Şimdi Ara

Dolandırıcılara Dikkat Edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
7
Favori
11.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
139 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar dolandırıcılar son dönemde yine azıttı dikkatli olun lütfen. Geçen gün başımdan geçen bir olayı anlatayım size aracını satacaklar okusun tongaya düşmesin lütfen.
    Aracımı satılığa çıkardım, ertesi gün bir telefon geldi adam telefonda doğru dürüst bir şey sormadan yalandan bir pazarlıkla dediğim fiyatı kabul etti. Yarın bitirelim bu işi diye sözleştik. Ertesi gün tekrar aradı, dedi ki arabayı şuraya getir araba dediğin gibiyse hemen halledelim işleri (çağırdığı yer işlek kalabalık bir yer o yüzden kabul ettim). Ama ısrarla öğle arasına denk getirmeye çalıştılar buluşmayı, ben de kışlık lastikleri alacam uzun sürer filan diye oyaladım 13:30 gibi buluşma yerine gittim. Oraya vardığımda bana çok yoğunum çıkamadım dükkandan benim arkadaşları gönderiyorum, arabaya onlar bakacak dedi. Neyse farketmez nasıl olsa dedim, geldi 2 eleman. Aracı incelemeye başladılar ama arabadan hiç bir şey anlamadıkları o kadar belli ki neye baktıklarını bile bilmiyorlar ben iyice işkillendim. Sonra ilk atak geldi :
    Araba çok güzel bitirelim satışı dediler. Ben de araç kimin üstüne olacak dedim gelen elemanlardan biri benim üstüme olacak dedi. Parayı sen mi göndereceksin dedim yok telefonda konuştuğun adam benim akrabam o gönderecek dedi. Hayır dedim öyle şey olmaz araba kimin üstüne olacaksa parayı o gönderecek dedim bozuldular telefonla diğer adamı aradılar hemen. Sonra adam beni istedi telefona ve 2. atak başladı:
    Adam telefonda madem güvenmiyorsun bize siz satışı benim akrabanın üzerine yapın sonra gelin buraya paranızı vereyim dedi. Ben de parayı hesapta görmeden satışı vermem dedim. Başladı bana anlatmaya ben şurda 40 yıllık esnafım bu kadar paraya mı tamah edeceğim, yerim yurdum belli benim falan filan. Madem öyle önce gelelim yanına parayı alalım senden, senin elemanla gidelim bankaya yatıralım sonra da notere gidelim nasıl olsa yakınsın buraya dedim. Önce yanımda nakit yok dedi. İyi o zaman sen parayı elemanına gönder o bana göndersin dedim, yine kıvırdı bu sefer banka işi uzun sürer dedi. Tamam uzun sürsün ben senin yanına geleyim orda bekleriz dedim bu sefer de şurdayım diye bambaşka bir yer söyledi. Ben sana konum atarım gelirsin dedi, sonra bir daha ne aradı ne konum attı adamdan haber yok.

    Adamlar o kadar güzel oynuyor ve sizi köşeye sıkıştırıyor ki dolandırılanları gerçekten anladım. Bir saniye dikkatiniz dağılsa arabanız elinizden uçar gider. Siz siz olun aman diyeyim dikkat edin hatta gerekirse tongaya düşmemek için yapılacak işlemleri bir kağıda not edin satış esnasında her şey tamam mı diye kağıttan kontrol edin.







  • Geçmiş olsun Hocam.Bir akıllı onlar zaten,boş verin.
  • Bence anahtar cümle şu hocam :''Parayı almadan satışı vermem.''budur.Bunu titizlikle uygularsan başına kolay kolay iş gelmez.Geçmiş olsun bu arada hocam.Memlekette çakal çok.
  • hocam yanlış anlamayın da istediği kadar işlek olsun yine gitmem aracı alacak olan gelsin adam baştan eksiyi yedi gözümde
  • İyi ki fark etmişsiniz. Yoksa uğraş dur.
  • Neden araba kimin üzerine olacaksa o bana parayı göndersin diye söylediniz ne fark ediyor ki nerede dolandırmaya çalıştı sizi anlayamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hazan kullanıcısına yanıt
    Parayı gönderirken açıklama ekliyorlar. Şu plakalı aracın satış bedeli diye. Para geldi siz aracı parayı gönderenin adamına devretti iz, parayı gönderene değil. Buraya kadar sorun yok nasılsa parayı aldınız. 3 5 gün sonra adam mahkemeye gidiyor. Parayı gönderdim ama aracın devrini vermediler ve dolandirildim diyor. Adam hesaba parayı çıkmış hatta plaka bile yazmış ama aracın devrini alamamış. Para gönderene devir alan alakasız olduğu için hakim adamın gönderdiği paranın yasal faizi ile sizden tahsiline karar veriyor. Aracın devrini verirken noterde paramı aldım diye imza attın ve satış da tamamlandı. Ne oldu sonuç: Hem araba gitti hem para. Al sana çifte kazık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hazan kullanıcısına yanıt
    Parayı gönderen farklı, aracın satışını verdiğiniz kişi farklı. Soyadları da farklı oluyor, birbirlerini ele verecek hiç bir resmi durumları da olmuyor böylece siz adamın dolandırıcı olduğuna dair hiç bir kanıt sunamıyorsunuz.

    Noterden çıkıyorsunuz, arabayı parayı gönderen elemanın "arkadaşına" vermişsiniz. Çok geçmeden parayı size gönderen adam bu adam benim paramı aldı ama ortada araba yok diye size dolandırıcı iftirası atıyor. Siz de resmi evraklarda parayı başkasından almış, arabayı tamamen farklı birisine vermiş bulunuyorsunuz yani resmen dolandırıcıyım diye bağırıyorsunuz. Sonuçta parayı gönderen eleman parasını sizden geri alıyor, arabayı alan güya "arkadaşı" olan diğer eleman da kayıplara karışıyor. Siz de hem arabanızdan hem de paranızdan oluyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 8 Kasım 2017; 21:58:50 >
  • gördüğüm kadarıyla genel olarak internet dolandırıcılarında (sadece araba için değil) iki şey standart :

    1- sürekli kendinden olağan üstü emin bir konuşma tavrıyla karşısındaki (dolandıracağı) kişiye: "şöyle yapcakasın", "böyle edeceksin" diye talimatlar verirler. (saf birisi bu kendinden emin ve sinirli konuşma tavrının karşısında napacağını şaşırıp: "gerçekten de ben yanlış yapıyorum galiba" düşüncesine kapılır ve artık kurtuluşu zordur)

    2- sürekli "güven"den bahsederler. güvenmeyi öğütlerler. "güven olmadan aışveriş yapılmaz kardeşim sen deneyimsizsin galiba" falan gibi cümlelerle.

    bu şekilde, eğer bizim gibi internette milletin nasıl dolandırıldığı hikayelerini açıp okumamış saf bi anadolu insanı falan yakalarlarsa direk etki altına alıp öpüyolar.
  • geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar
    ben atlattım çok şükür paylaşmaktaki amacım buradan bir kişiye bile olsa farkındalık yaratabilmekti
    en fazla dikkat edilmesi gereken konu bence adamların sizi sürekli lafa boğması
    sürekli konuyu değiştirmeye çalışıp algınız dağıtmaya çalışıyorlar
    örneğin parayı sorduğumda ne dediğini anlamadığım bir cümle söyledi ardından da bu araçta otomatik park var değil mi gibisinden bir soru sordu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101

    gördüğüm kadarıyla genel olarak internet dolandırıcılarında (sadece araba için değil) iki şey standart :

    1- sürekli kendinden olağan üstü emin bir konuşma tavrıyla karşısındaki (dolandıracağı) kişiye: "şöyle yapcakasın", "böyle edeceksin" diye talimatlar verirler. (saf birisi bu kendinden emin ve sinirli konuşma tavrının karşısında napacağını şaşırıp: "gerçekten de ben yanlış yapıyorum galiba" düşüncesine kapılır ve artık kurtuluşu zordur)

    2- sürekli "güven"den bahsederler. güvenmeyi öğütlerler. "güven olmadan aışveriş yapılmaz kardeşim sen deneyimsizsin galiba" falan gibi cümlelerle.

    bu şekilde, eğer bizim gibi internette milletin nasıl dolandırıldığı hikayelerini açıp okumamış saf bi anadolu insanı falan yakalarlarsa direk etki altına alıp öpüyolar.

    hocam aynen dediğiniz gibi
    sürekli talimat vermeye çalışan cümleler ve hep ben 40 yıllık esnafım bende yanlış olmaz cümleleri vardı




  • son zamanın klasikleşen yöntemi hocam ucuz yırtmışsın geçmiş olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sys3434

    hocam yanlış anlamayın da istediği kadar işlek olsun yine gitmem aracı alacak olan gelsin adam baştan eksiyi yedi gözümde

    yok hocam haklısınız sonradan yaptığım hareket bana da saçma geldi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xnoname

    son zamanın klasikleşen yöntemi hocam ucuz yırtmışsın geçmiş olsun

    teşekkür ederim hocam
    işin kötü tarafı ben yırttım ama bu adamlar bunu yapmaya devam edecek ve elbet birini kandıracak
    ve benim şikayet edebileceğim hiçbir şey yok çünkü ortada henüz suç yok
    adamlar parayı elden verelim dedik kabul etmedi diğerlerini de yanlış anlamış dese iftira atmış gibi olurum
  • bakalldan sakız mı alıyorsun diyip

    a4 kağıdına nitelikli dolandırıcı ihbar gibi bişeyler karalasaydın altına mıçardı kendileride saf

    Ayrıca arabayı satsaydında bişey yapamaz mahkeme operatörden konuşmaları çıkarttırır
    + whatsaptan vs de yazılı konuşmandan dolandırıcılıklarını kanıtlardın

    böyle durumlarda konuşmayı mesj üzerinden detaylı yapın

    x kişisine mi vereyim devri vs gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beniqerme -- 8 Kasım 2017; 22:53:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kural -1 satıcı hiçbir zaman alıcının ayağına gitmez..
    kural -2 arabanın satış verilmeden kesinlikle araba test için verilmez..
  • Benim burada katılmadığım bir durum var.

    Hesabınıza para gönderen ve noterde işlem yapan kişilerin farklı olması durumunda satıcı nasıl mağdur olabilir?

    Ben 2 hafta önce araba aldım, notere gittik. Her yer kamera. Ses de dahil olmak üzere kayıt ediyorlar ve bunu da duvara yazmışlar, "Güvenlik nedeniyle kayıt altındadır" diye. İlk işlemleri bitirdikten sonra noterin karşısına çıktık; abartmıyorum ben evlenirken belediye başkanı böyle tane tane sormadı. "Siz XX Bey, 41 XX 429 plakalı aracınızı xx.000 Türk lirası karşılığında B.Avcı Beye satıyor musunuz? Evet. Peki Siz B.Avcı Bey, 41 XX 429 plakalı aracı hali hazır durumu ile görüp beğenerek satın alıyor musunuz? Evet. XX Bey, araç bedelinin tamamını aldınız mı? Evet. Aranızda alacak verecek kaldı mı? Hayır. Peki hayırlı olsun."

    Arada bir satış vaadi sözleşmesi olmadan, sadece açıklama kısmına " XX XX XXX plakalı aracın satın alma bedelidir." yazarak bir havale yapmak nasıl bağlayıcı olabilir? Ben hesabıma girecek parayı kontrol edemem. Hesap numaramı, hatta telefon numaramı bilen herkes hesabıma para yatırabilir. Benim bu adama satış vaadinde bulunduğumu nasıl ispatlayacaklar?

    Adam gitti suç duyurusunda bulundu, mahkemeye verdi. Ulan hakim sormaz mı, hangi notere gittin? Bu notere giriş çıkış yaptığın görüntüler var mı? Adamla nerede buluştun, ben senin adamla görüşüp anlaştığını nereden bileceğim?

    Böyle saçmalık olmaz arkadaşlar kendinize gelin.




  • polise bildirmenızde fayda var hocam bu yontemle kac kısıyı dolandırmıslardır kım bılır
  • Onlar soru sormadan siz soru sorun,tanışıklığınız olmayan kimsenin ayağına gitmeyin istediği kadar yoğun olsunlar,bilindik sanayi veya yetkili servis harici bir yere götürmeyin aracı,test edilecekse bu kişiler ile beraber araç test edilsin.
    En önemlisi de her malın bir değeri sonra da bir pazarlık payı vardır.Değerine veya üstüne satacağım derseniz gerçek alıcıları kaçırırsınız. Tamam aracınız boyasız,hasarsız hatta ilk sahibinden olabilir ama bunlar aracınızı kolay satmanızı sağlar diğer araçlardan daha pahalıya değil.Dek gelir satarsınız ayrı konu,istisna.

    Yine değerinin çok altındaki aracı sahininden gibi sitelerde ilk siz görmüyorsunuz.Galericilerin işi bu,sürekli takip ederler. Kimsenin görmediğini gördüm deyip hiç tanımadığınız kişiye,semte,hatta binlerce km ilerdeki şehre gitmeyin derim,kolay kolay kimse sahibinden üzerinden çok ucuza aracını satmaz.Yaşadığı yerdeki galeriye gider satar,parasını alır hemen.

    Kısacası ne cin olun, ne cin çarpacağım deyin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ismail4444

    Parayı gönderirken açıklama ekliyorlar. Şu plakalı aracın satış bedeli diye. Para geldi siz aracı parayı gönderenin adamına devretti iz, parayı gönderene değil. Buraya kadar sorun yok nasılsa parayı aldınız. 3 5 gün sonra adam mahkemeye gidiyor. Parayı gönderdim ama aracın devrini vermediler ve dolandirildim diyor. Adam hesaba parayı çıkmış hatta plaka bile yazmış ama aracın devrini alamamış. Para gönderene devir alan alakasız olduğu için hakim adamın gönderdiği paranın yasal faizi ile sizden tahsiline karar veriyor. Aracın devrini verirken noterde paramı aldım diye imza attın ve satış da tamamlandı. Ne oldu sonuç: Hem araba gitti hem para. Al sana çifte kazık.

    Bahsettiğiniz olay daha öncede anlatıldı. Böyle birşeyin gerçekleşme ihtimali yok. Yanlış bilgi vermeyin lütfen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.