Şimdi Ara

Dolby Atmos Hoparlör tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
355
Cevap
22
Favori
36.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaş duvardan yansıtmalı atmos hoparlörleri yada tavana monte modelleri deneyimleyen oldu mu ? Duvara monte edilenleri çok daha iyi midir yoksa yansıtma ile de iyi verim alınabilir mi ? Daha önce atmos deneyimi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim. Pioneer vsx 930 um ve hkts 16 ım var. 2 kanal hakkım var :D arka surround için değil de atmos için kullanmak istiyorum.
    https://www.donanimhaber.com/dolby-atmos-nedir-ne-ise-yarar--155320
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Günaydın :)

    Ben araştırma yaparken Dolby nin kendi açıklamasını gördüm ve ona göre yorum yapıyorum. Bizim yaptığımız hata Türkçe ye çevirip yorumlamamiz demissiniz ama çevirmeden de Dolby nin anlattığı aynı şey.

    Ayrıca ". Dolby, gerçeklestirdigi bu modulu islemenin yukten gelen ses duyusunu gercek Atmos sesi yaptigini soyluyor. "

    Anahtar kelimelerden biri. Dolby öyle diyor! Biliyoruz ki bu sektirdeki verilerin çoğu gerçeği yansıtmadığını. Sanırım siz bunu benden daha iyi biliyorsunuz.

    Sonuçta Dolby b"en bunu buldum ve extra bir ücretle satıyorum" bir pazarlama şekli.

    Bilgilerinize saygım sonsuz. Ama Dolby böyle de olur diyorsa ve dediğim gibi yapılmış yüzlerce örneği varken basit bir ev sinemasında gönül rahatlığı ile kullanılır bu benim fikrim.

    Speaker basina 5000 TL verecek sistemler için harcamanın sonu yok tabi gönül ister ki en iyisi olsun.

    Aklımdaki başka bir soru, frontlarin üzerinden ateşleyen sistemde acı odanın büyüklüğüne göre değişir. Sonuçta front üstüne gelen atmoslar düz bir yüzey ve acısı da fix

    Kimse front hoparlörü salonun ortasina koymaya ağına göre, o resimlerde gösterilen açılar bence sadece görsel show. Oturduğun yer front a 3metre yada 8 metre uzaklıkta olunca front aynı noktadan nasıl oturduğum konuma vuracak.

    Bu sadece overhead Ile olur o da sayılı evde.

    Sonuç olarak "bence" aradaki bu ses kalitesi farki nedir ? %20 yi geçer mi yada hatta %20 yi bile bulur mu? Bana göre butce ile uluslararasi uzay istasyonu kurmuyorsak hayır.
    Atmos olayı için küçük bir atılım yapıp öncelikle hoparlörleri tavana monte ettim. Henüz atmos destekli bir AVR olmamasına rağmen 7 kanal destekli bir AVR olduğu için Front Height (ön üst) şeklinde bağlamak da sahnenin genişlemesine yardımcı oldu.

    Öncelikle hoparlör tavana koyulacağı için beyaz renk olmalı ve de çok büyük olmamalıydı. Bunun üzerine Amazon.de'den alttaki linkteki Canton Plus GX.3 modelini aldım. Hoparlörün hassasiyetinin 87db olması bir avantaj. Diğer ucuz yollu Atmos hoparlörü olarak satılanların hassasiyeti düşük olduğu için onlardan ses almak biraz güç olacaktır.
    https://www.amazon.de/gp/product/B004I9J7YE/ref=oh_aui_detailpage_o01_s00?ie=UTF8&psc=1
    https://www.canton.de/de/archiv/plus-gx.3

    Önemli konulardan biri de hoparlörü nasıl takacağımdı. Hoparlör duvar aparatı olarak satılan parçalar genelde arka (surround) kullanımına yönelik olduğu için daha büyük ebatlılar. Küçük olanlar da TR'ye gelmiyordsu. Ama benim gibi evin salonunda tavana takacak adam için hoparlörü mümkün olduğunca en saklı şekilde monte etme mecburiyeti var, malum eş baskısı :-)

    Bu sebeple hırdavatçıdan 8 tane 5x5cm ebatlarındaki L dirsek parçalarından aldım. Bu parçalar 0,5 TL, vidalar vs ile toplamda 10 TL tuttu.
    Bu parçaların tek sıkıntısı üzerindeki vida deliklerinin 5mm'lik vidalara göre olması. Canton hoparlörün arkasındaki vida yuvası ise 6mm'lik. Hali ile hoparlörü tutacak vidanın geçmesi için L dirseklerden 4 tanesinin en ucundaki vida yuvalarını matkap ile genişlettim. Mengeneli fotoda o işlemi yapıyorum.

    Deliklerini genişlettiğim L dirsekleri hoparlörün arkasındaki yuvalara vidaladım. Ve de tavan hoparlörlerinin oturma bölgeme bakacak şekilde eğimli durması için L dirsekleri hafif büktüm. Sonrasında bunların karşılığı olacak olan L dirsekleri duvara monte ettim. Tabii öncesinde doğru yerleşim için hoparlörün arkasına monte edip alçıpanda işaretleme yaptım. Sonrasında boş ve düzgün L dirsekleri alçıpana monte ettim.
    En son olarak da hoparlörün arkasındaki dirsekler ile alçıpana takılı dirsekleri resimlerde görebileceğiniz gibi vidalar ile tutturdum. Kabloları da son fotodaki gibi kablo kanalı ile alçıpana kadar taşıdım.

    Umarım Atmos hoparlör işine girecek arkadaşlar için fikir verir.












    Merhaba Onur Bey Gunaydin


    Oncelikle eger iyi bir niyetli olduguma dair bir his olduysa icinizde,ne mutlu bana ve bunu soylediginiz icin tesekkur ederim ,konulari ozellestirmeyecegim cunku sizinde bu konuda sizinde benim gibi hobiniz var ve bu guzel birsey ama isterdim ki kisisel benimle ilgili olan goruslerinizi toplum onunde degilde bana ozel olarak mesaj atsaydiniz size iyi niyetimi daha iyi anlatabilirdim. kisaca kendim hakkinda soyleyeyim biraz benim uye oldugum cok profosyonellerin oldugu yurt disi siteleri var zaten ama dusundum ki bu konuda kendi vatanimdan olan arkadaslarla nicin tecrube ettiklerimi,bildiklerimi paylasmayayim diye, sonra arastirirken bu forum sitesinin daha guncel ve detayli oldugunu gordum digerlerine kiyasla ve uye olmadan once burada yazilan gecmise dair cogu yorumlari okudum.sonra gordum ki biz cok gerilerdeyiz ve yorumlarin cogu kisisel ,rakam ve resimlerle bu konularin dogru olup olmadigini gosteren elbette var ama cok az.Ben gercekten birsey ogrenmeye muhtac olsam (Onu alma bunu al,bunu alma onu al!) diyerek nereye gidebilirdim.siz bana uzun yorumlarimdan sikayet ediyorsaniz ,size onu alma iyi degil ,bu veya o yanlis demem hangi tecrube ve bilgiye dayanabilir ki?

    Sunu soylemek isterim ki biz birbirimizle kavga ederken, diger insanlar daha cok yol kat ediyor, biz birbirimize hasetlik yaparken digerleri bizden daha once ve ilerde oluyor.
    Neden soylediklerime zaman ayirdiniz da, acaba dogru mu soyluyor diye dediklerimin dogru olup olmadigi hic zaman ayirdiniz mi? arastirdiniz mi? onemli olan ayirmak degil ,birlestirmektir.Gercekten bilenleri bilmeyen yada yanlis veya eksik bilen insanlar yanlis bildikleriyle susturursa daha biz 10 yil sonra halen paralar harcayip bir turlu tatmin olamiyor oluruz.Onun icin rakamlari dogru kaynaklardan vererek tartismak daha mantikli degil mi?

    Simdi size soruyorum eger ben size baska hoparlor atmos olarak kullanilamaz demeseydim bunu ne zaman ve nasil ogrenecektiniz? Ilim Cin'de bile olsa gidip aliniz denilir, bende ulkemden uzakta ilim ogrenmek, ogrendiklerimi paylasmak icin bu siteye geldim ve hala vakit buldukca arastirmaktayim

    Simdi oncelikle bir markayi ovdum diye yada ovmedigim diye baska markalari kullananlarin alinmasina yada bana kotu bir gozle bakmalarinin hic bir nedeni yok ben sadece rakamlarla konusuyorum ki, dogru olsun ve konuyu kisisellestirmek icin sebep olmasin. insanlara sadece basit cevaplar veriliyor konularda ,detayli neyin niye oldugunu anlatan cok az insan var herkes bildigince paylasabiliyor ama bilenlerinde bildiklerini sizden asagida gormeyin belki dogru bildiginizi zannetiginiz yanlislar vardir.

    Eger gercekten butun yorumlarimi okumus olsaydiniz nicin Atmos hoparlorunun yerine diger hoparlorlerin kullanilamayacagini farkederdiniz.Size neden baska hoparlorun atmos olarak kullanilamayacaginin cevabini daha donce cok detayli yazmistim.(((https://forum.donanimhaber.com/dolby-atmos-hoparlor-tavsiyesi--122009323-6 )))

    immersive sesden bahsedecek cok sey var ama benim kast ettigim bu seviyedir




    Her tavana takilan hoparlor atmos olsaydi zaten bunu herkes kolaylikla yapabilirdi
    Atmos hoparlorunun yaptigi hoparlorden cikan sesin yansitarak size getiren ve normal hoparlorden direk cikan sesin atmosa gore daha cok gecikmeye ugramasi demek yani frekans olarak burda hoparlor yapinsindan bahsetmiyoruz hizli tepki verdigi icin atmos sesin normal direk gelen sesten farki tepki verme hizi yuksek oldugu icin sesi daha cok guclendirir hemde daha kisa surede dinleme pozisyonuna ulastirir ki onun icin sizi yaniltmaya ,sasirtmayi saglar..Kulaginiza Direk gelen seste yansima olmayacagi icin sadece bulundugunuz konuma gore ses duyarsiniz.Ayrica Atmos hoparlorin monte edilmesinde at gozlugu gibi gorev yapan ozel sungerler kullanilir

    Soylediniz kelime (((Sonuçta üste koyulan Atmos hoparlöründen çıkan ses tavandan yansıyarak geleceği için yolu daha uzun olur))) ,biliyormusunuz cok eksik bir bilgi veriyorsunuz!!!
    yolu uzun olur ama bu sesin daha kisa zamanda gelmesini saglayan Atmos Hoparlorudur iste burda anlatmak istedigim bu!

    Soyledigim Klipsch Rp-140sa Hassaslik (Dolby Atmos Conforms to Dolby Atmos Specification).(yani dolby kriterlerine uygundur anlami kalitesi kanitlanmistir Hassasligini bir Spl ile olcerseniz bizim gibi size 93dB'li gorursunuz Onur Bey.burda biz birseyin yarisini yapmiyoruz. ve dediginiz 87dB hassasligi olan bir hoparlor normal bir hoparlor ve 83dB olan kotu bir hassasliga sahiptir ,Evet iyi ama daha iyi degil birde hassasligin dusuk olmasininda bir sebebi var bunuda acikladim diger konularda

    Yaptiginiz bir yanlisi soyleyeyim o zaman .AVR'nizi iyi biliyorum oncelikle sizin yaptiginiz hoparlor yerlesiminde Top Middle konumunda duvar ile dinleme mesafesine olan uzaklik nerde kac metre duvardan uzak oturuyorsunuz??? zaten yariniz buyuk degil bu durumda koltuk duvara sifir durumunda yakin ki hoparloru asagi yonlendirmissiniz VE Eger koltuk duvara sifir konumunda ise hoparlor zaten yanlis konumda.Olmasi gereken mesafe hakkinda bir bilginiz varmi ,size aciklayayim nasil oldugunu

    Dolby Atmos Labaratuar'ina gore Secilen tepegoz(top rear,top middle,top front) hoparlorleri bu genislikte bir dagilim paternine (ses bandı üzerinden akustik referans eksenden yaklaşık 100Hz ila 10000Hz arasinda ise hoparlorler dogrudan dogruya asagi dogru bakacak sekilde monte edilmesi gerekir. Dagilim paterni daha genis olan hoparlorler icin, egik olan hoparlorler veya dinleme konumuna dogru acilandirilmasi gerekir.gonderdiginiz resimler dogru ama teorik olarak onlar bilmezlerki siz hangi ozelliklere sahip hoparlorleri kullaniyorsunuz.Ve asagidaki gonderdiniz resimde ki

    1.maddede Avr nizde bahsediliyor ve Dolby atmos icin uygundur diye
    2.maddede Dolby Atmos bu hoparlor dizilimde desteklenmedigini zaten kural soyluyor!!!





    Canton Plus Gx.3 Hoparloru 100 W (((45Hz - 26000 Hz))) yani daha genis acili oldugu icin asagidaki resimde gorulen bu pozisyonda olmasi gerekir dinleme pozisyonundan Top Rear Front hoparloru konumuna 45 derecelik bir egim yada dinleme pozisyonundan arkaya Top Rear Back hoparloru konumu icinde 135 derecelik bir ivme verilerek monte edilmesi gerekir. Ayriyeten top middle konumuna yerlestirilen hoparlor zaten 5.1.2 veya 5.1.4 dizilimine gore atmos sesi icin uyumlu degildir.5.1.4 icin uyumlu olan ilk resimde gorulen konumdur ama sizi ses tatmin ettiyse ve bu mevcut konumundan mutluysaniz o zaman birsey diyemem ben sadece olup olmamasi gerekenleri soylemeye calisiyorum








    On yargili luten olmayin .Sizce sadece Klipsch mi dinlemisimdir? o zaman size elimizdeki olan, bazen kurulumuna yardim eden bazen satisina, bazende musterilerle birlikte oturup sohbet eden biri olarak su an icin dinlediklerimden bir kaci olan hoparlorleri soyleyeyim.Hic bir AV uluslar arasi fuarlarin birinde bulundunuz mu? ben her yil bulunan biri olarak sizce ne kadar dinlemisimdir?tabirse hoparlor cenneti olan bir ulkede yasiyorum kendim sadece sevdim diye o marka hoparloru almamisimdir ve bu digerleriyle kiyaslamadim anlamina nasil gelebilirki.dinlediklerimden bir kaci su anda stokta kalanlar

    Kuleler
    - Audio Pro (1)
    - Focal (6)
    - Chario (2)
    - Klipsch (9)
    - Kirksaeter (1)
    - Krix Phoenix (1)
    - Paradigm (6)
    - KEF (6)
    - Elac (5)
    - Polk Audio (4)
    - Q Acoustics (3)
    - Mission (2)
    - Jamo (3)
    - Sonus Faber (1)
    - PSB (1)
    - Yamaha (1)

    Bookshelf

    - Audio Pro (1)
    - Cerwin Vega (1)
    - Chario (5)
    - Elac (4)
    - Focal (2)
    - Klipsch (5)
    - Paradigm (2)
    - KEF (6)
    - Rogers (1)
    - Jamo (3)
    - Monitor Audio (2)
    - Rega (1)
    - Q Acoustics (4)
    - TEAC (1)
    - Sonus Faber (1)
    - Graham Audio (1)
    - Pioneer (1)
    - Polk Audio (4)
    - PSB (1)
    - Mission (2)
    - Wharfedale (1)

    Subwoofer
    - SVS (6)
    - Klipsch (6)
    - Kenwood (1)
    - JBL (2)
    - Paradigm (7)
    - Yamaha (4)
    - Velodyne (3)
    - Focal (2)
    - Polk Audio (5)
    - Pioneer (1)
    - Sunfire (1)
    - KEF (1)
    - Earthquake (1)
    - Elac (2)
    - Q Acoustics (1)
    - Mordaunt-Short (3)
    - Anthony Gallo (1)


    Size sevgi ve saygilarimi sunarim ve burayi bu konuda ozel bilgilerle mesgul ettigim icin diger arkadaslardan ozur dilerim.
    Merhabalar Gunaydin

    Bu ise ilk basladigimizda okunan ilk metinlerden birisidir. Dolby Atmos Guideline

    Most existing speakers within current home theaters will work for Dolby Atmos playback. Floor-standing, stand-mounted, on-wall, and in-wall speakers that currently produce audio at the listener level can be complemented with overhead speakers and/or Dolby Atmos enabled speakers to generate the height plane of overhead sounds. You can also add more speakers at listener level or above, if the AVR or preprocessor supports them, to add greater precision to object audio placement and movement. With the exception of the center and center surround speakers, all speakers in a Dolby Atmos playback system must be added in pairs.

    Normal Tepegoz hoparlorunun Atmos olarak kullanilmasinda ki Crossover secimi ve freq tepkimesi ile ilgili iliskisi hakkinda bir bilginiz varmi? Su anki Sizteminiz dolby Atmos mu? bunu test ettinizmi bu bilgiyi paylasmadan once?

    Simdi oncelikle teoride boyle ama uygulamada farkli bir sonuc elde ederseniz, Dolby Atmos sizin hangi hoparloru kullandiginizi bilmez. size somut bir ornek vereyim oyleyse.eger Dolby Atmos Enabled ve Normal Tepegoz hoparloru arasindaki farki soylemek istersek Dolby Atmos Enabled hoparlorler sadece Atmos sesi icin yapilmistir diger durumlarda sessiz calisir.Ama normal hoparlorler daima ses verirler

    Diyelimki bir dovus sahnesinde kiliclarin birbirine carptigi anda normal hoparlor bir carpma sesini verirken ,dolby atmos enabled hoparlorler bu kilic carpisma sesini 2-3 kez carpismis gibi guclu verir yani bu bir sahneyi durdurup tekrar tekrar vurmak gibi ses etkisi yaratir ve ayrica bu sesi en uzun surdurendir (yankima ve yansima olarak) Atmos sesi 3d'ye bagli olarak duyulma uzunlulugu davam eder normal hoparlorlerde bu sure cok kisa olurken Dolby Atmos Enabled hoparlorlerde cok daha uzun olmustur bu sesi Avr Atmos olarak cozse bile uygulamada eksik kalir ,bu durum THX sertifikali hoparlor icinde gecerlidir,normal bir hoparlor Thx tarafindan onaylanan ayni sesi veremez.

    Sadece bir normal hoparloru Atmos amacli kullanmak hem sesi cok fazla dagitacaktir ve onemli oranda disari cikaracaktir eger kullandiginiz hoparlorun karekteristik ozelligini,hangi frekans araliginda calistigini ve bunun ne anlama geldigini bilmeden kullaniyorsaniz sesi bozmaniza neden olur onun icin Dolby Atmos Enabled hoparlorlerle yapilan Atmos sesi gercek Atmos Sesi'dir

    Bizim yaptigimiz hata herseyi Turkceye cevirip kendimize gore yorumlayip uygulamamiz bunu deneyle yapip uygulamada cok farkli bir sonuc olur cunku isin icine bin turlu etken girer.

    Oyleyse Atmos Enabled (Etkin) hoparlorleri ozelmidir? Evet ozeldir.

    Atmos Enabled hoparlorlerinin tavandaki ses yaydıgı açı, Atmos'un uygun bir hoparlor tasarımında yalnızca bir faktordur. Diger onemli hususlar, dagilma ozelliklerini ve iki yonlu tasarimlarda uygun hattin surdurulmesini saglar.Atmos Enabled (Etkin) yansıma sesli hoparlor tasarimlari, ses sizintilarini kenara sinirlandirmak icin suruculer etrafinda emici malzemeleri kullanır
    Cunku kontrollu dagilim demek, sesin yukaridan geldigi yanilsamaya ulasmanin anahtaridir. Atmos Enabled hoparlorlerde seste, tavan disindan yansıyan yansıtılan sesi duyma yanilmasini saglarken normal tepegoz hoparloru bunu yapamaz bulundugunuz yere gore ses basiniza direk gelir. bu konu altinda aciklamalarimda bugune kadar defelarca bunu anlatmak istedim

    Standart raf tarzı hoparlor ve Atmos modulu (Enabled) arasındaki en onemli faktorlerden birisi, her bir module veya hoparlore yerlestirilen bir donanım devresinin dahil olmasidir. Dolby, gerçeklestirdigi bu modulu islemenin yukten gelen ses duyusunu gercek Atmos sesi yaptigini soyluyor. Ureticiler Dolby'ye bu teknolojiyi bir hoparlore dahil etmek icin bir lisans ucreti odemek zorundalar ve bu olmadan da bir hoparlor Atmos Enabled olamaz zaten. Onemli olan 3D dedigimizi yakalayabilmek ama bilmeniz gereken!!! 3d sesi Atmos hoparlorurun kareteristik ozelligine gore sesi sure olarak erken veya gec keser ,Atmos Enabled bunu en uzun surdurebilen hoparlorlerdir

    Selamlar
  • kendimin yok ama demo dinleme şansım oldu.tabiki hopların kalite farkı olur ama benim dinledigimde duvara monte daha iyiydi.
  • Duvara monte daha iyi ve görece daha ucuz.
  • Dolby atmos un konumlandırma şeması varmı?
  • 7.1.4 atmos setup
    Dolby Atmos Hoparlör tavsiyesiDolby Atmos Hoparlör tavsiyesi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ah ah böyle bir oda tüm ev sinemacılarının hayali.
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ancak böyle bir kayıt da film olması gerekmiyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yuxeses kullanıcısına yanıt
    2017 Dolby Atmos Movie Releases

    Spider-Man: Homecoming (July 7, 2017)

    Cars 3 (June 16, 2017)

    Wonder Woman (June 23, 2017)

    Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (May 26, 2017)

    Guardians of the Galaxy Vol. 2 (May 5, 2017)

    Baby Driver (March 17, 2017)

    Beauty and the Beast (March 17, 2017)

    Lego Batman (February 10, 2017)

    Monster Trucks (January 13, 2017)

    2016 Dolby Atmos Movie Releases

    Sing (December 21, 2016)

    Passengers (December 21, 2016)

    Assassin's Creed (December 21, 2016)

    La La Land (December 16, 2016)

    Moana (November 23, 2016)

    Fantastic Beasts and Where to Find Them (November 16, 2016)

    Billy Lynn’s Long Halftime Walk (November 11, 2016)

    Doctor Strange (November 4, 2016)

    Trolls (November 4, 2016)

    Hacksaw Ridge (November 4, 2016)

    Inferno (October 28, 2016)

    Jack Reacher: Never Go Back (October 21, 2016)

    Deepwater Horizon (September 30, 2016)

    Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (September 30, 2016)

    Sully (September 9, 2016)

    Kubo and the Two Strings (August 19, 2016)

    Pete's Dragon (August 12, 2016)

    Suicide Squad (August 5, 2016)

    Star Trek Beyond (July 22, 2016)

    Ice Age: Collision Course (July 22, 2016)

    Ghostbusters (July 15, 2016)

    The Secret Life of Pets (July 8, 2016)

    The Legend of Tarzan (July 1, 2016)

    Hunt for the Wilderpeople (June 26, 2016)

    Independence Day: Resurgence (June 24, 2016)

    Finding Dory (June 17, 2016)

    Warcraft (June 10, 2016)

    Now You See Me 2 (June 10, 2016)

    Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows (June 6, 2016)

    Alice Through the Looking Glass (May 27, 2016)

    X-Men: Apocalypse (May 27, 2016)

    Captain America: Civil War (May 6, 2016)

    The Jungle Book (April 15, 2016)

    Hardcore Henry (April 8, 2016)

    Batman v Superman: Dawn of Justice (March 25, 2016)

    The Divergent Series: Allegiant (March 18, 2016)

    Eddie the Eagle (February 26, 2016)

    Deadpool (February 12, 2016)

    Kung Fu Panda 3 (January 29, 2016)

    The Finest Hours (January 29, 2016)

    The Boy (January 22, 2016)

    13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi (January 15, 2016)

    The Revenant (January 8, 2016)
    2015 Dolby Atmos Movie Releases

    No Letting Go (2015)

    Star Wars: Episode VII—The Force Awakens (December 18, 2015)

    In the Heart of the Sea (December 11, 2015)

    Capture the Flag (November 30, 2015)

    Deep (November 30, 2015)

    The Good Dinosaur (November 25, 2015)

    The Hunger Games: Mockingjay—Part 2 (November 20, 2015)

    The 33 (November 13, 2015)

    The Peanuts Movie (November 6, 2015)

    Goosebumps (October 16, 2015)

    Pan (October 9, 2015)

    The Martian (October 2, 2015)

    Sicario (October 2, 2015)

    Roger Waters: The Wall (September 29, 2015)

    Everest (September 25, 2015)

    Maze Runner: The Scorch Trials (September 18, 2015)

    The Perfect Guy (September 11, 2015)

    We Are Your Friends (August 28, 2015)

    American Ultra (August 21, 2015)

    The Man from U.N.C.L.E (August 14, 2015)

    Fantastic Four (August 7, 2015)

    Mission: Impossible—Rogue Nation (July 31, 2015)

    Pixels (July 24, 2015)

    Ant-Man (July 17, 2015)

    Minions (July 10, 2015)

    The Gallows (July 10, 2015)

    Terminator Genisys (July 1, 2015)

    Magic Mike XXL (July 1, 2015)

    Inside Out (June 19, 2015)

    Traffic (June 15, 2015)

    Spy (June 5, 2015)

    Entourage (June 3, 2015)

    San Andreas (May 29, 2015)

    Tomorrowland (May 22, 2015)

    Mad Max: Fury Road (May 15, 2015)

    Main Aur Charles (May 15, 2015)

    Avengers: Age of Ultron (May 1, 2015)

    The Age of Adaline (April 24, 2015)

    Home (March 27, 2015)

    Prizrak (March 26, 2015)

    Insurgent (March 20, 2015)

    Skammerens Datter (The Shamer's Daughter) (March 18, 2015)

    McFarland, USA (February 20, 2015)

    Kingsman: The Secret Service (February 13, 2015)

    Jupiter Ascending (February 6, 2015)

    Last Days in the Desert (January 25, 2015)

    American Sniper (January 16, 2015)

    Taken 3 (January 9, 2015)

    Tadeo Jones 2 (January 1, 2015)

    2014 Dolby Atmos Movie Releases

    Unbroken (December 25, 2014)

    Night at the Museum: Secret of the Tomb (December 19, 2014)

    The Hobbit: The Battle of the Five Armies (December 17, 2014)

    Exodus: Gods & Kings (December 12, 2014)

    Penguins of Madagascar (November 26, 2014)

    The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 (November 21, 2014)

    Big Hero 6 (November 7, 2014)

    Book of Life (October 17, 2014)

    Attention, Life in Extremes (September 26, 2014)

    The Maze Runner (September 19, 2014)

    Dolphin Tale 2 (September 12, 2014)

    El Niño (September 1, 2014)

    The Expendables 3 (August 15, 2014)

    Into the Storm (August 8, 2014)

    Teenage Mutant Ninja Turtles (August 8, 2014)

    The Pirates (August 7, 2014)

    Enchanted Kingdom (August 3, 2014)

    Guardians of the Galaxy (August 1, 2014)

    The White Haired Witch of Lunar Kingdom (August 1, 2014)

    Hercules (July 25, 2014)

    Lucy (July 25, 2014)

    Kundo: Age of the Rampant (July 15, 2014)

    Dawn of the Planet of the Apes (July 11, 2014)

    Transformers: Age of Extinction (June 27, 2014)

    Jersey Boys (June 20, 2014)

    How to Train Your Dragon 2 (June 13, 2014)

    Edge of Tomorrow (June 6, 2014)

    Enchanted Kingdom 3D (June 3, 2014)

    Open Windows (June 1, 2014)

    Farewell My Concubine (May 30, 2014)

    Maleficent (May 30, 2014)

    Overheard 3 (May 29, 2014)

    X-Men: Days of Future Past (May 23, 2014)

    Coming Home (May 16, 2014)

    Godzilla (May 16, 2014)

    The Amazing Spider-Man 2 (May 2, 2014)

    The Great Hypnotist (April 29, 2014)

    Iceman 3D (April 25, 2014)

    Transcendence (April 17, 2014)

    Rio 2 (April 11, 2014)

    Captain America: The Winter Soldier (April 4, 2014)

    Noah (March 28, 2014)

    300: Rise of an Empire (March 7, 2014)

    Mr. Peabody and Sherman (March 7, 2014)

    Kano (March 1, 2014)

    Tarzan 3D (February 20, 2014)

    Gunday (February 14, 2014)

    The Monkey King (January 31, 2014)

    I, Frankenstein (January 24, 2014)

    Jai Ho (January 24, 2014)

    1-Nenokkadine (January 10, 2014)

    Jilla (January 10, 2014)

    Veeram (January 10, 2014)

    Mindscape (January 1, 2014)




    2013 Dolby Atmos Movie Releases

    Vizha (December 27, 2013)

    Mahabharat (December 25, 2013)

    The Secret Life of Walter Mitty (December 25, 2013)

    Police Story (December 24, 2013)

    Biriyani (December 20, 2013)

    Dhoom: 3 (December 20, 2013)

    The Hobbit: The Desolation of Smaug (December 13, 2013)

    The White Storm (December 5, 2013)

    Frozen (November 27, 2013)

    The Hunger Games: Catching Fire (November 22, 2013)

    Thor: The Dark World (November 8, 2013)

    En Solitaire (Turning Tide) (November 6, 2013)

    Ender's Game (October 25, 2013)

    Guadalquivir (November 8, 2013)

    Vanakkam Chennai (October 11, 2013)

    Metallica Through the Never (October 4, 2013)

    Gravity (October 4, 2013)

    Inferno 3D (September 30, 2013)

    Young Detective Dee: Rise of the Sea Dragon (September 28, 2013)

    Las Brujas de Zugarramurdi (Witching and Bitching) (September 27, 2013)

    Warning (September 27, 2013)

    Kvinden I Buret (The Keeper of Lost Causes) (September 25, 2013)

    Lost Place (September 19, 2013)

    Pizza II:Villa (September 15, 2013)

    Insidious: Chapter 2 (September 13, 2013)

    Zanjeer (September 6, 2013)

    Sholay 3D (September 2013)

    The Grandmaster (August 23, 2013)

    Madras Cafe (August 23, 2013)

    Elysium (August 9, 2013)

    Planes (August 9, 2013)

    Thalaivaa (August 9, 2013)

    Percy Jackson: Sea of Monsters (August 7, 2013)

    The Wolverine (July 26, 2013)

    D-Day (July 19, 2013)

    Mr. Go (July 17, 2013)

    Turbo (July 17, 2013)

    Bhaag Milkha Bhaag (July 12, 2013)

    Pacific Rim (July 12, 2013)

    The Congress (July 3, 2013)

    The Heat (June 28, 2013)

    Ghanchakkar (June 25, 2013)

    Monsters University (June 21, 2013)

    Man of Steel (June 14, 2013)

    Kuiba 2 (May 31, 2013)

    Epic (May 24, 2013)

    Star Trek into Darkness (May 17, 2013)

    Iron Man 3 (May 3, 2013)

    Shootout at Wadala (May 3, 2013)

    Napa Valley Dreams (May, 2013)

    Oblivion (April 19, 2013)

    Nautanki Saala! (April 12, 2013)

    Commando (April 12, 2013)

    Trance (April 5, 2013)

    G.I. Joe: Retaliation (March 29, 2013)

    The Croods (March 22, 2013)

    Aatma (March 22, 2013)

    Oz the Great and Powerful (March 8, 2013)

    A Good Day to Die Hard (February 14, 2013)

    Journey to the West: Conquering the Demons (February 10, 2013)

    ABCD—Any Body Can Dance (February 8, 2013)

    Ah Boys to Men 2 (February 7, 2013)

    Race 2 (January 25, 2013)

    Mama (January 18, 2013)

    2012 Dolby Atmos Movie Releases

    The Last Tycoon (December 22, 2012)

    The Guillotines (December 20, 2012)

    Chinese Zodiac (CZ12) (December 20, 2012)

    The Hobbit: An Unexpected Journey (December 14, 2012)

    Sivaji 3D (December 12, 2012)

    Back to 1942 (November 29, 2012)

    Rise of the Guardians (November 21, 2012)

    Life of Pi (November 21, 2012)

    Ah Boys to Men (November 8, 2012)

    Chasing Mavericks (October 26, 2012)

    Taken 2 (October 5, 2012)

    Brave (June 22, 2012)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Listeyi atana kadar evet dolby atmos ses kayıtlı olması gerekiyor demeniz daha iyi olurdu.
  • yuxeses kullanıcısına yanıt
    Sizin uzun yıllardır bu forum katılımcısı olmanız dolayısıyla 5.1 veya 7.1 gibi setupleda dolby ve dts gibi ses formatları ve türevlerinin gerekli olduğunu biliyor olabileceğinizi düşünerek direk listeyi paylaşmıştım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Bunu biliyorum elbette hatta çok daha fazlasını da biliyorum ben sadece dolby tabanlı bu ses formatının sanal işlev sayesin demi 5.1 in katları şeklinde atmos bir sistem midir mamasında sordum yani stereo ses de dolby atmos olurmu gibi bir bilgisizce bir soru değil umarım analatabilmişimdir

    Teşekkürler
  • yuxeses kullanıcısına yanıt
    Anladım Sanal olarak da Atmos yapılıyor acak stereo bir kaynaktan hiç performans olmaz ancak 5.1 bir kaynak ile belki...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu hortlatıyorum.



    Halı hazırdaki 7.2 sistemimi atmos 7.2.2 yapmak istiyorum. Filmlerdeki kayıtlarda 7.1 olarak yazıyor ya atmos olarak . 7.2.2 ye direk uyacak mı orijinal olarak. Yoksa 7.2.4 veya 5.2.2 mı falan mı yapmak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saheemr -- 12 Haziran 2017; 1:10:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saheemr kullanıcısına yanıt
    Kaynak olarak ne kullanıyorsunuz?
    Bluray disc veya Stream ya da MKV türevleri

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

    Kaynak olarak ne kullanıyorsunuz?
    Bluray disc veya Stream ya da MKV türevleri

    Atmos olan 4k lar rip, 1080p olanlarda full blu ray yada remux . Birde orijinal blu ray disk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saheemr -- 12 Haziran 2017; 9:17:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistem bileşenleri?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Energy cf70

    Energy cc10

    Energy cb20

    Polk audio monitor 60

    B&W AS6

    JBL E250P



    AVR yi değiştirecem ve artı olarak 2ad veya 4ad tavana hop alacağım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saheemr -- 12 Haziran 2017; 13:7:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saheemr kullanıcısına yanıt
    Denon AVR X2400 ile 5+2.2 yapılabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

    Denon AVR X2400 ile 5+2.2 yapılabilir.



    Ben 7.2 .2 yapmak istiyorum. Denon 4300 - Pioneer SC lx701 - Pioneer vsx1131 - onkyo ts-nr656. Bunlar arasında gidip geliyorum.



    Filmlerdeki bütün kayıtlar 7.2.2 yada 7.2.4 sisteme direk uyarmı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saheemr -- 12 Haziran 2017; 16:14:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saheemr kullanıcısına yanıt
    Olur tabiki ama öncelikle odanızın durumunu bilmek lazım odayı hoparlör ile doldurmak her zaman iyi sonuç vermeyebilir.

    Odanın büyüklüğü 35 m2 den büyük değilse ve 6.ve 7. Kanalın sizin oturduğunuz alanın en azından 1 metre kadar arkanızda kalmayacaksa 5.1.2 bile işinizi görür.

    Ben iki subwooferın faydasını elinizde bulunanlarla pek göremeyeceğinizi düşünüyorum. Bir tane sıkı bir makine olsa daha iyi olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.