Şimdi Ara

Diz Ağrısı, Diz kayması, Diz kireçlenmesi, Şiddetli ağrılar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar..


    Bu forumun gerçekten yardımsever insanlarla dolu olduğuna inandığım için bu başlığı buraya açtım.


    Umarım bu konuda hakkında bilgisi olan arkadaşlar yazıyı sabırla okur ve tecrübelerine dayanarak bana bi yol gösterirler.


    Öncelikle bu sıkıntıları yaşayan annem. Bel fıtığı, şeker, tansiyon, nefes darlığı ve aşırı kiloları var. Bir de bu diz ağrıları. Geceleri çok şiddetli şekilde ağrıları oluyor. Bi kaç ilaç verdiler ama pek fayda etmiyor. Ara sıra acile götürüp dikloron diye bi iğne yapıyorlar sanırım.


    şimdi bu diz ağrıları için beyin, fizik ve ortopedi bölümüne gittik. beyin cerrahı ameliyat yapamayacağını söyledi zaten o bel fıtığı içindi.. fizik doktoru yapılacak pek bi şeyin olmadığını söyledi. ortopedi de ameliyat harici başka bi şey yapamayacaklarını. ama biz ameliyattan korkuyoruz. annem zaten aşırı kilolu ve ameliyatta riskli. platinleri kırılmasın sonra daha büyük sorun yaşarız. Allah korusun.


    Ameliyat olmadan başka yol yöntem yok mudur? İstanbulda Avrupa yakasındayım.


    Bi fizyoterapist ile görüştüm iğne falan yapıyorlarmış . Seans ücreti de çok pahalı. 6 seans falan dediler ama o da kesin çözüm değil. Onlarda bilmiyor çünkü. Yapacaklar, olursa artık şansa.


    2 aydır bi sürü doktor, bi sürü yere gittim ama bi karara varamadık. Ne olacak böyle bilmiyorum.


    Bu konularda tecrübeli arkadaşlar varsa yardımcı olursanız sevinirim.


    Teşekkürler şimdiden.








  • Dostum öncelikle geçmiş olsun. Diz için ameliyat dışı yapılabilecek üç şey var. İlki kilo vermek, ikincisi üst bacak kaslarını geliştirmek, üçüncüsü ise diz içi sıvıyı artırıcı destekler kullanmak. Bunlar enjeksiyon şekliyle olabilir(PRP deniliyor kendi kanını alıp santrifüj edilip tekrardan bir kısmının diz içine verilmesi) veya ağızdan alınan besin takviyeleri( glukozamin, kondroitin, msm üçlüsü) olabilir. Bu takviyeler bazı kişilerde çok işe yarıyor bazı kişilerde de pek yaramıyor. Ama denemekte fayda vardır diye düşünüyorum, öncelikle doktorunuza danışarak tabikide.
  • Diz icin hyaloronik asit fitık icın ozon tarzi tedaviler varda internet bilgisi
  • darknes1905 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim üstad. Kilo vermek için diyet uyguluyor annem. Bi kaç kilo vermiş ama yeterli değil tabii. Diyeti de her zaman uygulamıyor, antibiyotikler ağrı kesiciler midesine zarar veriyor onun içinde koruyucu falan kullanıyor.

    Evde fizik tedavi yapan Bi arkadaş buldum 150₺ gibi Bi ücret alıyor seans başı.. 2 seans geldi bakalım ilerleyen seanslarda ne olacak. Az da olsa fayda etse ne ala..

    Bu PRP dediğiniz şeyi İstanbul’da hangi hastanelerde bulabiliriz acaba bilginiz varsa bu konuda Bi araştırayım.

    Bahsettiğiniz o besin takviyesini nerden temin edebilirim?

    Denemekte fayda var tabii.

    Doktor ameliyat öneriyor ama pek sıcak bakmıyoruz. Ve emin olamadık doktorun ilgisinden. Başka Bi doktorla görüşmekte fayda var yine.
  • gren kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz ozon tedavisi için evde fizik tedavisi uygulayan Bi arkadaş geldi. Dediğim gibi 2 seans oldu bakalım ilerleyen seanslarda ne olacak. Ama onların da yan etkileri oluyor.. iyi gelmezse zaten durduracağız. Jel, şok, kas güçlendirme falan yapıyor.
  • noche34 kullanıcısına yanıt

    PRP tedavisini hangi hastaneler uyguluyor bir bilgim yok ama büyük hastanelerin bir çoğu uyguluyordur diye düşünüyorum. Doktorların hepsi ameliyat demesini çok iyi biliyor fakat ameliyat sonrasını önemsemezler. Bahsettiğim besin takviyesini eczanelerden veya internetten alabilirsiniz. Özel mesajdan bir kaç marka önerebilirim. Fakat doktora danışıp kullanmakta fayda var çünkü annenizin kronik hastalıkları olduğu için söyledim bunu.

  • Haplar faydalida diz enjeksiyonlarından fayda goren var
    ozon tedavisinden fayda gorenlerde varda genede sonucta yapan yapilan kşiye de bagli
  • darknes1905 kullanıcısına yanıt

    Yakın çevredeki hastaneleri arayıp bi bilgi almam lazım o halde. Bakalım inşallah buluruz.


    Evet ameliyat sonrası bizde korkuyoruz. Belki başta iiyi olabilir ama sonrasında çok şikayetçi olan insanlar varmış.


    Bahsettiğiniz besin tavsiyelerine baktım ama hangisini alacağımı şaşırdım.


    şunu bi teyzemiz kullanıyormuş ve faydasını görmüş:


    https://www.vitaminler.com/urun/solgar-no-7-30-kapsul-7286


    ama yorumlarda pek iç açıcılık görmedim.


    bu da bahsettiğiniz üçlü:


    https://www.vitaminler.com/urun/ocean-glukozamin-kompleks-60-tablet-12413


    bir de bu hyar mıydı neydi:


    https://www.vitaminler.com/urun/voonka-collagen-hyaluronic-acid-32-tablet-8408





    evde fizik tedavi yapan bi arkadaş geldi 3 gün. elektroşok, jel tedavisi, egzersiz falan yaptı ama pek faydası yok gibi. 3 seans oldu. tabi 3 seanstan ne gibi fayda olacaktır.


    şimdi başka birini buldum sülük ve hacamat yapacakmış. diğer tedavi yöntemleriyle beraber. bakalım inşallah işe yarar.



    özelden de yazabilirsiniz hocam bi sakıncası yok. şimdiye kadar yardımcı olmanız bile beni sevindirdi, Allah razı olsun. Bu konulardaki tecrübeniz nerden gelioyr acaba onu da merak ettim?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noche34 -- 24 Ocak 2021; 15:23:53 >




  • gren kullanıcısına yanıt

    evet. besin takviyelerini bi deneyelim bakalım. ozon tedavisi için henüz bi yer bulamadım. o kadar çok tedavi yöntemi var ki insanın kafası karışıyor. hangisi faydalı olacak doktorlar bi bilse ne güzel olacakta. direk kesip biçelim diyorlar.

  • noche34 kullanıcısına yanıt

    Bir yakınımda aynı problemler vardı ondan dolayı tecrübeliyim biraz. Ameliyat olmadı o fizik tedavi ve besin takviyelerinden fayda gördü. Ameliyattan sonra iyi olanı duymadık biz araştırdık da o dönemde hep daha kötüye ilerliyor. Doktorların söylediği tek şey zamanla iyileşecek geçecek gibi geçiştirici cümleler. Dediğim gibi bunlardan çok fayda gören de var faydası olmayan da ama denemekte fayda var bence ameliyat düşünülmüyorsa. Reklam yapıyor gibi görünmeyeyim diye söylemiştim özel mesajı. Buraya atayım size bir kaç tane, siz de araştırın tabi içinize sineni alırsınız.


    https://www.vitaminler.com/urun/solgar-glucosamine-chondroitin-msm-60-tablet-5174


    https://www.vitaminler.com/urun/nbl-glukozamin-kondroitin-msm-60-tablet-4344


    Durumunuz yoksa bu da olabilir:


    https://www.vitaminler.com/urun/kartix-glucosamine-chondroitin-msm-90-kapsul-4343


    Ama kullanmadan önce yine de doktorunuza danışmanızı öneririm, kronik hastalıkları olduğu için problem olmaması açısından.





  • darknes1905 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Yakınınızın durumu nasıl şu an iyidir inşallah?

    Yani durum var çok şükür de ama biliyorsunuz solgar ismi olduğu için biraz pahalı. Aynı işi görecek belki daha iyisi olanlar vardır. Şimdi ilk 2 üstte verdiğinizi beraber mi almam lazım? Yoksa alternatif olarak mı verdiniz. En alttaki yorumlar fena değilmiş.

    Benim verdiklerimi de incelediniz mi acaba?

    Bir de fizik tedaviyi nasıl nerde yaptınız. Neler yaptılar?
  • noche34 kullanıcısına yanıt

    Fizik tedaviye özel bir merkeze gidiyordu, iyi ilgilendiler fayda gördü fakat hangi işlemler yapıldı onu hatırlamıyorum ama fizyoterapistlerin yaptığı işlemler hemen hemen aynıdır. Glukozamin, kondroitin, msm üçü bir arada olunca güzel fayda sağlıyor diye biliyorum, ondan dolayı ben bunları önerdim size diğer ürünler, içerikler hakkında bilgim olmadığı için bir şey söylemek istemedim. Paylaştığım üç üründen bir tanesini alıp kullanmanız yeterli olur. Zaten ilk iki üründe yüksek ideal miktarda bu oran bulunuyor, son üründe bu oran biraz daha düşük olduğu için uygun tutulmuş fiyatı. Tercihinize kalmış, hangisi kafanıza yattıysa onu alın, sonuçta yakın ürünler ve farklı sitelerden de yorumlarına bakabilirsiniz bu ürünlerin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darknes1905 -- 24 Ocak 2021; 20:5:24 >
  • darknes1905 kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim hocam. Eczaneye gidip sordum ama annemin şeker hastalığı olduğu için bu vitaminlerin şeker hastalarına iyi gelmediğini, şekeri yükselttiğini söylediler. O yüzden doktora danışmak lazım en iyisi.


    Sizin yakınınızın şeker hastalığı var mıydı? Kullanıyor muydu? kullanıyorsa hangisini kullanıyordu. Söylerseniz sevinirim.

  • noche34 kullanıcısına yanıt

    Yok hayır herhangi bir kronik hastalığı yoktu. Ondan dolayı önceki mesajımda da belirtmiştim doktora sorup kullanmakta fayda var eğer kronik rahatsızlığınız varsa. Biz bu ürünü kullandık, devamlı kullanım önemli tabi.


    https://www.vitaminler.com/urun/nbl-glukozamin-kondroitin-msm-60-tablet-4344.


    Doktora açıp içeriğini gösterirsiniz, bir problem olmaz derse kullanırsınız.

  • darknes1905 kullanıcısına yanıt

    üstad doktor bi sorun olmayacağını söyledi. sipariş ettim bakalım ne olacak. hayırlısı.

  • noche34 kullanıcısına yanıt

    İnşallah faydasını görürsünüz hocam, düzenli bir şekilde kullanın yani zararı olmaz ama denemekte fayda var elbette doğal yolları. Geçmiş olsun tekrardan.

  • darknes1905 kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim üstad. ekşisözlükte araştırdığım kadarıyla kemik suyu ve kellepaçnın da çok faydası oluyormuş.


    bu vitamini kullandıktan sonra inşallah etkisini az da olsa gösterir.


    acaba kaç günde gösterir. 1 hafta da az da olsa belli etse kendini inşallah diyeceğim bi umut bulduk.

  • noche34 kullanıcısına yanıt

    Yaşa ve bazı hastalıklara bağlı olarak eklemlerde kıkırdaklarda bulunan glukozamin sentezi azalıyor. Buradaki kıkırdaklar adeta bir şok emici yastık görevi yapıyor fakat zamanla etkisini yitiriyor. Bununla beraber diz içi sıvının da üretilmesini sağlıyor glukozamin. Sıvı ve kıkırdak iyileşmesine bağlı olarak ağrı azalıyor. Fakat ne zaman etki etmeye başlar bilinmez çünkü her insanın bünyesi farklı. Kelle paça, et kemik suları, C vitamini de kolajen miktarını artırıp kireçlenmeyi önlüyor. İyi beslenmek önemli her hastalıkta olduğu gibi.

  • darknes1905 kullanıcısına yanıt

    Hocam dün gece annem bu vitaini aldıktan sonra çok değişik ağrıların olduğunu söyledi. şeker ve tansiyonunu ölçtüm normal. sonrasında gece boyunca ağrılar devam etti. zaten normalde gece ağrılar var ama bu vitaminden sonra farklı bi ağrılar yaşandı, enteresan. acaba etki mi etti..


    bugün youtube da bi çok video izledim ve doktorların bu vitaminin içerğini tavsiye ettiklerini de duydum tabii.


    belki bugün olmazsa yarın tekrar bi kullansın. bakalım akşam aynı ağrılar olacak mı.


    bir de ben çapa fizik proloterapi bölümünden randevu almış annemi oraya götürmüştüm. normalde proleterapi de yapılıyormuş ama orada hiç yardımcı olmadılar bu konuda. acaba baştan savma mı yaptılar? ameliyatsız tedavi yöntemleri arasından olan bi şey bu.


    direk ortopediye gidin, bence ameliyat olması lazım dendi. vaktim olursa tekrar gideceğim oraya ve görüşeşebilirsem durumu anlatacağım. bu proleterapiden de umutluyum.


    bi de prp falan uygulama şansını da denemek istiyorum, bilmiyorum siz daha önce yaptınız mı?


    ameliyatsız ne yapabilirsek bizim için az da olsa işe yararsa ne ala.


    bu sorundan sıkıntıdan müzdarip ne çok insan varmış ve hala tedavisi konusunda düzgün biyöntem yok. direk ameliyat diyen doktorlara da sövesim geliyor.





  • Kullandığınız üründen veya ek tedavilerden fayda gördünüz mü acaba?

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.