Şimdi Ara

DJİ MİNİ 2 Karşılaştırma ve Drone alırken neler göz önünde bulundurulur.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dji mini 1 maceramı, şehir içi çok kısa mesafelerde sinyal kopma sorunları yüzünden 2 hafta içinde bitirerek mini 2 ye geçtim.

    Halihazırda işyerimde aktif olarak mavic 2 Pro kullanmaktayım.

    Mini 2 yi ; diğer kullandığım en alt ve en üst segmentte bulunan bu 2 dronu da baz alarak analiz etmek ve karar aşamasında olanlara yardımcı olmak istedim.

    Drone alırken belirleyici olan ihtiyaçlarımızı karşılaştırma derecesidir.

    Ben mini 2 alırken, en az dikkat çekerek kullanabileceğim, yurtiçi yurtdışı seyahatlerimde anı biriktirmeme yardımcı olacak bir dron aradığımdan dolayı mini 2 de karar kıldım.

    Mini 2 ; mavic air 2 hatta mavic 2 pro ile aynı fiyatta dahi olsa tercihim mini 2 den yana olurdu. çünkü benim ihtiyacım olan, küçük boyut ve daha sessiz uçmayı o karşılıyor.

    Ancak daha zor şartlarda uçuş, profesyonel çekim, sensör ihtiyacı v.b. öncelikleri olanlar, mini 2 yi çöp olarak değerlendirilebilir.


    Mini 2 izlenimlerim.


    1) Bağlantı OcuSync 2,0 sağlandığından çok daha uzun mesafelerde stabil bağlantıyı koruyabiliyor.

    Mini 1 ile şehir içinde 150 metrede bile sorun yaşayabiliyorken, mini 2 ile Ankara'da 20 kat üzeri gökdelenlerin olduğu bir konumda 2 kilometre sorunsuzca gidip geldim.


    2) Rüzgar direnci mini 1 e göre daha arttırılmış. kollarına güç uyguladığımda hareket etmediğini, bunun mini 1 de böyle olmadığını gördüm.

    Elbette hala çok hafif bir drone ve air veya pro serilerindeki rüzgar başarısı beklenmemeli.


    3) Zaten çalışma sesi düşük olan mini 1 den daha sessiz uçar hale getirmeyi başarmışlar.


    4) Kumandası çok başarılı. Air 2 de de kullanılan kumanda , mavic pro 2 nin kumandasına bile tercih edilir. Diğer kumandalara telefon takmak tam bir işkence iken. mini 2 kumandasına kılıfınızla bile telefon takmak çok kolaylaştırılmış. üstelik diğer kumandalarda telefon aşağıya takılıp başınız yere doğru bakıyorken bunda üst tarafa takılan telefon görüşü de zenginleştiriyor. Boyutlarının artmış olması bazılarını rahatsız etsede bence tutması daha kolay ve ergonomik hale gelmiş. Üstelik diğer serilere göre daha uzun süre şarz tutuyor. androidde aynı zamanda telefonuda şarz ettiği için çabuk tükenme sorunu nisbeten yavaşlamış.


    5) Sensör hala küçük olsada 4 k çekim modu ve dijitalde olsa zoom eklenmesi + hanesine yazılabilir. Tabi ki mavic 2 pro nun çekim kalitesine yaklaşamaz. gece çekimlerinde de fazla bir performans beklememek gerekir. yine de gündüz çekimleri beni oldukça tatmin etti.


    6) Mini 1 den daha kötü olan kısmı ise taşıma çantası. yumuşak işlevsiz bir çanta ile birlikte geliyor. Mini 1 in çantasını tercih ederdim.


    7) Li ion bataryadan lipo bataryaya terfi edilmesi artı bir özellik. Bu li ion bataryalarda yaşanan ani güç azalması v.b. durumlarla karşılaşmayacağınız anlamına gelir. tabi ki lipo bataryalar daha pahallı. o yüzden combo serisindeki fiyat farkı daha fazla.


    8) Bir eksi yönü de düz uçuşlarda bazen sağa yada sola çekme eğiliminde olması. bu her zaman yaşanmıyor. home poit ile dönüşlerde hiç yaşanmıyor ama az da olsa can sıkıcı. muhtemelen yazılım güncellemesi ile halledeceklerdir. halledilmese bile hayati bir sıkıntı yaratmıyor.




  • Çok güzel anlatmışsınız ama internette yazan su yasak olayları yeşil alan olmaması hevesini ciddi ölçüde kırdı. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz başınıza tatsız bir olay geldi mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet yakın zamanda bende alacağım ama tabiki şehir içinde ne kadar aktif olur bilemiyorum, oyle eğlence amaclı, signal booster şehir içinde işe yarayacaktır umarım onunla beraber almayı planlıyorum.
  • Mini 2’yi uçurmak için de izin almak gerekiyor mu? Zonguldak’da yaşıyorum. Shgm’nin haritasından baktığımda yeşil alan yok. Başka şehirlere de baktım doğru düzgün yeşil alan yok. Bu kadar Drone alan kişi nerede uçuruyor bunları anlamadım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.