Şimdi Ara

Dizel araba öldü,bitti,patladı diyenler...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
5.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Egea hb street 1.4 fire 386900

    Egea hb street 1.3 multijet 533900


    Aynı aracın dizeli ile benzinlisi arasında 150000 lira fark var.Hakikaten dizel ölmüş.Aynı fiyat olsa kim gidip 1.4 benzinli motor alır acaba?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam yokuşlarda 15 bin devir çevirmezseniz çıkmaz 6000 devir düz yolda bile taşımaz aracı.


    Sizin tabirinizle acemi ya da iş bilmez olsam da 2020'de 1.3 Multijet Urban Plus Egea veya 1.3 TCe Joy Megane alabilecekken gittim 1.4 Urban Plus aldım.


    1.4 motorlu Egea'yı 2,5 sene kullandım. Öncesinde 6,5 sene 2.0 atmosferik şu anda da 1.2 Turbo Benzinli araç kullanıyorum.


    1.4 motor gayet "Yeterli" bir motor. Hiç bir yokuşta da 6000 devre çıkma ihtiyacı hissetmedim. Şehir içi yokuşarda zaten sıkıntı yok çoğu yokuşu makul bir hızla çıkabiliyorsunuz. Şehirlerarası yollarda da çoğu rampada 4000 devir yetti. 6'dan 4'e çekip gayet rahat çıkıyordum.


    1.3 Multijet şanzıman sayesinde bu kadar rahat yürüyor. 2750 devirde falan 120 yapıyor. Bir zahmet daha canlı olsun.


    Ayrıca benim uzun dönem ortalamam (40 bin km ortalaması) 6,5 litreydi. Her gün köprü trafiğine girerseniz yükselebilir tabii ama sıradan bir kullanıcının 40 bin km'de yakalayacağı ortalama 6,5 litre.


    Siz işin ordinaryüs profesörü olarak 1.4 motorun hiç bir işe yaramayan bir şey olduğunu, 1.3 Multijet motorun ise başta Airbus ve Boeing olmak üzere çeşitli uçaklarda kullanılacak kadar canavar olduğunu savunabilirsiniz ama kazın ayağı öyle değil.


    Ben 1.4 Egea'yı tercih ederken acemiliğime geldi, işi de bilmiyordum. Evimle işim arası 4-5 km mesafeydi ve genel olarak soğuk bir memlekette yaşıyordum. 1.3 Multijet almayı akıl edemedim. Halbuki 5 km mesafede buzz gibi dona dona giderdim, tar tar tar tar motor sesi eksik olmazdı. Eh o kısa mesafede DPF dolar, tam evin sokağına girmişken "Sen şöyle bi 15 dakka daha tur at gel" derdi. E motor ısınmadan kontak kapattığım için soğuk motorla o torkun inanılmaz zevkine de doyamazdım. Halbuki ben ne yaptım? Acemlilik ettim 1.4 aldım. Motor daha 1 km gitmeden ideal sıcaklığına ulaşıyordu, cayır cayır kaloriferi de ısıtıyordu. Üstelik parkur boyunca en fazla 70 km hıza çıktığım için, asfalt kazıyan o muazzam 200 nm torka da ihtiyacım olmuyordu. Motor ise sağ olsun kaç kere çalışmıyor sanıp elim kontağa gitti. Dertsiz tasasız 2,5 sene bindim. Belki çok şaşıracaksınız ama Marmaris'e falan gittim yolda klima kapatmadan. Evet hiç 6000 devre de çıkmadım ilginçtir.


    Yani kullanmasam inanacağım ama bu piyasada 1.0 ile 1.4 hacim aralığında 65 beygirden 80 beygire kadar atmosferik motorlu arabalar satılıyor. Üstelik hepsi de Egea'dan pahalı. Onların yanında 95 beygir, 0-100 süresi 11,5 saniye olan arabaya gitmiyor demek ayıptır. Rampa yukarı çıkarken devir çevirmekten çok korkuyorsunuz da, bütün ömrünüz rampa çıkmakla mı geçiyor? Eviniz deniz seviyesinde de işiniz Everest dağının zirvesini temizlemek mi? 5 saat yolculukta 5 dakika rampa yukarı 4000 devir çevirince hiç bir şey olmuyor korkmayın.


    1.4 motorun 0-100, 0-170 süreleri ve son hızı 1.3 Multijet ile denk. 1.3 Multijet motorun 1500 devirde verdiği çekişi 2700 devirde, 2000 devirde verdiği çekişi de 3250 devir civarında veriyor.


    Motorlar hava yakıt karışımı ile çalışır. Daha fazla güç için daha fazla hava lazım. Turbo motorda 2000 devirde 1 bar turbo basıncıyla o havayı elde edersiniz atmosferik motorda 4000 devir çevirirsiniz bu ayıp bir şey değildir.

    Direk kullanıcı yorumu yapayım.1,4 atmosferik egea ile 100bin km yaptım.şehirlerarası ortalama 5,2 litre.motor ile alakalı bir sorun yaşamadım henüz.sağdan soldan duyduklarınızla yorum yapmayın lütfen.bizzat kendim kullanıyorum.Adana otobanında rampa çıkarken 3.vitese düştüğüm ve arabanın bağırdığı doğrudur dizelde böyle bir sıkıntı olmuyor ama sıvı ve ağır bakımlarını vaktinde yaptırırsanız sizi üzmeyecek bir motor.

    1.33 Aurisi 6 sene kullanan birisi olarak bir noktada size katılmıyorum o da küçük hacimli atmosferik motorların "yeterli" olduğuna. yılda bir yada iki kere uzun yola çıkardım beni kanser ederdi, akseki rampasında 2. vitese düşerdim ve sonra 3. viteste 6000 devirde gitmeye çalışırdım. düzyolda da illaki önüne bir maganda düşüyor, minibüs bile olsa 120 ile giderken araya 80 ile giden minibüs girdi mi o minibüs 120 ye benden önce çıkıyordu. yani şehiriçinde rahatça geçtiğim, kuş serisi araçlar, kamyonlar ve traktörlerdi (evet antalyada var) küçük hacimli atosferik motorun yeterli olduğu tek nokta ilk alım bütçesidir onun dışında kimse kimseyi kandırmasın fiat 1.6 dizel motoru 1.4 atmosferik motorla aynı fiyata satsın bakalım kim alır atmosferiği? mesele bundan ibarettir.

  • Şu fiyata göre bile ölmüş bitmiş işte. Satamaz ki bu kadar farkla?

    Ha şahsi düşüncem, bizim ülkemizde daha en az 20 senesi var dizelim...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atmosferik benzin delisi Halit Bolkan bir videoda dizeli tercih ederim demişti. Bir dönem 5008in benzin ve dizeli neredeyse aynı fiyatlardaydı. Adam dizel dedi şaşırmıştım.


    Dakika 14:30

    AutoClubyoutube
    Peugeot ailesinin en büyük SUV modeli olan 5008 test konuğumuz. 3008'in birazz daha büyük hali gibi görünen otomobil kendine has özelliklere ve detaylara sahip. Kardeşinden farklı olarak içindeki 3 sıra koltuk sayesinde 7 kişilik oturma düzenine sahip olan otomobil hem çekirdek ailelere hem de kalabalık ailelere hitap etmeyi başarıyor. Kalabalık ailelelerin ilgisini çekebilecek Peugeot 5008 ile ilgili merak ettiğiniz soruları Yüksekdağ ve Bolkan bu videoda yanıtlıyor. Takip etmek isteyenler için Turgut Yüksekdağ ve Halit Bolkan sosyal medya hesapları; Turgut Yüksekdağ Instagram: https://www.instagram.com/tyuksekdag/ Halit Bolkan Instagram: https://www.instagram.com/halitbolkan/ Turgut Yüksekdağ Twitter: https://twitter.com/turgutyuksekdag Halit Bolkan Twitter: https://twitter.com/hbolkan Diğer test videolarımız; Porsche Taycan https://youtu.be/d7CIrQKm_1M Volkswagen Polo https://youtu.be/NM1Aa7sSsQc Honda City https://youtu.be/eCpBm1AIVt0 Citroen C3 Aircross https://youtu.be/kv2_8ee1vUE Opel Mokka-e https://youtu.be/bE-IlhIxAeU BMW iX3 https://youtu.be/zVc9C0q0lnU Cupra Leon https://youtu.be/xYalbDWmbOU Hyundai i20 N https://youtu.be/f9AfrFqJKwA Toyota Corolla https://youtu.be/259h1spOIEM Hyundai Tucson Test https://youtu.be/kDnpdiVlq9A Seat Leon FR https://youtu.be/wm53hyB6-G0 BMW 740 Ld https://youtu.be/WsC6IpsIqrU Hyundai Bayon Test https://youtu.be/dPJPJ-2QGXI Opel Mokka Test https://youtu.be/lrjNzktbPXU MG ZS EV Test https://youtu.be/TvlgqVmYHdI Hyundai Elantra Test https://youtu.be/x_c4E3o4Io8 Volkswagen Golf 8 Test https://youtu.be/5hSZXIfee5U Audi A3 Test https://youtu.be/7tn1Gadd1y8 Opel Corsa Test https://youtu.be/yVFDArYeEjQ Fiat Egea Cross Test https://youtu.be/V7hQ_RN99qA Dacia Sandero Stepway Test https://youtu.be/VjyB3uMzCz0 Skoda Octavia Test https://youtu.be/sURjmPnzDOw Peugeot 208 Test https://youtu.be/r-uN1y_6cQs Nissan Juke Test https://youtu.be/W2nfMbjSS8E #Peugeot #5008 #peugeot5008 Henüz aramıza katılmadıysanız şimdi ABONE OL butonuna basabilir, sevdiklerinizle paylaşabilir veya eklemek istediğiniz konuları yorum olarak bizimle paylaşabilirsiniz. AutoClub - Otomobil Tutkunlarının Buluşma Noktası https://autoclub.com.tr https://twitter.com/AutoClubTR https://facebook.com/AutoClubTR https://instagram.com/AutoClubTR
    https://www.youtube.com/watch?v=PQo0IT5NFlc



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savunmadım Çıkar Göster -- 6 Aralık 2022; 20:5:18 >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Çevremde sayısız Egea 1.4 var. Kullanıyorum, biniyorum. Abarttığınız gibi bir araç değil. LPG uyumu cidden güzel bir motor. Az çok araba nedir bilenler de yokuşta 6000 devir çevirmeden rahatça kullanır. Bu sayede de yağ eksiltmemiş olurlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Profes124 -- 6 Aralık 2022; 20:22:6 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1.4 fire çöp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Direk kullanıcı yorumu yapayım.1,4 atmosferik egea ile 100bin km yaptım.şehirlerarası ortalama 5,2 litre.motor ile alakalı bir sorun yaşamadım henüz.sağdan soldan duyduklarınızla yorum yapmayın lütfen.bizzat kendim kullanıyorum.Adana otobanında rampa çıkarken 3.vitese düştüğüm ve arabanın bağırdığı doğrudur dizelde böyle bir sıkıntı olmuyor ama sıvı ve ağır bakımlarını vaktinde yaptırırsanız sizi üzmeyecek bir motor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aynı fiyat olsalar da 1.4 ü alacak çok kişi var. Daha sessiz, daha masrafsız. Lpg takılırsa çok daha ekonomik.


    Dizel seçeneğim bile olmaz.

  • 40 yasinda arabalar geziyor trafikte vizir vizir, nereye bitiyor.

    Turkiye ekonomisinde bitmesine imkan yok.

  • zotacing kullanıcısına yanıt

    30bin tl olan lpg montaj ücreti mi?

  • cabbar.ağa kullanıcısına yanıt

    Her benzin özellikle atmosferik konusunda bu şahısın saçmalıklarını görebilirsiniz. Kaale almayınız. 150bin farkı 3 yılda amorti ediyormuş. Kih kih

  • commandx C kullanıcısına yanıt

    1.3 mjet 150bin tl yi amorti etse ne olur, traktor sesi ve vibrasyonuna maruz kalan surucunun amortisini kim saglayacak. 7 sene kullanmak zorunda kaldik, tamamen cop bir motor. Az yakmasi da tamamen hikaye, kucuk hacim turbo motorlardan bir tik az yakar. Hepsi o. 1.3mjet puntonun 5.5lt yaktigi yerde 1.2tsi leon 6lt yakiyordu. Aradaki farki da segmente sayin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizel araca, benzinlisinden 1-1,5 lt az yakıyor diye %40 fazla ücret ödemek.... Dpf, Adblue vs. sorunlarını saymıyorum bile.. Bana göre 1.6 motor olsa da bu fark verilmez.  

  • Bu fark verilmez doğru
    Lakin dizelle benzinlisi aynı para olsa kimse benzinli almaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • taktırırsın 10 bine lpg

    o dizeldende az yakar keyfine bakarsın

    enayiler verir 150 bin fazla aynı kasa arabaya

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt

    Hocam yokuşlarda 15 bin devir çevirmezseniz çıkmaz 6000 devir düz yolda bile taşımaz aracı.


    Sizin tabirinizle acemi ya da iş bilmez olsam da 2020'de 1.3 Multijet Urban Plus Egea veya 1.3 TCe Joy Megane alabilecekken gittim 1.4 Urban Plus aldım.


    1.4 motorlu Egea'yı 2,5 sene kullandım. Öncesinde 6,5 sene 2.0 atmosferik şu anda da 1.2 Turbo Benzinli araç kullanıyorum.


    1.4 motor gayet "Yeterli" bir motor. Hiç bir yokuşta da 6000 devre çıkma ihtiyacı hissetmedim. Şehir içi yokuşarda zaten sıkıntı yok çoğu yokuşu makul bir hızla çıkabiliyorsunuz. Şehirlerarası yollarda da çoğu rampada 4000 devir yetti. 6'dan 4'e çekip gayet rahat çıkıyordum.


    1.3 Multijet şanzıman sayesinde bu kadar rahat yürüyor. 2750 devirde falan 120 yapıyor. Bir zahmet daha canlı olsun.


    Ayrıca benim uzun dönem ortalamam (40 bin km ortalaması) 6,5 litreydi. Her gün köprü trafiğine girerseniz yükselebilir tabii ama sıradan bir kullanıcının 40 bin km'de yakalayacağı ortalama 6,5 litre.


    Siz işin ordinaryüs profesörü olarak 1.4 motorun hiç bir işe yaramayan bir şey olduğunu, 1.3 Multijet motorun ise başta Airbus ve Boeing olmak üzere çeşitli uçaklarda kullanılacak kadar canavar olduğunu savunabilirsiniz ama kazın ayağı öyle değil.


    Ben 1.4 Egea'yı tercih ederken acemiliğime geldi, işi de bilmiyordum. Evimle işim arası 4-5 km mesafeydi ve genel olarak soğuk bir memlekette yaşıyordum. 1.3 Multijet almayı akıl edemedim. Halbuki 5 km mesafede buzz gibi dona dona giderdim, tar tar tar tar motor sesi eksik olmazdı. Eh o kısa mesafede DPF dolar, tam evin sokağına girmişken "Sen şöyle bi 15 dakka daha tur at gel" derdi. E motor ısınmadan kontak kapattığım için soğuk motorla o torkun inanılmaz zevkine de doyamazdım. Halbuki ben ne yaptım? Acemlilik ettim 1.4 aldım. Motor daha 1 km gitmeden ideal sıcaklığına ulaşıyordu, cayır cayır kaloriferi de ısıtıyordu. Üstelik parkur boyunca en fazla 70 km hıza çıktığım için, asfalt kazıyan o muazzam 200 nm torka da ihtiyacım olmuyordu. Motor ise sağ olsun kaç kere çalışmıyor sanıp elim kontağa gitti. Dertsiz tasasız 2,5 sene bindim. Belki çok şaşıracaksınız ama Marmaris'e falan gittim yolda klima kapatmadan. Evet hiç 6000 devre de çıkmadım ilginçtir.


    Yani kullanmasam inanacağım ama bu piyasada 1.0 ile 1.4 hacim aralığında 65 beygirden 80 beygire kadar atmosferik motorlu arabalar satılıyor. Üstelik hepsi de Egea'dan pahalı. Onların yanında 95 beygir, 0-100 süresi 11,5 saniye olan arabaya gitmiyor demek ayıptır. Rampa yukarı çıkarken devir çevirmekten çok korkuyorsunuz da, bütün ömrünüz rampa çıkmakla mı geçiyor? Eviniz deniz seviyesinde de işiniz Everest dağının zirvesini temizlemek mi? 5 saat yolculukta 5 dakika rampa yukarı 4000 devir çevirince hiç bir şey olmuyor korkmayın.


    1.4 motorun 0-100, 0-170 süreleri ve son hızı 1.3 Multijet ile denk. 1.3 Multijet motorun 1500 devirde verdiği çekişi 2700 devirde, 2000 devirde verdiği çekişi de 3250 devir civarında veriyor.


    Motorlar hava yakıt karışımı ile çalışır. Daha fazla güç için daha fazla hava lazım. Turbo motorda 2000 devirde 1 bar turbo basıncıyla o havayı elde edersiniz atmosferik motorda 4000 devir çevirirsiniz bu ayıp bir şey değildir.





  • cabbar.ağa kullanıcısına yanıt

    Hocam ne 30 bini ben 1.4 Fire motora lpg taktırmak için Kadıköy Moda'da dayalı döşeli daireyi satılığa çıkardım. Daireye müşteri çıkmadığı için mecbur tüpsüz binmek zorunda kaldım.

  • LPG sistemleri 100 bin lira oldu diye okumuştum 30 bin cok ucuzmuş nerde bu ?


    150 bin fark verip dizel alacak aklı başında bir tane bile bireysel kullanıcı bulamazsın inan bana.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • goodorevil kullanıcısına yanıt

    Ti'ye alıcaktım zaten. Candan da geçen hafta kampanya vardı 5 bine Atiker atikfast lpg montajı vardıki fire motor lpg de tek istediği düzgün montaj kit seçmez bir şey olmaz inanılmaz uyumlu.


    Ben aktif olarak Egea yı hem 1.4 fire hem 1.3 mjet kullanıyorum. 1.4 olan sıfır alındı. Mjet benim kendi aracım rampalar hariç hiçte geri kalır bir tarafını görmedim atmosferik motorun.Ama yakıt ortalaması mjet den fazla tabi.


    Bu dpf sorunu çok abartılıyor. Düzgün bakımlı bir araca kolay kolay bir şey olmaz kronik olarak dpf sorunu yok ise. Çevremde ben dahil herkes 1.3-1.6 mjet 1.5 dci kullanılıyor. Hiçbirimiz dpf egr vs sorun yaşamadık.

  • cabbar.ağa kullanıcısına yanıt

    Hocam DPF aslında bir sorun değil, aracın kullanım parkuru çok kısa kalırsa, bırakın motor yağını su sıcaklığı bile orta noktaya ulaşmadan motor kapatılırsa hem zengin yanma sebebiyle kurum sorunu olur hem de DPF yeterince ısınamadığı için rejenarsyon yapamaz.

    Ben kışın buz gibi soğuklarda kontağı açıp 5 km işe gidiyordum. Dizel arabayla yapsaydım bunu muhtemelen DPF dolardı ve uğraştırırdı.


    1.4 ve rampa konusunda da, 2.0 motor bile rampada turbo dizel kadar iyi hissettirmiyor. Atmosferik motor rampada vites düşecek çünkü daha fazla havayı motora vermenin tek yolu daha fazla devir çevirmek. Yoksa 1.4 motorla da hiç bir rampayı kamyonların arasında çıkmak zorunda kalmadım.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.