Şimdi Ara

Diyanet İşleri Başkanı: 'Üniversite Kampüsleri, Yurtlar ve Hastanelerde Kur’an Kursu Açılacak' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Devlet eliyle Diyaneti açana sor onu. Şuan diyanet resmi bi kurum sonuçta.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın dalyo, oraya eğitime gelecek adam yol ve yemek parasını babasının hayrına kendi cebinden mi ödeyecek?

    Senden benden insafsızca alınan vergiler ile ödenecek. Ulan harbiden bir kaç kişi daha var bu forumda, sizleri görünce direk miğdem bulanıyor. Ahtapotlar bile sizlerden daha dik. Allah tez zamanda kendi dertlerinize düşürür inşallah sizi.

  • Ali erbaş cumhurbaşkanı falan oldu galiba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim KYK'da da var manevi rehberlik. Ramazan'da hatim filan yapıyorlar başka bir şey yaptıklarını da görmedim. Madem her yurda bir psikolog ataması yap. Odasında sorun vs olan gitsin uzman eşliğinde çözsün. Ama bunların dertleri ilahiyatçılara nereden kadro açarız vatandaşa nasıl yardımcı oluruz değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seçim yaklaşıyor diyanet kozunu öne sürdüler, dini kullanarak muhalefet partilerine tuzak kurdular, diyanete saldıranları anında din düşmanı diyerek püskürtmek ve oyları arttırmak planındalar. Diyanet İşleri Başkanı: "Üniversite Kampüsleri, Yurtlar ve Hastanelerde Kur’an Kursu Açılacak" 

  • "“Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, AKP’nin eş sözcülüğü görevini bile aşarak Cumhur İttifakı’nın hem yeni ortağı hem de sözcüsü haline geldi” diyen Yarkadaş, “İktidarın neye ihtiyacı varsa o konu hakkında konuşan ve toplumu ikna etmeye çalışan Erbaş’ın başında olduğu kurum, ‘’AKP – MHP – Diyanet İttifakı” yani ‘’Cumhur – D’’ olarak bile nitelenebilir” ifadelerini kullandı.

    Diyanetin medyadaki alanını da genişlettiğine dikkat çeken Yarkadaş, kurumun önümüzdeki günlerde daha görünür olacağı yönündeki tahminini de paylaştı.

    Yarkadaş, Diyanet üzerinden yapılacak siyasi atraksiyonlara karşı muhalefeti de uyardı ve “İktidarın, Diyanet üzerinden toplumsal kamplaşma yaratmak ve kendi seçmenini yine ‘dini inançlar’ üzerinden konsolide etmek isteyeceği açıktır. Herkes bunu iyi görmeli ve ona göre pozisyon almalıdır” ifadelerini kullandı."





  • Zavalli akp li trollerde aciklamaya calismislar

    Iktidar diyaneti kullaniyor, tipki secmen kitlesinin dini duygularini kullandigi gibi. Ama cogu farkinda bile degil, ustelik asil kotu olan bu tayfanin kendini dindar tayfa sanmasi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diğerleri olabilir de hastane tuhaf geldi ne alaka anlamadım.

  • Bu bütçe ile ayı bile ikiye bölerler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine Saçmalıklar. Yine Din üzerinden OY Devşirme.
    Artık bu millet bunları yemiyor.. İlk Seçimde GİDECEKSİNİZ...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ruhani lider baya hızlı çıktı. Öncekiler böyle din düşmanı değildi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Long Nightt

    Olayın amacı imam hatip ve ilahiyat fakültesi mezunlarına kadro verebilmek.Bunların dinle ilgileri yok anlamıyor musunuz?Adamların tek derdi nasıl kadro buluruz,nasıl kadro verebiliriz,nasıl üçer-dörder maaş alırız vs.


    İlerde iktidar değişince bu yerlerin büyük bir kısmı talep olmadığı için kendiliğinden kapanacaktır.Özellikle üniversitelerde rağbet olacağını düşünmüyorum. Açtıkları imam hatip liselerini bile zorla doldurmaya çalıştıkları bu ülkede üniversitelerde açtıkları kuran kurslarına öğrencilerin 'zorunlu' olmadıkça gideceklerini düşünmek hayalciliktir.Özellikle muhafazakar illerdeki üniversite öğrencilerinin çok büyük bir kısmı zaten çocukken kuran okumayı öğreniyor.Bu yerlerde kim kuran okumayı öğrenmek için üniversitelerde açılan kurslara gidecek peki?Amaç ortada kadro vermek.


    Hastanelere'de kuran kursları açılması yine kadro vermeye yönelik bir hamle olduğunu gösteriyor.Canıyla uğraşan hasta mı gidip kuran öğrenmeye çalışacak?Ya da sürekli mesaide olan sağlık çalışanları mı?Kim hastanelerde kuran öğrenmeye gidecek?


    Bir tek hapishanede açılması mantıklı zira sonuçta insan içerdeyken uğraş arar diye düşünüyorum.Sırf vakit geçsin diye hapishanelerde kuran öğrenmeye yönelik talep olabilir.


    Bunun dışında ne üniversitelerde ne de hastanelerde açılacak kuran kurslarına rağbet olacağını düşünmüyorum.Amaçları gayet açık ve net.İmam hatip ve ilahiyat fakültesi mezunlarına 'kadro' vermek.Tek amaç bu.İlerde KPSS alımlarında bol kontenjanlı 'kuran öğretmeni' kadroları açılınca dediğim daha net anlaşılacaktır.


    Bir de 2023 yaklaştıkça muhalefeti kışkırtmak için daha çok 'din' üzerinden saldıracakları anlaşılıyor.Ellerinde zira bir tek bu kaldı.Sabırlı olmak lazım.

    Cok guzel bir yorum olmus. Her dedigine katiliyorum. Hastane konusunda, hastaneye kadro alacaklar madem, en azindan ABD'deki chaplain sistemini deneseler. Olum dosegindeki hastalar veya hastanede olenlerin yakinlari icin din gorevlisi (diger dinler de dahil) gidip konusuyor, onlari rahatlatiyor. Tabi bunu yapmak icin kapsamli bir sekilde din ve dinler bilgisi olmasi gerekiyor, biraz kultur lazim yani. Ama sadece Kuran kursuna giderek hoca olanlar ancak Kuran okumayi ogretebilir tabii ki, anlamayi dahi degil. Dunyayi takip edecek ufuk ve onu uygulayacak ilim ve seviye nerede bunlarda...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 16 Eylül 2021; 1:34:11 >




  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt
    Diyanet İşleri Başkanı: "Üniversite Kampüsleri, Yurtlar ve Hastanelerde Kur’an Kursu Açılacak"
  • Şimdi, adam ODTÜ fizikte kuantum mekaniği dersinden çıkıp Kuran Kursuna gider mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.