Şimdi Ara

Divinity Original Sin 2 Definitive Edition Türkçe Yama Çalışması [AnimusProjesi.com]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
604
Cevap
36
Favori
115.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Batman’den sonra Divinity çevrisine de başladık. Bu çeviri çok uzun soluklu olacağı için farklı bir yol izleyeceğiz. Öncelikle diyalogları değil ekran yazılarını çevireceğiz ve sadece Tutorial bölümünün diyaloglarının çevrilmiş olduğu yamayı bir demo olarak bağışçılarımıza sunacağız.

    Daha sonraki versiyonlar da genelde bir aylık periyotlar içinde oyunun hikayesi ile paralel olarak çevrilecek ve bağışçılara yayınlanacak. Yani çeviriyi bir dizi formatına oturtmaya çalışacağız. Böylece bir yıl gibi bir süre boyunca beklemeyeceksiniz, çeviriler yapıldıkça oyuna devam edebileceksiniz. Yama tamamen bitene kadar sadece bağışçılar ile paylaşılacak.

    Ayrıca, abone sayısının düşmesine rağmen DOS2 hayranı birkaç kişinin kişisel sponsorluğu sayesinde bu çeviri mümkün oluyor. Kendilerine de isterlerse isim isim teşekkür ederiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HK-47 -- 3 Eylül 2018; 16:4:6 >







  • mesajlarımı silmekle yada sildirmekle bi yere varamazsınız admin/animus projesi ekibi.

    124 kişiden aylık para alıp 6 aydır daha 1.bölümü bile çıkaramadınız. yok neymiş %7 sini çevirmişlerde proje sorumlusu askere gitmişde vs vs. millete hikaye anlatmayı bırakında çevirdiğiniz oyundaki hikayeleri okumaya başlayalım.

    elle tutulur hiç bişi yok ortada bu yaptığınız rezallettir.

    forumda cevap verebilecek 1 tane animusdan adam yok. hatta sorularıma yada beklentilerime verecek tek kelime cevabınız yok anca mesajlarımı sildiriyorsunuz. yazık...

    ayrıca abonelere özel açıklama filan yapıyorsunuz ya geçin onu. şeffaf olacaksınız şeffaf. 124 kişiden 6 aydır paraları cukkalıyorsunuz ama iş üretime gelince ortada olan sadece hiç .

    fallout 4 yamasında sarkis in yaptığı açık tablo ile ne yapılıyor ne oluyor ne bitiyor insanları bilgilendirin yada haftalık olarak millete neler olup bittiğini anlatın.

    yoksa ben burdan hergün sizin paraları alıp üstüne yatan abuk subuk bir gurp olduğunuzu yazar dururum. çok zor değil.

    yaptığınız işin ciddiyetini sağlamak size düşüyor milleti aptal yerine koyup bekletmek değil.
    Çekemeyenler şimdiden konu açmaya başladı.Hatta lösevin filan linkini koymuşlar o kadar düştüler.Bu olaylar sizin ne kadar başarılı olduğunuzu gösterir.Beleş yaşamaya alışmış, parazit mantığında olanlar da zaten cekememeye basladilar.Siz bunları görmemezlikten gelin yolunuza devam edin.
    senin söylediklerinden çok farklı şeyler yazmıyordum bende ama işte bazılarının zoruna gitmeye devam ediyor.

    75 liralık oyuna 170 - 1650 lira aralığında para versinlerde rahatlasınlar. ceplerindeki para batıyor demekki.

    ACE nickli şahsın söylediği ise külliyen yanlış.

    isteyen abone istediği zaman çıkamaz. çıkarsa yama tamamlandığında abone olmadığı için o anki satış fiyatından yamayı satın almak zorunda kalır.

    ben bunu said ile konuştum birinci ağızdan kendisi durumun böyle olacağını anlattı.

    ben kendi adıma paramı böylesine emmeye çalışan sonu belirsiz bi oluşamdan uzaklaştım ancak yav insanların cebindeki parayı böylesine sonu belli olmayan bi ie yatırmaları akıl alır gibi değil.

    kesin bir sonuç yok, ortalamaya göre 3 yıl içinde bitmesi ihtimali olan bir iş için babasının malı gibi savunuyorlar.

    bu kafayla tanzim çadırlarında ehonomi çok iyi diyerek gezen tipler gibi olduklarının farkında değiller... birde işi parasıyla yani aylık para vererek yaptırdıklarını bu işin gönüllü beleş çevirilerden olmadığının farkındamı değiller yoksa nedir ben çözemedim. yani ister 1 yılda isterse 3 yılda yaparlar gibi bişe yok hangi dünyada yaşıyorsunuz siz. parasıyla olacaksa belli bi yol haritası çizilir ona göre söylendiği şekilde teslim edilir.

    eleştri yapmak sert olur kaldıramayanda hiç bişiyi yapamaz kaldıki ben eleştirdikten sonra Lahire açıklama yaptı ve neredeyse özür mahiyatinde şeyler söyledi.

    kafalar........
    Bedavaya Dos2 çeviricek biri var mı? Grup var mı? Adamlar çeviririm ama destek isterim diyor, bende alsana destek diyorum.Bitti, tartışılacak bir tarafı yok! 175 tl de veririm 200 tl de veririm.

    Geçenlerde syberiayı çeviren gruba 20 ya da 50 tl attım hatırlayamıyorum, oyun originste bedava diye atmaya mıydım yani? 2. ve 3. oyunuda çevirdi adamlar yine atıcam.

    Sizin yaşınız kaç? Ben gençken yılda 1 -2 tane yama belki çıkardı. Birileri yama çıkarsa şu kadar paramı veririm, bu kadar paramı veririm diye hayal kurardık.Şimdi bakıyorum yapmasınlar yama diyorlar neredeyse, enteresan.

    Yurtdışında ki sitelerede bakıyorum fransızlar olsun, çekler olsun bedavaya iş yapan yok neredeyse herkez bağış yapıyor.Light novel çeviriyor adamlar, jrpg çeviriyor çatır çatır bağış geliyor kimsede niye para alıyorsunuz demiyor. adam ps4 dü kırıcam, 3dsİ kırıcam, iphonu kırıcam bağış diyor.Bi Bizim ülkede çıkıyor niye para alıyorsuncular.Sonrada niye bizim ülkede bi mok çıkmıyor. Yurtdışında hayvan gibi uğraşıp fan çalışması yapan, bedavaya yapan insanlarda var ama bu adamın zevk alarak yaptığı bir şey zaten, bunu yapanada bizim ülkede küfür ediyorlar 1 hafta oldu gelişme yok, kandırdın bizi diye.
    "Animus başlarsa ben de Divinity: Original Sin Classic Edition'ı, Enhanced Edition'a uyarlayacağım"


    Bir söz verdiysem de böyle bir söz vermedim. Ekip başlarsa ilgili oyunu uyarlarım demedim, siz projenin arkasında durup nihayete erdirirseniz ve ilk oyunu EE'ye uyarlamam için ihtiyaç duyduğum teknik angaryaları hallederseniz bu projeye destek olacağımı belirttim. Ancak Enhanced Edition Türkçe Yama çıktığında ücretsiz verilmeyecek. Çeviri tamamlandığında DOS2 projesi devam ediyorsa onu, tamamlanmışsa sıradaki projenin desteklenmesi adına gelirini animusprojesi çevirmenlerine bağışlamayı düşünüyorum. Gördüğüm kadarıyla asgari hedefler tutturulmuş değil, ek kaynak yaratmak gerek. Bu projelerin başarılı olmasını ve kesintisiz devam etmesini en az diğerleri kadar ben de istiyorum. Gerçi arsız tayfa rahat durmaz, ertesi gün nete sızdırıp gövde gösterisi yaparlar ama en azından duyarlı arkadaşlar var, onlar yine destek olacaklardır.


    Classic Edition çevirisi Beta aşamasında olduğu için mevcut sürümün oynanıp tarafıma geri bildirim yapılmasını istemiştim. Sağ olsun türün ve serinin takipçileri bu konuda hiç yardımcı olmadılar ve iş yine başa düştü. Öncelikle oyunu titiz bir şekilde oynamam ve yamayı betadan çıkarmam gerek. Daha sonra Enhanced Edition'daki arşivleri derleyip satırları sıralamam ve classic sürümdeki ortak satırları çeviri dökümanına entegre etmem gerek. İşin bu kısmını benim yapmam mümkün değil, programcı desteği olmazsa olmaz. Bunun dışında halihazırda çalıştığım MGSV projesini bitirmeden buna elimi süremem, o bitecek ve bahsettiğim aşamalar halledilince bu başlayacak. Umarım daha açıklayıcı olmuştur.


    1 ay önce konuya attığım mesajın linkini de şuraya bırakayım ki verdiğim söz pekişmiş olsun...
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/134245303


    @evladı fatihan
    Haddini bil, seni avukat tutmadım benim ağzımdan konuşuyorsun.
    Kısa bir cevap verelim, konuyla ilgili Blogkaan yöneticisiyle herhangi bir bir yakınlığımız bulunmuyor, kendisi DH'de Türkçe Yamalar bölümünün sorumlu bir yöneticisidir, haliyle hangi grubun açtığı bir konu olursa olsun, görevini yapmaktadır.

    Burada Blogkaan'a ve bize yapılan ithamları pek hoş karşılamadığımızı belirtmek isteriz.

    Biz yeri geliyor, günün 10 saati olmak üzere 15 günde Assassin's Creed Origins'i Test ediyoruz, türk oyuncularına kaliteli bir yama sunabilmek için.


    Test esnasında rahat bir şekilde çalışabilmek adına, takipçilerimizi de bekletmemek adına ALFA veya BETA olarak sürümler yayınlıyoruz. Takipçilerimiz istediği şekilde bu sürümle oyunu oynayabilir veya tam sürümün yayınlanmasını bekleyebilir, bu karar onların verebileceği bir karar.

    Bir kaç ne dediğini bilmeyen ve faxe hesap açıp kanıtsız ithamlarda bulunan kişilerin, hangi çeviri grubu olursa olsun, karalamaya veya kötülemeye, hiç ilgisi bulunmayan şeyler üzerinden giderek yıpratmaya çalışıyorlar, gördüğümüz kadarıyla bu arkadaşların translate yamalara destek verip, kaliteli yamaları ve ekibi baltalayıp sektörü translate yamalar ile yönetmeyi istediklerini gözlemliyoruz.
    Hocam siz hayırdır böyle kendinizi yüksekte görünce nasıl oluyor? Püfür püfür rüzgar esiyor mu oralarda. Burlar çok sıcak yanıyoruz biz. Rahmetli dedemin ünlü bir sözü vardı ' Bir şeyi olmak değil mesele, Adam olmaktır asıl mesele' diye. Öğretmen olmuşsunuz da Adam olamamışsınız saygıdeğer hocam. Umarım bir gün olursunuz. Tavsiye isterseniz seve seve yardımcı olurum, yine de sizin seviyenize ulaşmak için baya bir tırmanmam gerekecek zira çok yüksektesiniz nasıl tırmanacağımı bilmiyorum. Ama Adam olacaksanız şayet ben bu riski göze alıyorum siz de almalısınız!.
  • 1 Milyon küsür satırın çevirilemeyeceğini düşünen kişiler var. Onların yüzlerindeki ifadeyi Test Aşamasına geçildiğinde göreceğim
    Kolay gelsin şimdiden
  • Projeyi bitireceğinize inancımız tam, çalışmalarınızı merakla takip ediyoruz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar projenin yükü altına girmek, bu kadar projeyi kısım kısım birlikte yürütmek cidden çok büyük iş.
    Şahsım adına elimden gelen gayret ve desteği esirgemeyeceğim.
    Başarılar dilerim.
  • Said bey, dragon age de yaptığınız gibi dos 2 yi çeviren ekip ilk önce 1. oyunun yamasını enhanced edition a uyarlayabilir mi? Karapathian abimizin izin vereceğini zannediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi hayırlısı.Bir aksilik olmadan bitirirsiniz inşallah.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tanser61

    Said bey, dragon age de yaptığınız gibi dos 2 yi çeviren ekip ilk önce 1. oyunun yamasını enhanced edition a uyarlayabilir mi? Karapathian abimizin izin vereceğini zannediyorum.
    Onu konuştuk kendisi halledecek.
  • Konunun her yerinden güzel bir haber geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 1 Ağustos 2018; 16:23:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turnbase yapısı nedeniyle belki hiç oynamayacağım bir oyun olacak DOS2 fakat yinede bende desteğimi esirgemeyeceğim.
  • Turnbase'i size sevdirebilir bir denersiniz hiç olmazsa. :)
  • İlk oyunu oynadım ancak bir türlü sevemedim. Tekrar deneyeceğim şu övülen oyunu umarım severim de oynarım. Kolay gelsin şimdiden :)
  • Merak etmeyin arkadaşlar.. İlk kez oynayacak olanlar için oynama rehberini bizzat ben hazırlayacağım. Ayrıca Divinity original sin 2: Definitive edition sürümü ile sir lora kaybolduğunuzu hissettiğiniz anda size yardımcı olmak için yanınızda olacak. Zaten Definitive edition sürümü konsollara geldiği için hali ile oyun bir hayli basitleşecek ki geriye sadece ne yapmanız gerektiği kalıyor. Oyunda çok daha basit bir hikaye modu olacağı için de basit bir oynama rehberi ile çok rahat oynayıp bitirirsiniz. Ayrıca turn based sizi korkutmasın normal şartlarda evet çok zorlayıcıdır ama bir kaç ince taktikle ki hikaye modunda hiç zorlanmadan ilerleyebileceğinizin garantisini verebilirim...

    Herkese hayırlı olsun..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusufulas

    Turnbase'i size sevdirebilir bir denersiniz hiç olmazsa. :)
    quote:

    Turnbase yapısı nedeniyle belki hiç oynamayacağım bir oyun olacak DOS2 fakat yinede bende desteğimi esirgemeyeceğim.


    Jagged Alliance serisi özellikle de 2. oyunu bana turnbase oynanışlı oyunları sevdiren tek oyundur. Turnbase oynanıştan hoşlanmayanları öncelikle Jagged Alliance 2 oynamaya davet ediyorum emin olun sevmeyende sevecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obasar84 -- 1 Ağustos 2018; 18:10:5 >
  • Disciples 2, Xcom serisi ve Darkest Dungeon'ı tavsiye ederim.
  • Off çok iyi oldu bu. Sonunda ilk oyunu doğru düzgün oynayabilecez. Normal versiyonu çok kötüydü, karkter seslendirmeleri bile yoktu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapacağım son bir sürpriz daha kaldı. Onun üstünde çalışıyorum, olursa yakında öğrenirsiniz.
  • Animus projesi döktürüyor resmen, her konuda desteğim tam size. Çok büyük işler başardınız başarıyorsunuz teşekkürler. Süpriz de geliyor demek vay vay
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HK-47

    Yapacağım son bir sürpriz daha kaldı. Onun üstünde çalışıyorum, olursa yakında öğrenirsiniz.
    Kotor 2 mi yoksa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son zamanlarda aldığım en güzel haber.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HK-47

    Yapacağım son bir sürpriz daha kaldı. Onun üstünde çalışıyorum, olursa yakında öğrenirsiniz.
    Benden duymuş olmayın ama Mafia 3
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.