Şimdi Ara

DOĞUŞ OTO - SEAT - İYİ NİYET KABUL OLMAMASI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhabalar,

    2014 model Seat Leon 1.6 TDI DSG araca sahibim. Aracımı 2014 senesinde bayiden sıfır km olarak satın aldım ve bütün bakımlarını eksiksiz Doğuş Oto Esenyurt servisinde yaptırdım, sırf DSG denen lanet şanzımanda bir sıkıntı olursa iyi niyet kapsamına girsin diye.

    Geçen Çarşamba günü DSG (Mekatronik) arızası ile yolda kaldım, ki o güne servis randevum vardı perdiyodik bakıma götürüyordum aracı. Araç çekici üzerinde servise gitmek zorunda kaldı.

    Aracım 104.000 km'de ve Doğuş Oto Servisi muhtemelen iyi niyet desteği çıkar, full servis bakımlı aracınız, problem çıkacağını zannetmiyorum diye bilgi verildi. Çarşamba akşamı gelen telefondan sonra aracıma iyi niyet desteği sağlanmayacağını ve bana 9.500 TL fatura edileceğini bildirdi. Nedeni ise aracımın 100 bin km'yi ve 5 seneyi geçmiş olmasıymış. Tekrardan belirtmek isterim aracım 2014 Kasım çıkışlı ve 104.000 km'de. 99.999 km'de olsa idi iyi niyet kapsamına alabilirdik diye bilgi verildi yüzsüz bir şekilde.

    Seat ile yaptığım telefon görüşmeleri, İspanya'ya atılan mailler vs sonucunda Doğuş Oto Bölge Müdürü tarafından arandım ve hoş olmayan bir diyalog ile yine reddedildim. Üzerine yine sürekli şikayet oluşturmama rağmen her seferinde sonuç bölge müdürü hanımefendiye gittiği için, adımı duyduğunda direkt uzatmadan olumsuz cevap vermekte.

    Bu forum dahil kaç kişinin aracını 100 bin km'yi geçmesine ve servis bakımlı olmamasına rağmen şanzımanın iyi niyet desteği kapsamında değiştirildiğine hepimiz şahit olduk sanırım.

    Sanırım artık hukuki süreç başlatmaktan başka çarem kalmadı.

    Doğuş Oto ve VAG grubu araçlarından uzak durmak gerektiğini yine çok güzel bir şekilde öğrenmiş bulunuyorum. Seat / VW / Audi alacağınıza gidin tam otomatik şanzıman seçeneği sunan bir araç alın, bunlara sakın bulaşmayın, en küçük şeyde yüzünüze gülerek sizi yarı yolda bırakıyorlar.

    Bu mesajı öne çıkarın ki araç alacaklar görsün ve bunlardan uzak dursun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkydzdr -- 7 Aralık 2019; 12:13:16 >







  • satilik 2018 dsg passat var abiler.
    allah belasini versin bunlarin. o hanima da en guzel selamlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 7 Aralık 2019; 13:45:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bulaştık bi kere... Bakalım nasıl kurtulucaz!
  • Keyifleri bilir :) Böyle böyle müşteri kaybetmeyeceklerini falan mı sanıyorlar acaba.
    Uzatılmış garanti yaptırmıştım ben 2 yıllık. Sanırım 3-4 ay kadar bir süre kaldı.
    Arabamı çok yoğun kullanmıyorum genelde yatıyor kapıda. Trafiğe çok girmiş olsam belki aynı şeyler benim başıma da gelebilirdi.
    Benim de vites kutusu değişti, iki defa kavramayı değiştirttim falan ama yine de güvenmiyorum çünkü dsg bu ne olacağı belli olmaz.
    Sıfır kavrama takıyorlar üç gün trafiğe gir üst üste vites değişim sesleri sessiz sakin sokaklarda bildiğin çok rahat duyuluyor.
    Dsg bence çok kullanışlı ve performanslı fakat kullanıcı dostu ve uzun ömürlü bir şanzıman değil. Ne yazık ki beceremediler.
  • Teknode kullanıcısına yanıt
    Artık iyi niyet desteğini falan kolay kolay kullandırtmayacaklarmış. Öyle dedi efendiler.

    İyice hevesimi kaçırdılar. Vag Grubu 1.6 dizel araç da getirmeyeceklermiş zaten. Fazla uğraşmamak lazım. Servis yetkilisi bile yüzde 50 şans bu dsg işi dedi, kendileri bile güvenmiyor hiç bişeye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gkydzdr

    Artık iyi niyet desteğini falan kolay kolay kullandırtmayacaklarmış. Öyle dedi efendiler.

    İyice hevesimi kaçırdılar. Vag Grubu 1.6 dizel araç da getirmeyeceklermiş zaten. Fazla uğraşmamak lazım. Servis yetkilisi bile yüzde 50 şans bu dsg işi dedi, kendileri bile güvenmiyor hiç bişeye.
    Satar başka marka araba alırız o zaman. Sokağa atacak değilim parayı. Ben biraz katıyım bu konularda siler atarım markayı.
  • Teknode kullanıcısına yanıt
    dediğin gibi yaptım başka aldım o da aynı şeyin laciverti hatta daha da laneti çıktı. anlayacağın resmi garanti harici her olumlu yapılan markaya fayda sağlıyor yapmıyorsada yapabileceğimiz bişey yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qqyyxx

    dediğin gibi yaptım başka aldım o da aynı şeyin laciverti hatta daha da laneti çıktı. anlayacağın resmi garanti harici her olumlu yapılan markaya fayda sağlıyor yapmıyorsada yapabileceğimiz bişey yok.
    Şu elektrikli araba muhabbeti bir yaygınlaşsa da kurtulsak bu işlerden. Vag grubu oldum olası bu dsg'yi sorunsuz hale getiremedi. En kötü ya kavrama erken bitiyor ya da vites mekanizmasında bir şey çıkıyor. Allahtan o eski problemlerin, gözümüzü korkuttukları durumların bir tanesini bile yaşamadım. Üst üste gelseydi bunlar ben çok önceden satmış olurdum arabayı. Şeytan kulağına...
  • Yakın zamanda satıp başka markaya geçmeyi düşündüm ama bu özellikte bu dolulukta bi araç bulamadığım için oturdum kıçımın üstüne.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

    satilik 2018 dsg passat var abiler.
    allah belasini versin bunlarin. o hanima da en guzel selamlar...
    bu arada ben gercekten sattim pasati.
    ben 178 e verdim. alan 185 e satti.ondan alan 205 e ilanda :)
    millet de aliyor valla.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • son durum nedir acaba? bizde seat ibizaya bakıcaz bende manuelden bıktım dsg de sorunlu konuları yorumları görünce ürküyorum.

    sanayide falan yaptırsanız 2-3 bine yapılamaz mı?
  • Kaplan261 kullanıcısına yanıt
    iki kere sifir dsg alip ehh deyip satmis biri olarak derim ki dsg asiri eco yazilimindan dolayi is degil. ozellikle bluemotion olanlari tam bir bas belasi. gene saglam sanziman ki 8-10k km dayaniyor. o sekilde(2 ile kalk, 2 de zorlandigin rampada 3 e at) manueli sur o kadar bile dayanmaz. adam 1.2 benzinli araca dizel sanziman yazilimi koymus satiyor. otm de 10 lt den asagi inmeyen golfu ben manuel surunce 7 yakardi sehir ici.ozellikle bluemotion olanlar torku olmayan arabaya sanki torku varmis gibi devirsiz gidip ekonomi yaptigini sanma uzerine kurulu. bu kadar aptal olamazlar kasit var diye dusunuyorum. ikame verdikleri servisin jettasi yag gibi degistirip 3000 devirle gidiyodu hep.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaplan261 kullanıcısına yanıt
    Dsg hakikaten cok guzel şanzıman, cok zevk alırsınız kullanırken. Ben sahsen halen kullanıyorum konuda bahsettigim arabami, bir sıkıntı yok su anlik yaptirdiktan sonra. Zaten serviste yaptirdigim icin 2 sene garantisi var 2 sene sonra sorun cikaracagindan degil ama tedirgin olmamak adina satarim herhalde.

    Bazi yetkili servisler yardimci oluyor iyi niyet icin bazilari olmuyor ya da olamiyor. Zorlayip zorlayip ekstra indirim alarak yaptirdim ben. İyi niyete sokmadilar butun bakimlarini onlarda yapmama ragmen.

    Yani diger marka araclarda da cikiyor bu sorunlar sadece Dsg kullanan arac sayisi cok fazla oldugundan bu konu bu kadar dilleniyor, benim o dönemde sinirlendiğim konu saçma sapan bir şekilde beni reddetmeleri idi. 104 bindeki aracıma 100 bini geçtiği için garanti veremiyoruz demişlerdi. Kalitesiz yönetim sonucu bunları yaşadım ama herkes yaşayacak diye bir şey de yok tabiki.

    Bir tam otomatik araç gibi değil ama idare ediyor işte. Bazen diyorum ki uzak durucam bunlardan sonra diğerlerine bakıyorum, birinin kronik enjektör problemi var diğerinin heryerinden ses geliyor. Birinin elektroniği bozuluyor.

    Bu şanzımanı servis harici yaptırırsanız ertesi gün satın hiç beklemeden. O zaman hiç güvenilmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkydzdr -- 7 Ağustos 2020; 14:41:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.