Şimdi Ara

🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 (5180. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: the_kid1 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 56 Misafir (2 Mobil) - 55 Masaüstü2 Mobil
5 sn
235.038
Cevap
1.166
Favori
11.767.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1149 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 51785179518051815182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    Bence yarın faizler sabit kalacak. YTD.

    Tahmin etmiştim. 🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ClockerTr28

    bugün halkbank konut faiz oranını 1.55 den 1.42 ye indirmiş dünde ziraat 1.50 den 1.42 ve vakıf 1.50 den 1.40 a indirdi daha toplantı fln olmadan yaptıalr bunu,

    büyük ihtimalle sabit kalacak faiz yada düşecek,

    ben devlet bankalarına önceden bilgi gittiğini düşünüyorum

    Kampanya yapıyorlardır :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne dediysem o, faizler sabit kaldı iyi polis kötü polis oyunları devam bu konjonktürde haziran ayına kadar faizler düşmez şubat veya mart ayında max 100 baz puan daha artış olabilir, ya da 50'şer yapabilir. Gram altın ve dolarda düşüşler devam edecektir. Dolar beklentim 7,10 - 6,80 aralığı bunun daha aşağısını bekleyenler de var.

    Yükseliş yönlü hareketlerde dolar TL için stoploss seviyem şu an için 7.50'dir. (üstü günlük kapanış)


    "bu doğrultuda kurul, 2021 yıl sonu tahmin hedefini dikkate alarak, enflasyonda kalıcı düşüşe ve fiyat istikrarına işaret eden güçlü göstergeler oluşana kadar sıkı para politikası duruşunun kararlılıkla uzun bir müddet sürdürülmesine karar vermiştir... gerekmesi durumunda ilave parasal sıkılaşma yapılacaktır."


    Yukarıdaki paragraf her şeyi özetliyor.


    Bu arada asla YTD




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Space-Dye Vest -- 21 Ocak 2021; 14:38:41 >




  • selçuk akşam kuduracak 🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 

  • ClockerTr28 C kullanıcısına yanıt

    Şu ana kadar döngü hep böyle gitti.Erdoğan'ın ekonomi konuşması hep bu tarz.Ne olacağını bilemem tabi.Ama bu döviz altın düşüşleri üretim olmadığı sürece hep çıkacaktır.Şu andaki sabit kalmış görüntüsü ,yaşanan anlık düşüşler geçici bence.


    Tabi bence..


    Çünkü çok basit mantısı var paranın değer kazanması lazım olan ne varsa bizde yok,Bunları yapmıyoruz ! Bu kadar basit.


    Oradan buradan para getir onu garip garip yerler harca faiz düşür arttır ile TL değer kazanmaz.Şu anda döviz düşüyor ama TL değerli değil.

  • sıra geldi "dolarla mı maaş alıyorsunuz?" açıklamasına.

    ardından "dolar da dolmaz da"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 21 Ocak 2021; 15:21:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben artacağını düşünüyordum sabit kaldı. benim anladığım tek şey var gerçek bir ekonomi tedavisi uygulamayacaklar.

  • Space-Dye Vest S kullanıcısına yanıt
    Uzun yıllardır ocak ayında bu şekilde bir düşüş trendi olmamıştı altın yönünde. Global etkenler var elbette örneğin Çin'in altın alımlarını azaltması ve altın bazlı fonların birden satışa geçmesi gibi.. TCMB faiz konusunda düşüş göstermiyor şuan ama bunların ne yapacağı belli olmaz çok ta güvenmemek lazım. Doların yıl sonunda 8 olacağını düşünüyorum yıl içerisinde elbette inişler çıkışlar olacaktır. Umudum ons yönünde bir pozitif hareketlilik yoksa bizim emtia yerinde sayar durur

    YTD
  • MB faizi sabit bıraktı (%17)

    Yorumu: Önceki iki toplantıda çok artırmıştı. Daha artıracak yeri kalmadı...! 🤔 Naci abinin oyun alanı daraliyor 🤭



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi first_officer -- 21 Ocak 2021; 14:35:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stoa

    Yarın tarihi gün bakalım reis fake mi attı yoksa ciddi miydi? Son fakeinde dolar artmamıstı bunda birkac gün arttı borsa iki gün -3 yaptı sanki fake degil bu aksam dolardaki düsüs biz faizin artmayacagini fiyatlayıp borsa shortladık dolar longladık yarın zaten faiz artısı beklentisi olan da yokmus simdiden satalım demek de olabilir. Ytd sadece tahmin. Fakese ve yarın faiz artısı olup dolar düsürülürse helal derim ama sanmıyorum.

    Evet beklendigi gibi faizler sabit bırakıldı. Tarihi bir gün olacak demiştim akp inşaatçılara daha fazla kıyamayacağını bu tarihi günde göstermiş oldu. Kıyabilmesini sağlamanın tek yolu doların tekrar yükselmesi. Millet isyan edip bunları neredeyse can güvenliginden endise edecek duruma getirmeden(athena gökhan bile istifa istemişti hatırlarsanız) ne faiz artışı ne damatların eniştelerin kayınçoların kurban edilmesini beklemeyin. Piyasa sıkı duruş sürecek yalanını yiyip birdahaki toplantıya kadar doları arttırmazsa bu hükümet nah arttırır faizi. Beklentim doları bunlar kuzu kuzu faiz arttırmaya dönene kadar arttıracaklar arttırmazlarsa da 2018-2019da iki kere oldugu gibi akpye boşa zaman kazandırmaca. Ytd.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • eyoruk E kullanıcısına yanıt

    bence aralık ayına akdar hep 17 cıvarı kalacak

  • M4M00D kullanıcısına yanıt

    Umarım ons fiyatları artarda bu süreçten yara almadan kurtulursunuz. Ama dolar ve dolayısıyla gram altın şu an için çok tehlikeli mutlaka artacaktır. Ama fırsat maliyeti olarak kayıpları olacaktır terste kalanlar için.

  • Space-Dye Vest S kullanıcısına yanıt
    Maliyet 458 pusuda beklemedeyiz
    Fırsat maliyeti dışında bir problemim yok kısa vadede uzun da elbet kurtaracak diye düşünüyorum elimde nakit olsaydı ya maliyet düşürür yada başka bir yatırım aracından farkı kapatırdım
  • Ne demekmiş bu "sıkı duruş"?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piyasa tepki vermedi beklenti böyleymiş demek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • the__executioner__ kullanıcısına yanıt
    Bu piyasada bizi harcarlar
  • ClockerTr28 C kullanıcısına yanıt

    Imkansız. Konut satışlarınin artması, sanayicinin ucuz paraya ihtiyacı var. Aralık çok uzak. Bir tarih. O zamana kadar ölen ölür %17 ile.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaz sonuna kadar Dolarda 7 liraları Gram Altında 400'leri göreceğiz.Beklemede Kalın.Yatırım Tavsiyesi Değildir.Burada bir kaç kişi var sürekli yanılıyorlar :).Her faiz kararından,her dolar düşüşünden sonra sol çomarlığı yapmayın rica ediyorum.Biz de muhalifiz ama kaybedip çomarlık yapmıyoruz mesela.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acquiles kullanıcısına yanıt

    sizin görüşünüz nedir peki,

    hangi aydan sonra düşmeye başlar sizce ?

    ben şahsen bu yazın piyasa açılcak millet ev fln aslın diye faizlerin düşeceğine inanmıyorum hadi düşse bile pek işe yaramicak çünkü durum 2019 yılı ile tamamen farklı herşeye aşırı zam geliyor insanlar önünü göremiyor artık,

    inse bile patlama oclağını sanmıyorum,


    bu haber sitelerindeki uzmanlar anket yapmış mayıs ayına kadar 17 ile devame der yıl sonuna kadar 13-17 arası düşer diye siz ondan istinadenmi düşer diyorsunuz?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: acquiles

    Imkansız. Konut satışlarınin artması, sanayicinin ucuz paraya ihtiyacı var. Aralık çok uzak. Bir tarih. O zamana kadar ölen ölür %17 ile.

    Değil.


    Eylül 2018 - Temmuz 2019 arasında yani yaklaşık 10 ay süre ile faiz %24'te kaldı. Şu an %17'de. Bunun önü en iyi haliyle %20'ye kadar açık. Covid nedeniyle iş olmaması, borcun borçla kapatılmaya çalışılması nihayetinde batık kredi riskleri kredi hareketlerini arttırmaz, azaltır. Bankalara daha fazla temkinli olma sebebi oluşturur. Bunu da gözönünde bulundurarak enflasyonla mücadele adına önceliğin kurlara verilmesi mantıklı bir hareket.


    Kredi fazileri yarı yarıya düşse bile piyasaya canlılık kazandırmayacaktır. Çünkü reel enflasyon %40 seviyesinde. Birçok kalemde %100'e gelmiş durumda. Önce bu aşağı çekilmeli. Bunun da ilk yolu kurlar.

    Gelirlerde paralel artış olmaması, alternatif yatırım araçlarının artık kazandıramaması -en başta altının- insanları farklı yatırımlara yönlendiriyor. Yüksek enflasyonun olduğu yerde düşük faizler hiçbir işe yaramaz. Para piyasaya girmez başka yerlerde dolaşır.


    Faiz enflasyonun nedenidir saçmalamasının en sağlam çürümüş halidir bu hamleler.





  • 
Sayfa: önceki 51785179518051815182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.