Şimdi Ara

Gönüllü avukata ihtiyacım var (İstinafa taşındı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
4.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 22.04.2020 edit
    Arkadaşlar çok acil hukuki yardıma ihtiyacım var.
    Benim açtığım davadaki şahıslardan birisi forumdaki konudan dolayı bana hakaret davası açmıştı.
    Az önce eve mahkeme kağıdı geldi. Suçlu bulunmuşum sanırım. 21 yaşımdayım bu işlerden anlamam. Yardıma ihtiyacım var.
    Sevk maddeleri : 125/1 134/1 136/1 53/1
    Evrakta yazana göre 134 ve 136 anlamında işlediğim suç sabit görülmüş.
    Ayrıca 53/1'e göre de bazı haklardan mahrum bırakılacakmışım.
    Fakat ben mahkemeye çağrılmadım. Sadece karakola ifade vermeye çağrıldım.

    Ne yapmam gerekiyor karara itiraz hakkım var mı?




    Arkadaşlar öncelikle şu sorunun cevabını merak ediyorum. Dava ile ilgili dosyaları isimlerini sansürleyerek burada paylaşmam suç mu?
    Ayrıca şahıslardan birisi ismi burada geçtiği için bana hakaretten dolayı dava açmış. İfademi verdim. Öğrenciyim avukata maddi olarak gücüm yetmez bir yol gösterin.



    Arkadaşlar sanırım davayı kazandım. (Karar istinafa gitti ve iptal oldu)
    Acaba forumda bir avukat varsa bana yardımcı olabilir mi? Karşı dava konusunda yardım almam lazım.




    07/10/2019 edit:
    SMS ile karakola çağrıldığımı öğrendim. Arayıp sorduğumda ise A. B. K'nın beni savcılığa verdiğini öğrendim. Bu yüzden ifade vermem gerekiyormuş.
    Şuan ifade vermeye gidemiyorum çünkü şehir dışındayım. Polis memurunu arayıp şehir dışında olduğumu buradaki bir karakola ifade vermek istediğimi söyledim ve o da evrakları buradaki karakola ulaştıracağını söyledi.

    Hukuk bilgisi olan veya avukat olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Beni ne için savcılığa vermiş olabilir? Ne yapmalıyım? Davayı geri çekmemi mi istiyor?


    03/05/2019 edit:
    Arkadaşlar ben bu olayı unutmuştum. Şehir dışındaydım eve mahkeme kağıdı gelmiş.
    Önce de dediğim gibi Sanık olarak B. A. K. ve S. K. var.
    Konu üstte kalsın üzülen(!) diğer arkadaşları da mahkemeye bekliyorum.

    Duruşma tarihi ve saati: 16/07/2019 saat 14:00
    Duruşma yeri: İstanbul Anadolu 14. Ağır Ceza Mahkemesi



    Ağutos 2017 tarihinde beni ihsanburakcam adlı hesabı kullanarak uçak bileti karşılığında 185 tl alıp ortadan kaybolduğu için S. K adlı şahsı savcılığa verdim. Bu şahıs tarafından üzülenleri(evet malum kelimeyi kullanmak da suçmuş) ve ihsanburakcam hesabının gerçek sahibi mentionlayacağım. Yasal şartlar içerisinde evrakları bu konuyu güncelleyerek paylaşacağım.


    @atombak
    @CarBuyer@Liberty Citizen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luck runs out -- 22 Nisan 2020; 14:14:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Kardeşimi bu şekilde 700 TL dolandırdılar. Cep telefonu almıştı. Göndermediler. Savcılığa verdi bütün yazışmaları, belgeleri. Adam mesajlara cevap veriyor ve bildiğiniz dalga geçiyor. Senin parada iyi oldu, çatır çatır harcadık diye. Bütün bunlara rağmen savcının yaptığı hiçbir şey yok 2 yıldır. Aradığında da azar yiyor bide. İşimizi senden mi öğreneceğiz diye. Dolandırıcı kadar suçlu birisi varsa oda devlettir, devletin işini yapmayan kurum ve şahıslarıdır.
    Sahibinden'e dadanan Kocaeli'nden Ceyhun denen bir şahıs vardı, beni de dolandırmıştı yıllar önce. Ben de savcılığa vermiştim ama bir şey çıkmamıştı. Yıllar sonra tesadüfen ismini Google'da arattığımda Kocaeli'nin yerel bir gazetesinde bu dolandırıcı ile ilgi çıkan habere denk geldim. Mahkeme buna 10 bin liraya yakın bir ceza kesmişti. Ödedi mi, temyizde ne oldu bilmiyorum ama arkan sağlam değilse dolandıranın dolandırmasıyla kaldığı bir ülkede yaşıyoruz...
    Ne sanıklar ne de avukatları duruşmaya katılmadı. Mahkeme salonda hakim ve savcılar vs. ve ben vardım Olay hakkında sorular sordular, cevapladım. Zararın karşılandı mı dedi, hayır dedim. Hala şikayetçi misin dedi, evet dedim.
    İki eleman da sanırım Samsun'da ikamet ediyor. Beni dolandırlan kişinin bana verdiği numara yabancı uyruklu (suriyeli) birine aitmiş. DH'den ip logları istenecek sanırım (şuana kadar neden istenmediyse ). Adamakıllı bir karar çıkmadı. Dava Kasım ayına ertelendi. 2 sene oldu insaf demekten başka bir sözüm yok.
  • hocam bu tarz şeylerde pek birşey çıkmıyor haberiniz olsun
  • Sahibinden'e dadanan Kocaeli'nden Ceyhun denen bir şahıs vardı, beni de dolandırmıştı yıllar önce. Ben de savcılığa vermiştim ama bir şey çıkmamıştı. Yıllar sonra tesadüfen ismini Google'da arattığımda Kocaeli'nin yerel bir gazetesinde bu dolandırıcı ile ilgi çıkan habere denk geldim. Mahkeme buna 10 bin liraya yakın bir ceza kesmişti. Ödedi mi, temyizde ne oldu bilmiyorum ama arkan sağlam değilse dolandıranın dolandırmasıyla kaldığı bir ülkede yaşıyoruz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BestSniper

    Sadece ben dolandırılmadım diğer dolandırılanlar da savcılığa verdiği/vereceği için suç nitelikli dolandırıcılık kapsamına girecek. Zaten Serdar Kaya ile iletişime geçtim. Kendisinin böyle bir banka hesabından haberi olmadığını söylüyor. Ne kadar doğrudur bilemem.

    hocam başıma geldi sonuna kadar gittim sadece verdiğim avukat masrafları belki 2-3 asgari ücrettir o yüzden sadece söylemek istedim
  • ya foruma bi bakayım dedim tee yazın emeğin çöpe gider uğrastığınla kalırsın diye bişey demiştim sana , sende bana onun arkadasımısın falan demiştin .. kardeşim bizim hukuk adalet sistemimizde dolandırı tacizci gaspçı ne kadar şerefsiz uğursuz varsa hep onların işine yarıyor . 4000 lirayı kaptırdık adam hapishaneden telekonferans ile bağlandı inkar etti o kadar telefon kaydı yazısmaya ragmen mahkeme düştü . inşallah paranı alırsın dostum .
  • Up.
  • hocam geçmiş olsun.
  • up
  • Dolandırıcılık ciddi bir suç.Bence arkasını bırakmazsanız.İster para , ister hapis cezası alsın.Hayatının geri kalanı şu ankinden oldukça farklı olacaktır.
  • dh. artık kapatın şu 2. el bölümünü ,çek kupon satışlarını (tüm satışları) ,bu ne ya millet bir şeyler kazanacak diye tüm forum tedirgin mi olacak
  • Ben de sahibinden.com sitesinden İzmir - Menemen'de oturduğunu söyleyen Muhammet Görer isimli bir satıcıdan 60 liraya bir "Nike air max" ayakkabı satın aldım. Satıcı bana annesinin adına Menemen şubesinde bir banka kartı hesapları olduğunu söyledi.Annesinin de adının Hülya Görer olduğunu yazdı.Parayı Menemen Ziraat bankasına göndermemi istedi. Ben de 60 lirayı havale yaptım. Adam şerefsiz bir dolandırıcıymış. Ayakkabıyı göndermedi.Ben de şikayet etmeyi düşünüyorum.

    Sizi tebrik ediyorum kardeş.Bu gibi yüzde birlik kişiler yüzünden internet alışverişi hepimizi tedirgin ediyor.
  • Kardeşimi bu şekilde 700 TL dolandırdılar. Cep telefonu almıştı. Göndermediler. Savcılığa verdi bütün yazışmaları, belgeleri. Adam mesajlara cevap veriyor ve bildiğiniz dalga geçiyor. Senin parada iyi oldu, çatır çatır harcadık diye. Bütün bunlara rağmen savcının yaptığı hiçbir şey yok 2 yıldır. Aradığında da azar yiyor bide. İşimizi senden mi öğreneceğiz diye. Dolandırıcı kadar suçlu birisi varsa oda devlettir, devletin işini yapmayan kurum ve şahıslarıdır.
  • Ben artık işin tam olarak parasında değilim (tabi o gönderdiğim, para hesabıma yatsa daha tatmin olurum ama) savcılığa gidip gelmek için 5 lira yol parası veriyorum 4 5 saatim heba oluyor. Bu iş benim için inada bindi. Ben bu adam tarafından donanımlandırılan* diğer kişilerden de aynı takibi bekliyorum.
    @soykannnn
    @batyaz
    Teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luck runs out -- 24 Kasım 2019; 18:32:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam inş güzel bir sonuca ulaşırsınız.
  • umarim en kisa surede sonuca ulasirsiniz... kesinlikle pesini birakmayin... masumum diyenlere de hemen inanmayin...

    dolandiriclik yakinda bu ulke insaninin en bilinen ozelligi olacak... nijeryalilari coktan gecti insanimiz...
  • Wjéasz kullanıcısına yanıt
    Oyle demeyin. Yanlis hatirlamiyorsam forumdan 200tl dolandirilan birisi dolandiriciyo 5 ay hapis yatirmisti.
  • Bu ülkede hırsızlık ve dolandırıcılık suç değil, sahibinden.com'dan dolandırıldım tüm yazışmalar v.s herşey vardı.

    Savcı görevsizlik vermişti.

    Neden bir sürü (telefon, banka, sahibinden.com dolandırcıları )dolandırıcı türedi, adamlar elini kolunu sallaya bu işlere devam ediyorlar.

    Sahibinden ülkedeki çeşitli dolandırıcıların cirit attığı yer !!! Araç kapora dolandırıcılar, olmayan ürünü satan dolandırıcılar aklıma gelmeyen bir sürü çeşidi var !!!
  • Arkadaşlar ben bu olayı unutmuştum. Şehir dışındaydım eve mahkeme kağıdı gelmiş.
    Önce de dediğim gibi Sanık olarak B. A. K ve S. K var.
    Konu üstte kalsın dolandırılan diğer arkadaşları da mahkemeye bekliyorum.
    İlk mesajı güncelliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luck runs out -- 5 Şubat 2020; 23:17:54 >
  • Bugün mahkeme var bakalım ne olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: luck runs out

    Bugün mahkeme var bakalım ne olacak
    Sonuç ne oldu ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.