Şimdi Ara

Dış ünitenin arkasına yuvarlanarak 'saklanan' borular !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Son 20 yılda 9-10 kez klima montajı yaptırdım. Çoğu aynı klimaların ev veya oda değişikliği nedeniyleydi.
    Her montajda aklıma takılır. Dün de oturma odasına yeni aldığım klima montajı yapılırken yine aklıma geldi.
    İç-dış ünite arasındaki gaz iletim boruları yuvarlanarak dış ünitesinin arkasında durmak zorunda mı?
    Bu haliyle dış ünitenin arkadan öne doğru olan (SANIRIM dış ünitenin ön yüzündeki fanı da havayı dışarı-öne doğru üflüyor) hava akımını kısıtlamaz mı?
    Bu borular dış ünitenin monte edildiği duvarda, köşe yapmamasına dikkat edilerek dış üniteyi çevreleyen (alt kenarı olmayan) geniş bir çerçeve şeklinde dursa olmaz mı?



  • Benimde çok dikkatimi çekmiştir arada yukarı baktığımda klimaların arkasından dışarı fırlamış vaziyette görürüm. Dış ünitenin fanı önden aldığı havayı serpantin ve finlerden geçirirken bu durum hava akışına engel olur kanaatindeyim bende. Bakır boruyu kısaltmak sorun çıkarmaz. Yakın zamanda yeni aldığım daikin klimayı bu yönde kurulum yapılmasını isteyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diamondx -- 3 Haziran 2020; 10:5:22 >
  • Merhaba.

    Bu yöntem,ucu bakır olan alüminyum boru setlerinde mecburi olarak uygulanıyor. Bakır olan hazır setlerde ise servis uğraşmak istemediği için bu durum meydana geliyor.

    Boru kesilip,rayba ile çapağı alındıktan sonra havşa açılması gerekir. Çoğu servis elemanı havşa açmayı bile bilmiyor. Bu nedenle hazır boruyu döşeyip fazlalığını klimanın arkasına doluyorlar.

    Çok kısa borulama da iyi değil ancak boruyu arkaya dolamak da mantıksız bir işlemdir.

    Saygılarımla...
  • Yeni Arçelik Ekolojik Inverter 18325 model klimanın ilk kurulumu yapılırken servisin kullandığı boru da aluminyum boru. Bakır boruların ne kadar bakır içerdiği de meçhul AMA 13-14 yıl önce aldığım Beko klimanın kurulumunda bakır boru kullanılmıştı. Yıllar içinde markalar da kaliteden ödün vermeye başladı demek, sürekli bir geriye gidiş var. Dün (yeni klimayı kurdurduğumuz oturma odasdında duruyorken) diğer odaya naklettiğim (21 yıl önce aldığım) Arçelik 12.000 btu klimanın "hissedilir derecede soğuk hava üflediğini" söyledi yetkili servis elemanı. Sallamış da olabilir AMA bunu söylemeden önce, yeni 18.000 btu'dan çıkan havaya göre gerçekten daha soğuk olduğunu hissettim ben. Ne var ki; eskisi daha soğuk hava üflese de 12.000 btu, saatlerce sabit 1.250 watt/h güç tüketirken, yeni 18.000 btu inverter (üzerindeki göstergeden kontrol ettiğimde) 400watt/h güç tüketiyor daha 15-20 dakika çalışıyorken (ayarlanan sıcaklığa yakşatığında daha da düşecektir).

    NEYSE konyu dağıtmayalım.
    Neticede; üst üste 2-3 halka şeklinde yuvarlanıp dış ünite arkasında duran gaz iletim borularının açılarak çok daha geniş ama 1 (veya yarım) daire şeklinde dış üniteye bağlanması teknik açıdan bir sorun teşkil etmiyor, değil mi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BRAVEHEART11

    Yeni Arçelik Ekolojik Inverter 18325 model klimanın ilk kurulumu yapılırken servisin kullandığı boru da aluminyum boru. Bakır boruların ne kadar bakır içerdiği de meçhul AMA 13-14 yıl önce aldığım Beko klimanın kurulumunda bakır boru kullanılmıştı. Yıllar içinde markalar da kaliteden ödün vermeye başladı demek, sürekli bir geriye gidiş var. Dün (yeni klimayı kurdurduğumuz oturma odasdında duruyorken) diğer odaya naklettiğim (21 yıl önce aldığım) Arçelik 12.000 btu klimanın "hissedilir derecede soğuk hava üflediğini" söyledi yetkili servis elemanı. Sallamış da olabilir AMA bunu söylemeden önce, yeni 18.000 btu'dan çıkan havaya göre gerçekten daha soğuk olduğunu hissettim ben. Ne var ki; eskisi daha soğuk hava üflese de 12.000 btu, saatlerce sabit 1.250 watt/h güç tüketirken, yeni 18.000 btu inverter (üzerindeki göstergeden kontrol ettiğimde) 400watt/h güç tüketiyor daha 15-20 dakika çalışıyorken (ayarlanan sıcaklığa yakşatığında daha da düşecektir).

    NEYSE konyu dağıtmayalım.
    Neticede; üst üste 2-3 halka şeklinde yuvarlanıp dış ünite arkasında duran gaz iletim borularının açılarak çok daha geniş ama 1 (veya yarım) daire şeklinde dış üniteye bağlanması teknik açıdan bir sorun teşkil etmiyor, değil mi?
    Merhaba.

    Arçelik 3 aşamalı şekilde ilerledi.

    Öncelerde bakır boru kullanıyordu. Sonra uçları bakır olan alüminyum setlere geçtiler. En son da farklı bir havşa tipi kullanarak yekpare alüminyum boru kullanmaya başladılar.

    İç-Dış ısı transfer borularını ise bakır kullanıyorlar. R32'li cihazların öncesindeki üretimlerde bir dönem alüminyum boruya geçtiler. O dönemde şahsen tavsiye etmedim,alan kullanıcılar da sürekli arızayla karşı karşıya kaldılar(gaz kaçağı şikayetleri). Sonrasında astarı yüzünden pahalıya geldi ve bakır kullanımına geri döndüler.

    On-Off cihazlar,Inverter cihazlara göre daha sert soğuk hava üflerler. Inverter cihaz,nominal veya max. kapasitelere çıktığında daha sert bir üfleme yapacaktır. On-Off cihazlar sabit hızda çalıştığı için sürekli aynı güçte çalışırlar. Bu nedenle On-Off cihazların üflemesi daha soğuk gelebilir.

    Bahsetmiş olduğunuz bağlantı şekli herhangi bir sorun teşkil etmemektedir.

    Saygılarımla...




  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BRAVEHEART11

    Cevabınız için teşekkürler.
    Rica ederim.

    Saygılarımla...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.