Şimdi Ara

Doğalgazlı Evde Tüm Petekler Yanmalı Mı? Yoksa Sadece Oturduğumuz Oda mı Yanmalı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
40.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen konu açmıştım eve çıktık diye (öğrenci evi) ev 1+1. Iki büyük odası var yan yana ve büyük bir de mutfağı var. Biz arkadaşımla sadece bir odayı kullanıyoruz diğerinde pek işimiz olmuyor. O yüzden sadece oturduğumuz odayı yakıyoruz ama tek petek olduğu için çok yakıyoruz yine de ev soğuk gibi geliyor. Acaba diğer odayı ve mutfağı da açsak ama daha düşük sıcaklıkta açsak daha çok ısınır mıyız?



  • oturduğunuz odayı çok fena yalıtırsanız sobalı gibi yaşarsınız
  • tüm petekleri açın. günlük doğalgaz m3 tüketimini gözlemleyin çok fark etmez bence. biz 130 m2 evin tüm petekleri açık olarak kullanıyor 8m kadar petek var. 23 derecede sabit ev gayet iyi ısınıyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NeCroMaN
    tüm petekleri açın. günlük doğalgaz m3 tüketimini gözlemleyin çok fark etmez bence. biz 130 m2 evin tüm petekleri açık olarak kullanıyor 8m kadar petek var. 23 derecede sabit ev gayet iyi ısınıyoruz.

    Hocam bizim kombi oda sıcaklığına ayarlanmıyor. Petek suyu sıcaklığına ayarlanıyor o yüzden anlayamıyoruz pek. Mesela tüm petekler kapalı sadece tek petek açık olursa 50-55 dereceye ayarlıyoruz. Tek petek anca ısıtıyor bizi. Acaba hepsini 40-45 de açsak mesela yine aynı paraya daha çok ısınır mıyız diye düşünüyorum. Sanırım deneyip görmek lazım
  • tüketim braz artar
  • TEk petek 50 55 derece yakıcağınıza tüm petekleri (zaten 1+1 miş ne kadar petek olabilir ki ) 40 -45 derecede yakarsanız tüketim çok az daha artar ama daha iyi ısınırsınız.


    Bu arada ev eski mi ? Eğer binanın yaşı 7 seneden fazlaysa , evin camları ısı cam değilse adam akıllı yalıtım olmadan doğru düzgün ısınamassın.

    Yalıtım çok önemli.Tabi camlarda.
  • Pencereler açık olmadığı sürece tüm petekleri açık olması veya bir kısmını açık kalması pek farketmiyor. O yüzden hepsi açık olsun.
  • ilk önce tam ısınıp az ödemek istiyorum diyorsan odaya oda termostatdı tak ve evindede iyi yalıtım varsa bütün odalari aç en fazla 1veya 2 ay fazla para gelir ondan sonra daire kendini ayarlar normal odemeye başlarsın bizim milletimizde su anlayıs var sadece oturdugumuz odaları yakalım diyelerine gerek yok cok gelmesin fatura hocam 1 kere oturdugun oda sıcak onun yanındaki oda soguk soguk sıcagı çeker bunun için daha cok çalısır kombin





    not:sana oda termostatı sart verimli isi alabilmen için ha birde 1 insaniçin gerekli sıcaklık 17 derecedir en düşük
  • En düşük sıcaklıkta sürekli yakın. Evin duvarların ısınması gerek, zaten sonra az yaksanda hemen ısınıverir.

    Tabii ve yan komşuların yakmıyorsa ne kadar çok yakarsan yak, hep zor ısınacaktır ev.
  • Bütün petekleri yakın, fakat az yakın. Hatta gece bile kapatmayın, az az yansın.
    Bu sayede, toplam harcadığınız enerji, günlük olarak bir odayı ısıtmak için harcadığınızdan daha az olacak.
    Gündüz evde olmasanız bile düşük bir sıcaklıkta yansın ki ev soğumasın, belli bir sıcaklıkta kalsın. Akşam ısıtmak kolay olsun.

    Bu arada komşuların da yakması gerekiyor tabii. Yalıtım yoksa, fazladan para harcamak demek bu da.
    Komşular için tek tek daireleri gezip durumu anlatabilirsiniz.
  • bütün odaları yakmanıza gerek yok bence oturduğunuz odayı ve mutfak yeterli diye düşünüyorum yalıtım yoksa biraz zor ısınır tabi bide altta üstte ev olmasıda çok etkiliyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.