Şimdi Ara

dogru bilinen yanlışlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bazı insanlarımız kadının erkeğin omurgasından yaratıldıgını iddaa etmektedir ama kuran da böyle birşeye ait bir bilgi yoktur ne vardır peki ?




    Sizi tek bir nefisten inşa eden O'dur. Sizin için bir kalış ve emanet olarak konuluş yeri vardır. Akleden bir halk için âyetlerimizi böylece ayrıntılı bir şekilde açıkladık.


    Ey insanlar! Sizi, tek bir nefisten¹ yaratan, ondan eşini yaratan ve o ikisinden birçok erkek ve kadını üreten Rabb'inize karşı takvâlı² olun. Birbirinizden yararlanasınız diye akrabalık bağını kuran Allah'a karşı takvâlı² olun. Kuşkusuz, Allah, sizi gözetmektedir.


    Ant olsun ki; Biz, insanı salsâlinden¹, dönüşüme uğramış bir balçıktan yarattık.


    gördüğünüz gibi ve bir çok daha ayet vardır böyle allah direk insan olarak anlatır önce adem sonra eşini olarak anlatmaz her iki cinside aynı öz maddeden yarattığını anlatır bir çok ayetinde. peki bu hz. ademin omurgasından yaratılma muhabbeti nereden geliyor diye sorarsanız ona da cevabımız vardır tabi ki




    21 RAB Tanrı Adem'e derin bir uyku verdi. Adem uyurken, RAB Tanrı onun kaburga kemiklerinden birini alıp yerini etle kapadı.

    22 Adem'den aldığı kaburga kemiğinden bir kadın yaratarak onu Adem'e getirdi.

    23 Adem,

    "İşte, bu benim kemiklerimden alınmış kemik,

    Etimden alınmış ettir" dedi,

    "Ona 'Kadın[i]' denilecek,

    Çünkü o adamdan[ii] alındı."


    Tevratın yaratılış bölümünde yazılan 21,22,23 maddelerde geçer yani savunulan şey aslında kuranda geçmez ama tevratta geçer yani bunu inanarak söyleyen bir insan bilmeden kuranı savunmaz onun söylediği şeyi yalanlayarak tevratı savunmuş olur bunun sebebide kuranı kerimi anlayarak okumamaktır. aslında bir kıssa daha vardır şeytan havvayı kandırıp sonra havva anamız hz. ademin kanına girmiştir onun için kovulmuştur diye ama buda tevratta geçer ama kuranda tam tersine şeytan asla ama asla havva ile diyalogu geçmez tamamen hz. ademle diyalogları geçmektedir yani bu mesele yahudilerin zamanla kendi inandıgı şeyleri bizim hayatımıza sokmaları mi dersiniz başka bişey mi dersiniz ama bunlar gerçekler allah hepimizi hidayetin yolundan saptırmasın dost dogru yürüyenlerden eylesin okudugunuz için teşekkürler saygılar.

    Bu Kur'an, kendisiyle uyarılmaları, Allah'ın bir tek ilah olduğunun bilinmesi ve sağlıklı düşünen akıl sahiplerinin öğüt almaları için insanlara bir mesajdır.








  • Mesajın atılıp atılmadığının denemesi vol8

  • genelde buraya yazdıgım olumlu her sey silinir ama yazayım


    kısaca


    değiştirilmemiş tek kitap kur an ı kerim dir.

    ondan önceki tüm kitaplar insan tarafından değiştirilmiş ve değiştirenlerin menfaatlerine göre şekillendirilmiştir işte bu yüzden o insanlara son kez bir kitap ta anlattı ve değiştirilmemesi için onu en doğru anlatabilecek kalbi en temiz kişiyle bize sundu.

    sadece o kitapta yazanlar onun sözleri dir o kitap dışındaki onun göndermediği kitaplardaki tüm sözler insanın sözleridir.

    onu sadece kalbinizle okursanız anlarsınız.kibirle okursanız yoldan çıkarsınız kalbinizle okuyun.

    insanın geçmişi ve geleceği orada yazılı.

    o bir tane incil gönderdi....

    şimdi 4 tane var

    o bir tane tevrat gönderdi

    içinde yorumlar var.

    onları da o göndermiştir eğer onları da kalbinizle okursanız tanrı nın söylediklerini onların içinden de görebilirsiniz.
    değiştirilmiş kısımları da.


    dogru bilinen yanlışlar

    tevrat ve incil e büyük saygı duyarız allah burada insanların kendisinden başka yönlere yönelmesine razı değildir bunu anlarız.yoksa hz isa da hz musa da görevlerini yapmışlardır ancak insanlar o anlamları da kendilerine göre yorumladılar.

    onun en çok kabul etmediği kendine şirk koşulması ve insanların kendi adıyla menfaat edinmesidir bu durumlara azabı çok büyüktür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 4 Mayıs 2021; 4:0:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.