmesi gereken nokta bu durumda bütün cihazlarınızın elektiriğinin kesilmiş olması gerekir


    Dolby Atmos Hoparlör tavsiyesi Dolby Atmos Hoparlör tavsiyesi Dolby Atmos Hoparlör tavsiyesi


    Çok Selamlar ve Saygilar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakay2015 -- 8 Şubat 2018; 9:47:12 >




  • Burak bey ,yine çok faydalı bir bilgilendirme oldu ,teşekkür ederim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel açıklamalar ,faydalı bir konu olmuş emeğinize sağlık

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun zamandır sorupta öğrenemediğim bilgilerdi. Çok teşekkürler. Tr de bulunurmu bu marka.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pioneer SC LX88 amfi kullanıyorum, amfi ekranında ATMOS yazısı çıkmıyor normal bir durummu acaba netteki resimlerde ATMOS yazıyor anlamadım. Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.



    Pioneer SC LX88

    Pioneer S-ATMOS-LR

    Pioneer S-71W

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Media player olarak ne kullanıyorsunuz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • virtue28 kullanıcısına yanıt
    Slm. PowerDVD 17 PC
  • quote:

    Orijinalden alıntı: McSingin

    Slm. PowerDVD 17 PC

    Windows 10 daki player ile çalıştı şuan.
  • Burakay2015 kullanıcısına yanıt
    Power amfi için örnek bir model yazabilirmisiniz lütfen marka olarak Pioneer sa hi bin den de bulamadım.
  • Dolby atmos soundbar lardan gerçek anlamda dolby atmos ses alınır mı?yoksa tamamen ticari bir kandırmaca mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de front high takarak 5.2.1 yaptım, Atmos bi dinleyelim bakalım diye ama pek etkilendiğimi söyleyemem. Ayarlarda hoparlörleri front high değil de top middle yapınca biraz daha net ses aldım ama, stereo dan surround a geçiş gibi bir fark yok. Çok övüyorlardı ama ben pek anlamadım. Tavan yüksekliğim de 4 metreye yakın, onda da sorun yok. Bilmiyorum belki direk top middle takmadığımdan olabilir. :/
  • Millet yurt dışında fena takmış bu Atmos olayına.(Bu arada, her daim tercihim, Dolby değil, DTS dir) Özellikle İngilizler biliyorsunuz zaten ses konusunda çok hassaslar :)

    Top middle yapmama nedenim, front high tam etki vermese de Dolby ve DTS ile 3D Auro da destekliyor. Şimdi çok lazım olmayabilir ama ileride belki işe yarayabilir dedim. Sistemi 7.4.2 yapayım diyordum ama Atmos deneyimimden çok memnun kalmadım. Kararsızım, o kadar uğraşıp taktığım 2 front high ı bile söküp tekrar düz 7.1 e mi dönsem bilemedim :/

    Ancak sadece bazen, Front high lar varken sanki sahne daha genişliyor ve çok ilginçtir ki sanki surroundlardan daha net ses almaya başladım. Ama detaylı test yapmadım. Birkaç film de öyle geldi. Ama süper farklı bir olay değil.

    Hatta forumda bir arkadaş özel sinema odasına binlerce dolarlık sistemle kurduğu atmos tavan hoparlörlerini yeterince tatmin olamadığı için çıkartmış.

    Hele soundbar veya dolby atmos enabled (tavana yansıtmalı) hoparlörlerle hiç tatmin olacağınızı sanmıyorum.

    Bence kesinlikle Atmos özelliği için ekstra harcanacak parayla daha iyi bir hoparlör veya oda akustiği yapılmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JuMu -- 20 Mart 2018; 11:11:12 >




  • Bu olay tam bir karmaşa olmaya başladı . Bende evimde 7.1 kullanıyorum. 5.1.2 yapmak istiyorum . evde kiralık.tutupta tavana hoparlor asmak uygun gelmiyor. aTmos enabled hoparlor alayım dıyorum. onlarda ufacık seyler dunya para . hani herkes çok memnun olsa alıcam fakat alıpta pişman olmak istemiyorum. sırf receiverimi 4k için değiştirdim. 4k desteği olsaydı kesinlikle değiştirmezdım. kullandıkca daha iyi anlıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CuneytBora -- 20 Mart 2018; 11:25:33 >
  • CuneytBora kullanıcısına yanıt
    Aman Cüneyt Bey, Atmos enabled almayın sakın. Normal hoparlörlerle filmde 3-5 yerde tavandan ses geldiğinin farkına varıyorsunuz zaten.

    Ben yurtdışı sitelerde de çok araştırdım, Atmos enabled hoparlörleri kesinlikle tavsiye etmiyorlar diyebilirim.

    Tavana asma gibi bir şansınız yoksa benim gibi front high olarak yapabilirsiniz. Bu şekilde yapıp %90 verim aldım diyen çok kişi var. Çok fazla delik de yapmamış olursunuz :)
  • Bu arada, delik yapmadan önce bir şekilde test edebilirseniz daha iyi olur. Çünkü ben çok fazla memnun kalmadım bu Atmos olayından. Evet bazen yukardan ses geliyor ama sadece bazen.

    Hem günlük hayatta da yukarıdan gelen ses az değil mi? Uçak, kuş vs. Asıl aksiyon yerde :)
  • şimdi bende sızın dediğiniz gibi denedımde cok memnun kalmadım acıkcası . normal 7.1 bağlayıp arka sur back lerı mit top olarak gostermıştım daha cok hosuma gıttı. şimdi yine bu şekilde yapıp tavan yerine değilde yanlara koyacağım yine baktığımız zaman 7.1 gıbı duracak fakat kulelr arkada olup sur back hoplar yanda olacak bakalım bır boyle deneyim . zaten coğu sahnede bu sekılde 5 hoplarden ses gelıyor . tavana koymadığımız surecede tam performans alınamıcak kanısına vardım. denemeye devam edıyoroum bakalım .
  • Merhaba..



    LG HT 906 TA modeli 1.100watt 5.1 sinema sistemim var ve 4 yıldır kullanıyorum.

    Değişen ve gelişen teknolojilere bakarsak ses kalitesinden memnun olamiyorum artık..Digitürk 4k uydu alıcısı, ps4 vs vs kullanıyorum.. Dönüp dolaşıyorum Ampf. de buluyorum kaliteli ses yetersizliğini..

    Bu yüzden PİONEER swx 932 (atmos lu 7.2 lik) ampf. almaya karar verdim.



    Sizin gibi konuya hakim üstadlara bir sorum olacak,yoksa işin içinden çıkamıyorum..

    Gelelim soruya;

    Mevcut hoparlör setim her biri 4 ohm / 180 watt

    Sub 200 watt

    Alacağım Pioneer svx 932 de bu hoparlörleri kullanabilirmiyim ? Nasıl bir sonuç meydana gelecek.. Kullanabilirsem Atmos için yansıtma 2 adet de hoparlör düşünüyorum

    bu hoparlörlerde aynı watt ve ohm de mi olması gerekecektir ?



    LG 906 mevcut hoparlör setim: https://www.istanbulbilisim.com/hb906ta-lg-ev-sinema-sistemi-fiyati-25161.html

    Almayı düşündüğüm Ampf. : http://www.pioneer-audiovisual.eu/eu/def/products/vsx-932



    Bu şekilde bir deneme gerçekleştiren veya bilgisi olanlar varsa ve cevap yazabilirlerse çok memnun olurum.



    Teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • CuneytBora kullanıcısına yanıt
    Yurtdışı forumlarda sizin dediğiniz gibi yapanlar da var ama genelde front High deneyin diyorlar.



    Ama aslında arka surround larin hemen üstünde (surr. back high) oturma pozisyonuna doğru eğik açıyla yerleştirmek sanki orijinal top Middle yerleşimine daha yakın gibi geliyor.



    Ben front high icin evi deldiğim icin ikinci bir kez korkuyorum bu işe girişmeye. Eger siz yaparsanız bizi de bilgilendirirseniz sevinirim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende 2 adet jamo modül alarak sistemi 5.1.2 yaptım seste güzel bir genişlik oldu ama muhteşem diyemem beklentiyle alakalı.
  • Merhaba,



    Bir AVR alıp bu ise girişirseniz bizim gibi ısın içinden çıkmanız zor olabilir :)



    Gereklimgereksiz dolu para harcıyor insan bir noktadan sonra duramıyor, demdi demeyin



    Sizin hoparlörleri tümden alıp AVRye baglayabilirsiniz ama ses kalitesi öncelikle hoparlörlere bağlı olduğu icin çok fazla tatmin olmazsınız.



    2 tane kaliteli front hoparlör alabilirsiniz diğerlerini de surround olarak kullanabilirsiniz. Fark yaratır, ama hoparlörler farklı olduğu icin uyum sorunu olabilir ve rahatsız olabilirsiniz.



    Diğer yandan ciddi para ve evliyseniz Hanim rızası gerekli

    (iyi hoparlörler genelde büyük ve kaba oluyorlar :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.