Şimdi Ara

Dış ortamda kalan klima kablosu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler arkadaşlar bir sorum olacak. Dün eve klimacılar montaj yaptı fakat klima elektrik kablosu dış üniteden klimanın üstünden gelip duvardan giriyor 1.5x3 ttr kablo. Ama bu elektrik kablosunun bir izolasyonu yok extra olarak kışın yağmurda vs. bu kablo aşınma yapıp bir soruna yol açar mı? Klimacılar yanlış yaptı galiba. Diğer büyük boru ile izole şekilde onlarla birlikte duvara girmesi gerekiyordu sanırım ama bu kablo aynı yerden fakat tek başına giriyor duvara.
    Bu kabloya extra olarak yalıtım falan yapmalıyım yoksa kendi izolasyonu yeterli olur mu? Isıyla daralan makaron vs ya da başka bir yol var mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Güneşte ve zamanla '' eriyen bant'' denilen bir band türü var üst üste binecek şekilde kabloyu sardığında uzun süre sorun çıkarmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diamondx D kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba,Sn.Diamondx'in dediği gibi eriyen bant sarabilirsiniz. Güneş aldıkça kablo izolasyonu sertleşip çatlayacaktır. Alternatif olarak veya eriyen bantın üstüne alüminyum bant(soba bandı) da sarabilirsiniz. Güneş ışığını yansıtarak fazla ısınmasını önleyecektir.

    Saygılarımla...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.