Şimdi Ara

Doblo 1.3 Uzun yolda Ne Yakar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar 2012 model 1.3 90hp doblo aldım.Şehiriçi yakıt durumunu çok beğendim.Ama hiç uzun yol tecrübesi yaşamadım.Yakın tarihte 1450km lik bir yola çıkacağım.En fazla 100-110 km hızla tamamlamayı düşünüyorum.Sizce doblonun tüketimi ne kadar olur?

    Çevremdeki herkes farklı diyor.Biri 1450 kmde 600tk yakarsın diyor başka biri ise 450..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • minimum 500 tl yakar
  • %5-5.5 civarı yakar. 90 ile giderseniz %4.5-4.7 gibi bir tüketim yakalarsınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yoldan döndüm baya oldu.Bilgilendirme amaçlı yazayım.

    Depoyu yola çıkmadan fulledim 370 tl tuttu(61 lt)

    90-100-110 km ile ani gazlama ve az frenle gitmeye çalıştım.Trip 1240 kmde iken mazot lambam yandı 1400 km de iken yolda kalırım korkusu nedeniyle yakıt aldım.
    Kendi hesabımla 410 tl yaktım.
    Dönerken tatil dönüşü olduğu için moralsiz bir şekilde bastım (120-140)
    540 tl yaktım.

    Umarım yararlı olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BayGlock kullanıcısına yanıt

    valla ben de biniyorum bir doblo 2004 modele, egzozu tıkalı olduğu için bir gün kullanma yaya olarak geçersin yarışta.  ikinci olarak mazot gösterge lambası o kadar çok erken yanıyor ki ayarının bozulduğunu sanmıyorum. kırmızı çizgilere vardığı an, mazot al uyarısı çıkıyor ama o kalan mazotla o kadar çok yol gidersin ki hesap yapmaya gerek yok. üçüncüsü, emniyet kemeri takılı olmadığında çıkardığı ses o kadar itici ki yok öyle bir ses. aracı almaya niyeti olanı almaktan vazgeçirebilecek derecede yani, en azından benim için. yine bu kemer düdüğü ile ilgili, ya kısa mesafeli hareket yapıyorum. düdüğü çaldın eyvallah da arabayı durdurdum. el frenini çektim çalışır halde bekletirken hala da ötmeye devam ediyor. bu da yazılım hatası oluyor galiba. cüssesine göre yababildiği hız kabiliyeti, aracı kullanırken çok dikkat etmeyi gerektiriyor. arka plaka ve ön park lambaları çabuk gidiyor. arka bagaj kapısı kiliti ve kapının genel yapısında bence sorun var. son olarak diyeceğim, 2000 devirden sonra her araç çok yakar. bir de tabi ki bastıkça daha çok yakar.   aslında şoföre bakıyor olay desek, yalan olmaz. rampaya yavaş girmek var hızlı girmek, vitesin hakkını verememek, kötü yakıt ilk aklıma gelenler. şunu da alıntı yapalım:



    "Sonuç olarak, arabanızın az yakması için gerekenler şöyle özetlenebilir:


    Otomobilinizi iyi tanımanız, vitesleri çabuk büyütmeniz, mümkün olduğunca sabit hızda gitmeniz ve gereksiz frenlerden kaçınmanız gerekiyor. Az tüketmek çok yavaş gitmek de değildir bunu unutmayın. Otomobilin maksimim verimde çalışması için belli bir hızda gitmesi gerekir. Ama az yakmak için güvenlik asla elden bırakılmamalıdır. Aracınız yavaşlamasın diye fren yapmaktan kaçınmanızın sonuçlarından bahsetmek gereksiz. Tabii az yakmanın cebinize olduğu kadar çevreye de faydalı olduğunu da unutmayın…


    Her hakkı arabam.com’da saklıdır."

    https://www.arabam.com/blog/haberler/arabaniz-nasil-daha-az-yakar//





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.