Şimdi Ara

Diyanet’in faiz geliri 7.4 milyon lirayı buldu..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İmamların maaşının faizsiz katılım bankaları üzerinden ödenmesi talimatı veren Diyanet İşleri Başkanlığı, son 5 yılda 7.4 milyon lira faiz geliri aldı.



    İmamların maaşlarının faizsiz katılım bankaları üzerinden ödenmesi talimatını veren Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, faiz geliri elde ettiği ortaya çıktı. Diyanet'in son 5 yıllık faiz geliri 7 milyon 431 bin 693 liraya ulaştı. Faizlerin büyük çoğunluğu, Dini Yayınlar Döner Sermaye İşletmesi gelirlerinden elde edildi. Döner sermayenin son 3 yılda resmi rakamlara yansıyan faiz gelirlerinin toplamı da 6 milyon lirayı buldu. Diyanet İşleri Başkanlığı, faiz geliri konusunda, “Personelden yapılan istirdat (geri alma, tahsil) faizi ile birlikte Hazine'ye îrat kaydedilmektedir'' açıklaması yapmıştı.


    Diyanet’in faiz geliri 7.4 milyon lirayı buldu..

    Diyanet’in faiz geliri 7.4 milyon lirayı buldu.. 


    Çomar arkadaşlara kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/diyanetin-faiz-geliri-7-4-milyon-lirayi-buldu-614994


    https://www.sondakikaturk.com.tr/gundem/diyanet-son-5-yilda-74-milyon-tl-faiz-geliri-elde-etti-h208261.html



    https://ehabers.com/son-dakika-haberi-selden-etkilenen-7-bin-262-aileye-135-milyon-472-bin-tl-nakdi-yardim-yapildi//




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreyil75 -- 2 Aralık 2020; 10:58:11 >







  • Diyanetin faiz geliri elde ettiğini defalarca sayıştay raporlarında gördük.

    https://www.sayistay.gov.tr/tr/Upload/62643830/files/raporlar/kid/2019/Genel_Bütçe_Kapsamındaki_%20Kamu_İdareleri/DIYANET%20ISLERI%20BASKANLIGI.pdf

    2019 raporunda arama kısmında faiz yazan bulur ve görür. 2020 raporu da sene bitimi çıkar.

  • Üstad kaynaksız haberlere yobaz cehape liler gibi itibar edilmiyor bilgin olsun. lütfen tarafsız bir kaynak (havuz ya da heykel medyası olmadan) ver.

  • bu ne ya böyle saçma konulara kadar mı düştü bu cehape hevali

  • ispirliyik İ kullanıcısına yanıt

    Tamam biatçı kardeş maaş günün geldi mi?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: emreyil75

    Tamam biatçı kardeş maaş günün geldi mi?

    öyleyse. sana amerikadan israilden gelir. bana kendi devletimden gelir maaş

  • israil ile amerika ile hiç işim olmadı malum kur yüksek Diyanet’in faiz geliri 7.4 milyon lirayı buldu..  ,ama sen benim vergilerim ile maaş alıyorsan hükümetinden ve bunu burdan post kasarak elde ediyorsan ,sana hakkımı haram ediyorum .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreyil75 -- 2 Aralık 2020; 11:6:18 >
  • Kar payıdır o kardeşim faiz olsa duramazsın.

  • Maalesef ki bu ülkede bizim gibi küçük insanlar için faiz hep aynıdır ama din kitap Allah dilinden düşmeyenler içinse faiz caizdir. Aksini iddia eden alıntılasın.
  • ispirliyik İ kullanıcısına yanıt

    en azından ülkemdeki yetimin hakkını yemez oralardan maaş alıyorsa


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diyanetin faiz geliri elde ettiğini defalarca sayıştay raporlarında gördük.

    https://www.sayistay.gov.tr/tr/Upload/62643830/files/raporlar/kid/2019/Genel_Bütçe_Kapsamındaki_%20Kamu_İdareleri/DIYANET%20ISLERI%20BASKANLIGI.pdf

    2019 raporunda arama kısmında faiz yazan bulur ve görür. 2020 raporu da sene bitimi çıkar.

  • Vaiz dir o faiz olsa duramazsın
  • Kar payı ile faizin farklı olduğunu düşünenler var hala. 😂

  • Hala neyi anlamadınız yada anlamak istemiyorsunuz; Adamların dininde sadece domuz eti yemek haram. Android gibi her sene güncelleme geliyor. 3-5 sene sonra domuz etini de yemek serbest derlerse şaşırmam

  • Şu muhalefet her hafta Diyanet işlerine veya İslama Müslümanlara saldırarak sabah akşam yalan yanlış haberler yayarak iktidar mı olacak sanıyor ?


    Bu tarz haberleri döndürüp dolaştırıp her ay 1-2 kere yayınlıyorlar. Sırf kendi kitlesine konu olsun az daha kin ve nefret kussunlar diye. Diyanet işleri bu konu hakkında kaç defa basın açıklaması yaptı olayı açıkladı ama adamlar bıkmıyor döndür dolaştır yayınla neden olsa KÖRLEMESİNE İNANAN BİR KİTLELERİ VAR.


    Diyanet’in faiz geliri 7.4 milyon lirayı buldu..


    Devlet bazı kuralları koyuyor ve para HAZİNEYE GİDİYOR ama sanki DİYANET FAİZ YİYOR gibi sabah akşam aynı algı yok arkadaş bu Muhalefet bu kafa ile adam olamıyacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 2 Aralık 2020; 14:34:21 >




  • daha vahim faiz'i kabul etmediniz adı değişti ya peki diyanet için 5 yılda 7.4 milyon para personellere yanlışlıkla nasıl ödendi o peki ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreyil75 -- 2 Aralık 2020; 15:37:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emreyil75

    daha vahim faiz'i kabul etmediniz adı değişti ya peki diyanet için 5 yılda 7.4 milyon para personellere yanlışlıkla nasıl ödendi o peki ?

    Yalan haberi şimdi böyle mi kıvıracan.


    Bünyesinde 150 binin üzerinde personel olan bir kurum Diyanet işleri kişi başı 1 TL fazla para ödese yanlışlıkla 1.5 Milyon TL nin üstünde fark yapar 1 yıl için. Bu ödemeler fark edilmiş ve faizi ile geri alınmış. ( Bu yanlışı nasıl ve neye göre yaptılar o ayrı bir tartışma konusu. ) Ama bu şekilde alenen diyanete karalamaya çalışan Sözcü tarzı gazetelere inanmayın artık her hafta 1 kere bu tarz haberler yapıyolar düşünmeden araştırmadan incelemeden hemen saldıran bir kitle var konu Müslümanlar ile ilgili olunca yapmayın şunu artık lütfen.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 2 Aralık 2020; 15:47:45 >




  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

    Valla diyanetin peşinden gidiyorsanız ben sizden daha çok müslümanım, ki böyle bir kıstas varsa eğer ... Din ,yaradıcı ile yaradılan arasındadır, aracı olarak diyanetin taraflı yapısını eleştirmek kimseyi,dinden etmez ,merak etmeyin ,size sükür öğretip kendileri lüks içinde şükür bilmezler , sizde oturup akşam keyif çayınızı içebilirsiniz.

  • emreyil75 kullanıcısına yanıt

    Her konuda her şekilde OLUMLU YAPICI eleştiriyi desteklerim. Ama Sözcü T24 Tele1 Halk TV gibi kanalların yaptığı haberler maksadını aşıyor çoğu zaman. Artık kasıt ve Art niyet var diyesi geliyor insanın. Google'a diyanet te faiz diye yaz 2016 da haber yapmışlar 2018 de yapmışlar 2020 nin başında yapmışlar şimdi 2020 nin sonunda yapmışlar. Döndürüp dolaştırıp aynı tarz haber yapıyorlar.


    Dİyanetin resmi açıklaması var olayın doğrusunu kaç kere yazmış. Onu söylemiyorlar ALGI habere devam ediyorlar kendi kitlesi için inatla bu tarz haberleri pompalamalarına benim lafım yoksa sen istersen en iyi Müslüman ol ateist olan BANANE yani. Beni ne alakadar eder neye inanıp inanmadığın.


    YALAN ve ALGI haberlere benim lafım.

  • Hiçbir şey bilmiyorsunuz gelip konu açıyorsunuz.
    Kamu görev zararı diye birşey var. Devlet kamu kurumları yani Diyanet'de bir kamu kurumudur, görev zararı olmasın diye parasını faize yatırmak zorundadır çünkü denetimlerde görev zararı suçtur.
    Diyanet her nekadar faizsiz dedikleri bankalarin faize bulaşmadığına inanmasam da yine mümkün olduğunca faizden uzak durmaya çalışıyor.
    Birşeyi bilin de konu açın artık sene 2020 bu kadar bilgisizlik bu devirde olmaz.

    İşte ülkemizdeki sağ muhafazakâr kesim daha çok şey biliyor ona göre değerlendiriyor.
    Diğer kesim ise algılara kurban olmus bilgisiz kesim, başkalarının lafları ile hareket edip asla araştırmayan sorgulamayan kesim.
    Ondan sonra çıkıp benim oyumla çobanın oyu bir mi diye de utanmadan laf söylerler, sorsak ekmek fiyatını bilmez, ama çoban yem fiyatını, hayvan et fiyatını bilir kendisinden on kat daha çok şey bilir. 10.000 TL'ye çoban aranıyor, kendisi dizilerde rol kesmese asgari ücrete iş bulamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 2 Aralık 2020; 16:14:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.