Şimdi Ara

Divinity 2:Developer's Cut(Dragon Knight Saga) türkçe yama yapımı sorun var

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu oyun için türkçe yama yoktu ve ben bir tane yapmaya karar verdim. Fotodaki çeviriyi deneme için yapmıştım o yüzden hatalar olabilir. Hiç türkçe yama yapmadım şimdiye kadar benim için güzel bir tecrübe olacak diye düşümüyorum. Türkçe yama hazırlamak için oyundaki metinleri bulmak ve onları nasıl değiştirmem gerektiği ile ilgili birkaç gündür araştırma yapıyordum ve tabii ki oyunda deniyordum. Zamanımı aldı, biraz zorlandım tabi, 1-2 arkadaşın da beni bu konuda bilgilendirmesi ile kısmen başardım. Kitaplar,dialoglar,altyazılar(%60),görev listesi,yetenek ağacındaki açıklamalar kısmı yani önemli olduğunu düşündüğüm bütün dosyaları bulup,açıp deneme için üzerinde birkaç değişiklik yaparak test ettim ve sorunsuz çalıştı. Şimdilik sorunlar türkçe harfleri ilave etmek mümkün değil, yani bir yolunu bulamadım (ı ü ğ ö gibi) ve bu harfler önemli mi yani bu harfler de olmasa cümle anlaşılır yani değil mi? Çevirideki cümle oyundakinden uzun olunca oyun çalışmıyor bir yolu var mı acaba? bu konularda bilgisi olan arkadaşlar varsa beni bilgilendirsin lütfen.


    Divinity 2:Developer's Cut(Dragon Knight Saga) türkçe yama yapımı sorun var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dragon KNight -- 10 Ocak 2023; 22:55:41 >







  • Resim görünmeyecek kadar küçük bir şey anlaşılmıyor. Türkçe karakter şart değil fakat yoğunluk olarak görünmüyorsalar kötü bir görüntü olur.

  • Resmi yeniledim tekrar bakın lütfen) Türkçe karakter şart değilse iyi o zaman.. aslında yazı boyutu da küçük onu da değiştirmeğe çalışacağım

  • Dragon KNight kullanıcısına yanıt

    Beni çok rahatsız etmedi çünkü cümle anlaşılıyor. Herhangi bir çözüm önerisi gelmese bu şekilde yayınlayabilirsin. Kullanmak isteyen kullanabilir. Oyunu geçen sene bitirmiştim. Çok ağır bir İngilizcesi yok ama hiç ingilizcesiz de oynanmıyor. İlla kullanmak isteyen çıkar bu yamayı.

  • Bence de kullanmak isteyenler vardır. Sadece o harflerin orada olup olmaması konusunda arada kaldım. Bu oyuna türkçe yama isteyen birkaç kişi görmüştüm aslında yorumlarda falan. Oyunun dosyalarını biraz kurcalayınca türkçe yama neden olmasın dedim. O zaman ben devam edeyim çeviriye.

  • Dragon KNight kullanıcısına yanıt

    Fakat imla kurallarına biraz dikkat etmeni öneririm. Ek olarak yazılar arasında da boşluklar olması lazım fazla bitişikler.

  • Dragon KNight kullanıcısına yanıt

    translate kullanıyor musunuz?

  • STENSTEN kullanıcısına yanıt

    tamamdır elimden geldiğince dikkat ederim.yani zaten o çeviriyi oraya sığdıraa bilecekmiyim diye düşünüyorum çünkü söylediğim gibi çeviri yaparken ingilizce cümledeki karakterlerin sayını geçtiğimizde oyun altına ediyor :D

  • MortoZorto kullanıcısına yanıt

    burada kullandım bazı yerlerde denemek için evet ama çeviriye yardım eden şimdilik bir tane arkadaş var translate'e pek güvenmiyorum o yüzden onu kullanmamayı tercih ediyorum

  • Dragon KNight kullanıcısına yanıt

    Kolay gelsin o zaman ne diyeyim. Yama biterse Türkçe olarak bir kez daha bakarım belki. Gerçi birden fazla sonu yok ama olsun.

  • STENSTEN kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler) ya ben 2017den beri oynuyorum şu oyunu hala bıkmadım :D her defasinda farkli skiller seçip,farklı yönlerde karakterimi geliştiriyorum oyun eski bile olsa action tarafi bana göre güzel

  • Dragon KNight kullanıcısına yanıt

    Larian'ın acemiliğine gelmiş bir oyun aslında. Daha çok izometrik oyun yapmaktan anladıkları için bu tür üçüncü şahıs RPG yapmaya çalışınca çuvallamışlar bazı açılardan. Oyunu tek kurtaran tarafı gerçekten sağlam bir hikayesi olmasıdır. En azından Divinitiy Original Sin'in ilk oyunundan çok daha iyi bir hikaye var ama hikaye de oyuncu olarak bir RPG oyundan beklenilecek kadar seçim yapma ve sonuçlarını değiştirme gibi şeyler çok zayıf kalmış bu oyunda. Diğer yandan zihin okuma gibi değişik bir mekaniği de sahip. Her ne kadar oyunda hiç kullanmadan da oynayabiliyor olsakta.

  • STENSTEN kullanıcısına yanıt

    evet malesef oyunda bazı yerlerde çuvallamışlar, hatta developer cut versiyonunda eski sürümlerdeki birçok şey kaldırılmış. Oyunda gerçekten güzel bir fikir var ama çok daha iyi olabilirdi bu oyun. Özellikle ejderha mevzusu kendine özgü insandan ejderhaya dönüşmek harbiden güzel bir fikir ben hiçbir oyunda rastlamadım. Oyunda yapmayı en çok sevdiğim şeylerden biri uçurumdan atlayıp havada ejderha olmak :D Bana göre potansiyeli olan bir oyun kesinlikle ama çok underrated bir oyun serideki tek TPS ARPG olmak gibi bir şanssızlığı var. DOS2nin golgesinin altinda kalan bir oyun nedeni de şu bana göre bazı oyuncuları Original Sin 2ye o kadar Divinity 2 dediler ki bir ara oyunu tavsiye ettigimde izometrik oyun olduğunu sanıyorlardı onlar yüzünden bu oyunu her tavsiye ettiğimde oyunun izometrik oyun olmadığını anlatmam gerek. Hayır anlamıyorum "DOS2" yazmak varken neden Divinity 2 yazıyorlar.





  • Dragon KNight kullanıcısına yanıt

    İsim seçiminde de batırmışlar dediğin gibi. Zaten bu karışıklığı anladıklarından dolayı bu oyunun Steam sayfasında Original Sin 2'ye yönlendiren bir yazı bile bırakmışlar. Devam oyunu geleceğini artık sanmıyorum. Bu seri muhtemelen rafa kaldırıldı indirilmemek üzere. Özellikle Baldurs Gate 3 çıkmaya bu kadar yaklaşmışken artık herhangi bir Divinity oyunu bile göremeyeceğizdir artık. Remastered ya da Remake yapmaya da yanaşmazlar çünkü çok fazla satacağını sanmıyorum. Ya bu seriyi 3. şahıs olarak yapacaklardı ya da izometrik. Neden böyle bir karışıklık yaşamışlar anlamadım. Oyun firmalarının büyük çoğunluğu yani yeni olmayanlar bildikleri bir işi yapmayı bırakıp ne zaman farklı şeyler deneseler ellerine yüzlerine bulaştırmışlardır şu ana kadar. Pek istisna görmedim.

  • STENSTEN kullanıcısına yanıt

    ne yaparlarsa yapsinlar developer cut oyununun hikayesinin devamini izometrik yapmasinlar yeter.. ben izometrik turn based oyun oynayan biri değilim zaten (seride bütün izometrik oyunları deneyim ettim bitrmedim ancak) hikayenin devamını izometrik görürsem harbi deliririm hiç iyi olmaz. Remake yapmazlar bence ama daha çok remake yapılaması gerek diye düşünüyorum aynı tip oyun olarak tabi onu da izometrik yaparsalar artlk ben mutlaka deliririm sinirden. amaa bence 90% ihtimalle Divine ve Beyond Divinity oyunları için ramake yapacaklar gibime geliyor onları da öne çıkarmak için tabi eğer remake projeleri olursa.

  • Dragon KNight kullanıcısına yanıt

    devam ediyor mu çeviri?

  • MortoZorto kullanıcısına yanıt

    Evet tabi ki devam ediyor.. Broken Valleydeki köyü bitirmek üzereyiz..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MortoZorto kullanıcısına yanıt

    Yani oradaki dialogları..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.